Увага!

Увага! На сайті використовуються cookie файли.

The site uses cookie files

Даний сайт має вікове обмеження.

This site has age restrictions!

Я підтверджую, що мені, на жаль, давно виповнилося 18 років
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Приміряю італійський чобіток!

Гід найзахопливішими винними дорогами Італії.


Навіть найзапекліші диванні енотуристи, які віддають перевагу пізнанню винного світу за келихом вина та переглядом телепрограм Тревел & Лівінг, знають, що мапа Італії нагадує чобіток. І той чобіток повний, як келих, по вінця неймовірними виноробнями і еногастрономічними подіями. Уявіть тільки, в країні, частина якої недаремно іменувалася греками Енотрією, або «Країною вин», на сьогодні 36 DOC и 76 DOCG. Тож, якщо раптом ви належите до більш активної категорії, прагнете особисто знайомитися з виноробами і пейзажами та вирішите приміряти на себе той чобіт, вам, як і аутлетним шопоголікам, знадобиться гід, який порадить, як зорієнтуватися в тому італійському всесвіті.

farina-winery

Саме таким гідом слугує досить молодий, але вже популярний на усіх континентах проєкт – Wine Travel Awards. Він об’єднує найцікавіші виноробні 46 країн, музеї вин, освітні заклади, гідів, амбасадорів та інфлюенсерів, що заточені на вині. Тож, якщо ви збираєтеся цього року відвідати Італію, – welcome, знайомтеся з найбільш гостинними, талановитими, видатними номінантами – обирайте, до кого завітати, до чиїх порад дослухатися або у кого замовити коментовану дегустацію чи екскурсію.

 villa-bellini

Їхні якості перевірені досвідченою командою винних журналістів  Drinks+, медіа-групи, що і заснувала цю оригінальну премію і об’єднує щороку нове прогресивне ком’юніті, яке знадобиться вам в вашій подорожі. До речі, зараз триває голосування – заразом можете увійти до нашого ком’юніті, відзначивши лайком власних фаворитів та підписавшись на наші соцмережі.

Valpolicella DOC

Тож оглянемо нашу добірку з півночі на південь, з халяви чобітка до підборів!

Прикраса Венето – Вальполічелла

Північна Італія, і та її частина, що належить Венето, насичена м’якими пейзажами долин та пагорбів, архітектурними шедеврами – стрункими храмами з фресками Тиціана та Джотто, розкішними палацами, аристократичними віллами (особливо ж мені до душі роботи Палладіо). Звичайно, якщо ви потрапили на північ країни, то маєте побувати в зонах, де виробляють просекко, франчакорту, соаве тощо. Але неможливо охопити неосяжне. Тому почнемо з краю, де створюють славетне амароне, точніше Amarone della Valpolicella DOCG  – запаморочливо гарне і всесвітньо відоме вино, зроблене зі зів’яленого винограду за старовинною технологією апассіменто. Втім, у кожного виробника в портфоліо знайдуться такі вина, як Recioto della Valpolicella DOCG, Valpolicella Ripasso DOC та Valpolicella DOC. Останнім часом винороби Вальполічелли (яка за підтримки свого Консорціуму номінується на Регіон року), почали випускати спуманте та інші ігристі вина – тож їхня наявність на дегустації стане приємним сюрпризом. Підтримуйте цю чарівну дестинацію! Лише обирайте, куди саме завітати. Ми ж радимо усіх!

Рекомендації:

І ще одна принада Вальполічелли, яку важко переоцінити, – значна частина виноробень пропонує весь спектр гостинності – крім дегустацій вина, ще й тейстинги оливкової олії, їжу, яка вам буде згодом снитися, та казкове проживання. Провести вечір за дегустацією при свічках, а прокинутися під щебетання птахів і зрозуміти, що ви ночували на виноробні, – що може бути експресивнішим?

Рекомендації:

Ці два готелі мають родинні зв’язки зі 100-річною виноробнею Fasoli Gino Winery, і тут ви знайте як вино, так і приголомшливі дизайнерські рішення, а також обслуговування, гідне королів.

Tenuta le Cave

До речі, про монархів, – привілей пожити в стінах аристократичних вілл, більше схожих на палаци, надають такі виноробні:

Tenuta Santa Maria (Villa Mosconi Bertani)

Наступний наш номінант – одна з провідних виноробень Вальполічелли, що має дуже затишний невеличкий готель, який не так просто забронювати – тож попіклуйтеся про це заздалегідь!

Venissa – золоте вино посеред блакиті

Розташована за півгодини від Венеції Venissa Estate не може похвалитися багаторічною історією, але належить давній династії італійських виноробів, яку сьогодні представляють батько – Жанлука Бісол (Gianluca Bisol) та син Маттео (Matteo). І це місце – маст візіт! Адже винороби відродили лози колись зниклого стародавнього сорту Дорона (Dorona) і роблять вино золотавого кольору, яке ви не зможете скуштувати ніде інде.

The Venissa Estate

По-друге, повторимо, цю перлину не можна пропустити у вашій подорожі: Venissa розташована на острівці Mazzorbo поруч з Венецією, звідки регулярно курсують вапоретто, і буквально через місточок від острова Бурано з його багатокольоровою гамою будиночків та музеєм мережива. І по-третє, тут ви знайдете остерію, ресторан, дегустаційний зал і сучасне комфортне проживання.

Venissa

Дегустація з дайвінгом

Без історичних натяків та паралелелей, – але запрошуємо зміститися на захід і відвідати острів Ельба, відомий перш за все як місце заслання імператора Наполеона. Його найвідоміша цитата того періоду: «Able was I ere I saw Elba», що можна перекласти як  «Міг все я, перш ніж я побачив Ельбу». Але запевняємо: те, що ви побачите на острові, наврядчи могли зустріти ще десь. Неймовірна атракція чекає на вас на Azienda Agricola Arrighi, розташованій в Порто Аззурро, в межах парку Тосканського архіпелагу. До речі, парк є частиною біосферного заповідника ЮНЕСКО «Острови Тоскани».

У 2019 році місцевий винороб Антоніо Аррігі представив світу «підводне вино» Nesos, що пройшло витримку на глибинах моря.

Azienda Agricola Arrighi

Ті, кому пощастило спробувати vino marino, стверджують, що його органолептичні властивості не схожі ні на що раніше створене. Не дивно, рецепту більше 2000 років!

Це солодке слово Асті!

Насправді, не таке воно і солодке – вино з пагорбів Асті!  Ці природно «солодкі», за технічним визначенням, вина в реальності цілком питкі, з гармонійним балансом кислотності, завдяки чому вони, як і деякі рислінги, неймовірно універсальні в своїй перйрінгоздатності. Вони пасують на аперитив, до блюд з риби, морепродуктів, блюд з пташиного м’яса. Якщо додати, що це традиційно вина з низьким вмістом алкоголю (в середньому 7.5 – 9.5), стає зрозумілим, чому популярність асті викликає легку заздрість навіть у титулованих сусідів – виробників вин з культового сорту Неббіоло – славетних Barolo и Barbaresco. Але для допитливого мандрівника-дегустатора таке сусідство – від преміальних «важковиків» до легких мускатів – черговий аргумент на користь регіону.

Piemont

Тож беремо курс на Пьємонт, який номіновано з легкої руки Консорціуму Asti на Region of the year. Позначення Asti DOCG походить від сорту Moscato Bianco, який вирощується в 51 населеному пункті в провінціях Асті, Алессандрія та Кунео. Два вина цього позначення, Asti Spumante і Moscato d’Asti, мають унікальний ароматичний профіль. Тому, коли будемо блукати мальовничими виноградниками зони Асті, не дивуйтеся, що вас буквально переслідуватиме аромат муската. На те є пояснення. Перше – Італія займає друге, після США, місце за насадженнями лоз сорту Мускат (на третьому Австрія, якщо що), і навіть під час цвітіння грона випромінюють потоки цього поширеного аромату, не кажучи вже про стійкий букет в бокалі. По-друге, мускатний аромат притаманний дуже багатьом рослинам – ви відчуєте його, коли пройдете повз кущ квітучого жасміну або троянд, впізнаєте в принесених на готельний сніданок полуниці або лічі, м’яті чи базиліку. Усі вони завдячують цим одній і тій самій сполуці з назвою ліналоол.

Словом, лози Мускату тут правлять бал. Сорту навіть присвячена окрема Винна дорога, яка також фігурує в нашому пулі місць, обов’язкових для відвідування:

Не проминіть виноробні, що розташовані в дивовижній місцевості з природними підземними сховищами для витримки вин – Canelli:

Casa Gancia

Ці території, як в цілому  і виноградники Ланге, Роеро і Монферрато, отримали статус Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Особливу відмітку в маршруті ставимо біля виноробень з музеями:

Втім, наш рекомендаційний список охоплює усі закутки території Asti DOCG. Вивчайте пропозицію винарень – і насолоджуйтеся!

Рекомендації:

Gruppo Araldica Castelvero

Відкриття Марке

Рік тому ми зробили для себе відкриття – Grande Vino Rosso з регіону Марке. І радимо це знайомство кожному. Регіон Марке розташований в самому серці центральної Італії, на східному адріатичному узбережжі і поступається в популярності своїм сусідкам – Тоскані та Емілії-Романії.

Tenuta Manoylo

У часи Середньовіччя ці території були частиною Папської держави – і сьогодні вина Марке з’являються в келихах на офіційних прийомах самого Папи. В комьюніті WTA Марке гідно представляє молода, але вже титулована вищими нагородами міжнародних конкурсів виноробня  Tenuta Manoylo. Візит сюди і стане справжнім відкриттям!

Robert Joseph

До підніжжя вулкану

Якщо вздовж італійського чобітка спуститися на південь і перебратися на західне узбережжя в напрямку Везувія, то на підступах до вулкану розташована провінція Салерно. І тут ми радимо завітати до виноробні San Salvatore, яка базується в самому центрі Національного парку Чіленто.

