Увага!

Увага! На сайті використовуються cookie файли.

The site uses cookie files

Даний сайт має вікове обмеження.

This site has age restrictions!

Я підтверджую, що мені, на жаль, давно виповнилося 18 років
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Camus Cognac розпочинає новий проєкт

Виробник коньяку Camus оголосив про плани побудувати винокурню Guqi вартістю 30 мільйонів доларів США в Бочжоу, Китай. Наразі відома компанія, якою з моменту заснування і протягом шести поколінь керує сім’я Камю, прагне виробляти трав’яні та ароматні віскі з «китайським характером». Сиріл Камю (Cyril Camus), власник у п’ятому поколінні та президент Camus Cognac, сказав, що вважає Guqi «піонером у світі спиртних напоїв».


План винокурні почали розробляти з початку 2022 року, завод будується в партнерстві з четвертим у світі за величиною брендом байцзю – Gujinggong. «Ми побачили можливість створити разом з Gujinggong щось незвичайне, щось таке, що ніхто інший не зможе зробити, – коментує новий проєкт Райан Камю (Ryan Camus), директор з розвитку бізнесу нових брендів у Camus Cognac. – Ми хочемо показати, що китайський віскі відрізняється від інших, але не поступається їм за якістю».

З 2020 року, через свій підрозділ Spirit of China Camus, Camus Cognac продає байцзю Gujinggong у travel retail. Також Коньячний Дім займається продажем Kweichow Moutai та Shede Spirits у магазинах duty free.

Нова віскікурня Guqi розташована поряд із заводом Gujinggong (в Бочжоу) та поєднуватиме методи виготовлення віскі і методи ферментації, що використовуються при виробництві байцзю, щоб створити «найзапашніший віскі у світі». До плану нового проєкту входить створення центру для відвідувачів, де гостям будуть запропоновані різні цікавинки.

Camus

На підприємстві використовуватимуться місцеві бочки з китайського дубу та перегінні куби із Шотландії. Також виробники дотримуватимуться правил, які використовуються для виробництва шотландського віскі з трирічним процесом витримки. «Тільки продукт з зернового спирту і витриманий у дубі протягом двох років має право маркуватися у Китаї як віскі», – пояснює Райан Камю.

У планах Guqi виробництва двох продуктів: «найзапашнішого віскі у світі» та «трав’яного віскі», шляхом додавання трав’яних есенцій. У Camus Cognac кажуть, що ідея створення трав’яного віскі була продиктована розташуванням винокурні, Бочжоу – столиця традиційної китайської медицини.

Шість років тому сім’я Камю створила ірландський віскі Lambay у партнерстві з сім’єю Беррінгс (Barrings). Суперпреміальний бренд ірландського віскі витримується в бочках з-під коньяку на острові Ламбай.

Нагадаємо, що наразі 5 стипендіатів від Gérard Basset Foundation та Alexa Camus Golden Vines® 2024 in Spirits відправляються на навчання в провінцію Коньяк. До п’ятірки переможців увійшла колумніст Drinks+ та Member of the Wine Travel Awards Advisory’s Board – Катерина Ющенко. Її матеріал про повне занурення в коньяк читайте згодом.

___________________

В останні роки низка міжнародних груп з виробництва напоїв оголосила про великі проєкти з виробництва віскі у Китаї. Pernod Ricard нещодавно випустила свій перший китайський віскі після відкриття винокурні Emeishan вартістю 150 мільйонів доларів США, а Diageo будує завод із виробництва солодового віскі вартістю 75 мільйонів доларів США в провінції Юньнань. Наприкінці 2023 року компанія Angus Dundee Distillers оприлюднила плани будівництва заводу з виробництва солодового віскі у Чунані.

Джерело: thespiritsbusiness.com
Фото: thespiritsbusiness.com, thedrinksbusiness.com

Виробник коньяку Camus оголосив про плани побудувати винокурню Guqi вартістю 30 мільйонів доларів США в Бочжоу, Китай. Наразі відома компанія, якою з моменту заснування і протягом шести поколінь керує сім’я Камю, прагне виробляти трав’яні та ароматні віскі з «китайським характером». Сиріл Камю (Cyril Camus), власник у п’ятому поколінні та президент Camus Cognac, сказав, що вважає […]

Vivanco Museum святкує своє двадцятиліття

29 червня Vivanco Museum, одна з найбільших ікон культури вина у світі, відзначатиме свій ювілей. Приєднатися до свята запрошуються всі бажаючи.


