Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

London Craft Beer Fest: свято пива в британській столиці

13.08.2021, Бар Автор: Наталія Бурлаченко

Наталія Бурлаченко, колумніст Drinks+, поділилася враженнями про найбільший фестиваль крафтового пива, який відбувся 13-15 серпня у столиці Туманного Альбіону.


London Craft Beer Fest – знакова подія для Британії: мешканці Туманного Альбіону насамперед відомі своєю любов’ю до пива, міцних напоїв і вже потім – до вина. Крім того, цей фестиваль виявився першим великим масовим заходом, який влада Об’єднаного Королівства дозволила провести після суворих карантинних обмежень.

Незважаючи на послаблення, організатори вжили безпрецедентних заходів безпеки, а головною умовою відвідування фестивалю стала обов’язкова наявність «свіжого» негативного тесту на Covid-19. До речі, зробити його в Британії можна досить легко – ця безкоштовна послуга пропонується на всіх залізничних вокзалах та в багатьох людних місцях. Крім того, організатори розділили потоки відвідувачів: кожний з трьох фестивальних днів був поділений на денну та вечірню частини.

Tobacco Dock

Двоповерхова виставкова зала експоцентру Tobacco Dock, яка стала місцем проведення івента, зустрічала гостей приємним ароматом смажених сосисок та м’яса – чудовий пейрінг з головним напоєм фестивалю, дегустаційний келих якого, до речі, чекав кожного гостя на вході! Згідно з даними організаторів, у London Craft Beer Fest взяли участь близько 100 виробників пива – і це не лише місцеві пивоварні, а й учасники з інших країн. Наприклад, я познайомилася з командою з Чехії, яка привезла свій чудовий бренд Budvar, що входить в групу Budwiser.

 Budwiser

Продегустувавши 4 зразки цього бренду – Budvar Lager 5%, Budvar Dark Lager 4,7 %, Budvar Krausened 4% та безалкогольний Budvar Nealko – можу сказати, що всі вони виявилися приємно м’якими, з солодкуватим присмаком та помірною гірчинкою в післясмаку. Budvar Nealko здивував насиченістю смаку, легкістю і в той же час – справжнім смаком світлого пива.

 Budwiser beer

Ще один стенд, який привернув мою увагу, презентував нетиповий для фестивалю продукт: в бляшанках рожевого, жовтого та лаймового кольорів з написом Sunday Vodka Seltzner 4% ABV був напій на основі горілки, содової та справжнього фрешу з кавуна, лайма та ананаса з імбиром.

Sunday Vodka Seltzner

За словами швейцарських виробників цього напою, в ньому 0% цукру та 0% глютену, а до складу входять лише натуральні інгредієнти. Що ж, виробники тримають руку на пульсі, адже тренд на здоровий спосіб життя змушує споживачів шукати напої з натуральними складниками, а також з низьким або нульовим вмістом цукру та глютену.

Фестиваль пива в Лондоні

Вдалося мені поспілкуватися і з представниками Amerіca’s Brewer Association (Американської Асоціації Броварів), на стенді яких було представлено велику кількість брендів. Читачі Drinks+ знайомі з цією організацією: на сайті drinks.ua регулярно з’являються матеріали амбасадора Американського крафтового пива Асоціації броварів в Європі Лотте Пеплоу. The Brewers Association представляє більш ніж 70% індустрії пивоваріння, а її члени виготовляють більш ніж 99% пива, звареного в США.

на фестивалі пива

На моє прохання пригостити мене чимось особливим мені запропонували Bell’s 35th Anniversary Expedition Stout Reserve. Це стаут з найдовшим терміном варіння у США. Вперше був виготовлений у 1989 році способом тривалого варіння – напій вийшов досить витривалим для довгих подорожей. Цим спеціально звареним стаутом броварня Bell’s вирішила відсвяткувати 35-річчя свого заснування власником Лері Беллсом. Мене вразив приторно-солодкуватий аромат, який сильно нагадує витриманий Towny Port, має аромат інтенсивного смаження та значне відчуття хмелю, а міцність 11,5 % дозволяє Bell’s 35th Anniversary Expedition Stout Reserve балансувати між десертними та діжестивними напоями. Безумовно, це стаут для повільного вживання маленькими ковтками.

Фестиваль пива в Лондоне

Взагалі London Craft Beer Festival – це таке свято пива, де завжди можна зробити багато відкриттів, познайомитись з яскравими виробниками та відвідати цікаві івенти, які проводяться в рамках фесту. Тож, аби не пропустити нічого цікавого, наступного разу я придбаю (і раджу всім любителям крафтового пива!) квиток на всі три дні заходу. London Craft Beer Festival, до зустрічі!

Наталія Бурлаченко

Наталія Бурлаченко, бренд-амбаcадор Vinos de La Luz, сомельє, колумніст Drinks+

X
Украина