Azienda Agricola San Salvatore 1988

Місцева природа настільки чарівна, що нагадує рай. І  власник San Salvatore вважає обов’язком тій природі слідувати. Отже, завітайте до раю, де вино створюють з особливою філософією, а землю під лозами не обробляють, – про землю тут піклуються. І це буде логічною точкою завершення нашого чудового маршруту.

Хіба що остання порада: закупіть вина на виноробнях, які відвідаєте, – і після «Сан Сальваторе» прогуляйтеся найчарівнішим узбережжям Італії – Амальфі. Ми по-білому заздримо вам!

P.S. Усім, хто збирається в подорож, або зацікавлений в італійських винах, можна звернутися задля консультацій до компетентних персон:

– щодо нюансів виноробства та виноградарства

– за порадами, інформацією

– або для бронювання екскурсій

Anna Alekseyeva



⇒ Приєднуйтесь до наших соцмереж ⇒ Оптимістична редакція D+ прийме це за комплімент.

⇒ Кожен лайк  сприймаємо як тост!


 

Гід найзахопливішими винними дорогами Італії. Навіть найзапекліші диванні енотуристи, які віддають перевагу пізнанню винного світу за келихом вина та переглядом телепрограм Тревел & Лівінг, знають, що мапа Італії нагадує чобіток. І той чобіток повний, як келих, по вінця неймовірними виноробнями і еногастрономічними подіями. Уявіть тільки, в країні, частина якої недаремно іменувалася греками Енотрією, або «Країною […]

Meininger’s Wine Conference 2025

Оскільки відлік до ProWein 2025 розпочався (залишилося лише 3 дні!), з урочистим відкриттям у неділю, 16 березня, світ вина звертає свою увагу на Meininger’s Wine Conference.


Ця одноденна, високоефективна галузева подія, що організована престижною німецькою медіагрупою винної індустрії «Meininger» та відбудеться 15 березня, обіцяє зібрати найяскравіші уми галузі для обговорення найактуальніших викликів та можливостей. Цього року ProWein виступає головним спонсором, і захід об’єднає лідерів галузі для обговорення інновацій, які змінюють ринок.

Центральне питання цьогорічного діалогу: «Як знайти найкращі способи продавати вино?» Wine Travel Awards та Drinks+ мають честь бути офіційними інформаційними партнерами цього динамічного заходу та підтримувати премію Meininger Award 2025, яка вшановує «Видатні досягнення у вині та спиртних напоях». Слідкуйте за нашими оновленнями.

Конференція відбудеться в готелі Kö59 у Дюссельдорфі та представить список провідних міжнародних експертів, які поділяться своїм баченням останніх ринкових тенденцій, з особливим акцентом на ринки, що розвиваються, та інноваційні стратегії залучення нових груп споживачів. Доповідачі представлять аналітичні дані, які проливають світло на те, як галузь може ефективно взаємодіяти з цими мінливими демографічними групами. У програмі передбачені інноваційні роздрібні стратегії, креативні маркетингові техніки та експериментальні концепції, які можуть революціонізувати бізнес-підходи в галузі.

Meininger‘s Wine Conference 2025

Конференція також відзначить важливий момент для вшанування досягнень у винній індустрії за допомогою премії Meininger Award 2025. Ініційована Meininger Verlag, яка з моменту свого заснування в 1903 році є впливовим голосом у винному та напоївому секторі, премія відзначає видатний внесок у світ вина.

Серед минулих лауреатів — такі відомі особистості, як Джина Галло (Gina Gallo) та Мігель А. Торрес (Miguel A. Torres), що підкреслює престиж нагороди. Спадщина Meininger Verlag як наріжного каменю у винній та напоївій журналістиці добре відома. Працюючи з Нойштадта (Німеччина), компанія відіграла важливу роль у формуванні наративу винної індустрії завдяки своїм всебічним спеціальним журналам і вражаючим галузевим подіям, які не лише висвітлюють тенденції, але й визначають порядок денний для майбутніх розробок у всій виноробній галузі.

Цьогорічна Meininger’s Wine Conference готова проаналізувати найактуальніші виклики, з якими стикається винна індустрія, від зміни смаків споживачів до ширших економічних течій, що змінюють глобальні ринки. Обговорення охоплюватимуть інтеграцію цифрових інновацій та роль сталого розвитку у розробці продуктів, з особливою увагою до потреб молодших, більш екологічно свідомих споживачів. День обіцяє бути насиченим цікавими дискусіями та можливостями для високорівневого нетворкінгу, все це на фоні та в очікуванні ProWein 2025.



⇒ Приєднуйтесь до наших соцмереж ⇒ Оптимістична редакція D+ прийме це за комплімент.

⇒ Кожен лайк  сприймаємо як тост!


 

Оскільки відлік до ProWein 2025 розпочався (залишилося лише 3 дні!), з урочистим відкриттям у неділю, 16 березня, світ вина звертає свою увагу на Meininger’s Wine Conference. Ця одноденна, високоефективна галузева подія, що організована престижною німецькою медіагрупою винної індустрії «Meininger» та відбудеться 15 березня, обіцяє зібрати найяскравіші уми галузі для обговорення найактуальніших викликів та можливостей. Цього […]

Всесвітній успіх SHUMI Winery

The World’s Best Sommeliers’ Selection 2025 оголосив результати. У почесному списку два вина від SHUMI Winery: KHIKHVI QVEVRI IBERIULI 2022 та SALOME 2017.


Дегустаційна комісія The World’s Best Sommeliers’ Selection 2025 складалася з найкращих сомельє та керівників з виробництва напоїв з усього світу, з чотирьох континентів і 18 країн, із найпрестижніших закладів світу, включених до The World’s 50 Best Restaurants 2024  року, таких як Disfrutar (Barcelona); Table by Bruno Verjus (Paris); Maido (Lima); Sézanne (Tokyo); Quintonil (Mexico City); Don Julio (Buenos Aires); Kol, (London); Piazza Duomo (Alba) та багато інших. Президентом журі виступив Джонель Фаельнар (Jhonel Faelnar), чий нью-йоркський ресторан Atomix був названий найкращим рестораном Північної Америки у списку The World’s 50 Best Restaurants 2024.

KHIKHVI QVEVRI IBERIULI 2022 журі назвало «Приголомшливим, насиченим і пряним, зі складною, приємною текстурою та дуже довгим післясмаком». Терруар «Sabane», розташований у регіоні Кахетія PDO, відомий багатими традиціями виноробства. Вино бурштинового відтінку має добре збалансовану шовковисту м’яку дубильну структуру з ароматами білої вишні, персика та стиглої груші.

SHUMI


SALOME 2017. Терруар «Salome» розташований в історичному районі Дідкуре, в Напареулі PDO. Колись ця земля належала царям Грузії та князю Олександру Чавчавадзе. Це місце багатого історичного та культурного значення. Вино демонструє унікальний вираз Сапераві. Аромат складний: червоні фрукти, ожина, сливовий джем, сушений інжир, смажені тости. Смак багатий, округлий, повний бархатистої текстури з елегантними танінами та фруктово-деревними акцентами.

SHUMI


Цього року SHUMI Winery стала номінантом Wine Travel Awards у:

Проголосувати за номінанта можна перейшовши за посиланнями



⇒ Приєднуйтесь до наших соцмереж ⇒ Оптимістична редакція D+ прийме це за комплімент.

⇒ Кожен лайк  сприймаємо як тост!


 

The World’s Best Sommeliers’ Selection 2025 оголосив результати. У почесному списку два вина від SHUMI Winery: KHIKHVI QVEVRI IBERIULI 2022 та SALOME 2017. Дегустаційна комісія The World’s Best Sommeliers’ Selection 2025 складалася з найкращих сомельє та керівників з виробництва напоїв з усього світу, з чотирьох континентів і 18 країн, із найпрестижніших закладів світу, включених до […]

Wine Paris 2025: усі шляхи ведуть до Парижу

На шостому році існування Wine Paris продемонстрував рекордні цифри учасників та відвідувачів, а також пул ключових трендів, в тому числі на зміцнення глобального винного туризму у стратегічному партнерстві з Wine Travel Awards.


Виставка Wine Paris цього року закріпила свою позицію як провідна світова подія в індустрії вин та спиртних напоїв, залучивши рекордні понад п’ять з половиною тисяч експонентів та 52 622 відвідувача, з яких 45% були гостями з-за кордону – зі 154 країн. Не даремно перший день форуму відбувся під гаслом «Усі шляхи ведуть до Парижу». Незважаючи на глобальні виклики, такі як політична нестабільність, зниження споживання алкоголю та екологічні проблеми, виставка стала важливим джерелом натхнення та інновацій для майбутнього індустрії. Навіть формальні цифри говорять за себе: площа експозиції збільшилася на 80% порівняно з минулим роком (116 міжнародних павільйонів), а відвідуваність провідними байєрами, що представляють ключові ринки збуту, піднялася на 35%.

Wine Paris 2025

Отже, слід визнати, що за останні шість років Vinexposium з поважної, але національної комунікативної платформи піднявся на міжнародний рівень і став важливою економічною та політичною зустріччю за участю операторів світового ринку алкогольних напоїв та французьких міністрів, посадовців, депутатів та понад 30 офіційних урядових та громадських делегацій. І сьогодні як спостерігачі ринку, так і конкуренти – лідери виставкових центрів, одностайно відзначають  стрімку динаміку популярності  Wine Paris  – як важливого драйвера для галузі, що сприяє співпраці, конструктивним дискусіям і створенню можливостей для розвитку бізнесу та зростання торгівельних відносин.

Wine Paris 2025

Цього року на заході було представлено десятки конференцій за участю експертів, серед яких сесії від Французької федерації експортерів вина та спиртних напоїв (FEVS), OIV, Moët Hennessy та Wine Origins Alliance. Крім того, Академія провела 250 виступів  міжнародних експертів в 130 сесіях. Vinexposium також запустив платформу «Voice of the Industry», на якій були представлені цінні інсайти від ключових гравців галузі.

