Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

На London Wine Fair повертаються провідні компанії Великої Британії та Південної Африки

У 2024 році кілька провідних агентів, імпортерів та логістичних компаній Великої Британії повернуться на London Wine Fair. За два з половиною місяці до початку виставки 90% площі вже підтверджено або зарезервовано, і організатори повністю очікують досягнути максимальної обсягів задовго до події, яка відбудеться у травні.


Серед тих, хто повертається у павільйони виставки, компанія Mentzendorff, яка виставиться вперше за 12 років; Buckingham Schenk, яка відзначатиме свою 50-річчя; Freixenet Copestick; Hillebrand Gori UK; Lanchester Wines; та Origin Wine.

У цьому році London Wine Fair вперше буде мати спеціальну зону, присвячену Азії, з найбільшою у своєму роді ​​вибіркою азіатських виробників, що охоплюватиме вино, спиртні напої, саке та інше. В межах цього заходу своїм першим павільйоном буде представлена Японія, в якому візьмуть участь більше десятка виробників. Також вже зареєструвалися чотири виробники напоїв з Китаю, очікується, що їх буде більше.

Після шестирічної відсутності свою участь у виставці 2024 року підтвердила Wines of South Africa, що повертається з великим Pop-Up дегустаційним заходом, який відбудеться  21 травня. У дегустації візьмуть участь найкращі виробники Південної Африки з широким спектром вин – від знаменитих брендів, таких як Spier, DGB, Waterkloof та Springfield, до менш відомих виробників, які шукають представництва. Групи Cap Classique (традиційні ігристі вина Південної Африки) і Stellenbosch Cabernet Collective підкреслюють важливість цих двох категорій для Південної Африки на ринку Великої Британії.

Джо Верінг, менеджер з ринку Великобританії та Європи, Wines of South Africa, зазначив: «Багато виробників Wines of South Africa, які цьогоріч демонструють свої вина на London Wine Fair, мають вражаючі показники сталого розвитку та надихаючі історії. Для кожного портфоліо та винної карти знайдеться щось від нашого Cap Classique до нашого Chenin, Cabernet Sauvignon та Pinotage».

Керівник London Wine Fair, Ханна Тові, прокоментувала майбутню подію: «Після успішної виставки минулого року, на якій кількість експонентів зросла на 30% у порівнянні з 2022 роком, а кількість відвідувачів збільшилася на 14%, ми дуже оптимістично налаштовані  на рахунок виставки 2024 року, яка планує досягти максимальної ємності. Ми раді вітати провідні британські компанії, що повертаються, поряд з павільйонами країн Нового та Старого світу, новими виробниками та відомими брендами, які приєдналися до таких постійних експонентів, як Hatch Mansfield, Awin Barratt Siegel, Richmond Wine Agencies, Ellis Wines, EWGA, Felix Solis, H2Vin, Marcato Direct, Beyond Wine і Friarwood Fine Wines. Це дуже позитивний знак для ринку Великої Британії, Ми будемо анонсувати наші плани щодо нових та захопливих можливостей та контенту для London Wine Fair  протягом наступних тижнів, щоб переконатися, що виставка 2024 року стане найбільш актуальною та прогресивною, охоплюючи все: від викликів галузі до майбутніх тенденцій, нових категорій та чудових вин».

London Wine Fair відбудеться у Олімпії з 20 по 22 травня. Реєстрація відвідувачів вже відкрита за адресою: www.londonwinefair.com

У 2024 році кілька провідних агентів, імпортерів та логістичних компаній Великої Британії повернуться на London Wine Fair. За два з половиною місяці до початку виставки 90% площі вже підтверджено або зарезервовано, і організатори повністю очікують досягнути максимальної обсягів задовго до події, яка відбудеться у травні. Серед тих, хто повертається у павільйони виставки, компанія Mentzendorff, яка […]

Публічне голосування Wine Travel Awards відкрито!

Шановні ентузіасти вина, ми раді повідомити про початок довгоочікуваного етапу публічного голосування Wine Travel Awards 2023-2024. На ваш розгляд представлено 16 категорій, які охоплюють весь спектр винного туризму. Це унікальна можливість взяти активну участь і підняти у рейтингу видатних професіоналів галузі.


Публічне голосування відкрито з 1 березня по 1 квітня 2024 року. Протягом цього періоду ми пропонуємо вам відвідати сайт WTA, уважно переглянути профілі номінантів і віддати свої голоси за своїх фаворитів.

Наступним етапом буде голосування наших шановних суддів. З 1 квітня суддівський комітет WTA, що складається з 12 висококваліфікованих професіоналів, візьметься за почесне, але складне завдання – вибрати одного переможця в кожній категорії. Переможці будуть оголошені в травні та офіційно вшановані на церемонії WTA в Лондоні в червні цього року.

Нижче ви можете знайти описи категорій та номінацій WTA. Сподіваємося, що це полегшить вам вибір!

The Visiting Card of the Country

Wine Travel Awards Voting is Live

Напрямки, виноробні, національні бренди, заклади з винною програмою: готелі, ресторани місцевої кухні, бари, музеї вин і фірмових страв, дегустаційні зали. У цю категорію входять такі номінації:

  • Region of the year

Представлені консорціуми, винні офіси та туристичні програми по всьому світу. Ви можете відкрити для себе ініціативи, які демонструють менш відомі виноробні країни, висвітлюючи їх унікальне розташування, відомі вина, історичні місця та культурні надбання.

Відвідайте номінацію. Обирайте фаворита та голосуйте!

  • Must Visit

Тут можна ознайомитися з окремими об’єктами чи напрямками, розташованими на туристичних маршрутах, які є гастрономічними принадами регіону.

