Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Ексклюзивне інтерв’ю з Ханною Тові, директором заходів London Wine Fair: Інновації та основні моменти майбутнього LWF

13.05.2024, Персона

Наближається одна з найвизначніших виставкових подій Європи – London Wine Fair. Напередодні цієї важливої події Ханна Тові, Event Director London Wine Fair, незважаючи на неймовірну кількість організаційних завдань, знайшла час поспілкуватися з керівником Drinks+ Media Group. І хоча британський ринок історично приваблює всіх, хто має відношення до продажу вина, цього року організатори LWF впроваджують низку інновацій, які підвищать презентаційні можливості цього експохабу та залучать додаткову аудиторію трейдерів з усього світу.


У 2024 році Лондонська виставка, як наймасштабніша подія в сфері торгівлі напоями у Великій Британії, заявляє про цілу низку нових функцій. Назвіть, будь ласка, 3-5 найбільш, на ваш погляд, суттєвих нових опцій для експонентів.

У нас є безліч нових функцій на 2024 рік, а також кілька експонентів, які беруть участь у виставці вперше, тому ярмарок матиме справжнє відчуття «новизни». Однією з найважливіших новинок є Judgement of London. Крім того, у нас є абсолютно нова зона для експонентів: The Discovery Zone, спеціальна секція, яка розміщуватиме безалкогольні та слабоалкогольні напої, зокрема No and Lo. Ще однією новинкою у 2024 році є програма розміщених покупців, яка буде доступна для всіх експонентів і відвідувачів, а також Concierge Service для 50 найкращих покупців Великобританії.

Як відомо, ринок Британії – одна з провідних арен для винних трейдерів, він завжди мав особливі принади для торгівлі вином. І все ж яким чином LWF додатково приваблює провідні торгові компанії? Розкажіть, будь ласка, про мотивацію, послуги. Мабуть не останню роль грає Wine Buyers Awards – що нового в цьому проєкті сталося цього року, як саме працює мотиваційний механізм?

LWF має завидну репутацію події для професіоналів у сфері напоїв з Великої Британії та інших країн. Це базується на трьох ключових елементах: бізнес; освіта; і мережі. Ми є великою платформою для наших експонентів, будь то дистриб’ютори, винні бренди, організації, дистилятори, щоб показати свої портфоліо найкращим покупцям Великобританії від супермаркетів до незалежних продавців і сомельє. Саме цей щасливий шлюб аудиторії наших експонентів і відвідувачів робить LWF такою привабливою пропозицією.

Кого з нових учасників цього року ви хотіли б відмітити особливо – нових, або тих, хто повернувся після перерви?

Кілька провідних агентів, імпортерів і логістичних компаній Великобританії повертаються цього року. Mentzendorff виступить вперше за 12 років і проведе серію майстер-класів, які не можна пропустити. Buckingham Schenk, Freixenet Copestick, Hillebrand Gori UK, Ланчестерські вина, і Origin Wine також повертаються. Ми також вперше приймемо Японію з загальним павільйоном, і у нас будуть присутні чотири китайські виробники.

Вина Південної Африки повернуться з великою дегустацією у вівторок. На дегустації візьмуть участь деякі з найкращих виробників Південної Африки та висвітлять широкий спектр пропонованих вин, від відомих імен, таких як Spier, DGB, Waterkloof і Springfield, до менш відомих виробників і тих, хто шукає представництва. Групи Cap Classique (традиційні ігристі вина Південної Африки) і Stellenbosch Cabernet Collective підкреслюють важливість цих двох категорій для Південної Африки на ринку Великої Британії.

Ми також побачимо багатьох наших давніх учасників на виставці: Hatch Mansfield, Awin Barratt Siegel, Richmond Wine Agencies, Ellis Wines, EWGA, Felix Solis, H2Vin, Marcato Direct, Beyond Wine і Friarwood Fine Wines.