Популярний виставковий розділ Be Spirits також продемонстрував значне зростання: 34 країни-виробника, що на 37% більше, ніж у 2024 році, і понад 300 експонентів. Родольф Ламез (Rodolphe Lameyse), CEO Vinexposium, підсумовуючи результати виставки, зазначив: «У часи невизначеності, економічної кризи та втрати сенсів, ізоляціонізм не є вибором. Завдяки поєднанню сильних сторін і просуванню інновацій, залучення всіх гравців галузі та зв’язки між економічною та політичною сферами, ми вдало реалізували свою стратегію. З роками Wine Paris утвердився в глобальній свідомості як життєво важливе джерело впливу. Більш ніж будь-коли виставка 2025 року зіграла вирішальну роль для національних і міжнародних акціонерів у сфері вина та алкогольних напоїв».

Нагадаємо календар наступних подій на 2025 рік: Vinexpo America (7 і 8 травня в Майямі), Vinexpo Asia (з 27 по 29 травня в Сінгапурі), Vinexpo India (11 і 12 жовтня у Мумбаї) та World Bulk Wine Exhibition (24 та 25 листопада в Амстердамі).

Об’єднавши експонентів і відвідувачів у кількох подіях на рік, Vinexposium діє як амбасадор галузі, спрямований на розширення продажів. Саме тому його флагманський форум – Wine Paris був номінований у престижній категорії Wine Travel Awards «Enogastronomic Events/Event of the Year», ще раз підтвердивши його роль як ключового гравця у сферах вина та винного туризму. Протягом березня триває голосування і кожен прихильник паризької виставки має шанс підтримати свого фаворита.

Wine Paris 2025

Вчергове Wine Paris продемонстрував плідне стратегічне партнерство та співпрацю з WTA та засновником премії – Communication Media Group Drinks+, зміцнивши свій вплив на глобальний ландшафт винного туризму. Wine Travel Awards Guide, який публікується щорічно і був успішно розповсюджений на Wine Paris 2025, став важливим ресурсом, що демонструє провідні тенденції, ключові ідеї та значущі досягнення учасників спільноти WTA.

Для глибшого розуміння, як проходила виставка в Парижі, ми звернулися до наших стратегічних партнерів та членів спільноти WTA з проханням поділитися враженнями.

Wine Paris 2025

Роберт Джозеф (Robert Joseph), визначна фігура у винній журналістиці, енотуризмі та виноробстві, досвідчений член журі Wine Travel Awards: «Wine Paris був надзвичайно успішною подією для мене як експонента  вин  le Grand Noir в залі 7.2 та K’AVSHIRI в залі 4. Відмічу ефективність зустрічей із професійними  відвідувачами в зоні Wines Unearthed, де ми представляли K’AVSHIRI. Із того, що довелося почути в кулуарах виставки від інших експонентів, єдиним наріканням у добре організованій виставці був брак азійських відвідувачів. Ймовірно, через Китайський Новий рік і зростаючий вплив регіональних івентів».

Wine Paris 2025

Владімер Кублашвілі (Vladimer Kublashvili, Winery Khareba): «Winery Khareba бере участь у виставках VinExpo багато років, і можу відповідально сказати, що Wine Paris цього року був особливо вражаючим. Організація  в усіх проявах – на висоті. Виставка привабила виробників з різних країн, і захід запропонував унікальні майстер-класи, дегустації та цікаві дискусії. Для нас це був корисний досвід із продуктивними зустрічами та тейстингами. Wine Paris продовжує бути незамінною платформою для демонстрації наших вин і встановлення контактів з професіоналами з усього світу».

Wine Paris 2025

Саломе Ломсадзе (Salome Lomsadze), комерційний менеджер і представник SHUMI Winery, WTA Winner & Nominee: «Wine Paris 2025 став винятковою подією, що демонструє еволюцію глобальної винної індустрії. Виставка надала відмінну платформу виробникам для зв’язку з міжнародними покупцями, медіа та впливовими особами. Ми побачили значний інтерес до грузинських вин, особливо з регіону Кахеті. З комерційної точки зору, виставка виявилася дуже корисною, з новими партнерствами та угодами, які розширять наш міжнародний вплив. Це була чудова платформа для висвітлення грузинських вин і встановлення важливих зв’язків на глобальному винному ринку».

Цього року SHUMI Winery було номіновано у:

RICARDO F. NUNEZ

Доктор Рікардо Нуньєс (RICARDO F. NUNEZ), власник групи компаній VINOS DE LA LUZ (Іспанія, Аргентина, США, Італія, Україна):

Прихід COVID-19, який паралізував світ і кардинально змінив багато культивованих роками звичок  людства, виявився знімком того, що вже відбувалося у світі міжнародних винних ярмарків. ProWein у Дюссельдорфі був беззаперечним лідером, London Wine був віддзеркаленням свого легендарного минулого, VINEXPO у Бордо занепадав, Vinitaly у Вероні став чемпіонатом серед італійців, які відвідували стенди один одного, Alimentaria в Барселоні відмовилася від винного сектору, щоб повернутися до ярмарку їжі, що випливає з назви, потенційні експофоруми почали з’являтися в Азії, та вони все ще не спромоглося повністю перебрати західних експонентів, незважаючи на патронат світових винних ЗМІ. Якщо є якась влучна фраза про трагедію пандемії, створена і для винних виставок, то ось вона: «Після пандемії нічого не буде, як колись».

За ці останні три роки кожен з експохабів зробив певний крок, щоб змінити становище.  ProWein розширив свою площу та внутрішній простір і, як наслідок, підвищив ціни на стенди. До того ж, взлетіли і без того високі ціни на готелі в місті, яке, між іншим, досить нудне. Але для абсолютного лідера, у якого не було жодної конкуренції, ціна не вважалася вирішальним фактором: у виробників не було іншого виходу, як відвідати ярмарок, який зосереджувався виключно на бізнесі, змушуючи експонентів і відвідувачів відчувати, що життя поза ProWein просто не існує. Потреба в таких комунікаціях залишається в 2025 році, але протягом останніх трьох років німецький лідер повільно поступається місцем, через місце розташування, тривалість події та внутрішні і зовнішні конфлікти іншому гравцю: Vinexpo. Тим часом, між 2019 і 2022 роками французи здійснили низку злиттів: шоу Vinisud об’єдналося з Vinivision, щоб створити Wine Paris, який потім об’єднався з Vinexpo і став «Wine Paris & Vinexpo Paris» (хоча назва Vinexpo незабаром зникне, щоб Wine Paris міг розвиватися). Сьогодні Wine Paris є головним конкурентом ProWein, частково копіюючи німецьку модель, але додавши кілька дуже цікавих внутрішніх елементів: по-перше, п’ять тематичних сегментів  (вина, спиртні напої, нові виноробні, органічні вина та технічний сектор), а, по-друге, використавши місце проведення – гіперпривабливий Париж, і не тому, що він конче потрібен винному світу, а тому, що місто майже щодня модернізується, щоб обслуговувати мільйони туристів, які прибувають з усього світу, більшість з яких навіть не знають, що там у лютому відбувається ярмарок вина.

Згадаємо: Wine Paris почався боязко, з дисбалансом між місцевими та іноземними виробниками, що виправдовувало думку тих виробників, хто казав, що слід почекати та подивитися, як він розвиватиметься, перш ніж приймати рішення про участь. А рішення йти чи не йти  у експоненти, є ключовим. Власники великих брендів не можуть мати маленький стенд: асоціація між глобальними брендами та великими стендами є миттєвою, і кожен у якийсь момент під час прогулянки ярмарком «вимірює» їх власним уявленням про те, що собою являє цей бренд. Але це також важливе рішення для середніх або малих виробників, яким потрібно зробити крок до інтернаціоналізації своєї продукції. Багатьох відвідувачів субсидують організації з їхніх власних країн, але не всі покривають авіаквитки та проживання, і ця частина бюджету на поїздку часто схиляє терези на користь рішення не відвідувати Париж, який хоча дешевший, ніж Дюссельдорф, але вартість участі навіть двох людей все одно становить помітний бюджет, який не так-то легко позначиться на ціні вина.

 У 2025 році Wine Paris перевершив себе в усіх аспектах, які можуть сприйняти експоненти та відвідувачі. Перехід від одного павільйону до іншого вже не лабіринт, не було довгих черг на вході, стало більше персоналу для допомоги відвідувачам, французькі виробники зробили велику ставку на свій ярмарок, вони ще більше урізноманітнили теми конференцій – з кращими спікерами – і важлива деталь: багато країн значно розширили свою присутність, ніби вирішили показати, що приймають новий формат.

 Багато з нас погоджуються, що – принаймні цього року – традиційно егоцентричне французьке ставлення до представлення Франції як центру винного світу змінилося. Цілком логічно, що збирання багатьох експонентів і присутність нових країн у міжнародному секторі в поєднанні з публічним диспутом навколо викорчовування французьких виноградників для підтримки завищених цін і відступом шампанського на міжнародних ринках на користь більш дешевих і популярних ігристих вин, привели їх до розуміння того, що винний світ сьогодні не починається і не закінчується у Франції. Натомість він розділяє центр уваги з традиційними гравцями на основі площі чи обсягу виноградників, і більше не є єрессю куштувати не лише шампанське, але й каву чи англійське ігристе вино.

І дещо дуже важливе: обидві події тепер надають рівного значення міцному алкоголю, що продовжує розвиватися як у просторі, так і в інноваціях. Серед цих новинок – помітність міксології, яка є основою ринку алкогольних напоїв on trade і наповнює програми світових барів ефектними демонстраціями та змаганнями. Тепер ми повинні побачити, чи Vinitaly прийме цей виклик і відкриє свій міжнародний павільйон на рівні видимості, якого поки не вистачає. Італійці запевняють, що так і буде. Скоро побачимося у Вероні. Іспанія загалом відокремила їжу від вина як напою та відновила свою ідентичність винного ярмарку, яку втратила Alimentaria, завдяки відродженню Барселонського тижня вина. Вони зробили правильний вибір. Це був перший міжнародний ярмарок цього року і зали були повні людей. Хоча він залишається іспанським ярмарком напоїв, відкритим для професійних відвідувачів з усього світу. Тим не менше, іспанці зробили хорошу роботу.