Відвідайте номінацію. Обирайте фаворита та голосуйте!

  • Brand – the Visiting Card of the Country

Номінація присвячена брендам (напої та продукти харчування), виробленим у країні походження зі 100% місцевої сировини. Бренди відрізняються високим рівнем якості, активною маркетинговою стратегією, а також національною та міжнародною дистрибуцією.

Відвідайте номінацію. Обирайте фаворита та голосуйте!

  • Progressive Approach

Тут ви можете ознайомитись із суб’єктами, які мають фактичні докази відповідності міжнародним принципам сталого розвитку, екологічності та інших ознак прогресивних підходів.

Відвідайте номінацію. Обирайте фаворита та голосуйте!

  • Art & History Object

У цій номінації представлені об’єкти, що мають статус арт-об’єкта, або об’єкти, які можуть підтвердити приналежність своєї архітектури до зразка мистецтва чи історії.

Відвідайте номінацію. Обирайте фаворита та голосуйте!

Ambassador

Ambassador

Амбасадори – особи, які представляють вина, регіони, еногастрономічні маршрути, бренди; асоціації, консорціуми, національні винні бюро, туристичні офіси та туроператори. У цю категорію входять такі номінації:

  • Creative Strategy

Ця номінація присвячена суб’єктам, які мають статус амбасадора вина / регіону / дороги вина та смаку. Їх діяльність вирізняється особливим творчим підходом, креативними рішеннями, оригінальністю поглядів.

Відвідайте номінацію. Обирайте фаворита та голосуйте!

  • Ambassador of the Year

Номінанти в цій категорії є амбасадорами вина, регіонів або винних маршрутів, демонструючи відданість еногастрономічним асоціаціям. Визнані промоутерами більше року, їхня діяльність підтверджується офіційними джерелами, ЗМІ. Ця категорія аплодує суб’єктам із особливим і креативним підходом.

Відвідайте номінацію. Обирайте фаворита та голосуйте!

Wine & Food Influencer

Wine & Food Influencer

Журналісти, професійні ЗМІ, блогери, фотографи та відеооператори. У цю категорію входять такі номінації:

  • The Brightest Journey

Тут можна знайти авторів, у творчому доробку яких – репортаж з еногастрономічного туру чи репортаж з подорожі цікавим регіоном, конкретним об’єктом винної дороги тощо.

Відвідайте номінацію. Обирайте фаворита та голосуйте!

  • Author of the Year

Ця номінація присвячена авторам літературних творів (путівник, довідник тощо) або серії публікацій у будь-яких ЗМІ на еногастрономічну тематику.

Відвідайте номінацію. Обирайте фаворита та голосуйте!

  • Expert Opinion

Тут ви можете ознайомитися з авторами, чиї публікації демонструють глибокі знання в галузі еногастрономії та/або особливостей регіону.

Відвідайте номінацію. Обирайте фаворита та голосуйте!

Education in Enotourism

Музеї вина, інститути вина, дегустаційні зали, в тому числі розташовані на території винзаводів, академії еногастрономії, школи вина, які беруть участь у туристичних проектах, організатори турів на виставки тощо. До цієї категорії відносяться наступні номінації:

  • Cultural Mission

Номінація спрямована на виявлення навчальних закладів та програм із особливою культурною місією (відродження традицій, просування передових технологій тощо).

Відвідайте номінацію. Обирайте фаворита та голосуйте!

  • Unique Program

Ця номінація передбачає оригінальну освітню чи екскурсійну програму, організацію спеціальних дегустацій та турів.

Відвідайте номінацію. Обирайте фаворита та голосуйте!

Wine Guide

Екскурсоводи, гіди-представники виноробних регіонів, туроператори та ін. До цієї категорії входять наступні номінації:

  • Top Guide

У цій номінації представлені особи з трирічним досвідом, визначними професійними досягненнями та знаннями у сфері еногастрономії.

Відвідайте номінацію. Обирайте фаворита та голосуйте!

  • Travel Operator of the Year

Тут можна знайти гідів або туристичні компанії, які самостійно розробили у своєму портфоліо еногастрономічні тури за унікальним маршрутом.

Відвідайте номінацію. Обирайте фаворита та голосуйте!

Enogastronomic Events

Enogastronomic Events

Фестивалі, дні вина та місцевих продуктів, виставки, рекламні програми. У цю категорію входять такі номінації:

  • Event of the Year

Номінація спрямована на визначення важливих подій (Дні вин, місцевих продуктів, фестивалі, гастрономічні саміти, онлайн-симпозіуми), які відбулися протягом року, що передує поточному року премії.

Відвідайте номінацію. Обирайте фаворита та голосуйте!

  • Magnet of the Region

Номінація допомагає підтримати організаторів професійних заходів (еногастрономічних фестивалів, виставок, дегустацій, аукціонів), спрямованих на популяризацію місцевих та міжнародних виробників крафтових напоїв та місцевих делікатесів.

Відвідайте номінацію. Обирайте фаворита та голосуйте!

WTA це не змагання, це свято неймовірної пристрасті, майстерності та товариства у винному туризмі. Ми цінуємо кожного та дякуємо вам за співпрацю з WTA і за те, що ви допомагаєте дізнатися про тих, хто піднімає галузь. Під час голосування та після нього залишайтеся на зв’язку з нами, підписавшись на оновлення WTA. Поділіться своїми поглядами, відкрийте нові ідеї та давайте разом насолоджуватися цим чарівним світом вина.

Приєднуйтесь до нас у цій захоплюючій подорожі!

