Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Gordon & MacPhail

Gordon & MacPhail випускає віскі 72-річної витримки

09.08.2022, Новини

Незалежний розливник та дистилятор віскі преміум-класу, заснований у 1895 році та розташований на північному сході Шотландії, береться за щось історичне, а саме – випуск останньої бочки, закладеної у 1940-х роках на заводі Milton Distillery, який сьогодні відомий як Strathisla.


У заяві Gordon & MacPhail зазначається, що це найстаріший та останній односолодовий віскі, який вони випустять під назвою Milton Distillery. Віскі має 72-річну витримку в бочці з-під хересу, ексклюзивний алкоголь буде випущений у кількості всього 180 пляшок, міцність 48,6%.

Експерт з віскі Гевін Д. Сміт (Gavin D Smith) назвав 72-річний віскі вартістю £50 000 «чудово питний». У своїй заяві він сказав, що Gordon & MacPhail «зазирнули в темні куточки свого складу в Елгіні і відкрили унікальну главу в рідкій історії Шотландії. Це перший раз у моїй кар’єрі, коли я спробував віскі, виготовлений на заводі Milton Distillery – до того, як він став Strathisla – що ілюструє, наскільки по-справжньому цінний та важливий цей реліз».

Юен Макінтош (Ewen Mackintosh), керуючий директор Gordon & MacPhail, сказав, що Milton, або Strathisla, як його називають сьогодні, має невеликі мідні перегонні куби характерної форми, які допомагають надати напою його багатий, фруктовий і насичений характер.

«Ретельно оцінивши його прогрес протягом десятиліть, ми відчуваємо, що саме зараз настав момент, щоб показати цей знаковий односолодовий віскі ентузіастам та колекціонерам, – наголосив Макінтош. – З погляду рідкості, цей віскі заслуговує на особливий знак. Віскі Gordon & MacPhail такого віку, що має ім’я Milton, більше не буде ніколи! Його тривале дозрівання призвело до того, що у віскі з’явилися ноти іриски, спецій та натяк на дим, що традиційно не зустрічається у більш сучасних сортах».

Юен Макінтош не має сумніву, що попит на 180 пляшок буде надзвичайно високим.

Джерело: thewhiskeywash.com
Фото: thewhiskeywash.com

X
Украина