Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Pazo Señorans

Peñín Guide перший раз дав 100 балів білому вину

01.08.2023, Вино

Pazo Señorans Selección de Añada 2013 стало першим білим вином, яке отримало 100 балів від іспанського винного путівника – Peñín Guide.


Путівник по іспанським винам Peñín є найповнішим іспанським винним гидом у світі. З виданнями іспанською, англійською, німецькою та китайською мовами, це найпоширеніший інструмент аматорів і професіоналів для прийняття рішень щодо купівлі іспанського вина. Перше видання під редакцією Хосе Пеніна (José Peñín), нинішнього почесного президента компанії, було опубліковано у 1990 році і мало назву Vinos y Bodegas de España. Експерти Peñín Guide проводять 11 500 дегустацій іспанських вин на рік. Але, крім іспанських вин, щороку команда дегустаторів Peñín оцінює вина з інших країн, таких як Мексика, Аргентина та Чилі, а також такі продукти, як спиртні напої чи вермути.

Peñín Guide

Отже, цього року перші у своїй історії 100 балів для білого вина, Peñín Guide дав Pazo Señorans Selección de Añada. Це односортний Альбаріньо з ділянки під назвою Los Bancales. Винограднику понад 45 років, ґрунт – граніт, що розклався. Вино витримується на осаді понад 30 місяців у резервуарах із нержавіючої сталі та ще рік у пляшках. Рекомендована роздрібна ціна 40 євро.

Pazo Señorans Selección de Añada 2013

«Ми вирішили зосередитися на Альбаріньо майже 30 років тому, випустивши перший вінтаж Pazo Señorans Selección de Añada у 1995 році, – каже керуюча сімейною виноробнею Pazo Señorans Марісоль Буено (Marisol Bueno). – Це був перший Альбаріньо, який витримувався на осаді в ємності із нержавіючій сталі протягом тривалого періоду, і це змінило уявлення про цей сорт. Це іспанське вино є виразом землі, клімату і місцевого розмаїття та зберігає свою якість протягом багатьох років».

Pazo Señorans

Згідно з Peñín Guide, вино 2013 року «демонструє фірмовий стиль виноробні і наповнено чудовими нотками вуглеводню, що нагадують нам про терруар Галісії та здатність до витримки благородного сорту Альбаріньо».

Хав’єр Луенго (Javier Luengo), редактор Peñín Guide, наголошує, що це була перша «справжня спроба витримки білих галісійських вин, що на той час було ризикованим рішенням, оскільки тривалий період витримки здійснювався виключно на власному осаді в резервуарах із нержавіючої сталі, без дубових бочок. Іншими словами, відбулося збереження сутності та концентрації Альбаріньо».

Peñín Guide

У випуску 2020 Peñín Guide присудив Pazo Señorans Selección de Añada 2011 99 балів. Почесні 100 балів, набраних у випуску 2023 року, «є віхою в історії іспанського білого вина».

Джерело: harpers.co.uk
Фото: facebook.com/PazoSenorans, latam.casadellibro.com, pazodesenorans.com

X
Украина