Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Wine & Spirits Show 2024 – професійний інтенсив

02.05.2024, B2B

Новий проєкт Wine & Spirits Show 2024 від організаторів виставки Wine&Spirits Ukraine протестував сучасну, стильну та по-весняному затишну локацію київського Гольф Центр на Оболонській набережній.  А як зазначалося організаторами, специфіка івенту полягала саме у активній співпраця із сегментом HoReCa та рітейлом. Тож протягом двох днів представників винного ринку, сомельє, барменів, пресу, експертів HoReCa, вайнловерів очікував професійний інтенсив: до експозиції з 41 учасником з України і закордону додалися воркшопи, дискусійні панелі, майстер-класи та дегустації від відомих та авторитетних спікерів.


Ukraine Wine&Spirits Awards – сьомий, рекордний

У перший день Wine & Spirits Show проводився дегустаційний конкурс Ukraine Wine&Spirits Awards 2024, де цього разу членам комісії були представлені 69 українських та закордонних виноробів і виробників міцного алкоголю, що надали 233 зразка. І це рекорд для вже сьомого конкурсу поспіль. В журі конкурсу брали участь 35 експертів — досвідчені сомельє, представники торговельних мереж та профільних ЗМІ, працівники винно-алкогольної індустрії. Журі складалось із 5 комісій, кожна з них оцінювала надані категорії напоїв. Оцінка зразків відбувалась у форматі дегустації наосліп за стандартами OIV.

Наша комісія оцінювала 47 взірців, і як ми жартували, найширший спектр напоїв: пет нати, ігристі, рожеві та червоні тихі сухі, витримані сухі, кріплені та солодкі червоні.  Що саме далося взнаки – це надзвичайна якість пет натів та рожевих вин. Хочеться відмітити неймовірно свіжий, найкращий для мене Bakota bay winery – ПЕТ НАТ Мускат 2023, крім того ігристі Sparkling Rose Brut my Wine by Eduard Gorodetsky, Rose Sparkling Pinot Noir Brut Frumushika-Nova та тихі – Pinot Noir Rose Kulinichenko Winery, Big Art Pinot Noir rose від Big Wines.

Важливо, що українські винороби активно працюють з автохтонними та локальними сортами винограду й демонструють унікальні терруарні особливості своїх регіонів. Якість невпинно зростає, що також підтвердили і колеги по цеху.

Олексій Дуров, сомельє, менеджер з розвитку та бренд амбасадор компанії «Медовий Спас» експерт у світі вина та алкоголю, член АСУ: «Ми з колегами дегустували та оцінювали українські  (і не тільки) вина та міцні напої. Цього року, в панелі, яку мені випала честь судити – були представлені ігристі, тихі білі та декілька червоних вин. Виділю особистих фаворитів сліпої дегустації, у різних стилях: Pet Nat із сорту Дублянський (2023-го року), від винарні Father’s Wine, з Тернопільщини. Дуже люблю ігристе за класичною технологією, з берегів озера Ялпуг (Одещина), від компанії 46 Parallel. Біля 5-и років витримки на осаді даються взнаки. Тихе біле із сортів Muscat Ottonel&Aligote від крафтової винарні Uman Winery. Приємно спостерігати за щорічним прогресом талановитого уманського винороба Ігоря Макименка. Чудове напівсухе вино Королівська Леанка (2021), від виноробні Карла Шоша із Закарпаття – порадувало неймовірним балансом приємної солодкавості та гарної кислотності. Біле десертне витримане вино Grand Resеrve Dolce Rosa (2012), від переможця минулорічного конкурсу Олександра Ковача – подарувало цілу палітру яскравих смаків. Загалом,  дуже приємно спостерігати за постійним ростом рівня вітчизняних виробників та стрімким прогресом, тож можу стверджувати, що високі оцінки та медалі наших виноробів є більш, ніж заслуженими!»

Віталій Ковач, засновник Школа сомельє Віталія Ковача, бренд-амбасадором виноробень Chateau Chizay та Villa Sandi, член Асоціації сомельє Італії.: «Коли я сидів за столом дегустаційного конкурсу, я себе запитав: «Коли ж почнуться українські вина?» А потім зрозумів, що ми дегустували саме їх. За останні два роки якість українського вина виросла до неймовірних висот. Це, безперечно, результат досвіду. Вина, які ми дегустували у 2019-2021 роках були суттєво слабшими, виноробам не вистачало досвіду, аби зробити високоякісне вино. Деякі з вин на цьому конкурсі просто були формату «Вау». Наприклад пет нати, рожеві, ігристі і тихі вина, якими можна просто  насолоджуватися. Вони абсолютно конкурентоспроможні з європейськими винами. В сліпу дегустацію навіть скептично налаштований до українського вина суддя, не зможе виявити, що саме його він і куштує. Я дуже задоволений локацією, розташованій у зеленій зоні. Приваблює дегустаційна зала з великими вікнами. Тут багато світла і простору. Дуже комфортне і привабливе місце».

