Увага! На сайті використовуються cookie файли.
The site uses cookie files
Даний сайт має вікове обмеження.
This site has age restrictions!
Я підтверджую, що мені, на жаль, давно виповнилося 18 років25-28 травня у Вінниці вперше відбулися Дні винної культури – подія, що об’єднує професіоналів виноробної галузі та поціновувачів вина. Організатори підготували насичену програму: виставку «Виноробство нескорених», Vinnytsia International Wine Symposium, професійний дегустаційний конкурс Odesa Wine&Spirit Awards, низку конференцій і презентацій та багато іншого.
У рамках Vinnytsia Wine Days відбулося чимало визначних подій, про які варто згадати. Почнемо з того, що Комунікаційна медіагрупа Drinks+ (засновник Wine Travel Awards), що виступає Генеральним міжнародним інформаційним партнером вінницького заходу, на міжнародної конференції «Еногастрономічний туризм – драйвер розвитку туристичних дестинацій» презентувала концепцію свого інноваційного проєкту у сфері винного та алкогольного туризму – «Цінність бренду у сфері винного туризму: що пропонує Wine Travel Awards». Онлайн презентацію провела Олександра Григор’єва, уродженка Вінниці та представник проєкту Wine Travel Awards.
Під час Vinnytsia Wine Days також відбулась церемонія нагородження переможців всеукраїнського дегустаційного конкурсу Odesa Wine&Spirit Awards та «Кращий Одеський Чорний», серед яких є ті, хто став номінантами від України у Wine Travel Awards 2022-2023.
У рамках Vinnytsia Wine Days було проведено Vinnytsia International Wine Symposium. Програма складалася з кількох панелей: «Міжнародна організація виноградарства і виноробства (OIV): досвід і нові можливості», «Поділля: на шляху до відродження виноробного регіону», «Розвиток сучасних винних регіонів України». Участь у симпозіумі взяли: представник OIV, представник Міністерства аграрної політики та продовольства України, Володимир Гігінеішвілі – президент Vinnytsia Wine Days, Рікардо Нуньєс – власник групи компаній Vinos De La Luz, і один з найсміливіших бізнесменів, який наважився інвестувати у виноробство України навіть під час війни, за що ми йому окремо вдячні; Георгій Арпентін, професор, директор досліджень, розвитку та інновацій Purcari Winery, віцепрезидент комісії МОВВ «Харчування та здоров’я» (Молдова), а також інші представники галузевих асоціацій, міжнародні експерти та українські винороби.
Організатори заходу підготували екскурсії та тури по Вінниці і області: автобусний тур «Подільська Швейцарія», пішохідна екскурсія «Вінницькі Садки», автобусний тур «Шляхетна Вінниччина» та ін.
На Vinnytsia Wine Days відбулася презентація настольної гри «UWINES Амбасадори» за участю Сергія Клімова, а також змістовна лекція Анни-Євгенії Янченко – «Подорож світом українських вин». Виставка «Виноробство нескорених» представила презентацію кращих виноробень країни та переможців Всеукраїнських конкурсів 2023 року і кругову дегустацію, захід походив у ресторані «Тифліс».
Ще однією подією Vinnytsia Wine Days став благодійний кінопоказ документального фільму «Поранена земля» за участі режисера Романа Зайця. Стрічка розповідає про долю українського виноробства в часи повномасштабного вторгнення, про обстріляні виноградники SliVino Village, розбиту виноробню WineIdea та багато іншого. Фільм створений Україною спільно з США.
Почесним президентом цього освітнього, туристичного, професійного, еногастрономічного заходу став відомий вінницький винороб Володимир Гігінеішвілі.
«Для Вінниці винні заходи не в новинку. Тут вже проводились схожі події, але меншого масштабу і скоріше аматорські. Цього року ми трансформували весь набутий досвід, залучили високопрофесійних партнерів, аби створити масштабну подію – Vinnytsia Wine Days. Я давно займаюсь виноробством і розумію, наскільки важливо, аби фахівці цієї галузі мали майданчик для професійного спілкування та обміну досвідом. Тому мені особливо приємно та важливо, що я приєднався до події, адже, разом ми сильніші в своїй справі», – сказав в ексклюзивному інтерв’ю Drinks+ пан Володимир Гігінеішвілі.
Фото: facebook.com/vinnytsia.wine.days
Малюнок: Олександра Родіонова