Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Warsaw Wine Experience

Warsaw Wine Experience – дійсно успішний досвід

01.12.2023, B2B Автор: Наталія Захарчук

В останні роки вино набуває все більшої популярності в Польщі. Воно стало напоєм прагнення, насолоди та досвіду для мільйонів польських споживачів і виробників. Винний ринок цієї країни щороку зростає на 10%, і, безперечно, цьому сприяють такі заходи, як Warsaw Wine Experience.


Warsaw Wine Experience, який  вперше відбувся у 2019 році, започаткувала команда досвідчених винних професіоналів. У 2012 році вони запустили веб-сайт Winicjatywa, кількість читачів якого досягла вже 500 000 на рік. У 2017 році – створили Ferment, інформативний, красивий і корисний журнал для любителів вина. Наразі сімейство продуктів Ferment включає журнал, веб-сайт, винні нагороди, винну школу, агентство винного туризму та запущений у 2019 році новий винний ярмарок у Польщі для споживачів – Warsaw Wine Experience. До талановитої і професійної команди організаторів заходу входить Томаш Пранге-Барчинський, який є номінантом Wine Travel Awards, головним редактором Ferment та постійним суддею Mundus Vini.

Warsaw Wine Experience, що відбувся у жовтні, привабив представників торгівлі, виноробів і вайнловерів. Організатори повідомили про участь у ярмарку 45 експонентів з 12 країн світу та відвідування 6000 гостей.

Відвідувачі заходу мали нагоду спробувати асортимент імпортних вин, ще недоступних в Польщі, зустрітися з виробниками та насолодитися дегустацією все більш вражаючого вибору місцевого вина. Також організатори запропонували серію цікавих майстер-класів, семінарів та дегустацій з коментарями редакторів Ferment:

«Польські вина: нове відкриття» – Мацей Новицький;

«Найкращі вина Ferment» – Войцех Боньковський MW;

«Німецький рислінг і терруар» – Томаш Пранге-Барчинський;

«Barolo 2018 – новий урожай короля італійських вин» – Мацей Шветлик.

Фернандо Мора MW та Войцех Боньковський MW провели семінар «Арагон – вина з гір», де розповіли про теруар та неперевершені вина іспанської виноробні Bodegas Frontonio.

Багато уваги Warsaw Wine Experience було приділено грузинським винам і виноробним традиціям. Огляд найцікавіших грузинських вин під час виставкових заходів зробив Томаш Пранге-Барчинський.

В свою чергу і інформаційний партнер виставки –  Wine Travel Awards представляв на ярмарку SHUMI Winery, одну з найвідоміших грузинських виноробних компаній нового покоління, володарку нагород WTA 2022-2023 у трьох категоріях: Visiting Card of the Country, Must Visit, Progressive Approach, Art & History Object.

Нагадаємо, що Shumi також стала найуспішнішою грузинською виноробнею на цьогорічному конкурсі Mundus Vini (7 золотих медалей!). В рамках презентації WTA Саломе Ломсадзе, – комерційний директор SHUMI Winery, представниця молодого покоління топ-менеджерів цього унікального виноробного комплексу, – провела авторську дегустацію вин своєї компанії та унікального напою Зігу.

Команда WTA також протягом усього періоду виставки  на своєму стенді представляла вина компанії SHUMI Winery та Vinos de La Luz. Нагадаємо, що  Vinos de La Luz має власні виноробні по всьому світу: в Каліфорнії, Іспанії (в трьох регіонах), Аргентині, Італії та Україні.

Прем’єрний український продукт – BIG WINES BIG ART limited edition. Ivan Marchuk 2020 Odesa Black – вже встиг зібрати багато нагород від відомих світових конкурсів: Mundus Vini-2023Berliner Wine Trophy-2023 та CervimViticoltura Eroica-2023. І ще наведемо один факт, яким наша команда пишається: у 2022 році, наш спонсор, компанія Vinos de La Luz стала єдиною серед учасників DECANTER WORLD WINE AWARDS 2022, чиї вина було нагороджено трьома платиновими медалями.

Серед запрошених до участі у виставці виробників наші оглядачі також особливо відмітили враження від Shabo Family Winery з України, Ленца Мозера із зразками його австрійських і китайських вин, а також від спілкування з колишнім редактором Meininger Verlag Річардом Гроше, який зараз очолює Geheimrat J. Wegeler winery у Естріх-Вінкель (Німеччина).

Гроше, щиро захоплений польським ринком, відзначив: «З тих пір, як я вперше приїхав сюди в 2015 році, я бачив нестримну еволюцію польської винної та гастрономічної спільноти. Warsaw Wine Experience – це чудова вітрина того, що доступно від найкращих імпортерів і дистриб’юторів. Організаторам вдається проводити чудові майстер-класи та викликати великий інтерес до світу вишуканого вина, і вони дуже вибагливі щодо того, що представляють на цьому заході».

На думку деяких економістів, до 2035 року середні доходи в Польщі можуть перевищити британські. Незалежно від того, чи станеться це протягом наступних 12 років, немає сумніву, що виробники вина, які колись вважали Велику Британію, батьківщину WSET і Masters of Wine, своєю основною метою експорту, тепер приділяють набагато більше уваги польському ринку, що стрімко розвивається.

Зусилля команди Warsaw Wine Experience, а також ентузіазм експонентів свідчать про те, що ця подія ставатиме все більш важливою датою в міжнародному календарі, конкуруючи за увагу з тими, що відбуваються у Великій Британії та інших виноробних країнах Старого Світу.

X
Украина