Vivanco Museum, номінант та переможець публічного голосування Wine Travel Awards, святкує свій ювілей та пропонує унікальну можливість – безкоштовно відкрити для себе виноробню та музей, які ЮНЕСКО вважає найкращими у світі.

Vivanco Museum

Це місце було створено щоб просвіщати, навчати, поширювати та взаємодіяти з вином як елементом цивілізації. І ось уже 20 років музей вина у Бріонесі відкриває для відвідувачів всесвіт винних відчуттів через виноробню, музей, дегустаційні курси та ресторан, у привілейованій обстановці, в оточенні виноградників.

Vivanco Museum

«Мені хотілося створити простір, відвідавши який кожен міг би зрозуміти тісні та особливі стосунки, що виникли між вином і людиною», – каже сеньйор Сантьяго Віванко (Santiago Vivanco), автор та засновник Vivanco Museum.

Сантьяго Віванко

Сантьяго Віванко розповідає, що пристрасть до вина перейшла до нього від батька, який був енологом, а також колекціонував все, що пов’язано з вином. «Для мене вино завжди було чимось більшим, ніж просто аромат, смак та текстура. Набагато більше, ніж виноградники та землі. Мене завжди цікавила людська сторона вина та 8000-річна історія, яку воно поділяє з людиною».

Vivanco Museum займає площу 4000 м2, включаючи 5 постійних виставкових залів та зал для тимчасових виставок. Крім демонстрації ремісничого інструменту та опису історії виноробства, Vivanco також представляє витвори мистецтва, що ілюструють натхнення художників вином, тут зберігаються роботи Пабло Пікассо (Pablo Picasso), Хоакіна Соролья (Sorolla), Жоана Міро (Joan Miró), Хуана Гриса (Juan Gris) та ін. Важко знайти кращий приклад де ще б так гармонійно пліч-о-пліч йшли виноробня і мистецтво.

Vivanco Museum

У Vivanco можна дізнатися про походження вина, про виноградні ґрунти в кожній частині світу, про походження та розвиток Ріохі, про те, що таке філоксера, як обробляють виноградники та багато іншого. У Саду Бахуса ви знайдете понад 220 сортів винограду з усього світу. Після їжі духовної, відвідувачі можуть відкрити для себе гастрономію Ріохі в панорамному ресторані вишуканої кухні.

Vivanco Museum

Отже, 29 червня, Vivanco Museum, Бріонес, Насьональ 232.

Приходьте на безкоштовний день відчинених дверей.

Vivanco Museum 20 років!

29 червня Vivanco Museum, одна з найбільших ікон культури вина у світі, відзначатиме свій ювілей. Приєднатися до свята запрошуються всі бажаючи. Vivanco Museum, номінант та переможець публічного голосування Wine Travel Awards, святкує свій ювілей та пропонує унікальну можливість – безкоштовно відкрити для себе виноробню та музей, які ЮНЕСКО вважає найкращими у світі. Це місце було […]

5 стипендіатів від Gérard Basset Foundation та Alexa Camus Golden Vines® 2024 in Spirits відправляються на навчання в провінцію Коньяк

Camus Cognac, відомий виробник, яким з моменту заснування і протягом шести поколінь керує сім’я Камю, другий рік поспіль співпрацює з Liquid Icons та Фондом Жерара Бассе (the Gérard Basset Foundation) – партнером призового фонду Wine Travel Awards.


Мета  колаборації з Коньячним Домом – виявити гідних абітурієнтів серед операторів галузі і присудити стипендії The Alexa Camus Golden Vines® Scholarships in Spirits.

Camus Cognac

12 червня завершився відбір – і ось 5 стипендіатів отримали фінансування для проходження сертифікації WSET на отримання кваліфікації Level 3 Award in Spirits. А Дім Камю запросив їх на 5-денне інтенсивне навчання на базі цього всесвітньовідомого підприємства. До п’ятірки переможців увійшла колумніст Drinks+ та Member of the Wine Travel Awards Advisory’s Board – Катерина Ющенко. Її матеріал про повне занурення в коньяк читайте згодом.

