Увага!

Увага! На сайті використовуються cookie файли.

The site uses cookie files

Даний сайт має вікове обмеження.

This site has age restrictions!

Я підтверджую, що мені, на жаль, давно виповнилося 18 років
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

«Вінець професійної майстерності». Зустрічайте коньяк від Едуарда Городецького

Для печатного номеру Drinks+, що був надрукований не так давно, Едуард Городецький дав невелике інтерв’ю, у якому розповів про свій шлях у світі вина та поділився ексклюзивною інформацією про те, що вже дуже скоро ми побачимо серію коньяків високої гами під новим брендом EGO. І ось це сталося. «Маю честь представити вам коньяки EGO – вінець моєї професійної майстерності», – написав на своєї сторінці у соцмережі автор цього витвору.


За чотири роки свого існування, вина ТМ my Winе отримали шанувальників не лише на теренах України, а й далеко за її межами. Вина Едуарда Городецького, винороба у четвертому поколінні, були представлені на стенді Wines of Ukraine на ProWein 2024, VieVinum 2024 та на фестивалі виноградної лози у Діжоні. А Chardonnay з лінійки Reserva здобуло 90 балів на конкурсі Decanter у Лондоні.

Але, як зізнається сам Едуард Городецький, багато хто чекав від нього саме коньяк, і навіть неодноразово запитували: «а коли буде коньяк?» Ім’я Едуарда Городецького тісно пов’язано з ренесансом славетної одеської марки «Шустов», а отже логічно, що коньяк це саме те, з чим його асоціювали.

«Думаю, багато хто знає що більшу частину свого професійного життя я провів на виробництві коньяку, – розповідає власник ТМ my Winе. – 20 років я займався дистиляцією, витримкою коньячних спиртів, а врешті – купажуванням, пройшов всі етапи виробництва коньяку як технолог та керівник. А взагалі коньяк в моєму житті з’явився набагато раніше ніж вино, моя мама працювала на «Одеському коньячному заводі» і вперше туди я потрапив у віці вісім місяців, потім в дитинстві я проводив багато часу гуляючи по заводу і вдихаючи «частку янголів». Так би мовити, коньячистом я став набагато раніше, ніж виноробом».

І ось наразі шанувальники продукції Едуарда Городецького отримали можливість не тільки куштувати його чудові вина, а й пірнути в багатство смаків коньяків EGO. До уваги поціновувачив цього напою пропонуються коньяки 15 та 35 років витримки.

«Це перший в Україні коньяк бочкової міцності, – розповідає Едуард Городецький. – В цей продукт ми ніяк не втручались: він без води, без цукру, без карамелі та без холодної фільтрації. Тільки час та природне зниження міцності протягом 30+ років… Я дуже сподіваюсь що вам сподобається».

  •  Замовити коньяк EGO можна за номером + 38 067 3337170


⇒ Приєднуйтесь до наших соцмереж ⇒ Оптимістична редакція D+ прийме це за комплімент.

⇒ Кожен лайк  сприймаємо як тост!


 

Для печатного номеру Drinks+, що був надрукований не так давно, Едуард Городецький дав невелике інтерв’ю, у якому розповів про свій шлях у світі вина та поділився ексклюзивною інформацією про те, що вже дуже скоро ми побачимо серію коньяків високої гами під новим брендом EGO. І ось це сталося. «Маю честь представити вам коньяки EGO – […]

Just taste it: найкращі вина України вчергове підкорюватимуть ProWein

Видатні світові винні події – важливий майданчик для просування українських вин. Саме тому вже зовсім скоро команда Wines of Ukraine та найамбітніші українські винороби й виробники міцних напоїв вирушать на найбільшу у світі міжнародну виставку ProWein 2025, котра відбудеться 16-18 березня у Дюссельдорфі, Німеччина.


Цього року на українському стенді буде представлено 12 учасників:

Artwinery
Beykush Winery
Big Wines
Biologist
Bolgrad
Chateau Chizay
Grande Vallee
Koblevo
Kolonist
46 Parallel
Honey Badger
Villa Tinta

Також власний стенд на ProWein презентує найвідоміша українська виноробня, чиї вина отримали найбільшу кількість міжнародних нагород – SHABO.

Нові релізи, вина непростого, але дуже цікавого вінтажу 2024 та колекції знакових витриманих вин – продукт унікальних теруарів з усіх куточків нашої країни, чудові локальні сорти й українські автохтони, неймовірна палітра ароматів та смаків, висока якість та справжній український характер – все це чекає відвідувачів українського стенду на ProWein!

вина України

Команда Wines of Ukraine та учасники запрошують байерів, експертів, представників медіа та друзів українського вина завітати до українського стенду — знайомитись, обговорювати бізнесові питання, спілкуватись, та звісно ж дегустувати нові, цікаві, неймовірні вина! 

Just taste it!

  • Коли 16-18 березня 2025
  • Де: Messe Düsseldorf, Stockumer Kirchstraße 61, 40474 Düsseldorf, Germany.
  • Wines of Ukraine: 9 павільон, стенд А89. 

Більше інформації про учасників українського стенду та їхні вина, а також про українське виноробство, шукайте на сайті Wines of Ukraine та на сторінках у Facebook, Instagram та LinkedIn.