Поговоримо про London Wine Fair. Завжди це була подія, яку обов’язково відвідували найкращі бренди, виробники та дистриб’ютори. Сьогодні виставкою керує високопрофесійна та щедра команда. Через них виробники з Грузії, Вірменії, Молдови або Лівану приїжджають до Лондона, щоб продемонструвати вина, які інакше було б дуже важко відкрити. Окремої згадки заслуговує ставлення Лондонського ярмарку до України, виставка відкриває свої двері для молодих виробників, об’єднаних у молодіжні асоціації та вільно пропонуючи простір і час. Велика Британія була і є дуже важливим споживчим ринком для вин з кількох європейських і латиноамериканських країн, і вони мають значну кількість професійних експертів, відомих усім любителям вина, але сама країна не є провідним світовим виновиробником – принаймні на даний момент, – який виділяється якимись особливими характеристиками, окрім ігристих вин. І оскільки британці в цілому не є виробниками світового рівня, логічно, що порівняно з іншими експоподіями, Лондон не є потужним майданчиком збору національних виробників. Схоже, форуму бракує офіційної підтримки держави.

Серед цієї боротьби експохабів за те, щоб стати «провідним ярмарком», з’являються новачки, які починають як змагання, а згодом стають дегустаціями всіх напоїв, що беруть участь у презентаціях, коли настає час вручати нагороди. Вони або регіональні, або спеціалізовані (наприклад, рожеве вино, ігристі або змішаних категорій). Це не комерційні заходи, але виробники, що беруть участь у змаганнях, а потім діляться своєю продукцією з відвідувачами, сподіваються зрештою зіграти в лізі ProWein або Wine Paris. Можливо, колись так і буде. Тим часом ці конкурси-дегустації пропонують виробникам видимість і впевненість у своєму продукті. Ось яскравий приклад: у другій половині року в Італії  відбувається CERVIM – презентація, що об’єднує виробників «екстремальних» або «героїчних» вин (або через складну географію, або через їхні особисті історії). Там ви дізнаєтеся, скільки виробляється кустарного піско в Перу або що на Острові Вогню в Кабо-Верде (Island of Fire in Cape Verde), де знаходиться діючий вулкан, виробляють вулканічні червоні вина, які є справді героїчними.

Поки ви це читатимете, ProWein 2025 буде щойно завершено. Побачимо, що вийшло добре, а що потребує вдосконалення. У кожного експолідера є куди розвиватися. І ми повинні їх підтримувати, тому що виграємо від цього ми: виробники та споживачі вина, братство із задокументованою 7000-річною історією.

Wine Paris 2025

Флоранс Меурік (Florence Meuric), винний експерт, номінант WTA в категорії «Амбасадор року»:

«Wine Paris стала динамічним міжнародним досвідом. Цього року я організувала спільний стенд з 12 різними виноробами та шато, що перевершило мої очікування. Різноманітність учасників і міжнародне охоплення сприяли створенню виняткової синергії, що робить захід ідеальним для якісної співпраці. Стенд об’єднав французьких виноробів з різних регіонів, іспанських виробників з Ріохи, британських експонентів, італійські виноробні з підніжжя гори Етна, а також виробників спиртних напоїв. Ця різноманітність створила особливо динамічну атмосферу, сприятливу для нетворкінгу».

Чому Wine Paris викликає таке захоплення? Кілька факторів пояснюють зростаючий успіх цього заходу. Париж, як знакова столиця, природно приваблює професіоналів завдяки відмінному вибору ресторанів, готелів і розважальних складових подорожі. Крім того, столиця має відмінне транспортне сполучення, що робить легким для покупців відвідати захід і насолоджуватися містом після виставки. Wine Paris також має перевагу бути першим великим міжнародним винним ярмарком року. До цього року я відвідувала цей захід лише як гість, і мушу сказати, що організація значно покращилася. З точки зору експонента, доступно багато інструментів, таких як платформи для нетворкінгу, великі квоти на бейджі експонентів і запрошення для відвідувачів – усі ці ресурси значно підвищують видимість та бізнес-можливості. Отже, це подія, яку не можна пропустити: динамічна, високоякісна і проведена в одному з найкрасивіших міст світу. Вона першою формує погляд операторів на ключові тенденції року завдяки різноманітності учасників і обміну думками. Звісно, деякі аспекти ще потребують покращення, зокрема навігація, яка могла б бути оптимізована для легшого орієнтування та уникнення пропущених зустрічей. Але загальне враження – дуже позитивне. З нетерпінням чекаємо на нові захоплюючі моменти на Wine Paris 2026. Побачимося на Prowein – мій стенд 10J69».

Словом, Wine Paris 2025, без сумніву, довів свою значущість у глобальних секторах винного туризму та винної індустрії. Захід продовжує демонструвати лідерські якості, як ключова точка зустрічей для професіоналів індустрії та ентузіастів усього світу.



⇒ Приєднуйтесь до наших соцмереж ⇒ Оптимістична редакція D+ прийме це за комплімент.

⇒ Кожен лайк  сприймаємо як тост!


Фото: Social media pages and https://wineparis.com/

На шостому році існування Wine Paris продемонстрував рекордні цифри учасників та відвідувачів, а також пул ключових трендів, в тому числі на зміцнення глобального винного туризму у стратегічному партнерстві з Wine Travel Awards. Виставка Wine Paris цього року закріпила свою позицію як провідна світова подія в індустрії вин та спиртних напоїв, залучивши рекордні понад п’ять з […]

Wine Travel Awards та Vinos de la Luz презентують українські вина на ProWein 2025

16-18 березня у Дюссельдорфі, Німеччина, відбудеться наймасштабніша світова виставка вин і міцних напоїв — ProWein 2025. Ми вже писали про те, що у день відкриття виставки Wine Travel Awards у партнерстві з Drinks+ Media Group запрошують гостей і учасників виставки на експертну сесію під назвою «Представляємо споживача вина майбутнього».


Раді повідомити, що ми також попіклувалися про достойне закриття виставки: в останній день ProWein 2025, 18 березня о 16:00, Wine Travel Awards та міжнародна виноробна компанія Vinos de la Luz спільно з провідними виноробами України поговорять про те, як розвивається наше вітчизняне виноробство в умовах тривалої російської агресії та представлять найкращі вина з автохтонних та локальних українських сортів:

Презентація та дегустація: “Paradoxes of Ukraine: Winemaking and Tourism in Wartime” (Парадокси України: розвиток виноробства та туризму в умовах війни).

  • Коли: 18 березня 2025 року, 16:00 — 17:00
  • Де: Hall 12, D02

Учасниками цієї дегустації стануть як відомі й титуловані виноробні України, так і молоді виноробні, котрі тим не менш уже встигли завоювати престижні національні й міжнародні нагороди.

Отже, під час коментованої дегустації буде представлено такі вина:

  • Welcome drink — Grand Admiral Brut Nature 2018 від 46 Parallel Wine Group (золота медаль MUNDUS VINI Spring Tasting 2025)
  • Big Wines Telti-Kuruk 2023
  • Beykush Telti-Kuruk 2023
  • Kolonist Сухолиманське 2024
  • Villa Tinta Premium Collection Odesa Black 2022 (золота медаль MUNDUS VINI Spring Tasting 2025)
  • Big Wines 2022 Big Wines Big Art Odesa Black Ivan Marchuk Limited Edition (Grand Gold та титул Best of Show Ukraine MUNDUS VINI Spring Tasting 2025).

Ця дегустація стала можливою завдяки підтримці доктора Рікардо Нуньєса, власника міжнародної групи компаній Vinos de La Luz. Пан Нуньєс виступить зі зверненням до гостей дегустації. Також своє слово скаже Родріго де Касаса, президент Комітета з культури, освіти й спадщини Міжнародної організації винограда й вина (OIV).

Дегустацію модеруватиме Наталія Бурлаченко, генеральна директорка і власниця Big Wines, української виноробної та дистрибуційної компанії, що входить до складу міжнародної винної групи Vinos de La Luz, добре відомої в світі своїм меценатством, підтримкою найбільш прогресивних міжнародних проєктів та інвестиціями в Україні.

Для участі в івенті радимо попередню реєстрацію за посиланням.

Більше українських вин ви можете продегустувати на стенді Wines of Ukraine  (9 павільон, стенд А89).

Окрім вищезазначених заходів, Wine Travel Awards також представить новий друкований та цифровий каталог номінантів WTA Guide 2023-2024.

До зустрічі на заходах Wine Travel Awards!



⇒ Приєднуйтесь до наших соцмереж ⇒ Оптимістична редакція D+ прийме це за комплімент.

⇒ Кожен лайк  сприймаємо як тост!

16-18 березня у Дюссельдорфі, Німеччина, відбудеться наймасштабніша світова виставка вин і міцних напоїв — ProWein 2025. Ми вже писали про те, що у день відкриття виставки Wine Travel Awards у партнерстві з Drinks+ Media Group запрошують гостей і учасників виставки на експертну сесію під назвою «Представляємо споживача вина майбутнього». Раді повідомити, що ми також попіклувалися […]

ProWein 2025: вино, гастрономія, бізнес, освіта — що очікує учасників та гостей виставки

Незабаром, 16-18 березня, німецький Дюссельдорф прийматиме відвідувачів і учасників ProWein 2025 — найбільшої міжнародної виставки вин та міцних напоїв.


ProWein є головною глобальною платформою для зустрічі й спілкування для професіоналів галузі з усього світу, що відкриває безмежні можливості для встановлення бізнес-контактів, обміну думками та досвідом, укладання нових контрактів, знайомства з новими виноробними регіонами та унікальними винами, а також для насолоди дружньою й святковою атмосферою цього масштабного світового заходу.