Не забувайте підписуватися та слідкувати за нашими новинами в соціальних мережах:

Instagram

Facebook

Шановні ентузіасти вина, ми раді повідомити про початок довгоочікуваного етапу публічного голосування Wine Travel Awards 2023-2024. На ваш розгляд представлено 16 категорій, які охоплюють весь спектр винного туризму. Це унікальна можливість взяти активну участь і підняти у рейтингу видатних професіоналів галузі. Публічне голосування відкрито з 1 березня по 1 квітня 2024 року. Протягом цього періоду […]

«Підводна виноробня» на Eccellenza di Toscana

З кожним роком ком’юніті Wine Travel Awards поповнюється дедалі цікавішими номінантами; наша спільнота розширюється географічно та професійно, а деякі номінанти дивують цілковіто унікальним виробництвом. Цього року номінантом з таким унікальним виробництвом стала компанія Azienda Agricola Arrighi, власника якої – сеньйора Антоніо Аррігі, називають Multitalented Wine Entrepreneur (багатоталановитий винний підприємець).


У 2019 році світ почув про Nesos – «підводне вино», рецепт якого йде в давнину і налічує майже 2,5 тисячі років: перед тим як витримувати вино в амфори, виноград занурюють на певний час у морську воду, а потім викладають в’ялитися на сонці. Перший реліз Nesos вийшов кількістю всього 40 пляшок, а ажіотаж навколо презентації був настільки великий, що з двох сотень журналістів на прес-конференцію змогла потрапити лише половина.

Антонио Ариги

Сьогодні Nesos можна скуштувати на виноробні сеньйор Антоніо Аррігі (Antonio Arrighi), заздалегідь забронювавши відвідування, або на спеціальних заходах, у яких Azienda Agricola Arrighi бере участь.

2 та 3 березня таким заходом стала 22-а виставка Eccellenza di Toscana, присвячена дегустації найкращих вин Тоскани та організована AIS Toscana. Івент відбувся на Stazione Leopolda у Флоренції. Дегустація Nesos Azienda Agricola Arrighi пройшла 3 березня. Біля стійки сеньйора Аррігі, як і  завжди, була черга бажаючих скуштувати єдине у своєму роді вино.

Azienda Agricola Arrighi

Перебування винограду в солоній воді призводить до появи морської нотки в «носі» та смаку зрілих фруктів у «тілі», а велика кількість мінеральних залишків після мацерації в глиняних судинах робить це вино менш кислотним.

З кожним роком ком’юніті Wine Travel Awards поповнюється дедалі цікавішими номінантами; наша спільнота розширюється географічно та професійно, а деякі номінанти дивують цілковіто унікальним виробництвом. Цього року номінантом з таким унікальним виробництвом стала компанія Azienda Agricola Arrighi, власника якої – сеньйора Антоніо Аррігі, називають Multitalented Wine Entrepreneur (багатоталановитий винний підприємець). У 2019 році світ почув про […]

Успіх і виклики: вінтаж 2023 року в Австрії

Через несприятливі погодні умови врожай винограду 2023 року в Австрії став справжнім випробуванням для місцевих виноробів. Період посухи, рясні дощі та сильні шторми створили серйозні виклики для виноградників, проте, завдяки наполегливості виноробів, урожай був успішно зібраний і приніс вражаючі результати, повідомляє Austrian Wine.


Початкові фази росту винограду відбувалися у відносно сприятливих умовах, проте рясні опади у квітні та травні супроводжувалися втратами врожаю через часті цвітіння та поширення хвороб. Літо принесло спекотні періоди, але на щастя, не було посухи, як у попередні роки. Завдавали шкоди виноградникам грози та град, але серпневі опади сприяли дозріванню винограду перед збором урожаю.

У різних регіонах країни спостерігаються відмінності у характері вин. Наприклад, в Нижній Австрії, Відні та Бургенланді зібрали стиглі ягоди, що відобразилося в потужних, соковитих білих винах з багатим фруктовим ароматом. Але кислотність була дещо нижчою, ніж у попередні роки, а вміст алкоголю – вищим. Очікується, що у цьому вінтажі Grüner Veltliner буде демонструвати сильніші виноградні аромати та нотки фруктів, а не перцеву, тютюнову пряність. Можна очікувати добре збалансовані вина з фруктовими нотками з сортів Рислінг і Піно. Цей урожай дасть ароматичним сортам і австрійському винограду ще одну можливість продемонструвати свої унікальні сортові характеристики.

У Штайєрмарку, де не бракувало дощу, результатом стали прохолодні, елегантні та свіжі білі вина з насиченим смаком та помірним вмістом алкоголю. Совіньйон Блан і Гельбер Мускателлер відрізняються виразною пікантністю та інтенсивним фруктовим ароматом. Виноградники в теплих регіонах Вулканланда Штайєрмарка та прохолодніших, вкритих виноградом пагорбів Вестштайермарка також дали чудові результати: дивовижні Піно та ніжні, хрусткі Шільхер.

Винороби у регіонах виробництва червоного вина – Нижній Австрії, Карнунтуму та Терменрегіону, а також окремих районів Бургенланду – змогли зібрати цілком стиглий, абсолютно здоровий виноград з високим вмістом цукру та зрілими танінами. Це стосується всіх сортів. Можна очікувати концентровані, але гармонійні, добре структуровані вина, які чітко втримаються на рівні видатних урожаїв 2019 та 2021 років. Австрійські флагманські сорти Блауфренкіш і Цвайгельт вразили так само, як і французькі сорти. Фахівці прогнозують, що червоні вина цих трьох чудових урожаїв у майбутньому будуть часто порівнювати одне з одним.