Редакція Drinks+ бажає українським виробникам і команді Wines of Ukraine шаленого успіху на цьогорічній виставці й вигідних нових контрактів! 

вина України



⇒ Приєднуйтесь до наших соцмереж ⇒ Оптимістична редакція D+ прийме це за комплімент.

⇒ Кожен лайк  сприймаємо як тост!


 

Видатні світові винні події – важливий майданчик для просування українських вин. Саме тому вже зовсім скоро команда Wines of Ukraine та найамбітніші українські винороби й виробники міцних напоїв вирушать на найбільшу у світі міжнародну виставку ProWein 2025, котра відбудеться 16-18 березня у Дюссельдорфі, Німеччина. Цього року на українському стенді буде представлено 12 учасників: Artwinery Beykush […]

Concours Mondial de Bruxelles: новий сезон та спеціальні умови для українських виноробів

Вже на початку березня Concours Mondial de Bruxelles, один із найповажніших та найпотужніших винних конкурсів у світі, котрий щороку проводять у різних куточках земного шару, відкриває новий сезон і щиро запрошує українських виноробів взяти в ньому участь! 


У 2025 році перший захід CMB Rosé відбудеться з 28 по 30 березня в Констанці (Румунія), за ним піде Sauvignon Selection (11–13 квітня в Бургасі, Болгарія), основний конкурс для червоних і білих вин (10–12 червня в Їньчуані, Китай), конкурс ігристих CMB Sparkling (6–7 вересня в Кишиневі, Молдова) та конкурс солодких вин (20–22 вересня в Марсалі, Італія).

Не можемо втриматися й одразу запустимо спойлер: на прохання Wines of Ukraine та Drinks+ організатори конкурсу пропонують спеціальні умови участі у всіх дегустаційних конкурсах CMB у 2025 році. Більш детально про ці умови — далі у статті. Але спершу — про сам конкурс.

Concours Mondial de Bruxelles

Concours Mondial de Bruxelles (CMB), заснований у 1994 році, впевнено називає себе «Об’єднаними Націями Вина». І має до цього серйозне підґрунтя. У дегустаційних заходах Concours Mondial de Bruxelles, де щорічно дегустується 15 000 вин та міцних напоїв буквально з усього світу, серйозність і глобальна репутація є обов’язковими бенчмарками. 

Правила конкурсу є дуже суворими (але й дуже справедливими) та відповідають специфікаціям Міжнародної організації винограду та вина (OIV), згідно яких медалі отримують лише 30% вин-учасників. Томас Брандл (Thomas Brandl), амбасадор СМВ у країнах Центральної та Східної Європи, коментує: «Так, існують національні конкурси, а також міжнародні – наприклад, у Лондоні, – де 80% (!) усіх надісланих вин отримують медалі. Що це означає? Майже кожен отримує нагороду… Але чи може кожен бути особливим?» На думку пана Брандла, дегустаційні заходи Concours Mondial de Bruxelles — це конкурси для амбітних виробників, котрі бажають позмагатися з дуже потужними суперниками та вразити професійних і експертних членів журі, до складу котрого вчергове запрошено й представників Drinks+ та Wines of Ukraine.

Rosé Wine Session of Concours Mondial de Bruxelles

Організатори запевняють, що жоден інший конкурс у світі не має такого інтернаціонального складу журі. Завдяки своїм заходам у Південній Африці, Китаї, Мексиці, Молдові, Бразилії та Бельгії, CMB може гарантувати глобальне охоплення для вин та виробників, що беруть участь у конкурсах.

Отже, 15 вагомих причин взяти участь у Concours Mondial de Bruxelles (CMB):

  • 32 роки досвіду — гарантія професіоналізму
  • експертне міжнародне журі (53 країни)
  • 50% членів журі – представники медіа, що забезпечує широке висвітлення у ЗМІ
  • 30% журі – міжнародні байери та дистриб’ютори
  • у кожній панелі 5–6 дегустаторів різних національностей
  • щоденний контроль якості роботи кожного члена журі
  • дотримання правил OIV – не більше 30% медалей
  • співпраця з експертами зі статистики з Левенського університету (KU Leuven) для забезпечення точності результатів
  • штучний інтелект створює детальний профіль продукту та «колесо ароматів»
  • просування нагороджених вин протягом року на міжнародних виставках і профільних заходах
  • маркетинг медалей через рітейл та спеціалізовану торгівлю у кількох країнах
  • єдиний конкурс у світі, який проводиться «на виїзді»
  • починаючи з 2006 року, конкурс проходить у різних виноробних регіонах
  • винні бари та корнери CMB у важливих світових містах
  • партнерство з United Airlines як глобальною платформою для просування вин-конкурсантів.

Concours Mondial de Bruxelles Rosé

Спеціальні умови для учасників з України

CMB високо цінує зусилля українських виноробів, котрі виробляють чудові вина високої якості, незважаючи на тривалу російську агресію проти України.

Тому організатори пропонують всім виноробам з України спеціальну знижку у 20% на участь у всіх 4 дегустаційних заходах CMB (або будь-який з цих 4 заходів) цього року! 

Знижка відраховується від базової вартості участі (185 євро за 1 зразок), котра також є варіативною, залежно від кількості поданих зразків (що більше зразків ви надаєте, то меншою стає базова вартість 1 зразка). 