Яку програму підготували організатори цього року? Drinks+ Media Group, багаторічний медіапартнер ProWein, підготував огляд нововведень та активностей, які цьогоріч пропонують гостям та учасникам виставки, а також усім поціновувачам вин.

Яскрава програма для професіоналів та вайнлаверів

ProWein

Photo: © Messe Düsseldorf

У березні Дюссельдорф перетворюється на епіцентр світової винної та алкогольної індустрії — місто поринає у вир подій, коли ProWein бере кермо в свої руки. Протягом шести днів Рейнська метрополія буде сповнена ділової активності, яскравих подій та найгарячіших трендів галузі.

Стартує все ще у четвер, 13 березня, з ProWein goes City — вечірньої програми, яка запрошує поціновувачів вина на ексклюзивні дегустації у ресторанах, барах та винних бутиках по всьому місту.

А вже у суботу, 15 березня, головна увага буде прикута до Meininger’s Wine Conference. Ця щорічна подія, організована у партнерстві з ProWein, пропонує цінні аналітичні інсайти про актуальні тенденції та майбутнє винної індустрії. Тема цього року — «Найкращі стратегії продажу вина». Провідні експерти обговорять ключові виклики та можливості, що формують ринок. Завершальним акордом стане вручення престижної премії Meininger Awards, яка відзначає видатні досягнення у винному бізнесі.

Три динамічні дні на ProWein

Під гаслом “Discover the Taste of Tomorrow” виставка ProWein 2025 знову об’єднає провідних виноробів та виробників алкоголю з понад 60 країн світу. З 16 по 18 березня учасники представлять останні інновації та ключові тренди винної індустрії.

Дев’ять із одинадцяти виставкових залів представлять широкий асортимент вин із провідних виноробних регіонів світу. Тим часом два спеціалізовані зали під брендом ProSpirits запропонують представникам роздрібної торгівлі та гастрономії ексклюзивний вибір міцних напоїв з усього світу.

Окрім вражаючої експозиції, ProWein пропонує насичену програму заходів протягом усіх трьох днів. Серед основних подій – новий Бізнес-Форум із глибокими аналітичними сесіями, різноманітні активності від експонентів на їхніх стендах, ексклюзивні дегустації у Masterclass Forum, гастрономічний простір Gastro-Area з шеф-кухарями зі зірками Мішлен, Champagne Lounge, спеціальна експозиція ProWein Zero, презентація Union des Grands Crus de Bordeaux, виставка Packaging & Design та Organic World – і це лише частина подій, які очікують на відвідувачів.

ProWein для вайнлаверів

Поки професіонали галузі займаються бізнесом і нетворкінгом на виставковому майданчику, програма “ProWein goes city” створить атмосферу винного свята у серці Дюссельдорфа. З 13 по 18 березня у місті відбудуться дегустації вин і міцних напоїв, у числених ресторанах буде представлено ексклюзивні сет-меню, також відбудеться кілька культурних подій. Загалом у цей період у Дюссельдорфі заплановано понад 100 заходів – це ідеальна нагода для поціновувачів вина зануритися у світ винної культури. Деталі тут.

Завдяки такій різноманітній та насиченій програмі ProWein 2025 знову підтверджує свій статус найважливішої події року для всіх професіоналів винної та спиртової індустрії. 

Fair Match: розумний нетворкінг для ефективного ProWein

ProWein 2025

Photo: ProWein

Щоб зробити зробити нетворкінг на виставці ще зручнішим та продуктивнішим, ProWein розробив Fair Match – інноваційний цифровий інструмент для ефективного встановлення контактів між відвідувачами та експонентами. Ця платформа дозволяє напряму записуватися на зустрічі та спілкуватися через чат.

Fair Match буде доступний у порталі ProWein та на мобільному додатку, дозволяючи учасникам знаходити потрібних партнерів за професійними інтересами та продуктовим профілем. 

Fair Match містить низку корисних функцій, які зроблять участь у виставці ще зручнішою:
✔ Збереження контактів для подальшої співпраці
✔ Пряме бронювання зустрічей через платформу
✔ Швидке та легке спілкування через інтегрований чат
✔ Пошук та фільтрація експонентів, продуктів, галузей і посад для знаходження найрелевантніших партнерів

«Діджиталізація відіграє ключову роль у сучасних виставках. Fair Match – це розумна та інтуїтивно зрозуміла платформа, яка допомагає відвідувачам і експонентам легко знаходити потрібних партнерів, відкривати для себе нові продукти та ефективніше використовувати свій час на ProWein», – коментує директор ProWein Петер Шмітц.

Fair Match автоматично доступний усім зареєстрованим учасникам ProWein – без додаткових реєстрацій. Персоналізований профіль дозволяє вказати свої інтереси, продукти, що цікавлять або пропонуються, а також сферу діяльності – для отримання найкращих можливих контактів для нетворкінгу.

Перейти до Fair Match (для відвідувачів).

Food & Wine Pairing на ProWein 2025

ProWein 2025

Photo: © Messe Düsseldorf

ProWein цього року приділяє особливу увагу темі поєднання вина та гастрономії. Лаунж-зона «urban gastronomy by #asktoni» буде присвячена цій темі, а різноманітна програма заходів також підкреслить ідеальне поєднання їжі та вина через різні події. У чотирьох майстер-класах на день ведучий Тоні Аскітіс (#asktoni) продемонструє, як гастрономія та вино поєднуються та створюють унікальні смакові враження.

• Нова концепція live cooking

Вперше лаунж «urban gastronomy» буде представлений компанією METRO, із новою концепцією, розробленою спільно з міжнародним постачальником продовольчих товарів, що базується в Дюссельдорфі. Доктор Штеффен Грюбель, генеральний директор METRO AG, та Мартін Бехле, керівник з питань Horeca, залучили відомих шеф-кухарів, таких як Бйорн Фрайтаг, Аліна Мейшнер-Беброут і Боббі Брейер, які кожен з них готуватимуть захопливі страви в прямому ефірі протягом різних днів ProWein. Вино для цих страв обиратиме Тоні Аскітіс, який був визнаний найкращим сомельє 2024 року за версією Rolling Pin. Реєстрація на окремі майстер-класи не потрібна.

• Програма майстер-класів на urban gastronomy by #asktoni

  • Як до ProWein: практичні поради для новачків та професіоналів щодо того, як максимально ефективно використати ProWein.
  • Основи поєднання їжі та вина: введення в основи поєднання їжі та вина.
  • Поєднання їжі та вина: шеф-кухарі готуватимуть страви в прямому ефірі, а гості зможуть спробувати поєднання цих страв з винами від виноробів.
  • Музика в келиху: поєднання вина з музичними враженнями за участю виноробів, діджеїв та шеф-кухарів.
  • Wine.Match: жива інтерактивна сесія, де за участю аудиторії розроблятимуться страви, що ідеально поєднуються з вибраними винами.

• Чому поєднання їжі та вина?

Як центральний елемент харчової індустрії, ідеальне поєднання їжі та вина є основою кожного вражаючого кулінарного досвіду. На міжнародній торговій виставці, як ProWein, ця тема є не тільки трендом, а й важливим компонентом виноробної та харчової сфери. «Тема поєднання їжі та вина має величезний потенціал для виноробної та харчової індустрії, оскільки вона виходить за межі простого представлення продуктів. Вона поєднує сенсорні світи їжі та вина в гармонійну єдність, яка викликає емоції та створює незабутні враження. Ця майстерність поєднання не лише збагачує досвід гостей, але й є важливим конкурентним перевагою на ринку», — каже Петер Шмітц, директор ProWein.

• Поєднання їжі та вина в усіх сферах ProWein

Окрім лаунжу urban gastronomy, багато інших сфер ProWein також запропонують натхнення для поєднання їжі та вина, включаючи семінари про Вина Португалії, ICEX/Wine from Spain, вина з Пфальца та ICE/Vini d’Italia. Особливою родзинкою на неділю ProWein о 11:30 стане ще одне поєднання їжі та вина класу люкс: Керлі, відомий завдяки подкасту Terroir & Adiletten, вирушить у кулінарну подорож на ProWein! На Pavillon France, стенд 10F120 (Le Forum #BonjourProWein), він вибере ідеальні поєднання вина та їжі.

WTA та Drinks+ Media Group організовують два заходи на ProWein

16 березня, в день урочистого відкриття ProWein 2025, Wine Travel Awards (WTA), міжнародна ініціатива з винного туризму, що об’єднує учасників з 44 країн, у співпраці з Drinks+ Media Group, представить динамічну подію в рамках ретельно підібраної освітньої програми ProWein: панель WTA “Стале винне туризм”.

Ця сесія розгляне передові дослідження та практичні інсайти щодо розвитку демографії відвідувачів виноробень та споживачів вина у всьому світі. Панель очолить професор д-р проф. h.c. Гергей Солнокі з Університету Гайсгайма, а також буде оголошено ще одного відомого спікера.

18 березня WTA та Drinks+ організовують закритий захід у співпраці з Wines of Ukraine: “Парадокси України: Виноробство та туризм під час війни”.

Ми проведемо захопливу презентацію та дегустацію вин від номінантів WTA з України та учасників національного стенду Wines of Ukraine. Ця дегустація стала можливою завдяки щедрій підтримці доктора Рікардо Нуньєса, власника міжнародної винної групи Vinos de La Luz та пристрасного прихильника українського виноробства.

Збережіть дати!

  • Панель WTA: “Сталий винний туризм” Коли: 16 березня, 15:15–16:15 Де: Бізнес-форум ProWein – Hall 16, K05
  • Презентація та дегустація: “Парадокси України: Виноробство та туризм під час війни” Коли: 18 березня, 16:00–17:00 Де: Hall 12, D02
  • Ексклюзивний прев’ю: WTA Guide 2023–2024

Під час ProWein 2025 Wine Travel Awards також презентує нове видання WTA Guide 2023–2024, яке міститиме яскраві друковані та цифрові каталоги номінантів цього року. Слідкуйте за оновленнями щодо спікерів, вин, що будуть представлені, та деталей реєстрації на ці незабутні події. Не пропустіть шанс стати частиною цих неймовірних моментів на ProWein 2025!



