Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

London Wine Fair

Майорить у Лондоні: Україна – серед ньюсмейкерів London Wine Fair

16.05.2023, Новини Автор: Вікторія Макарова

У травні до Лондона, який справедливо вважають «світовою столицею», прикута увага міжнародних медіа: тиждень тому весь світ спостерігав коронацію короля Чарльза та святкування цієї визначної події, а вже цього тижня Лондон привітав президента України Володимира Зеленського, котрий прибув сюди з офіційним візитом. Цього ж самого дня, 15 травня, у Лондоні стартувала ще одна визначна подія – міжнародна винна виставка London Wine Fair, і ми з радістю відзначаємо, що у ній також гучно й промовисто заявила про себе Україна. Вдруге на LWF широко презентовані вина України, цього разу – під брендом Wines of Ukraine!


Українські виробники представляють свої найкращі тихі та ігристі вина з унікальних місцевих і європейських сортів винограду та отримали дуже теплий прийом від місцевих імпортерів та дистриб’юторів. Участь у виставці беруть такі компанії:

46 Parallel Wine Group (Одещина)

Beykush Winery (Mиколаївщина)

Biologist Craft Winery (Kиївщина)

Bolgrad / Alcoline (Одещина)

Chateau Chizay (Закарпаття)

Father’s Wine VB (Tернопільщина) 

Graevo (Запоріжжя)

My Wine by Eduard Gorodetsky (Одещина)

Stakhovsky Wines (Закарпаття)

Villa Tinta (Одещина / Південна Бессарабія).

«Інтерес до України та українських вин на London Wine Fair є просто надзвичайним, у нас на стенді дуже багато роботи. Ми раді можливості спілкуватись з експертами та байерами не лише з Великобританії, а й з інших країн. Це не просто цікавість: ми сподіваємось на розширення експорту, на нових партнерів та дистриб’юторів. Дуже тішимося, що якість та унікальний характер українських вин викликають захоплення у спеціалістів. Я знову пишаюсь нашою командою, всім виноробам – велика повага за таку дружню атмосферу. Вдячна українським колегам, котрі приїхали з різних куточків Великої Британії, щоб працювати на нашому стенді та закохувати в Українське вино! Пишаюсь кожним, безмежно кохаю свою Україну бо ми дійсно неймовірні!» – ділиться враженнями Світлана Цибак, представниця Wines of Ukraine, голова Асоціації крафтових виноробів України та директорка з розвитку Beykush Winery.

Також на власному стенді презентує свої вина сімейна виноробня SHABO – справжній флагман українського виноробства й переможець Wine Travel Awards в категорії The Visiting Card of the Country, Brand – the visiting card of the country.

Wines of Ukraine беруть участь у цьогорічному LWF завдяки підтримці Євгена Чичваркіна, інвестора Hedonism Wines – бутика вишуканих вин, віскі та алкогольних напоїв, розташованого в самому серці лондонського району Мейфер.

«В Україні чудовий клімат, родючі ґрунти, працьовиті люди. Окрім кількох моментів законодавчої дерегуляції та організаційних питань, ніщо не заважає Україні зайняти гідне місце на винній карті світу. На жаль, я не можу вплинути на законодавство України, але я радий сприяти якнайшвидшому пошуку каналу дистрибуції у Великобританії», – коментує Євген.

Лондонський підприємець є великим прихильником України в її боротьбі за свободу та незалежність. Євген Чичваркін профінансував понад 4,5 мільйона фунтів стерлінгів для українців на придбання медикаментів.

Drinks + та команда Wines of Ukraine висловлюють глибоку вдячність Євгену за підтримку України та участі Wines of Ukraine у London Wine Fair!

Українські вина також будуть презентовані на walk-around tasting, що пройде під час церемонії нагородження переможців Wine Travel Awards 2023. Ця подія, що визначає другий успішний рік нашого інноваційного проєкту у сфері wine travel маркетингу, відбудеться 17 травня з 10:30 до 12:30 в Industry Briefing Room на London Wine Fair.  

В тейстингу будуть представлені вина українських переможців – компаній SHABO, Big Wines / Vinos de la Luz (спонсора категорії WTA Wine & Food Influencer) та Beykush Winery: SHABO Reserve Telti-Kuruk 2022, SHABO Limited Edition Saperavi-Merlot (by Kachetin technology) 2020, Big Wines Big Art 2020 та Beykush Telti Kuruk 2022. У дегустації також беруть участь вина від переможців WTA з Вірменії, Аргентини, Грузії, Іспанії та Італії. Це буде одна з наймасштабніших кругових дегустацій премії.

Команда Drinks+ також хоче висловити щиру подяку Тані Олевській, котра є засновницею компанії Friends Wine Travel, переможницею цьогорічного WTA і співробітницею London Wine Fair, та її колегам за оперативну та дружню допомогу у вирішенні логістичних проблем з доставкою призів та каталогів з Німеччини, а також вин з України.

X
Украина