Як отримати знижку?

Будь ласка, використовуйте код CMB25UA під час реєстрації.

Готові позмагатися з найкращими виробниками світу 2025 році?

Реєстрація на всі дегустаційні заходи CMB відкрита вже зараз!

Найближчі дві події – Rose Wine Selection та Sauvignon Selection


Більше інформації шістьма мовами та дедлайни: https://concoursmondial.com

В разі виникнення технічних питань щодо умов конкурсу, знижки та оформлення заявок ви також можете звертатись до Вікторії Макарової (Wines of Ukraine): victoria.makbiz@gmail.com



⇒ Приєднуйтесь до наших соцмереж ⇒ Оптимістична редакція D+ прийме це за комплімент.

⇒ Кожен лайк  сприймаємо як тост!


 

Вже на початку березня Concours Mondial de Bruxelles, один із найповажніших та найпотужніших винних конкурсів у світі, котрий щороку проводять у різних куточках земного шару, відкриває новий сезон і щиро запрошує українських виноробів взяти в ньому участь!  У 2025 році перший захід CMB Rosé відбудеться з 28 по 30 березня в Констанці (Румунія), за ним […]

«Кращий сомельє України» 2025

Асоціація сомельє України відновлює проведення конкурсу «Кращий сомельє України». Комунікаційна медіагрупа Drinks+ є міжнародним інформаційним партнером цього заходу.


З початку повномасштабного вторгнення конкурс «Кращий сомельє України» не проводився. За цей час змінилось багато: деякі сомельє стали на захист країни, хтось залишився у професії, когось назавжди забрала війна. Але попре все конкурс вирішили відновити.

«Кращий сомельє України» 2025

Україна має чудових професіоналів, готових прийняти участь та спробувати свої сили. А отже, цей конкурс не про свято, не про вечірку та не про ще один привід зустрітися усім на келих вина. Цей конкурс про те, щоб дати можливість усім сомельє країни проявити себе та надихнути на подальший розвиток.

Фінал конкурсу проходитиме у КВЦ Парковий 18 лютого. Початок о 14.00. До цього часу планується ряд майстер-класів, які буде анонсовано згодом.

Реєстрація для відвідувачів.



⇒ Приєднуйтесь до наших соцмереж ⇒ Оптимістична редакція D+ прийме це за комплімент.

⇒ Кожен лайк  сприймаємо як тост!


 

Асоціація сомельє України відновлює проведення конкурсу «Кращий сомельє України». Комунікаційна медіагрупа Drinks+ є міжнародним інформаційним партнером цього заходу. З початку повномасштабного вторгнення конкурс «Кращий сомельє України» не проводився. За цей час змінилось багато: деякі сомельє стали на захист країни, хтось залишився у професії, когось назавжди забрала війна. Але попре все конкурс вирішили відновити. Україна має […]

46 Parallel Wine Group. П’ять років руху

Вихід вин 46 Parallel на вітчизняний ринок відбувся 02.02.2020. Кажуть, що у нумерології двійка є знаком партнерства, взаємодії, об’єднання сил задля досягнення чогось більшого, а ще це – символ постійного вдосконалення. Тоді ми ще не знали, до чого то йшлося, і трактували цю магію цифр кожен по-своєму. Але ясно було одне – цій торговій марці випало стати національним брендом.


І дійсно, за ці п’ять років 46 Parallel демонструвала постійне вдосконалення – виборюючи високі нагороди на престижних винних конкурсах. Розпочавши свій шлях у рік, коли всі і все встало на паузу через пандемію, і продовживши рух, коли розпочалася війна, – 46 Parallel Wine Group не зупинялася на досягнутому, і навіть в умовах воєнного стану молода марка гідно витримувала випробовування на міцність.

46 Parallel Wine Group

За ці п’ять років вина 46 Parallel Wine Group під слоганом Proudly Ukrainian здобули понад 100 нагород на міжнародних та українських дегустаційних конкурсах, увійшли в ТОП-24 найкращих українських вин і отримали найвищі відзнаки на самих престижних винних змаганнях світу, серед яких:

Три роки поспіль 46 Parallel Wine Group номінувалася на «Бренд року» в міжнародній премії Wine Travel Awards, одержуючи перемоги під час публічного голосування, що говорить про вдалий імідж, який викликає довіру та симпатію інтернаціональної аудиторії.

Крім того, преміальну якість вин 46 Parallel Wine Group персонально гідно оцінили понад 20 найавторитетніших експертів планети, в тому числі – Дженсіс Робінсон (Jancis Robinson), яка свого часу, з подачі медіагрупи Drinks+, однією з перших зіркових оглядачів зацікавилася українським брендом і, одержавши змогу продегустувати вина, виставила  високі бали.

