Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

смакові уподобання споживачів

П’ять головних смакових трендів цього літа

11.06.2024, Аналітика

Аналітики Diageo використали штучний інтелект, щоб визначити смакові уподобання споживачів у всьому світі.


За допомогою платформи Ai Palette, яка відстежує запити та розмови в Інтернеті, щоб визначити нові тенденції в галузі продуктів харчування та напоїв, компанія Diageo змогла виявити п’ять смакових уподобань, перевагу яким віддає споживач сьогодні: умами, гострий (пікантний), тропічний, «лікувальні аромати» та цвітіння врожаю.

Diageo повідомляє, що перевага смаку умами зростає. Кількість запитів на такі інгредієнти, як куркума, у Великій Британії зросла на 79%. У США на 55% зросла кількість запитів на корейську пасту гочуджанг та на 12% запит на пармезан та коктейль «Еспресо Мартіні».

смакові уподобання споживачів

Інтерес до пряних (гострих) смаків також збільшився: розмови про халапеньо підскочили на 32% у Великій Британії, а пеперончині на 53% в Австралії, запит на перець чилі зріс на 36% у США.

Аналітики відзначають відродження інтересу до тропічної їжі та напоїв. На підтвердження цьому кількість пошукових запитів та розмов про тамаринд (+50% у США), а у Великій Британії і Таїланді запити на такі фрукти, як гуава (на 18%) та маракуйя на 25% відповідно.

«Лікувальні аромати», або ще їх можна назвати «аромати, що зцілюють душу» – також є фаворитами серед чималої кількості споживачів. На підтвердження цьому, розмови про такі смаки як кава (+12% у Великій Британії), фундук (+91% у всьому світі), мускатний горіх (+78% у всьому світі).

смакові уподобання споживачів

П’ятий тренд аналітики назвали «цвітіння врожаю», йдеться про натуральні інгредієнти, наприклад, настоянки різних трав, напої-ботанікали. До речі, українські крафтові виробники активно засвоюють цей потенційний сегмент.  Серед найбільш вдалих прикладів назвемо бальзам “Рута” або напої “Файна гуральня”.

Штучний інтелект виявив «одержимість споживача турботою про екологію». У мережі дедалі більше обговорюють інгредієнти місцевого виробництва, і це тенденція зросла на 44%. Розмови про бузину зросли на 67% у Франції, а про ревінь на 36% у Канаді.

Говорячи про п’ять смакових тенденцій, виявлених штучним інтелектом, директор з інновацій Diageo Марк Сендіс (Mark Sandys) сказав: «На те, як ми спілкуємося сьогодні, впливає безліч факторів, таких як різні культури, любов до природи і навіть наше прагнення до пригод. Ці смакові тенденції вказують на те, чим саме споживачі захочуть насолодитися цього літа. Наприклад, гуава та квіткові настої знайдуть себе у світі коктейлів».

Сендіс додав, що вивчаючи смакові уподобання споживача, Diageo зможе залишатися завжди актуальним: «Використовуючи наші знання та штучний інтелект, ми можемо відстежувати зростання тенденцій та пропонувати нові продукти, щоб залишатися актуальними для мінливих смаків споживачів, із чудовими недавніми прикладами, включаючи Smirnoff Spicy Tamarind та Johnnie Walker Umami».

Джерело: thedrinksbusiness.com
Фото: healthifyme.com, delish.com, harbuz.info

X
Украина