Олександр Меєр, засновник Клубу виномандрівників, «Кращий сомельє України-2018» та переможець Wine Trophy 2018: «Приємно бачити як рік від року зростає популярність виставки Wine&Spirits Ukraine серед виноробів, фахівців та споживачів. Як рік від року підвищується рівень організації та рівень українських вин. Нове весняне місце проведення, Kyiv Golf Center, також налаштовувало на гарний робочий настрій та настрій для відпочинку. Цього разу у нас була рекордна кількість панелей професійних дегустаторів, їх було 5, тому що кількість зразків також була рекордною. І це під час війни. Що говорить про незламність, наполегливість і працьовитість наших виноробів незважаючи на складні зовнішні обставини.  На нашій панелі було 47 зразків, в основному, білих зразків, хоча також були ігристі, помаранчеві, спеціального типу та трохи червоних. Приємно спостерігати як еволюціонував середній рівень вин і чого досягли винороби з кращими взірцями. Від себе з нашої панелі можу порадити спробувати Королівська Леанка напівсухе 2021 від Sass K. Winery, Lerici 2020 від Beykush Winery, Мушля 2023 від Bakota bay winery, Orange Мускат Оттонель від Сімейна виноробня “Раковецька Лоза”, Furmint Orange 2023 від Chateau Chizay, Muscat Ottonel & Aligote 2018 від  UmanWinery та Chardonnay Reserve від my Wine by Eduard Gorodetsky. Також зрадів рівню рожевих вин 2023 року, тож у травні-червні чекайте на дегустацію у Клубі виномандрівників».

Олег Кравченко, Кращий сомельє України 2011, автор та викладач винного курсу Win Win, шеф-сомельє і засновник Win Bar – Винний бар: «Конкурс дуже відрізняється від попередніх років. Хочу звернути увагу на пет нати, модернові вина популярні у всьому світі. Вони якісні, цікаві і відносно недорогі. Також класна історія для споживання влітку – свіжі білі вина з невисоким вмістом алкоголю та низьким вмістом танінів з Одещини, Бессарабії, Закарпаття».

Тож, як вже зазначалося вище, цього разу конкурс залучив рекордну кількість учасників – українські та закордонні винороби й виробники міцного алкоголю надали 233 зразка, а 209 із них отримали медалі – 6 платинових, 94 золотих, 69 срібних та 36 бронзових. Це – неймовірний результат!

Найкращим вином конкурсу стало витримане червоне сухе Grand Admiral Cabernet Sauvignon & Saperavi & Merlot 2016 від виноробної компанії 46 Parallel Wine Group з Одещини — 93,29 бали, платинова медаль.

Крім того організатори відзначили: Villa Tinta Винхол Оксамитне Winehall Oksamytne – Villa Tinta Kahor 2019 – 91,57, золота медаль; Sass Wine – Королівська Леанка напівсухе 2021 – 91,14, золота медаль; Uman Winery – Muscat Ottonel & Aligote 2018 – 91,00, золота медаль; Сімейна виноробня Раковецька Лоза – Рислінг 2022 – 90,86, золота медаль та Мускат Оттонель 2023 – 89,71, золота медаль; Narovylo by Valery  Narovilo – Cabernet Sauvignon & Merlot 2022 – 90,43, золота медаль; Bakota bay winery – ПЕТ НАТ Мускат 2023 – 90,29, золота медаль; Вина Ковача – Grande Reserve Dolce Rosa 2012 – 89,86, золота медаль; My Wine by Eduard Gorodetsky – Chardonnay Reserve 2022 – 89,29, золота медаль та Шардоне 2023 – 88,43, золота медаль; Odesos Winery – Riesling 2022 – 89,14, золота медаль; Grande Vallée – Brut Aged Grande Vallee Methode Traditionnelle 2021 – 88,83, золота медаль.

Золотими медалістами також стали: Beykush winery, Viticcio Winery, Fathers wine, Chateau Chizay, Frumushika-Nova Winery, Chateau Pinot та інші.