46 Parallel Wine Group

Наталія Бурлаченко, власниця Big Wines та 46 Parallel Wine Group

Паралельно з міжнародним визнанням прийшла прихильність і українських споживачів.  І ось настав день, коли компанією зацікавився міжнародний інвестор. Тоді й пригадалася та нумерологія,  про яку йшлося на початку, – ось  про що віщали ті двійки в даті народження, – вказуючи на партнерство та взаємодію. В результаті тривалих переговорів наприкінці 2024 року 46 Parallel Wine Group увійшла до структури Big Wines, яка є дочірньою компанією міжнародного холдингу Vinos de La Luz в Україні. Отже, можно сказати, що і вдосконалення, закладене тим пророцтвом цифр, українському виробнику забезпечене. Адже власник Vinos de La Luz, Доктор Рікардо Ф. Нуньєс – відомий у світі не лише меценатством, але й перфекціонізмом у створенні вин. Під його зонтичним брендом сьогодні випускаються вина в Аргентині, США, Іспаніі, Італії та в Україні. Це дуже різнопланові продукти, з різними – стилістикою, сортами і рівнем цін. Але усі вони об’єднані генетичним кодом La Luz,  який гарантує вищий рівень якості.

Маємо зазначити, що придбання  46 Parallel Wine Group і для  Vinos de La Luz несе додаткову користь – адже перш за все український виробник славився своїми ігристими, а цей тип вина для міжнародної групи – новий крок у розвитку портфеля. Треба також зауважити, що пан Рікардо Ф. Нуньєс – виняткова постать на винному ринку світу. Принаймні, наскільки нам відомо, це єдиний інвестор, який наважився не лише на придбання чи заснування українських брендів (першим став дуже успішний та артистичний Big Wines), але й на придбання земельної ділянки, закладку виноградника та будівництво виноробні, яка стане новим словом на теренах винного туризму в Україні.

Усі ці кроки Рікардо Ф. Нуньєса вкотре демонструють віру в Україну, в її можливості. І особливу прихильність до людей, підтримку народу нашої багатостраждальної країни. І  його інвестиції – не просто бізнес, це інвестиції в стійкість українців, в розвиток і визнання українських вин на міжнародній арені.

Наталія Бурлаченко, власниця Big Wines та 46 Parallel Wine Group озвучила оглядачу D+  найближчі плани:

«Ми вже зробили перші важливі кроки на шляху до масштабного розвитку. Ми придбали виноградники в Бессарабії, у селі Шабо, а також перспективні ділянки під лози в Одеській та Миколаївській областях. Крім цього, активно займаємося реконструкцією старих лоз та детальним дослідженням мікротеруарів, адже віримо, що справжня якість починається з ґрунту, клімату та догляду за виноградною лозою. Наша амбіційна мета – будівництво власної виноробні у Київській області, де зосередимо виробничі потужності, щоб створювати високоякісні українські вина та розвивати цей регіон як перспективну виноградарську зону. Ми впевнені, що Київщина має великий потенціал у виноробстві, і хочемо, щоб Україна відкрила для себе ще один регіон, здатний творити справжні шедеври».

46 Parallel Wine Group

Drinks+ вітає всю команду сміливих та незламних виноробів з маленьким, але таким великим ювілеєм 46 Parallel. Це не просто п’ять років існування, це п’ять років боротьби в умовах війни – за збереження якості і, що не менш важливо, збереження команди. Людей, які весь цей час гідно працювали під гаслом «Proudly Ukrainian!» – і жодного разу йому не зрадили.



⇒ Приєднуйтесь до наших соцмереж ⇒ Оптимістична редакція D+ прийме це за комплімент.

⇒ Кожен лайк  сприймаємо як тост!


 

Вихід вин 46 Parallel на вітчизняний ринок відбувся 02.02.2020. Кажуть, що у нумерології двійка є знаком партнерства, взаємодії, об’єднання сил задля досягнення чогось більшого, а ще це – символ постійного вдосконалення. Тоді ми ще не знали, до чого то йшлося, і трактували цю магію цифр кожен по-своєму. Але ясно було одне – цій торговій марці […]

Органічне виноробство на Київщині: Biologist отримали сертифікат Organic Standard

Виноробня Biologist з Київщини отримала офіційний статус Органічного виробника від Organic Standard.


Органік Стандарт є першим українським органом сертифікації органічного виробництва, визнаним у ЄС, Швейцарії та Канаді. Сертифікат відповідає стандартам України та ЄС. Отримали його Biologist за вина, що були вироблені з винограду, вирощеного із виноградників на Київщині (компанія також має виноградники на Одещині).

Biologist

«Цей процес розпочався три роки тому й нарешті дійшов завершення. Це був складний і тернистий шлях вивчення та дослідження», – коментує радісну подію співвласник і винороб Biologist Ігор Петренко.

Головний принцип органічного виноробства – відсутність хімічних речовин в землі і винограднику та пошук гармонії між людиною і рослиною. Органічне виробництво – це не просто тренд. Для Biologist це філософія, що вкорінена у бажанні подарувати шанувальникам вина продукт, котрий є водночас якісним і природним. Команда Biologist дбає не лише про споживача, а й про майбутнє рідної землі й її природи.

Biologist

«Сертифікат Organic Standard, що свідчить про те, що наш виноград вирощується з турботою про екосистему, без хімічних добрив чи пестицидів. Це може здаватись дивним – піклуватись про землю й виноградники під час страшної війни. Але ми вважаємо, що це дуже важливо. Для нас органічний сертифікат – це ще один крок до досконалості», – розмірковує Петренко.