⇒ Приєднуйтесь до наших соцмереж ⇒ Оптимістична редакція D+ прийме це за комплімент.

⇒ Кожен лайк  сприймаємо як тост!


 

Незабаром, 16-18 березня, німецький Дюссельдорф прийматиме відвідувачів і учасників ProWein 2025 — найбільшої міжнародної виставки вин та міцних напоїв. ProWein є головною глобальною платформою для зустрічі й спілкування для професіоналів галузі з усього світу, що відкриває безмежні можливості для встановлення бізнес-контактів, обміну думками та досвідом, укладання нових контрактів, знайомства з новими виноробними регіонами та унікальними […]

London Wine Fair: оголошено шорт-лист Wine Buyers Awards і новий Signature Serve розділ

Оголошення учасників відбулося під час ексклюзивної парті London Wine Fair, на яку Drinks+ & Wine Travel Awards були запрошені як офіційні медіа-партнери заходу.


25 лютого відбулася вечірка London Wine Fair 2025, щорічна VIP-зустріч у галузі, на якій організатори LWF представили шорт-лист премії Wine Buyers Awards та привітали всіх, хто до нього увійшов. Детально з шорт-листом ознайомитись можна тут. Переможців буде оголошено на центральній сцені London Wine Fair 20 травня о 14:00.

Також під час вечірки організатори повідомили про запуск нового івента – Signature Serve, який представлятиме преміальні спиртні напої та проходитиме спільно з London Wine Fair 2025 з 19 по 21 травня.

«Signature Serve дозволить London Wine Fair закріпити за собою статус виставки номер один для впливових осіб Великій Британії, які ухвалюють рішення в галузі», – кажуть організатори LWF.

London Wine Fair

Кілька відомих імен вже зареєструвалися для участі у виставці, зокрема: Beckford’s Rum; BrewDog Distilling Co.; Brixton Spirits; CHO SPIRITS; DREAMSAKE; Old Monk Rum; Liana Collection; Mahiki Group; Poetica Distillery; Renais Gin; Sagrado; and Wolfie’s Whisky.

Головна винна подія Великої Британії – London Wine Fair – є номінантом Wine Travel Awards у Enogastronomic Events/Event of the Year. Підтримати номінанта голосуванням можна за посиланням.

Команда Wine Travel Awards нагадує, що на London Wine Fair представить спеціальний стенд, присвячений винному туризму, нетворкінгу та інсайтам для професіоналів. Також на найбільшому та найвідомішому у Великої Британії виставковому майданчику для професіоналів винної та алкогольної індустрії, у шикарному Olympia London, відбудеться церемонія нагородження переможців WTA 2024-2025.



⇒ Приєднуйтесь до наших соцмереж ⇒ Оптимістична редакція D+ прийме це за комплімент.

⇒ Кожен лайк  сприймаємо як тост!


 

Оголошення учасників відбулося під час ексклюзивної парті London Wine Fair, на яку Drinks+ & Wine Travel Awards були запрошені як офіційні медіа-партнери заходу. 25 лютого відбулася вечірка London Wine Fair 2025, щорічна VIP-зустріч у галузі, на якій організатори LWF представили шорт-лист премії Wine Buyers Awards та привітали всіх, хто до нього увійшов. Детально з шорт-листом […]

14-й Balkans International Wine Competition 2025 (BIWC). Знакова винна подія Балкан

Balkans International Wine Competition вступає у свій 14-й рік із удосконаленим форматом, підтверджуючи свою роль ключової платформи для демонстрації різноманітності та досконалості балканських вин.


Конкурс відбудеться 28-30 травня 2025 року. На 31 травня організатори запланували ексклюзивну міжнародну конференцію «BALKAN WINE 2040 – Vision & Perspective», яка відбудеться вперше. Цього року конкурс переїжджає до Науси, Північна Греція – регіон, відомий своїми традиціями виноробства.

Цього року Balkans International Wine Competition став номінантом Wine Travel Awards у номінації Enogastronomic Events/Event of the Year. Ми закликаємо усіх, хто цікавиться вином та енотуризмом, зайти на сайт премії та підтримати цей міжнародний форум своїм голосом.

Протягом більш ніж десяти років BIWC відіграє важливу роль у просуванні балканських вин на світовій арені. Ігор Лукович, президент BIWC, коментує темпи розвитку заходу: «BIWC став еталоном для динамічної та виноробної галузі Балкан. З року в рік ми стаємо свідками того, як вина одержують тут своє перше велике визнання, а потім і міжнародну славу».

Balkans International Wine Competition

Журі конкурсу – видатні винні світові експерти, які ретельно оцінюють та нагороджують найкращі вина регіону. Проведення BIWC у Наусі, місці, що тісно пов’язане з виноробною спадщиною Греції, ще більше зміцнює місію заходу.

«Науса має виноробну спадщину, що охоплює сторіччя, і ми пишаємося тим, що вітаємо BIWC 2025 у нашому регіоні. Цей захід не лише виділить наші місцеві вина, а й зміцнить позицію Балкан як динамічного та процвітаючого виноробного регіону на світовій арені», – коментує майбутню подію Ніколаос Куцогіанніс, мер Науси.

Цього року вперше BIWC представить «BALKAN WINE 2040 – Vision & Perspective», міжнародну конференцію, яка збере одних із найвпливовіших діячів виноробної галузі, включаючи провідних виноробів, маркетологів, керівників підприємств та сомельє, щоб обговорити майбутнє балканських вин.

Основні теми конференції:

  • Зміна клімату та проблеми балканських виноробів
  • Роль місцевих та міжнародних сортів винограду
  • Позиціонування балканських вин на світовій винній сцені – маркетингові стратегії та історії успіху
  • Винний туризм на Балканах – важливий інструмент для зростання галузі

Після конференції відбудеться серія ексклюзивних майстер-класів та виставка вин, яка надасть мешканцям та гостям Науси унікальну можливість продегустувати деякі з найкращих вин Балкан. У свою чергу виробники отримають можливість представити свої вина аудиторії професіоналів та винних ентузіастів, створюючи цінну мережу потенційних партнерів.

Галина Ніфору, Wine MBA та директор BIWC, наголошує на важливості цієї нової ініціативи: «З моменту свого створення BIWC був чимось більшим, ніж просто змаганням – це платформа для співпраці, навчання та розширення ринку. Ця конференція знаменує наступний крок у нашій місії з встановлення синергії між балканськими виноробами і світовою індустрією. Наша мета – задати курс на майбутнє балканських вин та зміцнити їхнє місце на світовій винній карті».

Balkans International Wine Competition

BIWC 2025 обіцяє стати знаковою подією, яка вшановуватиме спадщину балканського виноробства і одночасно формуватиме його майбутнє.

З більш детальною інформацією можна ознайомитися на офіційному сайті Balkans International Wine Competition.

  • Пані Галина Нифору, директор BIWC – e-mail: niforou@balkanswine.eu
  • Пані Мирослава Найденова, менеджер з комунікацій – e-mail: pr@balkanswine.eu


⇒ Приєднуйтесь до наших соцмереж ⇒ Оптимістична редакція D+ прийме це за комплімент.

⇒ Кожен лайк  сприймаємо як тост!


 

Balkans International Wine Competition вступає у свій 14-й рік із удосконаленим форматом, підтверджуючи свою роль ключової платформи для демонстрації різноманітності та досконалості балканських вин. Конкурс відбудеться 28-30 травня 2025 року. На 31 травня організатори запланували ексклюзивну міжнародну конференцію «BALKAN WINE 2040 – Vision & Perspective», яка відбудеться вперше. Цього року конкурс переїжджає до Науси, Північна […]

We Are The Champions: як обирали «Кращого сомельє України 2025»

Переможця конкурсу «Кращий сомельє України» від Асоціації сомельє України в цьому році визначено.


Світ вина – це не лише тонкі аромати, витончені смаки та довгі посмаки. Це ще й змагання розуму, дисципліни, чуття та справжнього артистизму. Після тривалої паузи, викликаної повномасштабним вторгненням, конкурс «Кращий сомельє України», який самі учасники вважають свого роду “фіналом Ліги чемпіонів”, повернувся, щоб довести: навіть у найтемніші часи майстерність та пристрасть до своєї справи незламні. І так сталося, що конкурс, який мав визначити переможця та фіналістів, в умовах війни став серйозним екзаменом – на єдність, на зрілість, на мужність зрештою! – для усієї спільноти українських сомельє. І сьогодні без зайвого пафосу кожен представник цієї професії може сміливо сказати: «Ми – кращі! We Are The Champions!”.

Кращий сомельє України 2025

Яскравий старт і напружена боротьба за титул найкращого

Цьогоріч конкурс відбувся у модернових стінах КВЦ «Парковий», де кожна деталь підкреслювала престижність та високий рівень події. Міжнародним інформаційним партнером виступила комунікаційна медіагрупа Drinks+, яка підтримала ініціативу, стежила за впевненими діями досвідчених організаторів, за відбором кандидатів, безпосередньо за фіналом – і досі сприяє висвітленню усіх подій.

Не буду переповідати перипетії змагань, в яких брали участь найсильніші сомельє країни, перейду до найцікавішого – кульмінації. З перших хвилин фінального заходу відчувалася особлива атмосфера – професійна, сповнена очікування й азарту. Кожен етап події був ретельно спланований і майстерно реалізований. Захід розпочався дегустаціями від партнерів – компаній «Маруся Бевереджиз Юкрейн» та SHABO.

Коментована дегустація від бренд-амбасадора SHABO Олега Антіпіна захопила гостей вишуканою підбіркою ігристих. Кожен келих розповідав історію майстерності виноробів, відкривав нові тренди – як-от ігристе з сорту Тельті Курук – і вчергове демонстрував високий рівень та потенціал української виноробні.