Ранні заморозки на початку грудня в Нижній Австрії та Бургенланді також дозволили зібрати значний обсяг високоякісного Eiswein. Завдяки особливо ранньому збору врожаю цього сорту, вина повинні характеризуватися чіткими фруктовими ароматами та сильною вібрацією. Крім того, чиста бактерія Botrytis, що виникла відносно пізно, забезпечила високоякісні десертні вина з чудовою кислотною основою.

В той же час молоді виноробні регіони Верхньої Австрії можуть похвалитися своїм найкращим урожаєм на сьогоднішній день із винятково стиглими та ароматними винами. У Кернтії (Каринтія) очікуються більш легкі міцні вина з гарною сортовою властивістю.

Тіроль (Тіроль) і Форарльберг також очікують стиглі, насичені та гармонійні вина, хоча і в менших обсягах, через весняні дощі та літню посуху. Ці умови негативно вплинули на врожайність. Але менші обсяги означають можливість досягти дуже високого рівня цукру та відповідного вмісту алкоголю.

Урожай 2023 року в Австрії, незважаючи на виклики погодних умов, продемонстрував високий рівень майстерності та наполегливості виноробів. Вражаючі білі та червоні вина, а також високоякісні десертні вина, засвідчили багатство сортів і унікальність теруару Австрії, зробивши цей урожай вартим уваги шанувальників винного мистецтва.

Фото: © Austrian Wine

Через несприятливі погодні умови врожай винограду 2023 року в Австрії став справжнім випробуванням для місцевих виноробів. Період посухи, рясні дощі та сильні шторми створили серйозні виклики для виноградників, проте, завдяки наполегливості виноробів, урожай був успішно зібраний і приніс вражаючі результати, повідомляє Austrian Wine. Початкові фази росту винограду відбувалися у відносно сприятливих умовах, проте рясні опади […]

Оголошено шорт-лист Wine Buyers Awards 2024

Офіційний виставковий партнер Drinks+ & Wine Travel Awards та переможець WTA у категорії Event of the Year, найбільша та найулюбленіша винна виставка Великобританії, що об’єднує понад 10 000 професіоналів індустрії напоїв – London Wine Fair оголосила список Wine Buyers Awards 2024 року.


London Wine Fair відбудеться 20-22 травня 2024 року у Olympia London. В цьому році виставка запропонує безліч нових функцій та контенту, ще раз підтверджуючи та акцентуючи на своїй важливості для професіоналів галузі.

London Wine Fair

Наразі оголошено шорт-лист Wine Buyers Awards 2024, список найкращих професійних покупців вина Великобританії у всіх сферах торгівлі став найбільшим за попередні.

«Ми отримали сотні блискучих заявок з усієї Великобританії, що поставило перед нашими суддями особливо складне завдання щодо складання шорт-листа найвидатніших покупців вина. Але зараз ми раді оголосити шорт-лист премії Wine Buyers Awards 2024», – кажуть організатори заходу.

London Wine Fair

Переможців Wine Buyers Awards 2024 буде оголошено на центральній сцені London Wine Fair 21 травня о 14.00.

Зареєструватися для участі у London Wine Fair можна за посиланням.

Більше інформації тут.

Фото: The London Wine Fair

Офіційний виставковий партнер Drinks+ & Wine Travel Awards та переможець WTA у категорії Event of the Year, найбільша та найулюбленіша винна виставка Великобританії, що об’єднує понад 10 000 професіоналів індустрії напоїв – London Wine Fair оголосила список Wine Buyers Awards 2024 року. London Wine Fair відбудеться 20-22 травня 2024 року у Olympia London. В цьому […]

Перший урожай 2024: українські винороби отримали нагороди від MUNDUS VINI 

MUNDUS VINI Spring Tasting 2024 — 34-та Grand International Wine Award — знову зібрала понад 250 міжнародних експертів, виноробів, журналістів та впливових людей, щоб оцінити найкращі вина з усього світу. Ми раді зазначити, що в журі цього року було четверо українок, троє з яких представляли Drinks+ і Wine Travel Awards. Але навіть більше ми як інсайдери тішимося можливістю привітати українських виноробів, які здобули нагороди на цьому престижному міжнародному конкурсі. Пані та панове, вітаємо наших медалістів! 


SHABO Family Winery (Одещина), номінант і переможець голосування WTA, продовжує більш ніж 2000-літніх традиції виноробства. Заснована виробня у 2003 році. За 20 років SHABO подолали шлях від найстарішого українського винзаводу в селі Шабо до однієї з найкращих українських виноробних компаній, що виробляє тихі та ігристі вина, а також бренді та виноградну горілку. 

Компанія має 1200 га доглянутих і гарних виноградників, де вирощує першокласні європейські та міжнародні сорти, а також унікальний автохтон Тельті-Курук (SHABO належать єдині власнокореневі ділянки цього сорту в Україні).

SHABO

Нагороди MUNDUS VINI Spring Tasting 2024 для SHABO: 

🌟SHABO Limited Edition Muscat Ottonel натурально напівсолодке 2021 — золото (91 бал) 

🌟SHABO Reserve Cabernet 2022 — золото (91 бал) 

🌟SHABO Grande Reserve Cabernet-Merlot 2022 — золото (90 балів) 

🌟SHABO Limited Edition Каберне-Мерло 2022 (кахетинська технологія) — срібло (89 балів) 

🌟2022 Shabo Grande Reserve Cabernet-Merlot 2022 — Best of Show Ukraine. 

Результат приголомшливий, але цілком очікуваний! Наші щирі вітання команді SHABO!