Biologist

Вина, що виробляються з винограду, вирощеного на сертифікованих органічних виноградниках Biologist на Київщині, представлені у колекції «Першотвір». Для створення цих вин використано дуже якісний виноград. Вироблені вони за принципом мінімального втручання. «Ці вина складні й не дуже типові порівняно з класичними винами, – розповідає Ігор Петренко. – Вони мають неймовірно гарні ароматичні показники і певну долю осаду – це тому, що вони не фільтровані. Ми повертаємось до старовинних традицій – виробляємо вина без хімії, застосовуємо виключно натуральні препарати, практикуємо мінімальну інтервенцію. «Першотвір» – це наша гордість, продукт не лише унікального теруару, а й принципів, які ми сповідуємо: чистота природи, майстерність винороба і прагнення до гармонії».

Biologist

Редакція Drinks+ щиро вітає всю команду Biologist із цим досягненням, що є важливим не лише для них, а й для українського виноробства в цілому, і бажає неймовірних успіхів та чудових вінтажів! 



⇒ Приєднуйтесь до наших соцмереж ⇒ Оптимістична редакція D+ прийме це за комплімент.

⇒ Кожен лайк  сприймаємо як тост!


 

Виноробня Biologist з Київщини отримала офіційний статус Органічного виробника від Organic Standard. Органік Стандарт є першим українським органом сертифікації органічного виробництва, визнаним у ЄС, Швейцарії та Канаді. Сертифікат відповідає стандартам України та ЄС. Отримали його Biologist за вина, що були вироблені з винограду, вирощеного із виноградників на Київщині (компанія також має виноградники на Одещині). «Цей […]

Розпочато прийом заявок на VII професійний дегустаційний конкурс Favorite Food&Drinks

Єдиний в Україні незалежний міжнародний професійний дегустаційний конкурс Favorite Food&Drinks оголошує про старт сьомого сезону. Міжнародним інформаційним партнером є Drinks+ & Wine Travel Awards.


Конкурс продовжує свою місію з розвитку харчової індустрії через виявлення неупередженими професіоналами високоякісних харчових продуктів та забезпечення їхньої присутності на ринках ритейлу та ГоРеКа України. 

Ключові дати проведення конкурсу:

  • Прийом заявок: до 25 лютого 2025 року
  • Професійні дегустації: 4-5 березня 2025 року
  • Урочиста церемонія нагородження: 1 квітня 2025 року

Дегустаційна комісія представлена компаніями: Укрметртестстандарт, Metro Cash&Carry, АТБ-Маркет, Rozetka, Auchan Україна, Novus, Епіцентр К, ФОРА, Еко-Маркет, КОЛО, VARUS, Близенько, Тайстра Груп, АЗК WOG, БРСМ-Нафта, КЛО, профільними ВУЗами та інш.

Кожного конкурсу склад професійної дегустаційної комісії оновлюється. До експертів  вже приєдналися Анатолій Стаценко, головний технолог компанії Laska, та титулований шеф-кухар Тарас Шевченко. Їх багаторічний досвід у харчовій промисловості, ГоРеКа сприятиме ще більш фаховій та неупередженій оцінці дегустаційних зразків.

Favorite Food&Drinks

Переваги участі у конкурсі:

  • Професійна оцінка органолептичних показників продукції від незалежних експертів галузі
  • Можливість першої презентації нових продуктів фахівцям ринку
  • Отримання неупереджених відгуків від провідних експертів
  • Налагодження нових бізнес-контактів з представниками ритейлу та ГоРеКа
  • Додаткові можливості для виходу на міжнародні ринки
  • Підвищення впізнаваності бренду серед професійної спільноти і споживачів

“Презентації продуктів, можливість першими додати їх до асортиментного портфеля, тренування рецепторів дегустаторів і поповнення банку дескрипторів — усе це сприяє розвитку професійних навичок. Різноманіття дегустаційних зразків, представлених як українськими, так і імпортними виробниками, збагачує досвід дегустаторів, посилюючи та розвиваючи їхні дегустаційні навички” – підкреслює Олена Сініціна, засновниця і організаторка професійного дегустаційного конкурсу Favorite Food&Drinks, наголошуючи на ключових можливостях, які Оргкомітет пропонує для розвитку торговельних мереж.

Удосконалення асортименту власних торгових марок, імпортної продукції та товарів власного виробництва є ключовим завданням. Зворотний зв’язок від професіоналів щодо якісних характеристик допомагає покращувати органолептичні властивості харчової продукції. Визнання високої якості незалежними експертами додає продуктам довіри. Розміщення відзнаки Favorite Food&Drinks виділяє продукцію на полицях магазинів і сприяє завоюванню прихильності споживачів,” — додає Олена, наголошуючи на перевагах для постачальників.

Favorite Food&Drinks залишається провідною платформою для першої презентації та тестування як традиційних, так і нових, інноваційних харчових продуктів від крафтових і промислових виробників, імпортерів, представників торговельних мереж і ГоРеКа. Конкурс надає унікальну можливість отримати неупереджені відгуки від провідних експертів галузі.

До участі запрошуються юридичні особи, у тому числі ФОП та фермери, які виробляють та/або реалізують продовольчу продукцію, включаючи продукцію власного виробництва та власних торговельних марок, вироблену як в Україні, так і поза її межами. Оргкомітет підтримує ветеранський бізнес, крафтярів, фермерські господарства і виробників органічної продукції

Перемога в конкурсі надає право розміщувати зображення нагороди на пакуванні продукції та відкриває нові можливості для розвитку бізнесу. За словами минулорічних учасників, наявність нагород професійних конкурсів значно підвищує увагу до продукції на міжнародних торговельних виставках та сприяє налагодженню нових бізнес-контактів.

