Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Henkell Freixenet

Henkell Freixenet: viva Ukraine!

12.01.2024, Маркетинг

Від початку війни прапор України – на знак солідарності з українським народом – промовисто замайорів над штаб-квартирою міжнародної компанії Henkell Freixenet у німецькому містечку Вісбаден-Бібріх.


І в той час навіть вночі дах величезної будівлі одного з найпотужніших виробників ігристих вин світу сяяв жовто-блакитними кольорами. Такий яскравий прояв солідарності компанія з перших же днів агресії підтримала гідними діями: одразу після варварського вторгнення росії в Україну Henkell Freixenet пішла з ринків росії та білорусі. А її материнська компанія The Geschwister Oetker Group companies зробила внесок – 1,5 млн євро на програми екстреної медичної допомоги для України від UNICEF та Welthungerhilfe. Мета полягала в тому, щоб не просто виявляти солідарність, а робити Вчинки заради миру та людяності. Заради наближення Перемоги. Отже, компанія лишилася на ринку України і не тільки зберегла портфель брендів, але й постійно його розширює.

Henkell Freixenet

Тому Drinks+ продовжив власний цикл розповідей про діяльність Henkell Freixenet оглядом нових позицій на ринку України – актуальних ігристих з ассортименту лідера світового ринку. Нагадаємо, Henkell Freixenet Ukraine надає співвітчизникам найширший вибір преміальних ігристих, створених в руслі сучасних трендів, за доступною ціною. Сподіваємось, Україна невдовзі підніме бокали на честь Визволення.

Одна з найяскравіших зірок на обрії Henkell Freixenet – славетне ігристе з гордим італійським ім’ям Mionetto. З перших років свого заснування Mionetto – бренд, що має сталий зв’язок із особливою територією Conegliano Valdobbiadene Prosecco DOCG. Саме це підкреслює унікальність просекко та його відмінність від інших ігристих світу. Mionetto має усталену репутацію бренду, який вміє зберегти традиції, запроваджуючи інновації. Одна з них – вино преміум-класу Mionetto Alcohol-Removed. Ігристе майстерно виготовлено з винограду сорту Glera, зібраного в самому серці престижної зони Conegliano Valdobbiadene Prosecco DOCG. Mionetto Alcohol-Removed має тонкий освіжаючий смак з ефірними нотками солодкого персика та яблук. Напій малокалорійний (14 калорій на порцію 5 унцій), рекомендований для веганів та не містить глютену. Цим ігристим можна насолоджуватися як в чистому вигляді, так і в складі моктейлів, які стають все популярнішими серед українців, значною мірою завдяки постійній необхідності тверезо контролювати ситуацію.

Henkell Freixenet

До списку трендових безалкогольних вин від компанії Henkell Freixenet Ukraine не так давно додалося вишукане безалкогольне ігристе Freixenet 0,0%, що пропонується в білій та рожевій версії. Це чудове вино з тонким природним букетом дозволяє сьогодні українцям розслабитися за келихом з грайливими бульбашками, при цьому зберігаючи ясність думок та тверезість дій. На якісь кілька годин повернути собі відчуття мирного життя, коли ми могли всю ніч прогомоніти з друзями або протанцювати до ранку, відкорковуючи стильні пляшки з Freixenet, а піна та легкі бризки з них виривалися в темне українське небо, освітлене лише спалахами святкових феєрверків.

Freixenet Alcohol Free White – освіжаюче та фруктове безалкогольне ігристе вино, результат передової науки та тривалих енологічних випробувань. Вишуканий смак та тонкий аромат білих сортів винограду підкреслить будь-які святкові страви. А Freixenet Alcohol Free Rosé, в букеті якого простежуюься аромати червоних фруктів, пасуватиме як до закусок на аперитив, так і до десертів.

Таким чином, кожна позіція Henkell Freixenet – репліка на актуальні тренди. Так, останнім часом фахівці компанії приділили значну увагу розробці низки безалкогольних ігристих – з різних країн, теруарів та сортів. Ці розробки не лише вкладаються в модний тренд ЗСЖ, але й відповідають потребам нинішнього способу життя українців, де присутні нічні обстріли, необхідність бігти в укриття та введений в перші дні російської агресії сухий закон. Доречно згадати в цьому контексті найвищий стандарт якості вина, – з яким ми вже знайомили читачів, – ігристе Henkell Alkohol freе, яке пропонує насолоду тим, хто з будь-яких причин вважає за краще не вживати алкоголь.

Глобальна компанія Henkell Freixenet – не тільки взірець прогресивних тенденцій, але й колекціонер ікон винного світу, виноробень, які є уособленням найкращих традицій усіх часів. Серед пула преміальних ігристих компанії Henkell Freixenet вирізняється бренд-легенда – Segura Viudas. Розташований неподалік Барселони, серед осяяних сонцем виноградників стародавнього виноробного регіону Пенедес, Heredad Segura Viudas є культовою бутиковою виноробнею, історія якої сягає часів Реконкісти, отже налічує понад 800 років. Літопис цих видатних вин червоним кольором відзначає 1969 рік, коли брати Сегура з гордістю випустили у світ культову преміальну каву Segura Viudas Heredad. Сьогодні Segura Viudas виробляє крафтову каву за традиційним методом. Процес подвійного бродіння століттями використовувався для виготовлення ігристих вин, виробляючи вина найвищої якості з кількома шарами складності, фруктами та більш вишуканим перляжем. Ці високоякісні вина виготовляються з найкращих сортів винограду, які є автохтонами регіону. До речі, наразі в багатьох районах Іспанії заново відкривається багата спадщина місцевих сортів. Вони дають вражаючі результати: краще, ніж міжнародні лози, адаптуються до зміни клімату, дозволяють більш стійкі методи ведення сільського господарства та надають винам Segura Viudas неповторної автентичності. До рекомендаційного списку по праву мають увійти найкращі витвори майстрів-виноробів, представлені в асортименті Henkell Freixenet Ukraine.

