Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Аргентина

Різке падіння експорту аргентинського вина

12.12.2022, Новини

Згідно з даними, опублікованими Національним інститутом виноградарства країни (INV), експорт бутильованого вина від початку цього року впав трохи більше ніж на 25 відсотків.


Для виноробного сектору Аргентини добігає кінця один із найважчих років, повідомляє національне видання La Nacion. таку заяву в країні зробили після того, як з’ясувалося, що галузеві показники показали різке падіння експорту вина від головного південноамериканського виробника. 

З січня по листопад цього року  було експортовано на 20 відсотків менше вина порівняно з тим самим періодом 2021 року – обсяг скоротився на 62,5 мільйона літрів.

На тлі загального падіння ще яскравішими виглядають сучасні успіхи таких вин Аргентини, як мальбеки компанії Vinos de La Luz, що цього року одержали три платинові медалі на конкурсі Decanter.

Видання зазначає, що можна знайти позитив в тому, що ціни на вино в той самий час зросли на 15,9 відсотка в усіх секторах. Це відбулося в основному через зростання цін на вино наливом більш ніж на третину (34,4 відсотка), але, ймовірно, таке зростання відображає глобальну тенденцію інфляції… 

 У публікації зазначено, що міністр економіки Аргентини Серхіо Масса (Sergio Massa) пообіцяв фінансову допомогу для підтримки експортного вектору економіки регіонів.

Тож виноробний сектор покладає на ці кошти великі надії та очікує можливі податкові пільги, про які буде оголошено казначейством.

За матеріалами wine-searcher.com

X
Украина