Церемонія Нагородження Favorite Food&Drinks, яка відбудеться 1 квітня, традиційно стане місцем для нетворкінгу з колегами та постачальниками. Ця подія створює бізнес-майданчик, який не лише об’єднує однодумців, що цінують високу якість харчової продукції, але і є платформою для старту, продовження та розширення співпраці.

Для участі у конкурсі необхідно:

  1. Подати заявку та заключити договір до 25 лютого
  2. Надіслати зразки до 1 березня
  3. Отримати підтвердження реєстрації від організаційного комітету

Більше інформації: 

  • Website: ffdu.com.ua 
  • Facebook: facebook.com/favorite.food.drinks 
  • Instagram: instagram.com/favorite_food_drinks 
  • LinkedIn: linkedin.com/company/favorite-food-drinks

Інфопартнери конкурсу: Posteat, Mind.ua, The Page, Interfax Україна, delo.ua, Агропортал, Ділова Столиця, Депо, Перший Бізнесовий, Ukrainian Food Retail Alliance, marketer.ua, founder.ua, economist.com.ua, Марко Пак, 44.ua, Напої. Технології та Інновації, Харчові Технології, Logist.FM, Спілка молочних підприємств України, Спілка Борошномелів України, Оrganicinfo.ua, Quality Food Trade Program, Нафторинок, Worldexpo, Agroter.com.ua, Open4business, Experts Club

Найкраще – до столу!



⇒ Приєднуйтесь до наших соцмереж ⇒ Оптимістична редакція D+ прийме це за комплімент.

⇒ Кожен лайк  сприймаємо як тост!


 

Єдиний в Україні незалежний міжнародний професійний дегустаційний конкурс Favorite Food&Drinks оголошує про старт сьомого сезону. Міжнародним інформаційним партнером є Drinks+ & Wine Travel Awards. Конкурс продовжує свою місію з розвитку харчової індустрії через виявлення неупередженими професіоналами високоякісних харчових продуктів та забезпечення їхньої присутності на ринках ритейлу та ГоРеКа України.  Ключові дати проведення конкурсу: Прийом заявок: […]

Хумілья: найнижчий врожай за всю історію регіону

Винороби іспанського виноробного регіону Хумілья заявляють про рекордно низький врожай у 2024 році після трьох років посухи.


У жовтні минулого року виробники регіону Хумілья повідомили, що через постійну посуху, від якої страждає регіон, врожай буде значно нижчим від звичайного. Винороби заявили, що можуть зіткнутися з 80% зниженням врожайності.

Пако Хіль (Paco Gil), співвласник Gil Family Estates, групи окремих невеликих виноробень, яка володіє бодегами у восьми різних DO Іспанії, сказав, що зараз виноградники Хумілья «на межі знищення» після майже повної відсутності дощів протягом трьох років.

Хумілья

За словами виноробів, окрім низького рівня опадів (130 мм на квадратний метр у 2024 році в порівнянні з типовим середнім показником у 300 мм), виробникам довелося боротися з «масовими спалахами нападів шкідників, таких як зелений москіт і кролики, що спричинило спустошення багатьох виноградників».

Загалом врожай регіону Хумілья у 2024 році був на 14% нижчим, ніж у 2023 році (який в свою чергу був значно нижчим, ніж у 2022 році). За даними Виноробної ради регіону (The Jumilla Wine Council), у 2024 році у регіоні було зібрано 46 107 918 кг винограду порівняно з 53 625 478 кг у 2023 році. Таким чином, врожай 2024 року є «значно нижчим порівняно із середнім показником останніх кількох років» і найменшим коли-небудь зафіксованим у Хумілья.

Хумілья

Виноробна ради регіону заявляє, що для «створення захисного бар’єру проти опустелювання в регіоні, різним відповідним органам влади потрібно досягти угоди щодо забезпечення екстреного зрошення, питання, яке залишається невирішеним досі».

Але, незважаючи на це, виноградарі регіону повідомляють про високу якість винограду, «врожай 2024 року демонструє великий потенціал і ароматичну виразність». Ще одним позитивним моментом є те, що Monastrell (флагманський сорт винограду регіону) показує «чудову фенольну стиглість» у 2024 році.



⇒ Приєднуйтесь до наших соцмереж ⇒ Оптимістична редакція D+ прийме це за комплімент.

⇒ Кожен лайк  сприймаємо як тост!


Джерело: thedrinksbusiness.com
Фото: thedrinksbusiness.com, facebook.com/dop.jumillawines

Винороби іспанського виноробного регіону Хумілья заявляють про рекордно низький врожай у 2024 році після трьох років посухи. У жовтні минулого року виробники регіону Хумілья повідомили, що через постійну посуху, від якої страждає регіон, врожай буде значно нижчим від звичайного. Винороби заявили, що можуть зіткнутися з 80% зниженням врожайності. Пако Хіль (Paco Gil), співвласник Gil Family […]

Не пропустіть: Drinks+ та WTA проведуть два ексклюзивні заходи на ProWein 2025!