Château Chizay (Закарпаття), засноване в 1995 році, розташоване на місці старого виноробного заводу XVII століття, посеред виноробної долини під назвою Чизай. Château Chizay належать 272 га надзвичайно гарних і доглянутих виноградників, а також — великий виноробний комплекс, що складається з сучасної виноробні, дегустаційного залу, музею історії вина, гарного ресторану та міні-готелю. 

Нагороди MUNDUS VINI Spring Tasting 2024 для CHATEAU CHIZAY: 

🌟Біле десертне вино «Троянда Карпат» 2021 (витримка 24 місяці) — золото (91 бал) 

🌟Червоне десертне вино «Троянда Карпат» (новий реліз) — срібло (88 балів). 

Легендарна «Троянда Карпат» – одне з фірмових вин Château Chizay,  це чудове вино достойне багатьох нагород. Наші компліменти та вітання команді Чизай! 

Odesos Winery — молода виноробня, розташована в місті Одеса, серці одного з найбільших виноробних регіонів України. Odesos вважається першою в країні міською виноробнею. Винороби Odesos експериментують із особливими технологіями, такими, наприклад, як альтернативна витримка вина. Працюють з європейськими сортами винограду — Каберне Совіньон, Мерло, Совіньйон Блан, Рислінг і Шардоне. 

Нагорода MUNDUS VINI Spring Tasting 2024 для ODESOS WINERY: 

🌟Odesos Cabernet Sauvignon Reserve 2021— золото (90 балів). 

Вітаємо та бажаємо подальших успіхів талановитому та натхненному колективу Odesos Winery! 

Всі три виноробні, що отримали нагороди, візьмуть участь у виставці ProWein 2024 у Дюссельдорфі, Німеччина, 10-12 березня 2024 року. 

Якщо ви плануєте подорож на ProWein, завітайте на національний стенд Wines of Ukraine:

  • 10-12 березня 2024.
  • Messe Düsseldorf, Stockumer Kirchstraße 61, 40474 Düsseldorf, Germany.
  • Стенд Wines of Ukraine: 13H52

MUNDUS VINI Spring Tasting 2024 — 34-та Grand International Wine Award — знову зібрала понад 250 міжнародних експертів, виноробів, журналістів та впливових людей, щоб оцінити найкращі вина з усього світу. Ми раді зазначити, що в журі цього року було четверо українок, троє з яких представляли Drinks+ і Wine Travel Awards. Але навіть більше ми як […]

Favorite Food & Drinks 2024. Прийом заявок розпочато

15 квітня у Києві в рамках Закритої зустрічі лідерів фуд-ринку відбудеться церемонія нагородження дегустаційного конкурсу Favorite Food & Drinks 2024, міжнародним інформаційним партнером якого є Drinks+ & Wine Travel Awards.


Favorite Food & Drinks – це єдиний в Україні, незалежний, професійний дегустаційний конкурс у галузі виробництва харчових продуктів.

Favorite Food & Drinks

Цього року у рамках співпраці з Favorite Food & Drinks, Drinks+ & Wine Travel Awards стали міжнародним інформаційним партнером єдиного у своєму роді конкурсу.

Favorite Food & Drinks зарекомендував себе як майданчик першої презентації, тестування нових та інноваційних харчових продуктів, та платформа для отримання зворотного зв’язку від неупереджених експертів. Конкурс став місцем зустрічі гравців всіх напрямів індустрії українського фуд-ритейлу, від крафтових до промислових виробників та імпортерів і представників торговельних мереж та HoReCa.

Favorite Food & Drinks 2024

«Favorite Food & Drinks ставить перед собою амбітні цілі, а саме розвиток культури свідомого споживання харчових продуктів задля збереження здоров’я та  підвищення якості життя; надання додаткових цінностей харчовим продуктам для підвищення конкурентних позицій на внутрішньому ринку для збільшення експортного потенціалу; просування бренду України на світових фудринках як країни-постачальника інноваційних, нових, традиційних та якісних харчових продуктів з високими органолептичними властивостями», – розповідає Олена Сініціна, засновниця та організаторка конкурсу.

Favorite Food & Drinks 2024

До складу членів професійної дегустаційної комісії запрошено висококласних фахівців з ритейлу, ритейлу при АЗК, HoReCa: керівники відділів якості, власного виробництва, власних торговельних марок, а також експерти з національних компаній виробників, галузевих асоціацій та профільних інститутів.

Favorite Food & Drinks 2024

Серед членів Дегустаційного комісії цього року:

  • Даля Завяцкієне, директорка департаменту власного виробництва NOVUS
  • Павло Чернецький, керівник відділу Продукти харчування ROZETKA
  • Юлія Голубкова,  в.о. комерційного директора Auchan Україна
  • Марія Степанюк, начальник відділу «НАССР ЕКО МАРКЕТ»
  • Наталія Пашова, технолог департаменту громадського харчування «Епіцентр К»
  • Богдана Леонова, директорка з розвитку холдингу інгредієнтних компаній Alma-Veko
  • Олексій Федоровський, дворазовий переможець України кавових чемпіонатів
  • Костянтин Грубич, експерт з якості, журналіст, телеведучий, автор рубрики «Знаю Споживаю» у «Сніданок з 1+1»
  • Крістіна Терлоо, комерційна директорка мережі спеціалізованих магазинів GRADUS, Доярочка
  • Марія Паска, керівниця напряму «Технології та інновації для HoReCa» Школи гостинного сервісу Horeca School, Завідувачка кафедри готельно-ресторанного бізнесу ЛДУФК ім. І. Боберського
  • Михайло Грудницький, керівник проєктів власного виробництва компанії, що працює під брендом KLO
  • Марʼяна Попюк, начальник виробничого підрозділу «Тайстра груп»

Favorite Food & Drinks 2024

Даля Завяцкієне, яка не вперше бере участь у конкурсі, прокоментувала: «Подібні конкурси дуже гарна мотивація виробникам України, це і інструмент маркетингу і привід зустрітися. Я б хотіла, щоб конкурс зростав. На Favorite Food & Drinks 2023 мене зацікавило багато нових продуктів, а особливим відкриттям стали учасники виробники молочних продуктів. Подібний дегустаційний конкурс – це виняткова можливість зустрітися на одному майданчику і ритейлу, і виробникам».