Найважливіше, мабуть, питання організації таких глобальних форумів як LWF – планування зустрічей. Чи є якась статистика, наскільки відвідувачі та учасники використовують надані вами можливості комунікацій через онлайнплатформу? Що в цьому плані ви могли б порадити виробникам вина, які хотіли б мати можливість привернути увагу результативного трейдера/байера тощо?

Наша пошукова база даних продуктів експонентів на виставці, якою керує Bottlebooks, є безцінною для відвідувачів, які бажають створити персоналізовану дегустаційну таблицю, щоб максимізувати свій час на виставці. Це дуже широко використовується, і минулого року ми побачили 7000 унікальних користувачів списку продуктів. Програма розміщених покупців надасть відвідувачам і експонентам доступ до цифрової мережі London Wine Fair та платформи для планування виставок, де вони зможуть бронювати сеанси та запрошувати інших учасників на зустрічі, на основі спеціального пошуку. VIP-покупці спеціально запитували індивідуальні послуги, і це призвело до створення спеціального приміщення для зустрічей «The Hosted Buyers Lounge».

Прошу пояснити детальніше для потенційних користувачів, яким чином планується інтеграція в ваші послуги такого ресурсу як Bottlebooks.

Офіційним цифровим каталогом ярмарку керує Bottlebooks – тепер універсальна платформа для збору даних про вино, яка була запущена з LWF ще в 2016 році. Bottlebooks – це інструмент, який надає винній промисловості одне місце для розміщення та обміну повною інформацією, введеною виробником, про продукт, фотографії, карти, контрольовані за джерелом. Таким чином, це дійсно підвищує рівень довіри LWF для відвідувачів та експонентів.

Мабуть, доцільно напередодні виставки дещо більше розказати про поділ експозиції. Як на мене, особливо привабливо звучать наступні розділи: DRINKS BRITANNIA, ESOTERICA, TRADING FLOOR, WINES UNEARTHED… Що саме знайде там відвідувач, кому вони адресовані?

DRINKS BRITANNIA відзначає наших англійських і валлійських виробників. У нас їхрекордна кількість – 18 зареєстрованих цього року, деякі з яких виставляються під WineGB. ESOTERICA завжди одна з найзавантаженіших рубрик, тут розміщені бутіки, незалежні імпортери, головним чином націлені на преміум-торговлю та незалежних продавців. TRADING FLOOR є головною зоною виставки, де розміщуються великі британські агенти-дистриб’ютори та загальні організації. У WINES UNEARTHED беруть участь іноземні виробники, які шукають британського агента.

DISCOVERY ZONE – пропоную зупинитися на цьому детальніше. Чи відомо вже, які саме стартапи та іноваціні технологію будуть тут представлені?

DISCOVERY ZONE була перенесена в центр виставки. Ідея полягає в тому, що продукти та послуги, розміщені в цій зоні, є справді центром підготовки нашої галузі до майбутнього. Незалежно від того, чи це агентство сталого розвитку, додаток чи логістична компанія.

Чи є нові майданчики або розділи в вашій експозиції цього року, які з’являться вперше? Чим викликана їхня поява?

Уперше у нас є велика кімната для проведення зустрічей. До цього підштовхнула розмова минулого літа з двома ключовими покупцями. Вони пояснили, що зустрічі на стенді часто чудово підходять для дегустації, але іноді їм потрібно більш приватне місце, щоб провести поглиблені зустрічі з постачальниками.

Не можу не спитати про JUDGEMENT OF LONDON – кому саме належала неймовірна ідея відтворити зараз в Лондоні славетну дегустацію в Парижі? Медіа-група Drinks+ вже в загальних рисах анонсувала на своїх ресурсах принципи майбутньої дегустації. І сподіваємося, що матимемо можливість висвітлити і її результати. Але ще хотілося б уточнити – як підбиралися вина-аналоги зі Старого та Нового світів, чи є у вас особисто якісь прогнози або передчуття?