16 березня, у престижний день відкриття ProWein 2025 — найбільшої у світі виставки вина та міцних напоїв у Дюссельдорфі, Німеччина, Wine Travel Awards, міжнародна премія в галузі винного туризму, яка об’єднує учасників із 44 країн, у співпраці з Drinks+ Media Group проведуть яскраву подію в рамках освітньої програми, ретельно підготовленої командою ProWein.


Цей день є знаковим і буде присвячений темі: «Знайомство зі споживачем вина майбутнього». Тут буде презентовано новітні дослідження провідних експертів винного світу, а також практичні кейси щодо нової аудиторії відвідувачів виноробень і споживачів.

ProWein

 

Панель WTA: “Sustainable Wine Tourism” (Сталий винний туризм)

  • Коли: 16 березня, 15:15 — 16:15
  • Де: Бізнес-форум ProWein – Hall 16, K05

Опис: Якщо здоров’я та добробут можна вважати пріоритетами для споживачів вина майбутнього, то не менш важливою є тема сталого розвитку – як у екологічному, так і в економічному аспектах. Ця сесія висвітлює дослідження бізнес-можливостей і стратегій для залучення нових споживачів у нетрадиційних умовах.

Спікери: Захід модеруватиме доктор Гергей Солнокі (Gergely Szolnoki) з Університету Гайзенхайм, який запросить ще одного авторитетного гостя (буде оголошено незабаром).

Wines of Ukraine

В останній день виставки, 18 березня, WTA у співпраці з Wines of Ukraine проведуть презентацію та коментовану дегустацію вин українських номінантів WTA, які також будуть представлені на національному стенді Wines of Ukraine на ProWein.

ProWein 2025

 

Презентація та дегустація: “Paradoxes of Ukraine: Winemaking and Tourism in Wartime” (Парадокси України: розвиток виноробства та туризму в умовах війни)

  • Коли: 18 березня 2025 року, 16:00 — 17:00
  • Де: Hall 12, D02

Опис: Шість українських виробників представлять свої кейси та найкращі вина під час інформативної дегустаційної сесії. У заході візьмуть участь як нові компанії, які активно інвестують під час війни, так і досвідчені гравці галузі.

Спікери: Цей тейстинг став можливий для українських виноробів завдяки підтримці пана Рікардо Нуньєса, власника міжнародної групи компаній Vinos de La Luz. Дегустацію модеруватиме Наталія Бурлаченко, генеральна директорка і власниця Big Wines, української виноробної та дистрибуційної компанії, що входить до складу міжнародної винної групи Vinos de La Luz, добре відомої в світі своїм меценатством, підтримкою найбільш прогресивних міжнародних проєктів та інвестиціями в Україні. Інші спікери будуть оголошені найближчим часом.

Окрім вищезазначених заходів, Wine Travel Awards також представить новий друкований та цифровий каталог номінантів WTA Guide 2023-2024.

Слідкуйте за нашими оновленнями, щоб отримати ексклюзивну інформацію про спікерів, представлені вина, реєстрацію на заходи в рамках ProWein та багато іншого!



⇒ Приєднуйтесь до наших соцмереж ⇒ Оптимістична редакція D+ прийме це за комплімент.

⇒ Кожен лайк  сприймаємо як тост!


 

16 березня, у престижний день відкриття ProWein 2025 — найбільшої у світі виставки вина та міцних напоїв у Дюссельдорфі, Німеччина, Wine Travel Awards, міжнародна премія в галузі винного туризму, яка об’єднує учасників із 44 країн, у співпраці з Drinks+ Media Group проведуть яскраву подію в рамках освітньої програми, ретельно підготовленої командою ProWein. Цей день є […]

AMARONE OPERA PRIMA 2025 очікує рекордну кількість гостей та учасників

На цьогорічну прем’єру вин Вальполічелли, що співпала зі 100-літтям Valpolicella Consortium, у Вероні з 31 січня по 2 лютого зберуться 78 виноробень та 106 запрошених журналістів з провідних спеціалізованих видань світу.


Більшість авторів, а якщо бути точними, – 73 персони, походять з 26 країн, включаючи Аргентину, Австралію, Австрію, Канаду, Китай, Південну Корею, Данію , ОАЕ, Фінляндію, Францію, Німеччину, Японію, Гонконг, Ізраїль, Казахстан, Латвію, Норвегію, Нідерланди, Польщу, Чеську Республіку, Сінгапур, Швецію, Великобританію, США і, звичайно, Україну – в особі представників D+ та WTA.

Подія знаменує початок урочистостей на честь одного з найвідоміших винних найменувань Італії. У центрі уваги буде Amarone 2020 року, який офіційно дебютує на ринку. Крістіан Маркезіні (Christian Marchesini), президент Консорціуму вин Вальполічелли прокоментував прийдешній захід: «У цьому спеціальному випуску Amarone Opera Prima дивиться в майбутнє, особливо зосереджуючись на нових потенційних областях зростання для найменування в умовах прискореної еволюції. Це вимагає змін парадигми, оновленої стратегії та підходів. Наше прагнення до просування дає результати, що унаочнюють такі красномовні цифри, як рекордна участь у заході та приєднання у 2024 році 51 нового члена Консорціуму».

