Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Bonello Athens

Гречанки-винороби просувають свої вина по світу

22.06.2023,

Номінант WTA Bonello Athens є грецьким винним маркетинговим проектом, організатори якого за допомогою різноманітних креативних програм сприяють розвитку винної культури в усьому світі. Цього разу експерти представили Greek Women Winemakers – The Power of She! – програму, мета якої є просування Пелопоннесу грецькими жінками виноробами.


Винний маркетинговий проєкт Bonello Athens, номінант Wine Travel Awards 2022-2023 у категорії Wine & Food Influencer/Expert Opinion та переможець публічного голосування, створив програму Greek Women Winemakers – The Power of She!, у якої три молоді грецькі жінки-винороби з півострова Пелопоннес – Сосанна Кацікоста (Sosanna Katsikosta)/Acheon Winery, Катерина Босінакіс (Katerina Bosinakis)/Bosinakis Winery та Теодора Руваліс (Theodora Rouvalis)/Rouvalis Winery – об’єднали зусилля, щоб просувати свої регіони та вина в окремих країнах світу.

Концепція Greek Women Winemakers – The Power of She! – це революційна маркетингова стратегія. Ініціатива надає учасницям-виноробам унікальну можливість використовувати європейські допоміжні програми маркетингу та просувати власні вина в усьому світі, орієнтуючись на великі міжнародні ринки, такі як США, Канада, Китай, Японія тощо.

Насамперед, жінки винороби з Греції відвідали США та Канаду, де провели серію безкоштовних публічних заходів для вайнловерів, а також низку заходів для професіоналів торгівлі та ЗМІ. На кожній із зустрічей відвідувачі мали можливість продегустувати вина з виноробень Сосанни, Катерини та Теодори, яки створені з місцевих сортів винограду.

Учасниці проєкту

Сосанна Кацікоста. Acheon Winery

Bonello Athens

Acheon Winery зосереджена на виніфікації місцевих сортів винограду, вирощених у гірському регіоні Егіалея та виробництві високоякісних вин, які виражають свій унікальний терруар і сприяють зростанню та славі регіону в усьому світі.

Виноробня була заснована у 1946 році, з 2004 року управління Acheon Winery взяли на себе Сосанна Кацікоста та її брат Люк, вони дбайливо бережуть давні сімейні традиції виноробства.

Bonello Athens

Сосанна Кацікоста – головний винороб Acheon Winery. Її мрією завжди було створення вишуканих вин, які б виражали всю красу місцевих сортів її батьківщини. Перш ніж почати працювати на власній виноробні – Сосанна працювала у Château Margaux та Château Latour Martillac.

Сосанна вивчала виноградарство у Немеа, а потім у Бордо та Тулузі де отримала диплом енолога, а також в Університету Рейнс де здобула ступень магістра з маркетингу вина.

Сьогодні вона ретельно працює над сортами Roditis Fox, Sideritis і Mavrodaphne, які культивуються у регіонах PGI Achaia та PDO Patras, створюючи вина унікальної ідентичності.


Катерина Босінакіс. Bosinakis Winery

Bonello Athens

Виноробня Bosinakis має міцні сімейні традиції у виноробстві та сильну пристрасть до якісного вина. Сім’я залучилася до виноробства сорок років тому, коли Фотіс Босінакіс і його дружина Крістіна успадкували від батьків мережу дистрибуції вина. У 1992 році подружжя побудувало власну виноробню в Стено, невеликому селищі у центрі Мантинії, де вирощують ароматний Moschofilero.

Bonello Athens

Діти Фотіса та Крістіни Босінакіс – Сотиріс, Катерина і Константінос завжди брали активну участь у роботі на виноробні. Озброєні десятиліттями знань і великим потенціалом Moschofilero, своє перше PDO Bosinakis Mantinia молодше покоління Босінакіс розлило у 2009 році. У 2015 році вони випустили Ieria – свое перше рожеве в стилі Прованс. Нове покоління виноробів спеціалізується на невеликих партіях вина з одного виноградника.

Унікальний мікроклімат Мантінеї і більшь ніж 30-річний досвід надихнули сім’ю до створення продуктів, які вносять свій вклад до PDO Mantinia. Босінакіс були одними з перших, хто почав експериментувати з потенціалом старіння Moschofilero. Складність без збитку для елегантності – ось до чого вони прагнуть!


Теодора Руваліс. Rouvalis Winery

Bonello Athens

Піонерська гравітаційна виноробня Rouvalis у самому серці Еялії виробляє вино з 1990 року.

Висота, скелясті виступи, невеликі ретельно відібрані ділянки землі та терасовані виноградники з видом на Коринфську затоку утворюють ідеальне місце для «героїчного виноградарства».

Будучи спадкоємцями Ангелоса Рувалиса (Angelos Rouvalis), Теодора Рувалис (Theodora Rouvalis) та її партнер іспанський енолог Антоніо Руїс Паньєго (Antonio Ruiz Pañego) привнесли у виноробню свою відданість справі, майстерність та великі знання і наразі створюють вина з індивідуальністю, що відображають самобутній та унікальний терруар Еялії, однієї з найцікавіших виноробних зон світу.

Bonello Athens

Теодора Руваліс, винахідливий винороб і виноградар з міжнародним досвідом, любов’ю та глибокими знаннями про вино, з ентузіазмом взяла на себе управління виноробнею в 2017 році, привнісши свіжий струмінь.

Теодора Руваліс вивчала енологію в Technological Educational Institute (Афіни) та Valencia Polytechnic University. Після цього вона відвідувала програму аспірантури «Виноградарство та терруар» в університеті Бургундії. Працювала у відомих виноробнях: Domaine Clos de Tart (Бургундія), Château Margaux (Бордо), Domaine Muré (Ельзас), Villa Maria (Нова Зеландія), Gandolini та Ventolera (Чилі), Domaine Mercouri (Греція).

Джерело: bonelloathens.com
Фото: bonelloathens.com, facebook.com

X
Украина