Переможці в категорії міцні напої: Yanolinkt — золоті медалі: віскі Yanolinkt (діжка Херес) 91,43 та віскі Yanolinkt (діжка Мадейра) 91.14; DICTOR PROTS – дистилят фруктовий ІМБИР – 91,67, золота медаль; Wine trading Company “Vitis Group” – Кальвадос Reserve Faine Brandy – 90,71, золота медаль, та Blue Gin Hvoya – 89,43 – золота медаль; УКРАЇНСЬКА АЛКОГОЛЬНА КОМПАНІЯ – Горілка особлива Червона калина – 89,29, золота медаль.

Детальна інформація про всі вина та напої, що отримали нагороди тут.

Wine&Spirits Show 2024 – винний інтенсив

Wine&Spirits Show 2024 було представлене неймовірним різноманіттям вина та міцних напоїв від українських виробників: винна на будь який смак для широкої аудиторії відвідувачів, українські джини, віскі, меди, настоянки, біттери, що вражають якістю й характером. Протягом двох інтенсивних робочих днів учасники виставки представляли й свої новинки, знайомили аудиторію зі вже відомими українському загалу винами та міцними напоями, і, дійсно, місце для проведення виставки надихало на дегустації та професійні розмови.

Володимир Паларієв, власник центру зеленого та етнотуризму «Фрумушика-Нова»: «Маємо активне спілкування з гостями,  мені дуже подобається цей формат і чудова назва. Наразі я бачу цей формат не як виставка, а більше як винний фестиваль, через спілкування з кінцевим споживачем, представниками ресторанного бізнесу, рітейлу. Локація чудова, я задоволений, чудова організація».

Wine & Spirits Show

Співвласник ТМ Villa Tinta Костянтин Тінтулов: «Локація цікава, трохи віддалена від центру, але в будь-якому разі тут більше людей, які цілеспрямовано їдуть продегустувати вина, скуштувати. Сюди прийшла аудиторія більш спеціалізована і зацікавлена. А ми презентували для неї свої новинки».

Wine&Spirits Ukraine

Дмитро Копій, співзасновник Axis Wine: «Дуже гарні локація і організація, професійний підхід до справи – мені це імпонує. Про результати говорити зарано, це не швидкий процес».

Анжела Голова, керівник маркетингу «Шато Піно»: «Нова локація дуже гарна. Більше місця, більше можливостей поставити свої стенди, рекламну продукцію. Зручне розташування, куди киянам неважко дістатися. Мені сподобався формат заходу та його організація плюс конкурс. Ми задоволені результатами».

Для всіх гостей Wine&Spirits Show 2024 була влаштована насичена й цікава програма майстер-класів та дегустацій у Wine&Spirits Academy Wine&Spirits Show. А на Wine&Spirits Conference: «Українська HoReCa. Досвід ефективної роботи незважаючи на виклики війни», експерти розповідали про стан ресторанної галузі України за останні 2 роки, озвучили прогнози на 2024 рік, навчали працівників галузі будувати й просувати свій бренд та працювати з винними картами в закладах, а також ділилися досвідом релокації з небезпечних регіонів. Деякі теми висвітлимо окремо.

Вікторія Агромакова

«Новий В2В формат заходу виявився дуже ефективним. Ми отримали багато позитивних відгуків від учасників та гостей Wine&Spirits Show, — поділилася своїми враженнями Вікторія Агромакова, організаторка виставки та засновниця Wine&Spirits Events. — Ми сформували пул учасників і програму таким чином, щоб максимально залучити саме професійну аудиторію, запропонувавши цікаву освітню програму — конференцію «Українська HoReCa. Досвід ефективної роботи попри виклики війни», серію майстер-класів та коментованих дегустацій у Wine&Spirits Academy. Але найважливішим для нас був професійний match-making: ділові зустрічі й ефективне спілкування між виробниками та імпортерами й представниками HoReCa і рітейлу. Судячи з відгуків, нам це вдалося!» Потурбувались організатори шоу також і про аудиторію споживачів та вайнлаверів: крім безкоштовних майстер-класів та дегустацій, у суботу, 27 квітня, на виставці відбувся аматорський турнір з гольфу. Чудовій атмосфері сприяла навіть тепла весняна погода, що додала шарму мальовничій локацій Obolon Golf-Center у парку «Наталка», де проходив захід. «Організація великих заходів у ці непрості часі є надзвичайно складною й дуже відповідальною справою. Ми маємо потурбуватись не лише про ефективність, а й про безпеку для гостей та учасників виставки, — коментує Вікторія Агромакова. — Але, незважаючи на всі складності, результат — дуже надихаючий. Тож ми обовʼязково продовжимо. До зустрічі восени!»

Оглядачі  Drinks+ висловлюють респект організаторам за цей світлий та актуальний в усіх сенсах слова професійний захід. Show Must Go On – чекаємо на наступну зустріч в колі українського професійного комьюніті.

X
Украина