Передбачається, що стипендіати Gérard Basset Foundation, які приїдуть днями до французької провінції Коньяк, не лише одержать теоретичні знання щодо преміальних коньяків, але й матимуть практику в різних відділах Дома Камю, включаючи винокурню, виноградники, льохи та виробництво. Це дозволить стипендіатам зустрітися та повчитися у керівників підрозділів Камю, на власному досвіді зрозуміти, що потрібно для виробництва коньяку вищого світового класу.

Camus Cognac

Куратором навчання буде Алекса Камю (Alexa Camus), віце-президент правління Camus Wines & Spirits. Така практика дозволить стипендіатам розвинути свої знання та компетенції, необхідні для успіху власного  бізнесу в секторі алкогольних напоїв.

Нагадаємо, що до експертної комісії, яка обирала п’ятірку переможців, крім Алекси Камю, входили Джеймс Нісбет (James Nisbet), General Manager of the Luxury Division of Camus Wines & Spirits; Ян Харріс (Ian Harris), MBE DipWSET, довірена особа Фонду Жерара Бассета та генеральний директор WSET 2002-2022 та Романе Бассе (Romané Basset), співзасновник Фонду Жерара Бассе.

Camus

Коментуючи запуск цієї нової ініціативи, пані Алекса Камю зазначила:

«Для мене велика честь підтримати п’ятірку обраних студентів, які будуть за допомогою нашої стипендії вивчати світ міцних напоів. На моєму власному шляху кожен диплом і сертифікат був сходинкою, яка підтверджує, що освіта — це не просто здобуття знань — це ключ, який розкриває потенціал, формує лідерів і перетворює мрії на реальність. У світі вин і спиртних напоїв диплом WSET – це більше, ніж диплом. Це символ досвіду та пристрасті. Ми були раді запропонувати стипендії для підтримки цього прагнення».


Досьє D+

Дім коньяків Camus

Заснований у 1863 році, є 5-м за величиною виробником коньяку та найбільшим у світі, яким досі володіє та управляє сім’я-засновник. Маючи шість поколінь відданості виробництву коньяку найвищої якості, Camus може похвалитися дистриб’юторською мережею, що охоплює понад 110 країн. За статистикою, вони продають пляшку преміального коньяку кожні 13 секунд поціновувачам у всьому світі. Camus спеціалізується на преміальному сегменті для вимогливих клієнтів, виробляючи найароматніший коньяк серед найбільших коньячних будинків, що є відмінною рисою Camus.

Camus-Yuanliu

Дочірня компанія Camus-Yuanliu, що повністю належить Camus, входить до п’ятірки найбільших імпортерів спиртних напоїв преміум-класу в Китаї. Camus-Yuanliu, представляє понад 20 міжнародних брендів від провідних світових дистиляторів і виноробів, пропонує понад 200 продуктів у всіх основних категоріях.

Camus Holding Group

Camus Holding Group складається з шести компаній, включаючи ірландський бренд віскі Lambay і дистрибуцію електронної комерції в Європі та Китаї. Крім того, Camus є найбільшим у світі дистриб’ютором Moutai, преміального китайського Baijiu. У 2023 році сім’я Camus заснувала спільне підприємство з китайською компанією Gujinggong (дохід 6,1 мільярда юанів) для створення віскікурні світового класу в Бочжоу, Китай, поєднуючи міжнародний досвід і унікальні китайські особливості.

Camus Cognac, відомий виробник, яким з моменту заснування і протягом шести поколінь керує сім’я Камю, другий рік поспіль співпрацює з Liquid Icons та Фондом Жерара Бассе (the Gérard Basset Foundation) – партнером призового фонду Wine Travel Awards. Мета  колаборації з Коньячним Домом – виявити гідних абітурієнтів серед операторів галузі і присудити стипендії The Alexa Camus […]

Історична винокурня Rosebank вітає відвідувачів

Один із найвідоміших виробників віскі у Шотландії – Rosebank, відкривається вперше з 1993 року. Закривши виробництво 30 років тому, винокурня, яка колись була відома як «Король нижніх земель», готова повернути собі трон завдяки новій команді та новим перегінним кубам, але маючи той самий характер та курс на успіх.


Винокурня Rosebank, розташована у Камелоні на березі каналу Форт і Клайд між Единбургом та Глазго, бере свій початок у 1840 році, коли Джеймс Ренкін (James Rankine), місцевий торговець вином, перетворив колишні солодовні у власну гуральню. В подальшому виробництво стало частиною United Distillers & Vintners (UDV). Протягом сорока років Ренкін доставляв свій віскі через півсвіту до Австралії. Віскі Rosebank завжди мав репутацію супер елітного шотландського скотчу.