Segura Viudas Reserva Brut DO Cava

Першим назвемо Segura Viudas Reserva Brut DO Cava біле брют. Сорти: 50% Макабео (Macabeo), 30% Ксарелло (Xarel·lo), 20% Parellada. Фруктовість, свіжість і складність – три основні визначальні характеристики Segura Viudas Brut Reserva. Фрукти та свіжість випливають із ретельної обережності, з якою обробляється виноград. Складність походить від спеціальної техніки, яка передбачає автоліз дріжджових клітин у базовому вині протягом 3 місяців перед розливом у пляшки, а також другий автоліз дріжджових клітин протягом мінімум 15 місяців витримки в пляшці.

Одна з вершин іспанських виноробів – Segura Viudas Reserva Heredad DO Cava, біле брют. Вино демонструє вишуканий перляж, чудовий баланс і освіжаючу кислотність. Насичений, але при цьому делікатний смак розкривається тонами цитрусових фруктів, зеленого яблука та стиглої айви. В ароматі домінують тони акації, нарцису та цитрусових фруктів, до яких додаються нотки гарячої хлібної скоринки.

І ще одна з останніх гучних новин від Henkell Freixenet Ukraine: увазі українців тепер представлено один з найкращих у світі брендів шампанських вин – Alfred Gratien. Історія французької виноробні сягає далекого 1864 року, її місце народження – легендарна Шампань. Протягом століть виробництво шампанського тут залишалося вірним філософії засновника – Альфреда Гратьєна, і ось уже чотири покоління сім’ї Егер з Еперне передають талант від батька до сина. Традиційний процес виготовлення шампанського починається з відбору найкращого винограду. Маєток Альфреда Гратьєна включає 1,56 гектарів виноградних лоз класифікації Grands Crus і Premiers Crus у самому серці регіону Кот-де-Блан.

Щоб робити свої кюве, Шампанський Дім не лише протягом століть вирощує власний виноград, а й купує додатковий обсяг сировини у сотні фермерів з округи. Альфред Гратьєн повчав нащадків: «Мистецтво вина вкорінене в ґрунт». Прагнення отримати найкращий виноград завжди було пріоритетом для виноробів. Шампанський Дім Альфреда Гратьєна використовує лише кюве – перший віджим. Вініфікація цілком і виключно, ще з з 1864 року, здійснюється в 228-літрових дубових бочках. Кожне крю, кожен урожай і кожне вино вініфікуються окремо. Спеціальне маркування на бочках відзначає крю і постачальника винограду. Ще одна особливість: кюве Alfred Gratien не піддаються малолактичному бродінню. Завдяки цьому винороби зберігають оригінальний фруктовий характер і жвавість вин протягом тривалої витримки.

А те, як довго вино залишається в погребі, є вирішальним фактором. Понад 1 300 000 пляшок одночасно відпочивають в тиші та темряві в крейдяних підвалах будинку. Класичні кюве брют зберігаються тут протягом чотирьох років, вінтажі – не менше десяти, а cuvée Paradis проводить в підвалі шість-сім років. Отож, якби «виняткове» мало узагальнюючу власну назву, то це було б шампанське Alfred Gratien. Щоб дати світові змогу переконатися в цьому, Шампанський Дім Alfred Gratien запрошує на екскурсії та дегустації на околицю Еперне, в льох, розташований на вулиці Моріс Серво. Саме тут Альфред Гратьєн відкрив свій бізнес і створив перші кюве в 1864 році. Один з його нащадків, Жан-П’єр обійняв посаду головного винороба в 1966 році, а в 1990 році до свого батька приєднався Ніколя Егер. У 2007 році Ніколя став майстром льоху шампанського Alfred Gratien в Еперне. Нинішні вина Шампанського Дому створені в цьому творчому тандемі за традиційними протоколами, розробленими Alfred Gratien. В листі рекомендацій: Alfred Gratien Brut та Alfred Gratien Brut Rose.

Alfred Gratien Brut

Alfred Gratien Brut – зразкове шампанське, складне та вишукане, що поєднує свіжі аромати зі зрілими нотами витримки. Превалюють аромати білих фуктів з лідуючою грушею, збагачені прянощами – чебрецем та відтінком лавра. Відчутні аромати хлібу та тонкого бісквіту. На смак вино шовковисте, має чудовий баланс кислотності і навдивовиж жваве – від атаки до фінішу.

Alfred Gratien Brut Rose

Alfred Gratien Brut Rose – насичено-рожевий з ніжними відтінками фіолетового кольору, тонка гра. Перший ніс: інтенсивний аромат з лідуючими тонами вишні, рожевим грейпфрутом та мінеральними нотами. Чудова кислотність, стійкі – аж до фінішу – тони червоних фруктів та печива. Таке шампанське від Henkell Freixenet – гідне стати супроводом свята, яке має прийти на наші вулиці!

Henkell Freixenet

Гасло компанії Henkell Freixenet – «Celebrate Life» – актуальне як ніколи. Ця глобальна група посилює присутність в Україні, а заразом і економіку країни. Вона підсвічує власними зірками-брендами українські обрії та прийдешнє світле майбутнє.

Фото надані компанією «Хенкелль Фрешенет Україна»

X
Украина