Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Château Smith Haut Lafitte

Château Smith Haut Lafitte: французька перлина серед найкращих виноградників світу

18.07.2023, Новини

Даніель і Флоренс Катьяр прибули до Ріохи для захоплюючого оголошення: оприлюднення топ-50 World Best Vineyard 2023.


Нещодавно Даніель і Флоренс Катьяр, власники Château Smith Haut Lafitte, спонсора призового фонду Wine Travel Awards і номінанта в категорії The Visiting Card of the Country / Art & History Object, прибули до Ріохи, щоб почути оголошення топ-50 World Best Vineyard 2023, престижного щорічного списку, який відзначає найкращі виноробні напрямки на п’яти континентах, демонструючи винятковий досвід виноградарства з усього світу.

Для Катьярів це визнання не є несподіванкою. Château Smith Haut Lafitte стабільно утримує свою позицію в цьому видатному рейтингу протягом чотирьох років поспіль, і цього року вона досягла вагомої віхи, забезпечивши собі бажане місце в топ-5. Крім того, це перша французька виноробня, яка досягла такого чудового результату. 

Château Smith Haut Lafitte

Château Smith Haut Lafitte сягає своїм корінням у чотирнадцяте століття і зараз процвітає під керівництвом колишнього французького олімпійського лижника Даніеля Катьяра та його дружини Флоренс. Їхнє трансформаційне бачення, що охоплює останні три десятиліття, залишило значимий слід на цій квінтесенційній виноробні Бордо, і перетворило її на виняткове місце.

Прихильність Катьярів до біодинамічного землеробства зіграла головну роль в їхньому успіху. Вирощуючи виноградники, де ширські коні дбайливо орють землю, оточені зеленими лісами, пишними фруктовими садами та галасливими вуликами. Ця гармонійна екосистема покращує біорізноманіття, збагачуючи не тільки вина, але й забезпечуючи стійкість маєтку та мінімізуючи його вуглецевий слід.

Château Smith Haut Lafitte

До бізнесу Катьярів приєдналися їхні дочки. Матильда, завдяки насінню винограду та живцям виноградної лози, заснувала всесвітньо відомий бренд краси Caudalie. Тим часом Аліса керує маєтком, включаючи п’ятизірковий готель Les Sources de Caudalie, розташований серед виноградників, і ресторан La Grande’Vigne, відзначений двома мішленівськими зірками. Спа-центр, у якому представлено Caudalie Vinothérapie, надає можливість гостям побалувати себе, а магазин, винний бар, басейн, тренажерний зал, сауна, тенісний корт тощо пропонують безліч заходів, які можуть продовжити перебування відвідувачів.

Дегустаційний зал в оранжереї є абсолютним обов’язковим при відвідуванні шато. Коли ви ступаєте на дошки підлоги, відкриваються таємні освітлені сходи, що ведуть до найціннішої колекції пляшок у маєтку, яка датується дев’ятнадцятим століттям.

Château Smith Haut Lafitte виготовляє червоні та білі блендиі з використанням семи сортів винограду Бордо, дотримуючись принципів біодинаміки та використовуючи певну технологічну допомогу. За виноградом старанно спостерігають, навіть з космосу! За допомогою супутникових знімків визначають точний момент для початку ручного збору врожаю.

Скульптуры в Château Smith Haut Lafitte

На шляху до виноробні виноград дбайливо захищений ергономічними ковпаками, розробленими самим Деніелом, які захищають від негоди. Власна бондарня маєтку дозволяє команді майстерно контролювати вплив дуба на вино до найдрібніших деталей.

Після останнього тріумфу ми висловлюємо щирі вітання сім’ї Катьар і всій винятковій команді Château Smith Haut Lafitte. Їхня непохитна відданість досконалості у виноробстві та відданість екологічності є справжнім свідченням чудового духу французького виноробства.

X
Украина