Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

The Balkans International Wine Competition

The Balkans International Wine Competition 2023 – найкращі вина регіону

09.05.2023, Новини

На заході, який відбудеться в 12-е, буде представлено рекордну кількість зразків.


12-й The Balkans International Wine Competition (BIWC) запланований на 1-3 червня, відбудеться у Бістріта-Насауд, Трансільванія, Румунія. На додаток до конкурсу, з 15 по 17 червня 2023 року, просто неба перед Національним палацом культури в Софії відбудеться Balkan Wine Festival. Фестиваль надає унікальну можливість скуштувати вина, нагороджені під час Конкурсу та познайомитися з різноманітними виноробними культурами балканського регіону. Квитки на Balkan Wine Festival вже у продажу – тут і тут.

The Balkans International Wine Competition – це престижна подія, яка збирає винних експертів та ентузіастів з усього світу, журі складається з 25 осіб, до складу якого входять 5 MW та MS з Японії, США, Великобританії, Франції, Швейцарія та відомі винні діячі з Балкан і всієї Європи. Після конкурсу у дворі Complexul Muzeal Bistrita-Nasaud буде організована комерційна дегустація, на яку запрошені представники бізнесу, сомельє, дистриб’ютори та любителі вина з усього світу.

The Balkans International Wine Competition

В минулому році Медіагрупа Drinks+ і Міжнародна премія з винного туризму Wine Travel Awards виступили на балканському конкурсі, який відбувався у Греції (о. Саламіна) і винному Фестивалі в Болгарії, у якості інформаційного партнера. На обох заходах команда WTA представила каталог Wine Travel Awards Guide, виданий медіагрупою Drinks+, що включає розповіді про всіх номінантівпереможців голосування та призерів премії 2021-2022.

Останніми роками The Balkans International Wine Competition вийшов за рамки свого регіонального значення та залучав все більше учасників і виноробень з-за меж балканських країн. Цього року буде присутня рекордна кількість зразків з Італії, чиї винороби вважають балканський винний захід чудовою платформою для виходу на один із найбільших ринків Європи, а саме на Балкани з їх 82 мільйонами жителів.

The Balkans International Wine Competition

Кількість виноробень, які беруть участь у конкурсі, стабільно зростає, за останній рік подано понад 1000 зразків вин. У порівнянні з першим конкурсом кількість зразків зросла більш ніж на 180%, а за останні 10 років кількість виноробень, які беруть участь у конкурсі, зросла майже в 5 разів.

У категорії Best of Show вина з кожної країни змагаються окремо, але у центрі уваги залишаються балканські вина, і лише вони можуть змагатися за трофеї в окремих категоріях і за великий трофей – Best Wine of the Balkans.

Церемонія нагородження та гала-вечеря – відома як Balkan Wine Oscars, яку цього року відвідає понад 250 гостей, відбудеться 3 червня в Teleki Castle 17 століття (Трансільванія), де буде проходити й сам конкурс. Під час урочистої вечері буде вручено призи Best of Show для окремих країн-учасниць, а решту 15 призів у різних категоріях буде оголошено на відкритті Balkan Wine Festival 15 червня о 21.00 у Софії.

The Balkans International Wine Competition

Teleki Castle

The Balkans International Wine Competition & Festival – це платформа, яка дає різним сторонам винного бізнесу (виробникам, дистриб’юторам та імпортерам) можливість познайомитися один з одним і розпочати нові торгові відносини. Щороку конкурс проводиться в іншій країні на Балканах, що сприяє просуванню країни. Наразі захід проводився в Болгарії, Македонії, Греції, Сербії, цього року – відбудеться у Румунії, про що оголосили на минулорічній офіційній церемонії та гала-вечері.

Детальна інформація про конкурс, фестиваль та журі доступна на сайті The Balkans International Wine Competition & Festival.

X
Украина