Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Prosecco DOC

Просекко отримав перемогу у суперечці з Новою Зеландією

05.08.2022, Новини Автор: Drinks+

ЄС і Нова Зеландія домовилися припинити імпорт «австралійського просекко». Консорціум Prosecco DOC оголосив про визнання географічного зазначення.


Просекко разом із шампанським та кавою стало найвідомішим ігристим вином Європи. Тож Консорціум Prosecco DOC вважає дуже значущим факт того, що  Європейське відомство з торгових марок (European Trademark Office),  що виявило ще один випадок імітації найменування, встановило, що «беззаперечна репутація Prosecco DOC у сприйнятті споживачів була достатньо задокументована Консорціумом».

Prosecco DOC

Стефано Занетте

«Це рішення, що, до речі, стосувалося іншого продукту, а не вина, безперечно є результатом нашої стратегії захисту, яка завжди була спрямована на посилення сприйняття назви не лише серед споживачів, але й юридично, – пояснив Стефано Занетте (Stefano Zanette), президент Prosecco DOC. – І для цього Консорціум невпинно вживав юридичних заходів, спрямованих на незліченну кількість випадків імітації в усьому світі, наполегливо працюючи над створенням надійних основ захисту. Наші безперервні зусилля нарешті принесли очікувані результати».

Назву Prosecco зараз захищено у багатьох країнах, особливо в найбільш значущих з точки зору експорту, підкреслили в Консорціумі. «Кілька місяців тому ми святкували реєстрацію бренду Prosecco в Китаї, – продовжив Занетте, – а сьогодні ми задоволені, що географічне зазначення Prosecco DOC є частиною двосторонньої угоди, укладеної між Європейським Союзом і Новою Зеландією». «Цей подальший захист, – пояснила Алессандра Зуккато, керівник відділу захисту консорціуму, – особливо важливий, оскільки країна, яка знаходиться так далеко від нас, визнала, що ми є зазначенням походження. Тому там заборонили продавати «австралійське просекко», імпортером номер один якого є Нова Зеландія. Консорціум також рішуче та послідовно виступає проти визнання традиційного терміну «Прошек» (Prošek), який Хорватія вимагає, щоб відрізнити своє місцеве виробництво. Щодо цього хорватського вина рішення Європейської Комісії все ще очікується.

Prosecco DOC

Крім того, консорціум Prosecco DOC ще більше посилив контроль над своїм онлайн-бізнесом через зростання шахрайства в цьому сегменті ринку. З 2020 року по сьогоднішній день було проведено понад 10 000 перевірок, виявлено і припинено понад 2 500 порушень, які суперечили законодавству щодо правильного використання Prosecco DOC.

«Консорціум має намір і надалі консолідувати свої дії щодо захисту деномінації. Термін Prosecco є основоположним у нашій системі. Тому необхідно дотримуватися суворих і послідовних правил і дій, щоб запобігти виявленню контрагентами слабких місць, які можуть вплинути на наш бізнес. Численні спроби неправильного використання назви з роками стають все більш підступними. Ми знаємо, що перед нами ще багато викликів»,– підсумував Занетте. 

За матеріалами: https://winenews.it
Фото: www.prosecco.wine, www.facebook.com/proseccodoc

X
Украина