Favorite Food & Drinks 2024

Ірина Брицька, керівниця з клієнтського досвіду компанії, що працює під брендом KLO, членкиня Дегустаційної комісії 2023, розповідає: «Ми розвиваємо власний ритейл, як будь-яка мережа автозаправних станцій. Ми маємо власні фудмайданчики, власні магазини для наших клієнтів, тому для нас важливо знати, що відбувається на фудринку. Нам було цікаво подивитися на якісь виробництва, в першу чергу українських підприємств, тому що наша стратегія підтримувати українського виробника, щоб, можливо, почати співпрацю з цими виробниками. На конкурсі обрати виробника легше, тому що коли ти бачиш склад журі, бачиш якість організації конкурсу – ти розумієш рівень. І ті компанії, які взяли участь, а тим більше отримали нагороду – дійсно потребують уваги».

Дегустації проводяться «наосліп» за оціночним принципом на відповідність органолептичним показникам. Зразки між собою не порівнюються. Кожен якісний продукт має шанс на нагороду.

Favorite Food & Drinks 2024

Прийом заявок розпочато.  Favorite Food&Drinks запрошує виробників із усіх регіонів України взяти участь і поставити поряд зі своїм брендом заслужену відзнаку високої  якості. 

  • Прийом заявок триватиме до 20 березня 2024 року
  • Професійні дегустації відбудуться 26-27 березня 2024
  • Закрита зустріч лідерів food-ринку та Урочиста церемонія нагородження переможців відбудеться 15 квітня 2024

Favorite Food & Drinks 2024

Податися на участь може будь-який виробник, що має юридичну особу, у тому числі ФОП та фермери, які виробляють та/або реалізують продовольчу продукцію, вироблену як в Україні, так і поза її межами.

Favorite Food & Drinks 2024

Перемога в конкурсі надає право розміщувати зображення нагороди на упаковці продукції і отримати ще один драйвер для розвитку бізнесу.

Найкраще – до столу!

______________

Офіційний партнер Favorite Food & Drinks 2024: Paperbag

Інформаційні партнери: 

Posteat, Mind, The Page, Агропортал, АПК Інформ, Ділова Столиця, Депо, Перший Бізнесовий, Їzhakultura, Ukrainian Food Retail Alliance, U-Food Association, marketer.ua, founder.ua, economist.com.ua, Марко Пак, 44.ua, Напої. Технології та Інновації, Харчові Технології, Logist.FM, Управління Якістю

Міжнародний інформаційний партнер:

Drinks+, Wine Travel Awards

Сайт проєкту: ffdu.com.ua

Слідкуйте за нами у соцмережах: 

https://www.facebook.com/favorite.food.drinks

https://www.linkedin.com/company/favorite-food-drinks/?viewAsMember=true

15 квітня у Києві в рамках Закритої зустрічі лідерів фуд-ринку відбудеться церемонія нагородження дегустаційного конкурсу Favorite Food & Drinks 2024, міжнародним інформаційним партнером якого є Drinks+ & Wine Travel Awards. Favorite Food & Drinks – це єдиний в Україні, незалежний, професійний дегустаційний конкурс у галузі виробництва харчових продуктів. Цього року у рамках співпраці з Favorite Food […]

Wine Paris & Vinexpo Paris – нові висоти, безмежні перспективи

41 253 відвідувачів з 137 країн, 4 070 експонентів з 48 країн, а ще понад 100 заходів, семінарів, дегустацій та конференцій. Саме таких результатів досягла головна виставки Vinexposium, яка відображає політичні та економічні тенденції в індустрії вина та спиртних напоїв – Wine Paris & Vinexpo Paris.


У 2024 році Drinks+ & Wine Travel Awards продовжує плідну та активну співпрацю з Wine Paris & Vinexpo Paris. І ми раді ще раз нагадати, що Wine Paris & Vinexpo Paris стала номінантом Wine Travel Awards у Enogastronomic Events / Event of the Year.

У рамках партнерства Wine Paris & Vinexpo Paris та Wine Travel Awards, на виставці розповсюджувався Wine Travel Awards Guide 2022-2023 – унікальний друкований та цифровий каталог, що об’єднує учасників спільноти WTA другого сезону нагородження. Гід буде й на сайті Wine Paris & Vinexpo Paris. WTA Guide є справжнім навігатором у захоплюючий світ вина та винного туризму для професіоналів та вайнловерів.

З 12 по 14 лютого 2024 року Париж відкрив вікно у світ вин та спиртних напоїв ширше, ніж будь-коли раніше – Wine Paris & Vinexpo Paris досягла нових висот, перевершивши всі очікування організаторів.

41 253 відвідувачів з 137 країн, 4 070 експонентів з 48 країн, а ще понад 100 заходів, семінарів, дегустацій та конференцій з усією міжнародною індустрією вина та спиртних напоїв.

