Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Vinoman Winery

Борис Слабошевський: «Після перемоги будемо щиро раді бачити усіх виноманів на виноробні VINOMAN!»

08.06.2022, Інтерв’ю Автор: Наталія Захарчук

Drinks+ поспілкувався з власником Vinoman Winery Борисом Слабошевським – експонентом London Wine Fair, де вперше в історії України на спільному стенді Wines of Ukraine представлено продукцію українських виноробень. Організаційні зусилля та витрати взяли на себе LWF, а з української сторони – Комунікаційна медіагрупа Drinks+ та ТОВ «Укрсадвинпром».


У 2015 році Борис Слабошевський почав втілювати у життя свій амбітний та неординарний проєкт – створення найпівнічнішої виноробні України у Чернігівський області. Інтуїція винороба і підприємця не підвела. Вже за кілька років з’явилися перші вина, а на виноробню почали запрошувати гостей і проводити дегустації. Vinoman Winery постійно представляла свою продукцію на винних виставках і господарі планували виготовляти 20 тис. літрів вина на рік…

Vinoman Winery

Але свої корективи у мирні плани виноробів внесла війна, підло розв’язана загарбником з півночі. Вже у перші дні від її початку виноробня та рибне господарство Бориса, опинилися в зоні воєнних дій. Господарство залишилось без світла, без інтернета і майже без зв’язку. Довкола лунали вибухи і надходили страшні звістки. Господарі та співробітники виноробні чим могли допомагали обороні рідного краю. Винні пляшки згодилися для виготовлення коктейлів Молотова. Також надавали військовим пальне, годували рибою, передавали продукти через волонтерів для постраждалих місцевих жителів.

Врешті решт спільними зусиллями наших славних воїнів і опору та взаємодопомозі місцевих жителів ворог був вигнаний з Чернігівщини. Зараз тут намагаються налагодити нормальне життя. Як справляються з цієї задачею, нам розповів Борис Слабошевський.

Що відбувалося на вашій виноробні під час ворожої навали?

У перші дні війни на виноробні ще навіть проводили планові роботи з вином. Та згодом, коли посилилися бойові дії навколо Чернігова, було вже не до того. З поганим настроєм до вина вирішив не підходити, тільки кожний місяць на повну Луну доливав вина у бочки, що на витримці у підвалі.

Vinoman Winery

Чи збереглися ваші виноградники?

Так, виноградники збереглися, недалеко прилітало декілька мін, тому єдине, що трохи постраждало від уламків, це виноградні стовпчики.

Vinoman Winery

А осетри вціліли?

На жаль, їх залишилася невелика кількість… Риба була майже повністю знищена під час бомбардувань касетними снарядами.

Вам вдалося провести весняні роботи?

Так. Навіть незважаючи на те, що відбувалися активні бойові дії, ми попри все вирішили під обстрілами розкривати виноград та проводити всі необхідні роботи. Єдиним фактором, що дуже відволікав, була досить холодна та дощова весна.

Vinoman Winery

Що відбувається у вашому господарстві зараз?

Зараз на винограднику кипить робота. У цьому сезоні постійно балансуємо між різкими погодними перепадами, також займаємось плановими роботами з вином та готуємось до розливу у пляшки. Дегустації поки що на паузі, але навіть під час активних бойових дій знаходились бажаючі відвідати виноробню та продегустувати вина, як у старі добрі часи!

Яке саме вино розливаєте?

Планується розлив Rose Cabernet Sauvignon 2020 та Rose Merlot reserve 2020 (витримане у дубі), Pinot Noir 2020, Merlot 2020, Cabernet Sauvignon  2020, а далі буде видно…

Vinoman Winery

Яким був урожай 2021? Які сорти винограду вирощуєте, та які з них зараз у пріоритеті, чому?

На Північному винограднику урожай був непоганий, але був би у два рази більший, якби не сильні дощі та холод. На Південному – все добре. Вирощуємо Chardonnay, Traminer, Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Bianca, Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon. В пріоритеті Pinot Noir, Merlot, Traminer, Chardonnay, вони добре прижилися та дають цікавий результат при виробництві вина.

Які молоді вина ви запропонуєте споживачам вже у 2022 році?

Скоріш за все це будуть наші Північні вина: Bianca, Traminer, Pinot Gris, Pinot Noir та Riesling (якщо не вирішу його витримувати у дубі).

Vinoman Winery

Які з вин Vinoman Winery можуть продегустувати відвідувачі London Wine Fair?

Підкорювати London Wine Fair відправились наші витримані вина: Rkatsiteli 2020, Merlot & Cabernet Sauvignon 2020, Pinot Noir & Metlot 2019.

Який асортимент пропонується на виноробні? Яким чином вина можуть потрапити до споживача?

На виноробні пропонується асортимент такий самий, який представлений на нашому сайті vinoman.wine, а саме Rkatsiteli 2020, Chardonnay 2020, Rose Cabernet Sauvignon 2020, Merlot & Cabernet Sauvignon 2020, Pinot Noir BLU limited 2019, Pinot Noir & Merlot 2019, Merlot 2016.

Vinoman Winery

Якщо споживач мешканець Чернігова, він забирає своє замовлення у місті або самовивіз з виноробні. Також,  можна зробити замовлення у нашому онлайн магазині, або придбати у GoodWine чи Bad Boy.

Після перемоги будемо щиро раді бачити усіх виноманів на виноробні VINOMAN, аби шлях від асортименту вина до споживача був максимально короткий, а задоволення максимально довгим! 😉 

Щиро бажаємо найскорішої Перемоги і втілення найамбітніших планів!

X
Украина