Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Monin Ukraine Ladies Challenge

Monin Ukraine Ladies Challenge 2021: кращі бар-леді визначені

18.03.2021, Бар

16 березня відбувся фінал конкурсу Monin Ukraine Ladies Challenge 2021.


Перший емоційний бренд вина Apostrophe Wine та компанія Monin Ukraine за підтримки Всеукраїнської асоціації барменів провели особливий конкурс для бар-леді, в якому взяли участь найкращі представниці барної спільноти.

Оцінювали конкурсанток члени почесного журі, до складу якого ввійшли:

  • Євген Сєган – бренд-амбасадор компанії 46 Parallel Wine Group (бренди 46 Parallel та Apostrophe Wine), дипломований винороб, студент факультету сенсорного аналізу у харчових виробництвах Одеської Національної Академії Харчових Технологій, володар сертифікату WSET 3 рівня.
  • Іван Савчков – бренд-амбасадор компанії MONIN в Україні, навчався у Odessa Bartender School та приймав участь у міжнародному конкурсі World Class 2017.
  • Максим Матушкін – Bar Community Manager у компанії Pernod Ricard Ukraine.
  • Галина Лисюк – керівник центру барменів Планета Z.

Monin Ukraine Ladies Challenge

За результатами їхнього оцінювання, п’єдестал переможниць виглядає наступним чином:

1 місце  Бєлова Олена, Київ, Par Bar 3.

2 місце Чарук Дар’я, Луцьк, бар Fabrica.

3 місце  Усач Анастасія, Київ, Virgin Izakaya


Олена Бєлова

Переможниця конкурсу Олена Бєлова:

«Перемогу мені приніс коктейль «Brisking Holly», на створення якого мене надихнула культова кінострічка «Сніданок у Тіффані» та його головна героїня Холлі Голайтлі, яка на перший погляд здається зовсім несерйозною та наївною людиною, але глибоко всередині приховує безліч таємниць.


• Рецепт коктейлю-переможця •

Monin бергамот – 25 мл
Суміш фрешів лимону та лайму – 10 мл
Гуміарабік та Easy Foam – 30 мл
Вино Apostrophe біле  сухе Шардоне – 50 мл

Гарніш – ізомальтове павутиння, півсфера з безе та піна з маскарпоне й полуниці


Я вже брала участь у конкурсах, але це моя перша перемога у подібних професійних змаганнях. В мене немає фахової освіти у барній сфері, але багато чого я навчилася у своїх колективах, коли тільки починала барну кар’єру – чимало знань та цінного досвіду мені принесла робота у ресторані Barvy та барі F.U.L.L.

Monin Ukraine Ladies Challenge

Зараз я працюю бар-менеджером у ресторані Par Bar 3 і дуже прагну, щоб мої хлопці та дівчата перейняли і ввібрали в себе драйв від участі в змаганнях.

Під час конкурсу атмосфера була легка та невимушена, це був справжній квітник, хоча дух суперництва все ж був присутній 🙂 Звичайно, було легке хвилювання, але від цього адреналіну ти отримуєш реальний кайф. Головне – не боятися суддів та сприймати їх як своїх гостей за стійкою, подаруйте їм увагу та крутий продукт, який ви самі й створили.

Monin Ukraine Ladies Challenge

Вважаю, що у коктейлів на основі вина є майбутнє. Зараз тренд на low-ABV коктейлі з яскравим ароматом, тому вина можуть допомогти нам, барменам, у створенні нових оригінальних рецептів».


Під час конкурсу також відбулася лекція одного із членів журі Євгена Сєгана:

«Вино  –  це дуже багатокомпонентна основа і додаткові добавки можуть дати не той результат, який ви очікуєте. Тому попередня робота над коктейлями – це дуже важливо. Як споживачі, так і професіонали мають право вимагати стабільну якість вина, особливо коли це стосується вина як бази для коктейлів. Apostrophe надає цьому фактору особливе значення.

Які вимоги бармен повинен висувати до вина для комфортної роботи з ним?

В першу чергу, це чистота. Це базова гігієнічна складова – чистота ароматів, відсутність сторонніх тонів. Нюхайте, смакуйте, наскільки чистий аромат: без квашених, затхлих тонів. Запах підвалу, цвілі, каналізації, ганчірки не повинен бути присутнім. Це фундамент, без якого вино не вважається якісним.

Ви як профі також повинні вимагати від вина типовості. Що це таке? Ви взяли для коктейлю біле сухе вино, а на смак воно як мадера. Інформація, зазначена виробником, має відповідати тому, що є у вашому бокалі.

Коли є чистота і типовість – є сенс обговорювати сорт. Ми в Apostrophe створюємо сортові вина – шардоне, каберне, рислінг, і ми маємо право обговорювати ті ароматичні особливості, які характерні для цих сортів. Це така собі піраміда, на яку треба орієнтуватися при роботі з вином як з основою для коктейлів».


Коментар Віце-президента Всеукраїнської асоціації барменів Андрія Петровського:

Всеукраїнська асоціація барменів підтримує подібні конкурси, бо саме на них відбувається стрибок у розвитку барної справи в цілому. Підготовка до конкурсу стимулює барменів до вивчення нових трендів, тенденцій та способів приготування коктейлів. Приготування коктейлів на вині вже давно стало трендом у світі, але, на жаль, в Україні ці тенденції реалізуються трішки повільно.

До того ж, за допомогою таких конкурсів можна не тільки створити новий тренд в барній справі України, але й підтримати вітчизняних виробників.

Всі учасниці проявили креатив та професіоналізм, конкурс видався не тільки смачним, але й незрівнянно красивим, адже Monin Ukraine Ladies Challenge 2021 був присвячений саме бар-ЛЕДІС!»

Фото надані All Ukrainian Bartenders Association

X
Украина