Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

London Wine Fair працює над програмою повторного використання пляшок 

09.05.2023, Новини

Вже за тиждень в Olympia London стартує London Wine Fair, що є офіційним виставковим партнером Wine Travel Awards (WTA) і де вже вдруге відбудеться церемонія нагородження переможців премії та дегустація вин наших номінантів. Це найбільша подія галузі, де буде представлено понад 10 000 професіоналів індустрії напоїв. Важко навіть уявити скільки відбудеться презентацій та дегустацій, і організатори серйозно поставилися до проблеми утилізації використаної тари.


The Buyer вияснив, як працюватиме нова схема повторного використання пляшок Лондонського винного ярмарку. На London Wine Fair сподіваються, що це допоможе показати винній промисловості, що можна зробити, запровадивши «кругові» екологічні заходи. 

Цього року в Лондоні вирішили зібрати всі використані пляшки, проаналізувати їхні різновиди та оцінити, чи придатні вони для повторного використання, а потім повернути їх виробникам. Даючи пляшкам події друге життя, таким чином показати, що індустрія може прийняти циклічний підхід до упаковки, і що ця ідея – це більше, ніж просто концепція, це довгострокова мета в колективному підході. 

Зараз уряди в усьому світі роблять ставку на повторне використання, а не на переробку, чого і вимагають екологічні закони. Індустрія повинна серйозно сприйняти і підготуватися до повторного використання пляшок. Схема повторного використання пляшок на Лондонському винному ярмарку керується Porto Protocol і Sustainable Wine Solutions. 

Така ініціатива показує приклад того, як робити дієві кроки у центрі події, заглибившись у її менш гламурну, але важливу сторону (відходи, які вона створює), і активно сприяти її вирішенню.

Організатори London Wine Fair прагнуть допомогти розробити глобальну структуру, яка призведе до прискорення схем багаторазового використання пляшок, прийняття циклічних моделей у різних секторах і підвищення рівня стандартизації. Вони пропонують проаналізувати різновиди пляшок і врешті-решт прийти до певного статусу-кво упаковки вина, привернувши увагу до того факту, що одноразові скляні пляшки, незважаючи на обрану виробником ємність, найбільше впливають на вуглецевий слід виноробства. Але ця тара також надійна, її можна багаторазово використовувати без втрати якості чи будь-яких характеристик, уникаючи видобутку ресурсів, зменшуючи споживання енергії, утворення відходів і викиди CO2. Автори ідеї сподіваються, що ця ініціатива та звіт, який випливає з неї, спонукатимуть виробників переосмислити, розглянути питання про повторне використання та вибрати більш широко використовувану модель пляшки. Організатори ініціативи сподіваються запровадити широку екосистему циклічного ланцюжка поставок, якої зараз не існує, відповівши на ряд запитань:

  • Скільки типів і кольорів пляшок нам насправді потрібно? Зі скількома різними типами пляшок може впоратися циклічний ланцюг поставок? А що прийнятно для виробників?
  • Як виглядає кругова екосистема? Чи потрібно створювати паралельну інфраструктуру чи можна трансформувати існуючу?
  • Що вимагають споживачі? Які їхні пріоритети в закупівлях? 

Очікується, що до цієї програми на LWF буде задіяно до 30 000 пляшок. 

Усі дослідження та LCA (аналіз життєвого циклу), проведені на сьогоднішній день, однозначно свідчать: з точки зору викидів CO2 одноразові скляні пляшки є найкращим вибором для упаковки вина. Незважаючи на те, що тут і там існують схеми повернення (наприклад, Sustainable Wine Solutions у Великій Британії), реальність така, що циклічного ланцюга постачання не існує. Дискусія має бути відкритою, існуюча лінійна система повинна бути розчленована, а екосистема повернення нанесена на карту, якщо ми хочемо, щоб круговий ланцюг поставок процвітав і збільшувався. 

Виробники, торгівля, ресторани, бари, роздрібні торговці, уряди, споживачі потребують знань, щоб мати можливість адаптуватися до нових законів. 

Ця ініціатива дуже важлива. Індустрії потрібно вирішити, як справлятися з понад 30 мільярдами винних пляшок, що виробляються в усьому світі щороку. 

Отже, усі пляшки мають бути багаторазовими; більшість виробників використовують однакові форми, і величезний вибір, який пропонують виробники, не є необхідним.

LWF – це не лише місце для ведення бізнесу, але також платформа для об’єднання промисловості та пошуку кращих способів її роботи та спільної роботи, зокрема у питаннях її впливу на навколишнє середовище. Адже зміна клімату та столість є важливими проблемами, і їх потрібно вирішувати разом.

Проаналізувавши тару LWF, дослідники визначать умови необхідні для покращення багаторазового використання пляшок, щоб мати змогу мати справу з пляшками будь-якого розміру.

Схеми повторного використання пляшок мають на меті показати, як винна промисловість може екологічно використовувати скляні пляшки для вина. Організатори прагнуть використати цей звіт, щоб запустити аналітичний центр, який об’єднає виробників пляшок, компанії з миття пляшок, компанії з переробки та інженери, виробники тощо, щоб визначити швидкі виграші та скласти схему циклічного ланцюжка поставок.

AU5_3611

Ханна Тові (Hannah Tovey), голова London Wine Fair, зробила екологічність і навколишнє середовище головними питаннями виставки 2023 року та відіграла важливу роль у запуску нової програми повторного використання пляшок: “Ми прагнемо надати виноробній промисловості можливість вживати заходів для пом’якшення кліматичних змін і сприяти стійкому розвитку”.

Хочемо нагадати, що на London Wine Fair команда Drinks+ та WTA проведе церемонію нагородження переможців The Wine Travel Awards Ceremony та Walk-Around Tasting, які відбудуться 17 травня 2023 року о 10.30-12.30 в Industry Briefing Room (Olympia London).

X
Украина