Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Zephalto

Zephalto пропонує обід у космосі

15.05.2023, Новини

Французька туристична компанія Zephalto, що спеціалізується на низьковуглецевих подорожах на повітряній кулі, збирається запустити наступного року розкішні подорожі до стратосфери – на відстань до 25 кілометрів від Землі.


До кінця наступного року стартап Zephalto збирається запустити небувалий атракціон – подорож щасливчиків до стратосфери. Капсула під назвою Celeste буде прикріплена до аеростату і підніметься на висоту 25 кілометрів, що дозволить мандрівникам помилуватися Землею з висоти… мало не сказали пташиного польоту 🙂 . Ні, набагато вище!

Поїздки розпочинаються з космодрому у Франції, куди гості прибудуть за кілька днів до запланованого рейсу, щоб ознайомитись із процесом. У день польоту шість гостей сядуть у капсулу та зі швидкістю 13 футів на секунду їх відправлять на висоту близько 15,5 миль над поверхнею Землі (майже 25 кілометрів).

Zephalto

«Ми вибираємо висоту 15,5 миль невипадково, це висота, на якій ви знаходитесь у темряві космосу, а 98% атмосфери знаходиться під вами, тому ви можете насолоджуватися вигином Землі у синій лінії, – сказав засновник Zephalto Фарре д’Астієс (Farret d ‘Astiès). – Ви у темряві космосу, але без досвіду невагомості».

Zephalto

Весь шлях триватиме близько шести годин, включаючи 90-хвилинний підйом і три години ширяння в повітрі перед спуском. Ці три години включають обід від кращих французьких кухарів і дегустацію вин під керівництвом бортового сомельє. І все це в інтер’єрі, розробленому Жозефом Діраном (Joseph Dirand), який спроектував магазини Loulou та Monsieur Bleu, а також Balmain та Givenchy у Парижі.

Забронювати місце на борту для подорожі у 2025 році можна вже зараз на zephalto.com. Вартість складає приблизно 132 000 доларів на особу. В компанії кажуть, що місця на рейси із кінця 2024 до середини 2025-го вже зайняті, наразі можна бронювати політ на середину 2025 року й далі.

Джерело: foodandwine.com
Фото: zephalto.com, facebook.com/Zephalto

X
Украина