Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

SHABO

SHABO: масштабний експорт до Данії

16.11.2022, Новини

Вина SHABO з’явилися на полицях однієї з потужніших данських торговельних мереж – СООР Danmark.


Не секрет, що ринок вина Північної Європи – один з найпривабливіших у світі. І більшість виноробів ставлять в свої маркетингови плани завоювання цього регіону, що славиться заможним споживачем. Втім, скандинавські вайнловери, та й місцеві гастрономічні гурмани в цілому відомі ще й своєю вимогливістю до якості вина. І тому на цьому високо конкурентному ринку надто складно пробитися новичку.
І саме з огляду на ці обставини можна зарахувати до сенсацій появу в країні рекордної за обсягом поставки українського вина бренду SHABO: у серпні до Данії було експортовано партію на 106 тисяч пляшок – дійсно унікальну кількість як для першого замовлення. Але не встигли скептики оговтатися, як українське вино продемонструвало чудову конкурентоспроможність і в результаті, буквально через місяць, данці замовили нову, аналогічну за обсягом партію. До речі, Данія стала 20 країною, куди SHABO експортує українські вина та бренді.

Вина SHABO з’явилися на полицях однієї з потужніших данських торговельних мереж – СООР Danmark. «Ми повинні визнати, що були здивовані дуже високою якістю українських товарів. Тому розглядаємо це не як разовий захід, а як початок довгострокового співробітництва, де українські продукти посядуть постійне місце в наших магазинах», — прокоментував подію Крен Остергард Нільсен, керуючий директор СООР. Зауважимо, що влітку 2022 року мережа СООР та посольство України в Данії на чолі з Михайлом Видойником запустили глобальний проєкт щодо підтримки виробників та економіки України. Мета: зробити усе можливе, аби в їхній країні кожен міг придбати український продукт.
Отже, українські винороби запропонували знавцям Північної Європи нову капсулу вин Original Collection, яка є уособленням історичного та найдавнішого виноградарського регіону України — Шабо на Одещині. Місцеве виноробство сягає корінням часів давніх греків, а двісті років тому швейцарські переселенці на цих землях заснували підприємства, які вирощували сортові виноградники, виробляли шляхетні вина та розвивали культ теруару. Усе це і стало основою концепції Original Collection – від задуму до багатої на символи етикетки. «Українське вино, яке здатне дивувати» – з таким гаслом ця колекція з’явилася в магазинах України та Європи. І цей вихід став справжнім фурором: сьогодні у соцмережах розповсюджуються не лише фото пляшок та коментарі щодо смаків та ароматів, але й відеоісторії, як люди у пошуках цього вина відправляються до інших міст, бо в магазині їхнього населеного пункту його розкупили. І, до речі, такий результат – цілком закономірний.

Винороби SHABO виявилися гідними нащадками давніх традицій швейцарських переселенців – шанобливого ставлення до своєї справи та стійкості до життєвих випробувань. Як сьогодні команді вдалося запустити таку гідну колекцію вина під час війни, при тому на усіх рівнях популяризувати українське та налагоджувати міжнародні відносини, – могло б здивувати навіть славетного датського сказочника. Але все це трапилося наяву, – більш того, все це було здійснено українцями, попри війну і усі складні обставини. Гіоргі Іукурідзе, нащадок виноробної династії та співзасновник виноробні SHABO, лаконічно розповідає про таку глобальну справу: «Це великий крок не лише для нас, окремо взятого бізнесу, чи навіть для всієї національної галузі. Це – чергова перемога продуктів Made in Ukraine у світі. Додатковий спосіб залишатися у фокусі світової уваги заради підтримки України. Черговий доказ того, що ми створюємо та надаємо якісні продукти, послуги тощо. Та демонструємо, наскільки наша країна є сильною та перспективною. Для мене – честь, що наша команда SHABO в лавах потужного економічного фронту України».

Від редакції: вина SHABO можна замовити онлайн на shaboshop (bit.ly/3znPxGl)

Фото: @juli_pashentseva, @SuperBrugsen Mårslet, @anna_kudelia

X
Украина