Увага!

Увага! На сайті використовуються cookie файли.

The site uses cookie files

Даний сайт має вікове обмеження.

This site has age restrictions!

Я підтверджую, що мені, на жаль, давно виповнилося 18 років
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Balkans International Wine Competition

Balkans International Wine Competition пройде на грецькому острові Саламіна

24.03.2022, Новини

З 1 по 3 червня на Саламіні відбудеться 11-й конкурс Balkans International Wine Competition, а з 16 по 18 червня у Болгарії пройде Balkan Wine Festival. Обидва заходи об’єднані під загальною назвою Balkans International Wine Competition and Festival (BIWCF), та мають за ціль популяризацію балканських вин у регіоні та світі.


Після успіху торішнього 10-го ювілейного заходу у Скоп’є (Північна Македонія), BIWC розпочне своє нове десятиліття на чудовому острові Саламіна. Мета ротації найпрестижнішого винного конкурсу балканських вин – інтеграція виноробень з усіх балканських країн та їхня найбільша представленість у регіоні та Європі.

Balkans International Wine Competition – захід, який об’єднує світову винну еліту, з метою побачити та продегустувати багатство та різноманітність балканських вин. Виробляючи 1,8 млн тонн вина на рік, Балкани займають 5 місце у світі після таких виноробних країн як Італія, Франція, Іспанія, США.

«Я гордий, що наступне десятиліття виконуватиму обов’язки голови BIWC. Конкурс зарекомендував себе як найвідоміший та найшанованіший винний конкурс у регіоні, і першим завданням для мене та команди BIWC є зберегти цю репутацію та примножити її, – заявив новообраний голова BIWC Ігор Лукович (Igor Lukovic) із Сербії. – Я збираюсь зробити все можливе для залучення нових виноробів з сусідніх країн з кінцевою метою об’єднати всіх балканських виноробів та підняти репутацію балканських вин ще вище. Крім того, ми хотіли б розширити склад журі авторитетнішими світовими винними суддями. Бажаємо удачі балканським винам на 11-му BIWC 2022».

Мер однойменного адміністративного центру Саламіна Гіоргіос Панагопулос (Giorgios Panagopoulos) підкреслив, що муніципалітет всіляко підтримує подібні ініціативи та вітає Balkans International Wine Competition як можливість зробити акцент на туристичній ідентичності острова.

«Особлива подяка організаторам і учасникам, які старанно працювали, щоб саме Саламіна став найкращим вибором, містом-організатором такої важливої події», – каже Гіоргіос Панагопулос.

Основною місією BIWCF є популяризація балканських вин та винної культури по всьому світу. Почесним головою Конкурсу є Константинос Лазаракіс (Konstantinos Lazarakis) MW, він став першим володарем цього звання у Греції та на Балканах.

«Балканський міжнародний конкурс вин приїжджає до Греції! Таке відчуття, що улюблена телепередача приїжджає до вашого міста на зйомки чергового сезону 🙂 . Ми дуже раді вітати 11-й конкурс BIWC у Греції. Це буде ще одна важлива сходинка на шляху до того, щоб бренд Balkan Wines став настільки відомим, наскільки він цього заслуговує!» – сказав Лазаракіс.

Керуючий директор BIWCF Галина Ніфору (Galina Niforou) також підкреслює, що зробити Balkan Wines ще більш впізнаваним і зайняти важливе місце на винній карті світу є пріоритетом для організаторів. «Можливість провести захід на острові Саламіна – велика честь для нас. Від імені команди BIWC я хочу подякувати пану Гіоргіосу Панагопулосу за теплий прийом та його бажання провести Balkans International Wine Competition на острові».

До складу журі Balkans International Wine Competition входять п’ять володарів MW та відомих  світових та регіональних винних експертів.

Церемонія нагородження та гала-вечеря Balkan Wine Oscars відбудуться 3 червня у ресторані Ktima Filippikon. Спеціальну нагороду «Золотий Діоніс» буде вручено мером найкращому грецькому вину 2022 року. Торік трофей у номінації «Найкраще вино на Балканах» дістався виноробні Argyros (Санторіні) за Vinsanto Late Release 2001.

4 червня, після закінчення конкурсу, у дворі мерії пройде виставка, на яку запрошені представники бізнесу, сомельє, дистриб’ютори та вайнловери з Греції та з-за кордону.

На Balkans International Wine Competition команда Wine Travel Awards проведе тейстинг вин наших номінантів та спонсорів, а також презентацію українських вин. Засуджуючи звірства агресора в Україні та підтримуючи українських воноробів, BIWC, як і інші міжнародні виставки та конкурси, надає низку преференцій учасникам з України.

Запрошуємо українських виноробів безкоштовно взяти участь у конкурсі Balkans International Wine Competition!

X
Украина