Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

BIG WINES BIG ART

Одеський Чорний – Золотий

03.03.2023, Новини

Перший реліз нового українського вина BIG WINES BIG ART limited edition. Ivan Marchuk – здобув вищу нагороду на престижному міжнародному конкурсі Mundus Vini.


Буквально десять днів тому медіа Drinks+ оповістили винну спільноту, що в Україні випущено надзвичайне вино BIG WINES BIG ART limited edition. Ivan Marchuk. Тоді ж наш оглядач зробив впевнений прогноз, що вихід на ринок України цього місцевого вина створить дійсну сенсацію. І ось, рівно через 10 днів потому ми вже одержали підтвердження, що наші журналісти не помиляються! Перший же реліз BIG WINES BIG ART limited edition. Ivan Marchuk – отримало золото на престижному міжнародному конкурсі Mundus Vini.

Ця подія сама по собі теж має експресивні нюанси. Адже золото українському вину на цьому конкурсі вдавалося здобути лише єдиній компанії – в 2020 та 2021 році. І тепер цей ексклюзив порушено: в Україні з’явився виробник,  здатний виробляти насправді великі вина. І цей факт не можна переоцінити. Він надає оптимізму іншим виноробам країни, адже сьогодні лише екстраординарне вино здатне потужно тарувати шлях для Wines of Ukraine на міжнародному ринку. І BIG WINES для цієї ролі – ідеальний кандидат. Нагадаємо деталі: це амбітний український проєкт виробництва вина під зонтичним брендом міжнародної компанії Vinos de La Luz, що має виробничі потужності в Аргентині, у двох  DO Іспаніі, в Італії (Тоскана) та США (Каліфорнія). До речі, три мальбека Vinos de La Luz торік одночасно завоювали платинові медалі на конкурсі Decanter. Випуском вин BIG WINES в Україні керує відома сомельє, винна журналістка та амбасадор компанії Vinos de La Luz Наталія Бурлаченко. А перший реліз BIG ART limited edition. Ivan Marchuk випущено з етикеткою, на якій розміщено репродукцію картини «Пробудження». І ця назва, судячи з усього, пророцька.

Ренесансні процеси стосуються і сорту, на який пав вибір Наталі Бурлаченко та доктора Рікардо Нуньєса, очільника компанії Vinos de La Luz. Вони зробили ставку на флагманський для країни Одеський Чорний (Аліберне), який до того насправді мав дещо брутальне реноме. Принаймні, оглядачі нашої редакції  гідно могли оцінити лише витримані вина з нього за методом апасіменто. І ось нове прочитання Одеського Чорного в транскрипції відомого італійського енолога Роберто Чіпресо, який уважно спостерігав за створенням українського вина, бо давно і плідно співпрацює з Рікардо Нуньєсом (відкриємо секрет: цей тандем ще не раз здивує винний світ своїми шедеврами).

Нове вино одержало блискавичне та очевидне схвалення, найвищу оцінку збірної міжнародних суддів – перший же реліз BIG WINES з Одеського Чорного тепер із золотом на погонах. І це золото – блискучий приклад потенціалу українського флагмана.

Хоча реліз лімітований, його буде представлено 21 березня на ProWine 2023, в рамках дегустації українських вин номінантів та спонсорів  міжнародної премії нової формації Wine Travel Awards. Не пропустіть!

X
Украина