За свою історію винокурня перенесла низку криз (інфляція, падіння світового попиту на віскі тощо). Щоб відродити об’єкт, тут був навіть запущений проєкт броварні Arran Brewery. Але пивоварня проіснувала не довго. У жовтні 2017 році будівлю викупила родина Расселл (Russell), власники Ian Macleod Distillers (IMD), компанії, що володіє Glengoyne Highland Single Malt Scotch Whisky, Isle of Skye Blended Scotch Whisky King Robert II, London Hill Gin та ін.

«Ми придбали торгову марку Rosebank Whisky у Diageo, щоб відновити її шляхом будівництва нового заводу та відновлення виробництва в старому стилі», – прокоментувала родина Расселл.

І ось наразі родина Расселлів вітає гостей на офіційному відкритті оновленої Rosebank, збудованої з використанням вторинної цеглини та деревини з оригінальних покинутих будівель винокурні. У центрі нової винокурні знаходяться три перегінні куби. Віскі Rosebank розливається в бочки з-під бурбона та хересу. Найстаріша бочка, що збереглася, датується 1989 роком, вважається, що залишилося менше 100 бочок Rosebank епохи United Distillers.

«Віскі Rosebank є кращим у Лоуленді* і має бути в п’ятірці кращих шотландських солодів», – пише Джим Мюррей (Jim Murray), англійський письменник, журналіст та віскі-критик. Автор щорічної «Біблії віскі Джима Мюррея».

* Одна із двох історико-географічних частин Шотландії.

Джерело: decanter.com, whiskyadvocate.com
Фото: decanter.com

Один із найвідоміших виробників віскі у Шотландії – Rosebank, відкривається вперше з 1993 року. Закривши виробництво 30 років тому, винокурня, яка колись була відома як «Король нижніх земель», готова повернути собі трон завдяки новій команді та новим перегінним кубам, але маючи той самий характер та курс на успіх.

Конкурс та конференція, присвячені “Винам Срібної Землі”

29 та 30 червня на Закарпатті відбудуться дві важливі події: конкурс «Вина Срібної Землі» та конференція «Вина Срібної Землі: філософія, стратегія та перспективи розвитку ГЗ». Мета заходів неймовірно цікава – дослідити та продемонструвати на загал відмінності теруару та стилістики вин, які сьогодні об’єднані під цією, на перший погляд, ліричною назвою. Але за цією лірикою стоїть майже математика. Принаймні хімія та органолептика, що вирізняють ці унікальні вина України. Організаторами заходів є ГС «Асоціація виноградарів, виноробів та дистиляторів Закарпаття», проєкт ЄС «Інституційна та політична реформа дрібномасштабного сільського господарства» (IPRSA), а також Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (FAO).  Міжнародним інформаційним партнером виступає  медіа-група Drinks+.


Перший дегустаційний конкурс серед малих виноробів «Вина Срібної Землі» відбувся у 2023 році. Тоді участь у заході взяли 30 виробників з усієї області, які надали близько 150 зразків вина. Вина оцінювали у кількох категоріях: сухі (білі, рожеві й червоні), ігристі, солодкі вина та вино глядацьких симпатій.

Цього року конкурс відбудеться вдруге, дегустаційна комісія складатиметься з двох підрозділів (окремо для білих та окремо для червоних вин); всі зразки пройдуть хімічний аналіз (регламент OIV).

«Це останній конкурс, організований «Асоціацією виноградарів, виноробів та дистиляторів Закарпаття, у якому участь зможуть прийняти усі бажаючі. В наступних конкурсах брати участь зможуть виключно ліцензовані виробники», – каже пан Олександр Гарновдій, голова Асоціації, засновник та власник господарства «Винна мануфактура Штифко».

Членами журі конкурсу є представники різних країн, у тому числі – Румунії, Угорщини, Грузії, а також члени Асоціації сомельє України. Директор конкурсу, професорка Одеського національного технологічного університету Наталія Каменєва, а в якості міжнародного спостерігача (представник FAO) доктор технічних наук, завідувачка кафедри технології вина та сенсорного аналізу Одеського національного технологічного університету Оксана Ткаченко.

