Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

VieVinum

«Закохали австрійців в українське вино»: Wines of Ukraine на VieVinum 2024

31.05.2024, Вино Автор: Вікторія Макарова

Міжнародна винна виставка VieVinum, що відбувалась в австрійській столиці 25-27 травня, завершилась.


Протягом трьох днів у розкішному віденському палаці Хофбург (у минулому — резиденція австрійської імператорської родини) свої вина презентували 500 австрійських виноробень. Цього року виставку відвідали 1200 винних експертів, представників ЗМІ і міжнародних байерів із 58 країн, і це — справжній рекорд: «Ми в захваті від того, скільки міжнародних торгових гостей прийняли наше запрошення до Відня, – коментує Кріс Йорк (Chris Yorke), генеральний директор Австрійської ради з маркетингу вина (Austrian Wine)».

VieVinum

«Це має вирішальне значення для наших виноробних підприємств, тому що економічна ситуація для них зараз непроста. Це також показує, наскільки затребуваними наші вина стали в усьому світі». Серед гостей була еліта міжнародноївинної індустрії — найкращий сомельє світу 2023 року Раймондс Томсонс (Raimonds Tomsons), шість Master Sommelier та двадцять один Master of Wine – це експерти, що мають дві найпрестижніші винні кваліфікації у світі. «Міжнародний діалог має ключове значення для підвищення оцінки роботи наших виноробів і підвищення попиту на їхні вина в усьому світі», — пояснює пан Йорк. 

VieVinum, організований агенцією M.A.C. Hoffmann, є головною платформою для розвитку експорту австрійського вина з 1998 року. За останні 25 років обсяг експорту Австрії зріс більш ніж у сім разів, досягнувши відмітки у 238 мільйонів євро в 2023 році. 

VieVinum

Це була визначна подія не лише для вин Австрії, а й для вин України, що стала однією з небагатьох інших країн, крім Австрії, котрі були запрошені взяти участь у виставці. За три дні стенд Wines of Ukraine, що презентував 10 виноробень з різних регіонів нашої країни, відвідали сотні гостей. Команда, що складалась з представників Wines of Ukraine та виноробень, активно спілкувалась з міжнародним експертами, представниками торговельних мереж і ресторанного бізнесу, байерами, сомельє, Masters of Wine, журналістами, блогерами та вайнлаверами не лише з Австрії, а буквально з усього світу, від  Нової Зеландії до Данії, від Нідерландів до Великої Британії й США. Всі відвідувачі висловлювали захоплення українськими винами й наполегливою та натхненною працею українських виноробів. Це було дуже корисне, змістовне й цікаве спілкування. Подібні контакти є надзвичайно важливими для розвитку експорту й маркетингу українських вин.

VieVinum

На стенд Wines of Ukraine завітав також посол України в Австрії, Василь Химинець. Пан посол висловив подяку українській команді за той внесок, котрий «винна дипломатія» робить для просування української ідентичності й цінностей за кордоном. 

Як реагувала аудиторія VieVinum на українські вина?

VieVinum

«Загалом реакція на українські вина серед відвідувачів була дуже позитивною, — ділиться своїми враженнями Світлана Цибак, представниця Wines of Ukraine і СЕО Beykush Winery. — Важко відзначити щось одне. Кожна з 10 виноробень-учасниць відібрала по 3 вина, що якнайкраще презентують особливості їхнього стилю й теруару.”

VieVinum

За відгуками команди, відвідувачі стенду були в захваті від українського автохтона Тельті-Курука Beykush та Big Wines, від локального білого сорту Сухолиманський у виконанні Villa Tinta та Biologist, від ігристого й тихого Chersegi та солодкого пізнього збору Furmint виробництва Chateau Chizay, від Совіньйон Блану та рожевого Barbaryska, представлених виноробнею Bohdan’s Wine, від рожевого ігристого та витриманого Chardonnay Reserve виноробні My Wine Едуарда Городецького та від витриманого Шардоне Stakhovsky Wines. Велику цікавість викликали вишукані червоні з міжнародних сортів — Loca Deserta від Beykush та Pinot Noir від 46 Parallel Wine Group, витримані елегантні Мерло й Сапераві від Stakhovsky Wines. Наш флагман — червоний сорт Одеський Чорний у різних варіаціях від Big Wines, My Wine, Biologist та Villa Tinta — також запам’ятався гостям українського стенду своїм яскравим характером, насиченим ароматом і потужним смаком. Цікавими знахідками для поціновувачів незвичайних вин став пет-нат від Biologist, Rkatsiteli Amphora від Beykush, помаранчеве Burshtyn від Bohdan’s Wine. Справжній ажіотаж створило класичне витримане ігристе Grand Admiral Brut Rose від 46 Parallel.

«Це колосальний маркетинговий досвід і водночас — чудова промоція українського виноробства. VieVinum — вдалий майданчик для спілкування з експертами, але також — можливість отримати безпосередню реакцію європейського споживача. Сподіваємось, що ми закохали австрійців в українське вино й наступного разу не почуємо «о, ми не знали, що в Україні виробляють вина!» від австрійських вайнлаверів,» — підсумовує Світлана Цибак.

VieVinum

Wines of Ukraine безмежно вдячні організаторам заходу, маркетинговому офісу Austrian Wine та агенції M.A.C. Hoffmann, за організацію виставки, та особисто пану Крісу Йорку, СЕО Austrian Wine, за неймовірну можливість взяти участь у VieVinum 2024 і всебічну підтримку українського виноробства.

X
Украина