Wine Paris & Vinexpo Paris

В перший день заходу (12 лютого) відбувся Vinexpo Challenge – традиційна дегустація наосліп, організована Міжнародною асоціацією сомельє (ASI) та Vinexposium. Участь приймали Раймондс Томсонс (Латвія) (Raimonds Tomsons), найкращий сомельє світу 2023 року та Валерія Гампер (Аргентина) (Valeria Gamper), найкращий сомельє Північної та Південної Америки 2022 року.

Wine Paris & Vinexpo Paris

А вже наступного дня – 13 лютого, в противагу Vinexpo Challenge, де глибокі знання та навички були продемонстровані живими 🙂 найкращими сомельє, своїми вміннями дивував штучний інтелект. Наразі ШІ здійснює революцію у багатьох галузях – індустрія барів та спиртних напоїв не є винятком. Від розробки нових рецептів до оптимізації операцій, маркетингу та взаємодії з клієнтами – потенціал ШІ може забезпечити ефективність на кожному етапі процесу створення алкогольних напоїв. Завдяки добірці тематичних досліджень відвідувачі мали нагоду дізнатися, як саме включити ці технологічні досягнення у свій набір інструментів, щоб проєктувати, створювати, розробляти, аналізувати, оптимізувати та просувати бари, коктейлі та алкогольні напої майбутнього.

Wine Paris & Vinexpo Paris

Величезний інтерес з боку відвідувачів привернула до себе La Nouvelle Vague – ексклюзивна платформа, призначена для молодих виробників у виноробній галузі з досвідом менше 5 років. Експонентам La Nouvelle Vague надавався індивідуальний простір, щоб вони могли в ідеальних умовах представити свої дебютні вина аудиторії кваліфікованих дистриб’юторів. Мета La Nouvelle Vague – дати молодим виробникам, які тільки починають свій шлях, вирішальний поштовх на Wine Paris & Vinexpo Paris та дозволити їм розбудувати свою дистриб’юторську мережу у Франції та за кордоном.

Wine Paris & Vinexpo Paris

У розширеному форматі (1500 м2), з понад 140 експонентами алкогольних та безалкогольних напоїв, пива та сидру, Wine Paris & Vinexpo Paris представив Be Spirits, майданчик, присвячений міцним алкогольним напоям, пиву, сидру та міксології майбутнього. Також були представлені інноваційні івенти та концепції, які допоможуть розшифрувати нові тенденції ринку, виявити продукти, що руйнують стереотипи та спроможні об’єднати виробників, дистриб’юторів, барменів та експертів, задля будування бізнесу майбутнього.

Серед нових напрямків Wine Paris & Vinexpo Paris:

  • NO/LOW – як відгук на стрімкий розвиток ринку безалкогольних та напоїв з низьким вмістом алкоголю. Було представлено близько двадцяти міжнародних брендів: безалкогольні та напої з низьким вмістом алкоголю, серед яких вишукані настоянки, функціональні напої (безалкогольні напої, що містять мінерали, вітаміни, амінокислоти, пробіотики тощо) та ін;
  • BEERS & CIDERS – головна новинка цьогорічної виставки, зона пива та сидру, споживання яких за останні роки стрімко зросло.

Своїми масштабами вразив відвідувачів INFINITE BAR – у найбільшому тимчасовому коктейль-барі Франції (завдовжки 40 метрів), працювали 20 відомих коктейль-барів (одні з найкращих у світі), у тому числі три гостьові бари з Лондона, Барселони та Мадрида. Бармени та міксологи співпрацювали протягом трьох днів, щоб запропонувати відвідувачам свої першокласні мікси.

Wine Paris & Vinexpo Paris

CRAFT PAVILION пропонував лінійку надихаючих автентичних брендів від молодих талановитих виробників.

Окремої уваги заслуговує освітня програма Wine Paris & Vinexpo Paris. Speakeasy room стала місцем для бурхливих доповідей, панельних дискусій і майстер-класів, які проводили міжнародні експерти галузі.

Wine Paris & Vinexpo Paris9

З 2022 року Wine Paris & Vinexpo Paris, як і всі заходи Vinexposium, взяли на себе зобов’язання досягти до 2050 року важливої та амбітної мети – вуглецевої нейтральності. У 2023 році Wine Paris & Vinexpo Paris стала першою подією Vinexposium, яка виміряла та вжила заходів для зменшення викидів вуглецю на основі показників ефективності CSR (корпоративна соціальна відповідальність), спрямованих на досягнення вуглецевої нейтральності. Команда професіоналів визначила показники, які дозволяють вимірювати, коригувати та відстежувати наслідки наших дій із часом. Їхній моніторинг здійснюється за допомогою ресурсу Climeet, розробленого Green Evénements. З докладними показниками та результатами можна ознайомитись тут. Після завершення заходу було проведено консультації з експонентами та відвідувачами, постачальниками послуг та партнерами, щоб спільно провести перший вуглецевий аудит Wine Paris & Vinexpo Paris.

Wine Paris & Vinexpo Paris

Більше інформації на сайті.

Фото: wineparis-vinexpo.com, facebook.com/Vinexposium/photos,  iwsc.net

41 253 відвідувачів з 137 країн, 4 070 експонентів з 48 країн, а ще понад 100 заходів, семінарів, дегустацій та конференцій. Саме таких результатів досягла головна виставки Vinexposium, яка відображає політичні та економічні тенденції в індустрії вина та спиртних напоїв – Wine Paris & Vinexpo Paris. У 2024 році Drinks+ & Wine Travel Awards продовжує […]

Дар’я Холодиліна стала переможницею премії IWSC 2024 Emerging Talent in Wine

Наші вітання номінантці WTA Дар’ї Холодиліній з Грузії, яка здобула звання переможниці премії IWSC 2024 Emerging Talent in Wine (“Нові обличчя винного світу 2024”), що спонсорується London Wine Fair!


