Увага! На сайті використовуються cookie файли.
The site uses cookie files
Даний сайт має вікове обмеження.
This site has age restrictions!
Я підтверджую, що мені, на жаль, давно виповнилося 18 роківПоважний винний критик, письменник та номінант і переможець публічного голосування Wine Trawel Awords у категорії Wine & Food Influencer/Expert opinion – Томаш Пранге-Барчинський нещодавно видав книгу про незвичайні поєднання їжі та вина на маршрутах Європи.
Томаш Пранге-Барчинський (Tomasz Prange-Barczyński) – журналіст і винний критик, який вже чверть століття займається темою вина. Він є головним редактором Ferment та ініціатором, засновником і багаторічним головним редактором Magazyn Wino, що популяризує культуру вживання вина у Польщі. Також пан Томаш є автором радіопередачі PIN do wina та перекладачем книг на винну тематику. Він також виступає суддею відомих міжнародних винних конкурсів. У 2023 році в Кракові, під час виставки ENOEXPO, де відбувалася презентація вин та міцних спиртних напоїв учасників ком’юніті Wine Travel Awards, пан Томаш виступив з дослідженням «Сьогодення та майбутнє польського винного ринку. Найкращі енотуристичні місця в Польщі». Також пан Томаш є членом талановитої і професійної команди організаторів Warsaw Wine Experience. У 2023 році на виставці у Варшаві, де Wine Travel Awards був інформаційним партнером заходу, Пранге-Барчинський провів семінар «Німецький рислінг і терруар» та представив огляд найцікавіших грузинських вин.
«Рислінг і тапаси. Про незвичайні поєднання їжі та вина на маршрутах Європи» – не кулінарна книга, це подорож з розповіддю про захоплення, які відчував автор у виноробнях, ресторанах, тавернах і барах, під час мандрівок. У своїй новій праці Томаш Пранге-Барчинський окреслює сорти вин із пропозиціями найкращих кулінарних композицій.
Автор переносить читача до різних виноробних країн. Томаш Пранге-Барчинський не лише із захопленням розповідає про смаки різних видів алкоголю, а й про їх поєднання з особливостями місцевих кухонь, які довелося спробувати: про найкращі сільванери зі спаржею, венеціанські чікетті з просекко, поєднання запечених восьминогів із петнатом та ще багато чого цікавого і дуже смачного. Але вино та страви до нього – лише частина цього оповідання, книга наповнена зустрічами з людьми, історіями місць та місцевими традиціями. Ця книга пробудить не тільки голод і спрагу, а й надихне на подорож. У «Рислінг і тапаси. Про незвичайні поєднання їжі та вина на маршрутах Європи» увійшли розповіді про 24 винно-кулінарні подорожі пана Томаша.
⇒ Приєднуйтесь до наших соцмереж ⇒ Оптимістична редакція D+ прийме це за комплімент.
⇒ Кожен лайк сприймаємо як тост!
Фото: facebook.com/tomasz.prangebarczynski, lubimyczytac.pl, edugaleria.pl, spirits.com.pl