Основними доповідачами Конференції стануть експерти IPRSA та науковці Закарпаття. Спікер ключової доповіді про філософію та історичне коріння «Вин Срібної Землі» – Олександр Шершун, колишній голова «Асоціації фахівців туристичного супроводу Закарпаття» (через вступ до лав ЗСУ пан Олександр склав свої повноваженння).

Місце події: місто Мукачево, вул. Миру 2.

Організатори раді бачити усіх бажаючих.

З більш детальною інформацією можна буде ознайомитись на сторінці «Асоціації Вина Срібної Землі».

 

29 та 30 червня на Закарпатті ГС «Асоціація виноградарів, виноробів та дистиляторів Закарпаття» разом з проєктом ЄС «Інституційна та політична реформа дрібномасштабного сільського господарства» (IPRSA) та Продовольчою та сільськогосподарською організацією ООН (FAO) проведуть конкурс «Вина Срібної Землі» та конференцію «Вина Срібної Землі: філософія, стратегія та перспективи розвитку ГЗ».

Новий президент Prosecco DOC Consortium

Джанкарло Гвідолін (Giancarlo Guidolin), президент Cantina Viticoltori Ponte та член ради Консорціуму з моменту його заснування, очолюватиме Prosecco DOC Consortium протягом наступних трьох років.


Консорціум опублікував заяву, оголосивши Джанкарло Гвідоліна своїм новим президентом. Сеньйор Гвідолін був призначений одноголосним рішенням. На відповідальній посаді його підтримуватимуть три віце-президенти: Алессандро Боттер (Alessandro Botter), Джанджакомо Галлараті Скотті Бональді (Giangiacomo Gallarati Scotti Bonaldi) та Маттіа Маттіуццо (Mattia Mattiuzzo).

Ключовими цілями Prosecco DOC Consortium є забезпечення якості продукції, захист споживачів і підвищення виробництва шляхом просування та захисту найменування Prosecco в Італії та в усьому світі. Сьогодні Prosecco DOC є найбільш продаваним ігристим вином у світі. 2023 року було виготовлено 616 мільйонів пляшок Просекко. З них 18,8% спожито в Італії, а 81,2% – експортовані; основними ринками збуту є США, Великобританія, Німеччина та Франція.

«Головна мета – консолідувати досягнуті на даний момент результати», – сказав президент Prosecco DOC Джанкарло Гвідолін.

Також, у своїй урочистій промові, новий президент висловив слова вдячності Стефано Занетте (Stefano Zanette), своєму попереднику, наголосивши, що сьогоднішні успіхи це спільна ретельна робота: «Ми розділили шлях, який привів нас до сьогоднішнього дня. Вся справа в наполегливій праці!»

Джерело: thedrinksbusiness.com, glassofbubbly.com
Фото: thedrinksbusiness.com

Консорціум Prosecco DOC опублікував заяву, оголосивши Джанкарло Гвідоліна своїм новим президентом.

Ще одна втрата. На фронті загинув український фотограф Арсен Федосенко

Мабуть немає в Україні виноробні, яку б не засняв на свою камеру Арсен Федосенко. Мабуть немає в Україні винороба, який не став би героєм його світлин. Без перебільшення, його доробок – це повний фотогід винними шляхами країни.  Сука-війна обірвала його життя.  Клята війна обірвала яскравий фотолітопис українського виноробства…


Кажуть, війна забирає кращих… Насправді, війна забирає всіх. Адже кращий сьогодні кожен, хто гине за своїх  – за тебе, за мене, за нашу рідну землю.  Арсен Федосенко загинув. Арсен, який усміхався так, що не треба було казати професійне “чіііз”, – хотілося автоматично усміхнутися у відповідь… І він знімав усміхнені обличчя українських виноробів, темні від засмаги та землі руки виноградарів, грона, налиті життям і сонцем… А потім – заміновані виноградники, снаряди серед поля, пробиті каски… Він став військовим кореспондентом навесні 2022 року. І загинув влітку 2024-го від важких поранень під час запеклих боїв за Харків.

