Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Château Lafite Rothschild

Château Lafite Rothschild представляє першу нову винну етикетку більш ніж за 100 років

02.12.2022, Вино

Anseillan du Château Lafite Rothschild – це 48% Мерло, 39% Каберне Совіньйон і 13% Пті Вердо. Виробники кажуть, що нове «обличчя» націлене на преміальний ринок on-trade. Anseillan названо на честь села, яке було частиною маєтку Lafite з 1970-х років.


Легендарний маєток Бордо, який належить родині Ротшильдів з 19 століття, випустив Anseillan du Château Lafite Rothschild 2018 у своєму маєтку в Пояку і це перший новий реліз Château Lafite Rothschild більш ніж за сторіччя.

Anseillan du Château Lafite Rothschild названо на честь села, яке було частиною маєтку Lafite з 1970-х років (спочатку в будинку жили сільськогосподарські робітники, фермери та винороби Lafite). Вино складається з 48% Мерло, 39% Каберне Совіньйон та 13% Пті Вердо. Саскія де Ротшильд (Saskia de Rothschild), виконавчий голова DBR Lafite, каже, що проект націлений в першу чергу на on-trade.

Château Lafite Rothschild

Саскія де Ротшильд (Saskia de Rothschild)

«Проект був започаткований у 2014 році під час купажування командою Lafite. Це починалося повільно, спочатку виготовляючи лише кілька сотень магнумів щороку, – розповідає Саскія де Ротшильд. – У 2021 році ми спробували всі зразки, які виготовили з кожного минулого врожаю, і виявив, що там щось є.. Саме тоді команда вирішила випустити це вино врожаю 2018 року. Також у 2018 році виповнилося 150 років від дня придбання родиною Ротшильд Château Lafite».

Село Anseillan оточують виноградники, які можна побачити з вікон замку Lafite Rothschild. Кам’яний будинок, зображений на етикетці – типовий для цього регіону, розташований на вершині, поряд із лісами, болотами та полями, де пасуться корови, «з вікон цього будинку відкривається вид на чудові виноградники», – коментують виробники.

Château Lafite Rothschild

В даний час виноградники перебувають у процесі капітальної реконструкції, вироби збираються тестувати нові методи вирощування. Своєю основною метою на сьогодні, після вступу на посаду в 2018 році, Саскія де Ротшильд називає повне перетворення всіх виноградників маєтку в органічні та біодинамічні.

«Anseillan 2018 має інтенсивний фіолетовий колір та аромати чорної вишні, ожини та спецій для випічки. Вино повне, зі смаком інжиру, чорної смородини, темного шоколаду, гвоздики та відтінком диму, що пронизує тривалий післясмак. Питне, але таніни стануть м’якшими через рік чи два після витримки у пляшках. Ідеальне вікно для його вживання – з сьогоднішнього дня й до 2028 року», – так описують вино у Château Lafite Rothschild.

Саскія де Ротшильд каже, що мета команди щодо цього недорогого вина полягає в тому, щоб воно було «за столиками в ресторанах по всьому світу, де гості іноді забувають, як це добре відкрити пляшку Бордо». В той час як поточна роздрібна ціна Château Lafite Rothschild 2018 становить 1500 доларів США і це недоступно для багатьох відвідувачів ресторанів, «доступність Anseillan зрівнює правила гри для тих, хто хоче насолодитися пляшкою кращого Lafite поза домом». Рекомендована ціна Anseillan du Château Lafite Rothschild є меншою за сто доларів.

Джерело: robbreport.com, thedrinksbusiness.com
Фото: robbreport.com, thedrinksbusiness.com, revista.wein.plus

X
Украина