Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Вина Австрії

Вина Австрії підкорюють світ

21.12.2021, Вино

Найкращі оцінки від Джеймса Саклінга, ТОП-10 світу та ще багато оцінок і визнань від шанованих видань та інтернет ресурсів.


Оцінки Джеймса Саклінга

Минулого тижня на відомій американській винній платформі jamessuckling.com було опублікувано список 100 найкращих вин Австрії, які дегустували протягом 2021 року. 57 вин були виготовлені в Нижньої Австрії, 26 – в Бургенланді, 14 виробили в Штайєрмаркі, три – у Відні. П’ять вин отримали 99 балів, у тому числі Blaufränkisch 2019 з Бургенланду. Це найвища оцінка, яку Джеймс Саклінг (James Suckling) будь-коли давав австрійському червоному вину. П’ятдесят вин отримали 95 і більше балів, а Sauvignon Blanc 2019 зі Штайєрмарка дебютував у десятці найкращих.

П’ять совіньйонів у ТОП-10 світу

Нещодавно міжнародна база даних вин wine-searcher.com назвала найкращі совиньйони світу. У топ-10 увійшла п’ятірка з Австрії, всі зі Штайєрмарка. «Якщо вам потрібен першокласний совіньйон, зверніть увагу на виноградники Штайєрмарка в Австрії», – рекомендує wine-searcher.com.

Вина Австрії

Австрія в ТОП-100 та найкращі оцінки від Wine Spectator

Чотири австрійські виноробні з Нижньої Австрії та Штайєрмарку також мали привід для святкування, потрапивши до сотні найкращих виноробень світу за версією журналу Wine & Spirits Magazine.

А експерти ще одного шанованого американського видання – Wine Spectator, продегустувавши вінтажі 2019 року, особливо відзначили Grüner Veltliner та Riesling з Нижньої Австрії. У докладному звіті автор Брюс Сандерсон (Bruce Sanderson) пише, що загалом 60 вин отримали понад 90 балів, три екземпляри отримали 95 балів (найвища оцінка) і це були Grüner Veltliner и Riesling, «продемонструвавши індивідуальність та витонченість».

Jancisrobinson.com: «Австрія, як виноробна країна, безумовно заслуговує на увагу»

«Світ австрійського вина включає безліч захоплюючих і унікальних скарбів», – підкреслюють Тамлін Каррін (Tamlyn Currin) і Джулія Хардінг (Julia Harding) MW на ресурсі jancisrobinson.com. Для статті «Austrian Diversität» вони протестували 46 червоних та білих вин: від Pinot Blanc, Sauvignon Blanc, Gelber Muskateller та Roter Muskateller до Zweigelt, St. Laurent та Pinot Noir. Переконавшись у якості, експерти дотримуються думки, що Австрія, як виноробна країна, безумовно заслуговує на увагу.

Вина Австрії

Forbes: в центрі уваги Zweigelt & Blaufränkisch

Найвідоміший у світі діловий журнал Forbes нещодавно опублікував дослідження про два червоні вина Австрії.

У статті про виноробний регіон Нойзідлерзее, Пер і Бріт Карлссон (Per/Britt Karlsson*) звернули увагу на головний сорт регіону – Zweigelt. Вони визначили «чудову кислотність», що забезпечується прохолодними ночами регіону, як безпомилкову характеристику кожного смаку Neusiedlersee DAC Zweigelt.

Через тиждень, також у Forbes, винний письменник Джилл Барт (Jill Barth) досліджувала потенціал австрійських вин Blaufränkisch. За словами експерта, цей пізньостиглий сорт «прекрасно вписується в популярну категорію холодних червоних вин, яка нещодавно зачарувала споживачів та відвідувачів регіону».

В свою чергу австрійський сомельє Леопольд Шнеєманн (Leopold Schneemann) дав шість порад щодо поєднання австрійського Blaufränkisch: від сирних тарілок та м’ясних закусок до гамбургерів та стейків.

*Нещодавно Пер Карлссон став суддею міжнародної премії у галузі винного туризму Wine Travel Awards

Відродження Blaufränkisch

Докладний звіт про Blaufränkisch було написано Алексом Зечевичем (Aleks Zecevic) для американського видання Beverage Media. Автор розповідає, що сорт мав бездоганну репутацію в 19 столітті в Австро-Угорській імперії, але був незаслужено забутий у 1900-х роках. Проте, за словами журналіста, сьогодні Blaufränkisch повертається «зі стилем, який можна охарактеризувати як шовковистий та яскравий із середнім тілом». Переконавшись у перевагах цього сорту, його почали садити винороби Австралії та США.

Підготовила О.Бантишева за матеріалами austrianwine.com
Фото: austrianwine.com, tasteatlas.com/zweigelt

X
Украина