Минулого тижня був оголошений перелік винятково талановитих кандидатів на цю нагороду. Після детального розгляду судді обрали Дар’ю Холодиліну. Вони були просто зачаровані творчістю та здібностями Дар’ї. «Вона змінює і рухає вперед всю грузинську винну індустрію, – відзначили експерти. – Її вплив, винахідливість та робота створюють ринки та змінюють уявлення про вино».

Дар’я Холодиліна є експертом у сфері винного туризму в Грузії, вона великий шанувальник і популяризатор грузинського вина, має сертифікат WSET 3, грузинський винний експерт, сертифікований Асоціацією сомельє Грузії. Регулярно веде блог про грузинське вино в соціальних мережах. У 2022 року Daria Kholodilina приєдналася до WTA-ком’юніті у номінації Wine & Food Influencer/The Brightest Journey.

Дар’я народилася в Україні, а у 2013 році переїхала до Грузії і з тих пір закохалася у цю країну. Вона брала участь у розробці національної стратегії туризму Грузії на 2015-2025 роки, зосереджуючись на маркетингу та просуванні.

Судді були вражені тим, як Дар’я Холодиліна за кілька років здобула глибокі знання в такій глибокій темі, як грузинське вино, та стала поважним фахівцем у галузі. Вона є співавтором книги про грузинське вино, єдиного англомовного путівника по виноробних регіонах Грузії «Georgia: A Guide to the Cradle of Wine»; веде підкаст та радіопередачу на ту ж тему, а також створила власну компанію з енотуризму Trails and Wines.

У 2020 році Дар’я декілька місяціва подорожувала Грузією, відвідуючи виноробні та знімаючи інтерв’ю з виноробами. Свої нотатки вона передала імпортерам грузинського вина в Німеччині, Франції, Швейцарії та Нідерландах, щоб допомогти їм просувати вина. До того ж, Дар’я організовує навчання з розвитку винного туризму та проводить численні дегустаційні заходи, представляючи грузинське вино в Грузії та за кордоном.

Судді IWSC 2024 Emerging Talent in Wine високо оцінили роботу Дар’ї Холодиліної та висловили своє захоплення її наміром використати свою премію у розмірі £2,5 тис. на подорожі, щоб допомогти своїй спільноті та розширити її вплив. У своїй заявці Дар’я розповіла, що має дві ідеї, як витратити свою стипендію – стажування на європейській виноробні для проведення більш глибоких навчальних сесій для грузинських виноробів, а також представництво малих грузинських виробників на одній з великих торгових ярмарок.

Дар’я Холодиліна щиро радіє своїй нагороді: «Грузинські вина вже отримали кілька медалей від IWSC, але я рада привезти додому першу в Грузії нагороду у галузі винних комунікацій та маркетингу!».

Команда Wine Travel Awards сподівається, що цей рік стане для Дар’ї зірковим – і вона здобуде перемогу і в цьому проєкті. З 1 березня стартує публічне голосування за номінантів премії 2024, запрошуємо читачів підтримати Дашу, завітавши з 1 по 31 березня на її сторінку, і поставити лайк.

Наші вітання номінантці WTA Дар’ї Холодиліній з Грузії, яка здобула звання переможниці премії IWSC 2024 Emerging Talent in Wine (“Нові обличчя винного світу 2024”), що спонсорується London Wine Fair! Минулого тижня був оголошений перелік винятково талановитих кандидатів на цю нагороду. Після детального розгляду судді обрали Дар’ю Холодиліну. Вони були просто зачаровані творчістю та здібностями Дар’ї. […]

Vinitaly Freebadge для членів Buyers club

З 14 по 17 квітня 2024 року у Вероні триватиме Vinitaly – міжнародна виставка вин і алкогольних напоїв,  Sol, виставка якісної олії EVO, і Enolitech, виставка технологій для виробництва вина, оливкової олії та пива.


Участь у Vinitaly забезпечує доступ до міжнародної мережі досконалості виноробства, сприяє розвитку  ділових відносин,  знайомить з новими технологіями у виноробному секторі.

Vinitaly цього року розширює свою виставкову пропозицію  тематичними напрямками, які представляють найбільший інтерес:

  • Vinitaly Bio
  • Mixology
  • Micro Mega Wines
  • International Wine Hall.

Учасники також мають можливість відвідати  Sol&Agrifood та Enolitech, виставкові зали, присвячені агропродуктам та  прикладним  технологічним інноваціям для виноробства, оливкової олії та напоїв.

​Реєстрація в  Buyers club на платформі  Vinitaly Plus допоможе створити власну  програму  зустрічей – домовитись про зустрічі онлайн   і  спланувати свій візит  на Vinitaly  2024.

Vinitaly піклується про всіх учасників. Експонентам пропонують сніданки – каву з круасаном, а відвідувачам-професіоналам – отримати безкоштовний бейдж.

Отримати Vinitaly Freebadge тут.

Кінцевий термін подання заявки –  16.04.2024

З 14 по 17 квітня 2024 року у Вероні триватиме Vinitaly – міжнародна виставка вин і алкогольних напоїв,  Sol, виставка якісної олії EVO, і Enolitech, виставка технологій для виробництва вина, оливкової олії та пива. Участь у Vinitaly забезпечує доступ до міжнародної мережі досконалості виноробства, сприяє розвитку  ділових відносин,  знайомить з новими технологіями у виноробному секторі. […]

X
Украина