Valpolicella Education Program

Крістіан Маркезіні (Christian Marchesini), президент Консорціуму Вальполічелла

Amarone Opera Prima розпочнеться в п’ятницю, 31 січня, ексклюзивною програмою для запрошеної національної та міжнародної преси, включаючи два унікальні майстер-класи. Перший, «Amarone: ікона вишуканої кухні в 50 найкращих ресторанах світу», очолюватиме експерт JC Viens. Разом з ним учасники презентації преміальних вин досліджуватимуть вибір Amarone, представлених у винних картах 50 найкращих ресторанів світу, за рейтингом британського журналу Restaurant (Palazzo della Gran Guardia, 10:30). Буде продегустовано сім легендарних вин: Meroni Il Velluto 2011 (Mountain Beak St, Лондон), Cà La Bionda Vigneti di Ravazzol 2012 (Sezanne, Токіо), Monte dall’Ora Stropa 2013 (Le Calandre, Італія), Zymé 2013 (Cenci, Кіото), Buglioni Il Lussurioso 2016 (Single Thread, Долина Сонома), Tezza Brolo delle Giare 2016 (Fat Duck, Лондон) і Quintarelli 2017 (Eleven Madison Avenue, Нью-Йорк).

Після цього на запрошених гостей в Teatro Filarmonico чекає вишуканий обід, яким курує відомий шеф, що здобув 3 зірки Мішлен, Джанкарло Пербелліні (Giancarlo Perbellini).

У другій половині дня віце-президент Консорціуму Андреа Лонарді MW (Andrea Lonardi) представить феєричну дегустацію з промовистою назвою «Пам’ять часу, подорож історичними винами Амароне» (15:00, Palazzo della Gran Guardia). Ця незабутня дегустація познайомить учасників з Amarone Bolla 1950, Montresor 1969, Bertani 1975, Santa Sofia 1983, Cecilia Beretta 1985, Mazzi 1997, Bussola 2000, Marion 2007 та Cesari 2010. Погодьтеся, лише самі назви цих раритетів випромінюють сяйво! А коментар від пана Лонарді вносить цю подію до списку таких, про які учасникам можна буде з гордістю оповідати онукам.

Наступного дня, 1 лютого, захід буде присвячений центральній темі – Valpolicella: 100 Years of the Denomination’s Past and Future. Сесія пройде за участю таких авторитетних спікерів, як  Крістіан Маркезіні та Карло Фламіні (Carlo Flamini), керівник Wine Observatory at Unione Italiana Vini. Модеруватиме захід Андреа Андреолі (Andrea Andreoli), директор Telenuovo.

Кульмінацією подій дня стане прем’єра унікальної театральної вистави: на сцені актор і театральний режисер Андреа Пеннакі (Andrea Pennacchi) представить монолог «Amarone, An Epic in Valpolicella», створений спеціально до сторіччя Консорціуму.

З 12:30 розпочнуться кругові дегустації на стендах від 78 виноробень, а з 16:00 захід відкриють для любителів амароне.

Урочистості продовжаться в неділю, 2 лютого (з 10:00 до 17:00). Цього дня особливий акцент робиться на пейрінг вин Вальполічелли та на рестораторів, а завершиться день івентом-аперитивом під назвою «Вальполічелла: свіжість та креативність у склі», організованим молодою групою Консорціуму.

______________________

Досьє D+

JC Viens

Сертифікований постачальник програм WSET, JC Viens викладає винні курси, спеціально адаптовані до потреб професіоналів виноробства, щоб допомогти їм зміцнити свою кар’єру та стимулювати розвиток бізнесу. Він також надає консультації щодо винних комунікацій, включаючи стратегію, розробку контенту. Він прагне зростання реноме італійських вин на міжнародних ринках за допомогою ефективного сторітеллінгу. Має WSET Diploma level 4. Протягом 12 років був сертифікованим WSET викладачем вина і згодом став схваленим WSET провайдером програм у Гонконгу, перш ніж переїхати до Верони в 2021 році, де він продовжує проводити курси WSET рівня 1 – 3. Його пристрасть до винної освіти змусила його приєднатися до програми Masters of Wine, під час якої він отримав безцінне міжнародне уявлення про світ вина. Протягом винної кар’єри проводив курси з виноробства Бордо, Бургундії та Італії. Він був акредитованим викладачем у L’École Du Vin De Bordeaux, а також послом італійського вина Vinitaly. Досвідчений винний суддя Decanter Asia Wine Awards і 5-Star Wines (Vinitaly), він також пройшов суворий курс Advanced Wine Assessment Course (AWAC), представлений AWRI для підготовки суддів австралійських винних виставок.



⇒ Приєднуйтесь до наших соцмереж ⇒ Оптимістична редакція D+ прийме це за комплімент.

⇒ Кожен лайк  сприймаємо як тост!


 

На цьогорічну прем’єру вин Вальполічелли, що співпала зі 100-літтям Valpolicella Consortium, у Вероні з 31 січня по 2 лютого зберуться 78 виноробень та 106 запрошених журналістів з провідних спеціалізованих видань світу. Більшість авторів, а якщо бути точними, – 73 персони, походять з 26 країн, включаючи Аргентину, Австралію, Австрію, Канаду, Китай, Південну Корею, Данію , ОАЕ, […]

X
Украина