SHABO

Ганна Ковалевська, членкиня Асоціації сомельє України та знакова постать у вітчизняному винному бізнесі, представила вина від Шато Мухрані. Вона талановито розповіла про шляхетне біле «Гурулі Мцване» та два виразні вина з сорту Сапераві, які справили враження на гостей глибиною смаку та витонченим характером. Її розповідь оживила історію легендарного шато, що несе у собі відлуння століть, традицій та виноробного мистецтва, яке передається з покоління в покоління.

Шато Мухрані

Це була не просто презентація, а справжня подорож у світ винної гармонії, де кожен ковток розкривав нову грань майстерності виноробів. Гості насолоджувалися винами, коментарями, а тим часом відчувалося, як зростає напруга серед конкурсантів: усі чекали розв’язання головної інтриги – оголошення фіналістів.

Тож після короткої перерви настав час “Ч”. І, скажу відверто, в цьому році перша трійка стала чи не найсильнішою за усю історію спостережень D+ за змаганнями українських сомельє: у фінал вийшли Ігор Постоянкін, Павло Мнухін та Ольга Гірман. Напівфіналістами стали Олексій Бондар (Вінниця) та Павло Кузнецов (Одеса). Тобто завершальний етап обіцяв не бути томним.

Фінальна дуель: напруга, майстерність і боротьба за титул найкращого

У фіналі учасників чекали справжні випробування, що вимагали не лише ґрунтовних знань, а й вищого ступеню майстерності, швидкості реакції та вміння працювати під тиском часу та обставин. Кожне завдання було ретельно продумане (авжеж – над ним працювали справжні профі з Правління АСУ!), щоб розкрити найкращі професійні якості конкурсантів та перевірити їхню здатність орієнтуватися у складних ситуаціях. Змагання проходило англійською мовою та включало наступні завдання:

  • Сервіс під тиском 🙂 та несподівані зміни: два столики, шість гостей, власний бар та 21 хвилина на все про все – від рекомендації вин до приготування коктейлю для професіоналів міксології.
  • Дегустація вина всліпу – за 6 хвилин описати вино за міжнародними стандартами, визначити його походження, вінтаж, сорт.
  • Дегустація всліпу 5 видів міцного напою за 5 хвилин – потрібно назвати матеріал, тип, витримку та країну.
  • Створити ідеальну пару, вибрати напій до… “Київського торта” від Асоціації шеф-кухарів України. (3 хвилини)
  • За 3 хвилини знайти помилки у винній карті.

Кращий сомельє України 2025

Конкурсанти демонстрували талант, витримку й майстерність, долаючи складні випробування, що вимагали не лише знань, а й блискавичної реакції та бездоганного сервісу. І, нарешті, хвилююча мить – оголошення переможця. Після напруженої та захопливої боротьби суддівська колегія, до складу якої увійшли найкращі сомельє України минулих років, а також почесні члени журі та представники All Ukrainian Bartenders Association Ірина Машихіна та Андрій Петровський, ухвалила своє рішення.

Кращий сомельє України 2025

Переможцем конкурсу став Ігор Постоянкін, здобувши титул «Кращий сомельє України 2025». Віце-чемпіоном та найкращим теоретиком змагання був визнаний Павло Мнухін, а третє місце посіла Ольга Гірман, отримавши звання «Найкращий ніс України 2025».

За лаштунками конкурсу: враження організаторів і переможців

Звичайно, ми не могли оминути нагоду поспілкуватися з організаторами та переможцями конкурсу, аби дізнатися з перших вуст про складність випробувань, несподіванки завдань та перші враження від цього виняткового змагання. Президент Асоціації сомельє України Іван Бачурін поділився своїми враженнями: «Коли Правління ухвалювало рішення про проведення конкурсу, ми взяли на себе відповідальність у цей непростий час. Нам вдалося організувати подію, яка була цікавою для гостей, професійною для представників індустрії та захопливою для широкої аудиторії. Конкурсні завдання – максимально наближені до тих, з якими українські сомельє стикаються на міжнародних чемпіонатах. Наприклад, учасники зіштовхнулися з пастками, пов’язаними зі ступенем ігристості напою, температурою подачі та чистотою келихів. Завдяки підтримці партнерів та неймовірним зусиллям команди Правління Асоціації, ми змогли підняти планку цього конкурсу та привернути увагу до професії, яка, як і вся країна, переживає непрості часи. Проте, як показує мій досвід суддівства з 2011 року та організації чемпіонатів із 2018-го, загальний рівень кваліфікації учасників, на жаль, помітно знизився. Нам необхідно відновити престижність професії. Тому всі конкурсні завдання цього року ми вирішили проводити виключно англійською мовою, що стало додатковим викликом для кандидатів. Адже саме професіоналізм і увага до деталей відрізняють майстра від дилетанта».

Віце-президентка Асоціації Наталія Вілінська зазначила, що цього року команда доклала неабияких зусиль, аби конкурс став ще масштабнішим та більш професійним, ніж у попередні роки.

«Світ не стоїть на місці, і ми маємо рухатися вперед. Багато хто казав, що зараз не час, але я була впевнена, що ми впораємось. І, здається, нам вдалося провести конкурс на справді високому рівні», – поділилася міркуваннями Наталія. Розповідаючи про підготовку, вона зауважила, що організаційний процес тривав майже два місяці: переговори з локаціями, координація з партнерами, робота з технічною командою, яка забезпечувала два дні бездоганного супроводу. Цього разу в архіві Асоціації залишаться не лише світлини, а й професійне відео конкурсу, яке транслювалося наживо. Наприкінці розмови з  D+ Наталія підсумувала подію: «Останні шість років я постійно відвідую заходи ASI та конкурси країн Балтії. Саме завдяки таким професіоналам, як Raimonds Tomsons та Jānis Kaļķis (Латвія), Arminas Darasevičius (Литва) та Kristjan Markii (Естонія), я пройшла довгий шлях у суддівстві, організації конкурсів, роботі з партнерами й учасниками. Багато чого ще залишиться за кадром, адже це вже плани на майбутнє. Ми беремо за орієнтир світову Асоціацію, адже наші найкращі сомельє мають гідно представляти Україну на міжнародній арені. В ASI кожен конкурс – це видовищна гра, і цього року ми також вирішили долучитися до неї разом із журі, правлінням та учасниками. Я впевнена, що ви це помітили – цей конкурс був зовсім не схожий на попередні. Але й наступні не будуть схожими на цей, адже ми не збираємося зупинятися». 

Мистецтво винного сервісу: чи потрібні сомельє коктейлі?

Після фінальних змагань, коли напруга вщухла, а переможці та фіналісти нарешті могли перевести подих, ми поцікавилися їхніми враженнями. Вони гідно впоралися з усіма викликами, швидко адаптувалися до несподіваних завдань і, що цікаво, погодилися з думкою, що сучасному сомельє варто більше уваги приділяти коктейльній культурі.

Кращий сомельє України 2025

Втім, у кулуарах не вщухали дискусії: наскільки має сомельє занурюватися в міксологію? Дехто переконаний, що майстер винного сервісу повинен зосереджуватися виключно на вині та міцних напоях у чистому вигляді. Інші доводили, що сучасний світ диктує нові правила, і чим більше знає фахівець, тим більше можливостей відкривається перед гостем, а зрештою і перед самим сомельє.

Адже мистецтво міксології – це не просто змішування напоїв, а глибоке розуміння балансу смаків, текстур та ароматів. В ідеалі сучасний сомельє має бути не лише експертом з вин, а й справжнім гастрономічним консультантом, здатним знаходити ідеальні поєднання, розуміти тренди та вражати гостей неочікуваними смаковими відкриттями.

Тож, можливо, саме цей конкурс стане точкою відліку для нового погляду на професію сомельє в Україні? Час покаже, але одне можна сказати напевне: розвиток і прагнення до нових знань завжди залишаються запорукою успіху.

Ігор Постоянкін, «Кращий сомельє України 2025» і шеф-сомельє ресторану CATCH, співзасновник Ginius LTC поділився своїми враженнями: «Цей конкурс став для мене особливим – я відчував впевненість у своїх силах. Готувався не до змагання, а до професії загалом – 10 років роботи дали свої плоди. Завдання стали складнішими, рівень учасників зріс, і особливо цікаво було змагатися з Павлом і Олею – сильними фахівцями з великим досвідом. Я сприймав конкурс не як випробування, а як можливість показати свій підхід до сервісу – наче працював у новому ресторані. Було легко взаємодіяти з вином та гостями, але важко тримати максимальну концентрацію до фіналу. Це змагання вкотре підтвердило: майстерність – це не просто знання, а вміння застосувати їх у будь-яких умовах. Десь тепла пляшка, десь брудний келих, десь вперше чуєш про коктейль – і ти маєш знайти рішення. Я радий, що рівень конкурсу зростає, але є куди рухатися. Хотілося б ще більшої сцени, більшої аудиторії – усе ж таки, це «фінал Ліги чемпіонів» для винного світу України!»

Павло Мнухін, віце-чемпіон та найкращий теоретик конкурсу «Кращий сомельє України 2025», менеджер HoReCa у Бюро вин, поділився своїми враженнями: «Конкурс – супер! Завдання справді відповідали світовим стандартам, що робить змагання ще більш цінним досвідом для всіх учасників. Було динамічно, складно, але водночас захопливо. Що точно зрозумів – час приділити більше уваги коктейлям! Винна культура невіддільна від міксології, і ця навичка стає все більш актуальною. А головне – неймовірна атмосфера, драйв і непідробні емоції. Це було справжнє свято професіоналізму та пристрасті до своєї справи!»

