Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

WTA 2022-2023 winners

Журі WTA зробило свій вибір: час оголосити переможців WTA 2022-2023

02.05.2023,

Другий рік Wine Travel Awards добігає кінця і ми нарешті можемо оприлюднити нові та успішні імена переможців WTA 2022-2023.


Спочатку нагадаємо, як відбувається відбір. Згідно з алгоритмом нагородження, публічне голосування триває протягом березня. Далі по 5 лідерів кожної категорії, які набрали найбільшу кількість голосів, виходять до раунду професійного журі. У квітні комітет журі WTA оцінює фіналістів згідно з протоколом WTA. Наразі ми раді поділитися з вами іменами переможців!

The Visiting Card of the Country

Стефан Баде (Stéphane Badet) викладач ISVV – Інституту виноградарства та виноробства Університету Бордо, багато років спеціалізується на виноробній економіці, управлінні промисловістю, бізнесі, маркетингу та туризмі. На основі його досвіду та оцінки переможцем у наступній категорії є:

Must visit – SHUMI Winery

За словами Роберта Джозефа (Robert Joseph), британського винного експерта, консультанта, виробника та редакційного консультанта Meininger’s Wine Business International, переможець у номінації Brand – the Visiting Card of the Country вирізняється тим, що він є відомим поважним представником України:

Brand  the visiting card of the country – SHABO Family Winery 

WTA 2022-2023 winners

Гергелі Сольнокі (Gergely Szolnoki), професор маркетингових досліджень Університету Гейзенхайма, також зробив свій вибір на користь відомої історичної грузинської виноробні:

Progressive approach – SHUMI Winery

Наступну категорію оцінювала Сара Ебботт MW (Sarah Abbott), засновник Swirl Wine Group, маркетинговий стратег, фахівець з комунікацій, винний суддя та письменник. Вона також зупинила свій вибір на SHUMI Winery, яка стала цього року абсолютним рекордсменом:

Art & History object – SHUMI Winery

WTA 2022-2023 winners

Переходячи до останньої категорії першої номінації, Пер Карлссон (Per Karlsson), співзасновник і винний письменник BKWine Magazine, прокоментував, чому він дав найвищу оцінку «Українській Бессарабії»: «По-перше, тому що презентація, яку вони зробили, була чудовою і показала багато різних аспектів винного туризму, а також захоплюючі можливості для відвідувачів. (Звичайно, вони мають набагато менш розвинену пропозицію, ніж деякі інші регіони, але я вважаю, що потрібно взяти до уваги вихідну точку). А також продемонстрували зусилля щодо розвитку та координації між різними учасниками сектору. По-друге, я вважаю особливо вражаючим зібрати таку презентацію (і, сподіваюся, допоміжну пропозицію) у регіоні, який є дуже новим для винного туризму (не кажучи вже про поточну ситуацію). Тож це було голосування за «молодці!».

Region of the year – Ukrainian Bessarabia’s Wine and Taste Route

Education in Enotourism

Естер Гарсіа Адрадос (Ester Garcia Adrados), директор Школи винного туризму Каталонії та Інституту професійної підготовки винного туризму Каталонії, директор Школи винного бізнесу, внесла свій досвід в оцінку номінації та двох її категорій:

Unique program – Le Bistrot du Sommelier

Cultural mission – Cité du Vin

WTA 2022-2023 winners

Enogastronomic Events

Оцінюючи номінацію, Ірина Бистрицька, міжнародний консультант, заступник директора Національного офісу винограду та вина Молдови 2017-2021, визначила наступних переможців:

Magnet of the region – The National Wine Day of Moldova

Event of the year – London Wine Fair

WTA 2022-2023 winners

Ambassador

Ніна Бассе (Nina Basset), FIH Hotelier, співзасновник і голова Фонду Жерара Бассе, співзасновник і віце-президент Британської академії сомельє, не лише оцінила цю номінацію, але й дала згоду нагородити переможця категорії Ambassador of the Year дуже почесною премією Жерара Бассе (Gérard Basset) Ambassador of the Year.

Ambassador of the year – Artyom Mkrtchyan

Creative strategy – WineMasters.tv

Wine & Food Influencer 

На підставі балів, наданих фіналістам доктором Рікардо Нуньєсом (Dr. Ricardo Nunez), керівником міжнародної групи компаній Vinos de La Luz і спонсором номінації Wine & Food Influencer, переможцями стали:

Author of the year – Professor Marianna Sigala

WTA 2022-2023 winners

Expert opinion – Gergely Szolnoki

Фелісіті Картер (Felicity Carter), виконавчий редактор Pix+ Special Projects, брала участь в оцінці категорії Brightest Journey і віддала перемогу:

The brightest journey – Rojita Tiwari

WTA 2022-2023 winners

Відповідно до умов призу Vinos de La Luz, оголошених нашою командою раніше, переможець WTA у номінації Wine & Food Influencer, який набере найбільшу кількість балів від журі, отримає 1000 євро. Ще два переможці номінації, визначені журі, отримають по 500 євро.

Wine Guide

Оцінюючи профілі номінантів, Ерік Вольф (Erik Wolf), засновник і виконавчий директор Всесвітньої харчової туристичної асоціації, зазначив: «Профіль Брітт Карлссон був особливим. Справді зразковим. Вона не зосереджувалася на одному конкретному регіоні, Брітт позиціонувала себе як лідера думок, має сильну присутність у соціальних мережах на основних платформах, і здається, що якість її продукту (турів) досить висока». Ерік також підкреслив важливість поєднання їжі, яка є частиною турне Брітт.

Top Guide – Britt Karlsson

WTA 2022-2023 winners

Марія Атанасопулу (Maria Athanasopoulou), засновник Respond On Demand, голова ради директорів World Food Travel Association, Master Culinary Travel Professional, поставила українського туроператора на перше місце:

Travel Operator of the Year – Friends Wine Travel

 

WTA 2022-2023 winners

Наші найщиріші вітання переможцям WTA 2022-2023! Ми раді, що серед переможців так багато різних профілів і широка географія: Грузія, Україна, Франція, Вірменія, Індія, Великобританія, Молдова та інші країни. Велике спасибі суддям WTA за те, що вони присвятили свій час і знання проекту.

Ми запрошуємо вас на офіційну церемонію нагородження WTA та дегустацію, щоб відзначити друге видання WTA та його переможців. Приходьте та приєднуйтесь до нас у середу, 17 травня, з 10:30 до 12:30 на London Wine Fair (Industry Briefing Room).

X
Украина