Я вперше придумала JUDGEMENT OF LONDON у 2019 році з наміром запустити його на виставці 2020 року, але це було зірвано Covid-19 і подальшим карантином Великої Британії. Логістично це було досить значним доповненням до шоу, але ми відчули, що цього року ми знаходимося в ідеальному місці, щоб переглянути оригінальну ідею. Суд у Лондоні віддасть шану новаторському Суду Парижа Стівена Спур’єра, але матиме ширшу сферу діяльності.

Замість сліпої дегустації між Францією та Каліфорнією, Judgment of London представить пари вин з Європи та решти світу – вісім білих і вісім червоних. Вони були відібрані для порівняння за стилем і готовністю до вживання. Двоє найдосвідченіших професіоналів виноробної індустрії Великої Британії, генеральний директор The Court of Master Sommeliers , Ронан Сейберн MS і високоповажна винна письменниця та суддя міжнародних винних конкурсів Сара Еббот MW, відбиратимуть вина та куруватимуть дегустацію. Такожі у нас є група з 20 найбільш вражаючих смаків UKS для дегустації. Оцінювання відбудеться в перший день шоу, а результати ми оголосимо у вівторок на центральній сцені.

У мене немає жодних упереджень щодо того, як це вийде, але якими б не були результати, це буде неймовірно цікаво.

Логічно продовжити тему світовими трендами, які, безперечно, JUDGEMENT OF LONDON продемонструє своїми результатами. Але чи не могли б ви назвати основні напрямки, якими рухається світ вина, і які особисто ви спостерігаєте з висоти власного досвіду і років діяльності в цілому? Які з них матимуть критичний вплив на галузь? Приміром, чи можете прокоментувати таке явище, якому приділяє увагу LWF як regenerative.

«Стійкість» — це питання номер один для вина на даний момент, і LWF дає можливість привернути увагу до цього питання та створити середовище для стимулювання змін. 2023 рік найбільш це продемострував, і ми посилили цей фокус на 2024 рік, провівши більше семінарів і майстер-класів щодо ключових проблем, з якими стикається наша галузь, таких як зміна клімату та викиди вуглецю. Ми також повідомимо про нашу Bottle Collection Initiative, яку ми розробили для Sustainable Wine Solutions і The Porto Protocol минулого року. LWF є демонстрацією майбутніх тенденцій у виноробній промисловості, і 2024 рік не є винятком: наприклад, демонструючи використання штучного інтелекту.

Можливо, окремо варто зупинитися на виділеній зоні LWF – MINDFUL DRINKING EXPERIENCE. Як зростає цей сегмент, чи здатні вина з пониженим вмістом алкоголю або й зеро повернути дещо втрачену аудиторію вайнловерів – адже світова статистика, наскільки відомо, свідчить про зниження попиту на вино практично в усіх сегментах. Чи можете деталізувати ініціативи такого обєднання як Club Soda?

No and Lo залишається одним із найшвидше зростаючих секторів індустрії напоїв, а також одним із найбільш інноваційних і захоплюючих. Цього року ми приймемо 16 експонентів/брендів у Mindful Drinking Experience, сім з них – уперше.

За спостереженнями оглядачів Drinks+, після пандемії різко загострилася конкуренція між виставками – світовими лідерами професійного винного комьюніті. Чи відчуває Лондон тиск? Які ваші найсильніші позиції, що дозволяють триматися у вищій лізі? Які плани – якщо не секрет – на подальші роки?

Захід масштабу London Wine Fair, який обслуговує британський ринок – один із найрізноманітніших у світі – ніколи не був таким необхідним. Наявність платформи, яка порушує найактуальніші проблеми та виклики, а також можливості, є абсолютно необхідною. Наслідки Brexit, зміни, що насуваються, щодо обов’язків, падіння споживання вина, наші викиди вуглекислого газу – усе це потребує обговорення та впровадження рішень, і LWF надає простір для цього, поряд із веденням бізнесу та визначенням тенденцій на майбутнє.

X
Украина