Ольга Гірман, фіналістка конкурсу «Кращий сомельє України 2025», сомельє Goodwine, засновниця проєкту «Винні Вечорниці»: «Я задоволена своїм результатом, особливо зважаючи на те, що останній конкурс відбувся ще до війни. Це неймовірна можливість для кожного сомельє проявити себе, перевірити знання, зростати професійно та рухатися вперед. Величезна подяка організаторам за їхні зусилля, адже, враховуючи ситуацію в країні, провести конкурс такого рівня — справжній виклик. Цьогорічний рівень змагання був високим, і це відчувалося. Мій досвід участі в міжнародних конкурсах дозволяє сказати, що це дійсно значний крок, який наближає нас до світових стандартів. Особливо складним випробуванням стали 100 теоретичних питань — вони були значно важчими, ніж у попередні роки, що додавало ще більше азарту. Шкода, що багато колег не змогли взяти участь через обставини в країні, але ті, хто змагалися, — справжні молодці. Не бійтеся помилок, розвивайтеся, зростайте і ставайте кращими!»

На завершення

Конкурс «Кращий сомельє України 2025» став не просто змаганням за звання найкращого, а й подією, що підтвердила силу української сомельє-спільноти, її прагнення до розвитку та відповідності міжнародним стандартам. Коментарі учасників, суддів та організаторів свідчать про високу оцінку рівня підготовки і проведення заходу, а також про очевидні ознаки розвитку винної культури в Україні. Конкурс ще раз довів, що професія сомельє в Україні розвивається, а її представники готові до нових викликів. Безперечно, такі змагання є важливим етапом у підвищенні престижу професії, стимулюють професійне зростання і допомагають українським сомельє ставати конкурентоспроможними на світовій арені.

Попри всі труднощі, які сьогодні переживає Україна, цей конкурс став символом стійкості, натхнення та прагнення до досконалості. Нехай наступні роки принесуть ще більше яскравих відкриттів, професійних здобутків і незабутніх моментів! Бажаємо Перемоги, щоб майбутні змагання відбувалися у мирній та процвітаючій країні!

Кращий сомельє України



⇒ Приєднуйтесь до наших соцмереж ⇒ Оптимістична редакція D+ прийме це за комплімент.

⇒ Кожен лайк  сприймаємо як тост!


 

Переможця конкурсу «Кращий сомельє України» від Асоціації сомельє України в цьому році визначено. Світ вина – це не лише тонкі аромати, витончені смаки та довгі посмаки. Це ще й змагання розуму, дисципліни, чуття та справжнього артистизму. Після тривалої паузи, викликаної повномасштабним вторгненням, конкурс «Кращий сомельє України», який самі учасники вважають свого роду “фіналом Ліги чемпіонів”, […]

Споживач вина майбутнього – так ось він який!

WTA та ProWein 2025 досліджують споживчі тенденції та стійкість винного туризму.


Можемо стверджувати, що розуміння мінливого ландшафту споживчих уподобань і екологічних практик для винного  туризму ніколи не було таким критичним як сьогодні. Свій внесок у розв’язання цих гострих питань спробує зробити Wine Travel Awards (WTA) у партнерстві з Drinks+ Media Group, під час  переконливої сесії на ProWein 2025 під назвою «Представляємо споживача вина майбутнього».

Ця сесія з амбітною назвою запланована на 16 березня, у престижний день відкриття найбільшого у світі ярмарку вин і алкогольних напоїв у Дюссельдорфі, Німеччина. За участю двох провідних трендсеттерів світу винного туризму WTA обіцяє обнародувати передові знання про майбутню динаміку винного туризму та поведінку споживачів.

ProWein

ProWein, відомий тим, що залучає світових лідерів галузі, пропонує ідеальне тло для цього дослідження. Сесія розгорнеться в бізнес-форумі в залі 16, місці, яке було ядром лідерства думок на ярмарку. Тут експерти галузі та поціновувачі вина зберуться, щоб обговорити актуальні теми, що формують глобальний винний ринок завтрашнього дня.

Молодий, але вже добре відомий комунікаційний проєкт WTA організував виняткову дискусію експертів – Теоретика і Практика. Теоретичну частину представлятиме професор, доктор Гергей Сольнокі (Gergely Szolnoki) з Університету Гайзенхайма. Практичні кейси, спостереження та аналітичні висновки ми чекаємо від пана Адріана Бріджа (Adrian Bridge), генерального директора компанії The Fladgate Partnership*, футуристичного Центру вина World of Wine (Porto) та керуючого директора The Porto Protocol. Вероніка Бусел, досвідчений експерт з винного маркетингу та керівник відділу Wine Travel Awards і Drinks Media, модеруватиме сесію, забезпечуючи цілеспрямований та насичений діалог.

Szolnoki

Проф. д-р проф. Гергей Сольнокі (Prof. Dr. Prof. h.c. Gergely Szolnoki)

Професор д-р Сольнокі відкриє сесію, поділившись ідеями з серії комплексних досліджень, які він провів з командами провідних експертів. Ці дослідження зосереджені на мінливих демографічних показниках відвідувачів виноробні та глобальних споживачів вина, створюючи майбутній ландшафт винних переваг і стратегій залучення. Його доповідь підкреслить інноваційні методи, що впливають на ці мінливі демографічні показники, надаючи цінну інформацію, яка може бути застосована у всьому спектрі винного бізнесу, від великих підприємств до середніх і малих виноробень.

Adrian Bridge

Адріан Брідж (Adrian Bridge), генеральний директор компанії The Fladgate Partnership, футуристичного Центру вина World of Wine (Porto) та керуючий директор The Porto Protocol

Після академічних висновків Адріан Брідж поділиться своїм особистим досвідом від керівництва The World of Wine, одного з найяскравіших глобальних проєктів винного туризму. Він досліджуватиме роль винного туризму як важливого економічного двигуна. Пан Брідж поділиться досвідом нових стратегій ціноутворення та фінансової стійкості. Підкреслюючи стратегічну перевагу близькості до міста, Адріан Брідж пояснить, як інтеграція міських центрів із виноградниками робить винний туризм більш доступним і привабливим для ширшої аудиторії. Далі він заглибиться в те, як винний туризм може доповнити традиційні моделі винного бізнесу.

Ми радимо усім зацікавленим відвідати цей захід, адже досвід Адріана Бріджа, власника глобальних виробництв вина і одночасно туристичних об’єктів, – унікальний: його ідеї підкріплені власними спостереженнями за тим, як винний туризм розвивається та взаємодіє з більш широкими бізнес-стратегіями на світовому ринку.

Інтерактивні обговорення

Особливістю цієї сесії буде інтерактивна дискусія між професором доктором Сольнокі та Адріаном Бріджем, модератором якої буде Вероніка Бусел. Ця частина програми поєднає представлені теоретичні та практичні аспекти, пропонуючи учасникам багатовимірний погляд на виклики та можливості сучасного винного туризму. Теми включатимуть інтеграцію винного туризму з місцевим і природним туризмом, використання сучасних технологій і впливову роль освітнього контенту в сприянні сталим практикам.

Завершиться сесія сегментом запитань і відповідей, який запропонує аудиторії поспілкуватися безпосередньо з учасниками дискусії, сприяючи глибшому розумінню та, можливо, ініціюючи колаборації.

Чому це важливо?

Ця сесія на ProWein 2025, яку ведуть відомі експерти галузі, має вирішальне значення для тих, хто хоче зрозуміти майбутнє виноробної промисловості та вплинути на неї. Ознайомлюючи учасників з передовими дослідженнями споживачів і перевіреними бізнес-стратегіями, сесія має на меті надати професіоналам винного туризму знання та інструменти, необхідні для адаптації до глобального ринку, що швидко змінюється. І не завжди ці зміни позитивні. А значить, щоб вистояти, треба готуватися.

Учасники отримають корисну інформацію про залучення нових демографічних груп та інтеграцію стійких практик, забезпечуючи продовження процвітання виноробної промисловості відповідно до сучасних споживчих цінностей та економічних реалій.

_____________________

* Досьє D+

Fladgate Partnership – це холдингова компанія, що має бізнес у виробництві портвейнів, туризмі і дистрибуції. Флагманською компанією групи є Taylor’s Port, яка була заснована в 1692 році. У 2001 році до холдінгу увійшов Croft Port, заснований в 1588-му і який в 2018 році відсвяткував своє 430-річчя. А разом з брендом Fonseca Port холдинг Fladgate перетворився на провідного гравця у виробництві порвейнів різних категорій, які продаються в більш ніж 105 країнах.

Fladgate Partnership був піонером у сегменті портвейнів, а з певного часу став лідером і в туризмі. Створення The Yeatman Hotel, що відкрився в 2010 році, можливо, став каталізатором, який запустив туристичний бум у місті Порто. Fladgate також володіє Vintage House Hotel в Піньяо (Pinhão), в самому серці кращих виноградників Португалії. А сам готель розташований в двох кроках від виноградника в 500 га, якими володіє група.

У Португалії холдинг також має дистриб’юторські компанії, що постачають власну та партнерську продукцію готелям, ресторанам, роздрібним торговцям та споживачам.

А п’ять років тому в історичному районі Віла-Нова-де-Гайя (Vila Nova de Gaia) народився на сьогодні вже всесвітньовідомий туристичний Центр WOW. Цей масштабний комплекс було створено в результаті реконструкції старих винних складів портвейну і так було закладено початок культурному кварталу з 7 музеями, 12 ресторанами і барами, магазинами, винною школою і виставковою галереєю.

Останнім надбанням Fladgate стало приєднання IdealDrinks у вересні 2023 року, в результаті чого була утворена  Fladgate Still & Sparkling Wines.



⇒ Приєднуйтесь до наших соцмереж ⇒ Оптимістична редакція D+ прийме це за комплімент.

⇒ Кожен лайк  сприймаємо як тост!


 

WTA та ProWein 2025 досліджують споживчі тенденції та стійкість винного туризму. Можемо стверджувати, що розуміння мінливого ландшафту споживчих уподобань і екологічних практик для винного  туризму ніколи не було таким критичним як сьогодні. Свій внесок у розв’язання цих гострих питань спробує зробити Wine Travel Awards (WTA) у партнерстві з Drinks+ Media Group, під час  переконливої сесії […]

X
Украина