…А в тому мирному і щасливому минулому, яким ми жили до 24 лютого 2022 року, Арсен створював проєкт «Нова історія українського вина». Арсен багато мандрував Україною та робив репортажі про наші крафтові виноробні. Художник-графік за освітою, він 25 років займався фотографією, організовував виставки своїх робіт в Україні та за її межами, пройшов школу сомельє, заснував власний виноградник, став номінантом WTA, вів літопис виноробства України… Доки не розпочалася війна. Він був сином України, за яку пішов на фронт. І за яку загинув.

Арсен Федосенко

Якось Арсен написав: «Я хочу, щоб люди повірили моїм фотографіям, відчули особливість українських вин. Наші вина не схожі на тосканські, пріоратські або бордоські вина. Але чи повинні вони бути такими?.. Щоб розібратися в темі, я пройшов школу сомельє, заснував власний виноградник і вже третій рік вчуся робити вино (чесно кажучи – дуже люблю…). Згодом мій творчий фокус з листя і ягід змістився на виноградаря і винороба, адже їх робота є визначальною в якості вина. Я зрозумів, що лози і ягоди всюди схожі, але що дійсно відрізняється, так це характери та історія виноробів. Це особливі, сильні люди з життєвим досвідом і баченням досконалості, яке вони намагаються передати своєму вину, і це вдається!…»

Ти теж був особливим і сильним, і дійсно відрізнявся від багатьох. Ми вірили завжди твоїм фотографіям, Арсене! І віримо зараз  твоєму останньому твору – твоєму подвигу заради кожного з нас…

Приносимо співчуття рідним, друзям, усім, хто знав і любив тебе. Вічна пам’ять та слава Герою.

Мабуть немає в Україні виноробні, яку б не засняв на свою камеру Арсен Федосенко. Мабуть немає в Україні винороба, який не став би героєм його світлин. Без перебільшення, його доробок – це повний фотогід винними шляхами країни.  Сука-війна обірвала його життя.  Клята війна обірвала яскравий фотолітопис українського виноробства… Кажуть, війна забирає кращих… Насправді, війна забирає […]

Пивна «магістраль» для вболівальників Євро-2024

Інженери подбали про те, щоб уболівальники Чемпіонату Європу з футболу мали достатньо пива на стадіоні в Гельзенкірхені.


Стадіон Veltins-Arena, також відомий як Arena AufSchalke, розташований у землі Північний Рейн-Вестфалія, був відкритий у 2001 році та має низку технологічних особливостей, у тому числі – розсувний дах. Але, що особливо важливо для любителів пива – тут є «пивна супермагістраль», якою пиво доставляється в крани прямо з льоху.

На Veltins-Arena, домашньому стадіоні футбольного клубу «Шальке О4», є п’ятикілометровий трубопровід, що з’єднується з пивоварним заводом, а насос працює лише в один бік, перекачуючи пиво на місце призначення. З літа 2005 року стадіон має ім’я німецької пивоварної компанії Veltins (одна з найбільших приватних пивоварень Німеччини). Саме пиво цієї компанії і постачається уболівальникам на Veltins-Arena.

Якщо все пиво не буде випите під час гри, існує можливість відкачати напій та перевезти його назад до Veltins. За даними компанії, арена може одночасно вмістити 52 000 літрів пива або 91 507 пінтів у чотирьох контейнерах для зберігання. Для того щоб пиво було завжди ідеально охолодженим – трубопровід оточений сучасними ізоляційними матеріалами.

Перший мат Євро-2024 відбудеться у Мюнхені 14 червня між Німеччиною та Шотландією. На «пивному» стадіоні у Гельзенкірхені пройдуть матчі: Сербія – Англія (16 червня); Іспанія – Італія (20 червня); Грузія – Португалія (26 червня); 30 червня 1/8 фіналу.

Уряд Великобританії заявив, що якщо Англія чи Шотландія вийдуть до півфіналу Євро-2024, місцевим пабам буде дозволено продовжити години роботи до 1 години ночі (тобто на дві години), у дні цих вирішальних для країни матчів, таким чином усі бажаючи матимуть можливість дивитися матчі в улюблених пабах.

Півфінали наразі заплановані на вівторок – 9 липня та середу – 10 липня, фінал відбудеться у неділю – 14 липня. Хто буде їхніми учасниками, поки що невідомо нікому.

Джерело: thedrinksbusiness.com, english.theleader.lk/sports
Фото: english.theleader.lk/sports

Інженери подбали про те, щоб уболівальники Чемпіонату Європу з футболу мали достатньо пива на стадіоні в Гельзенкірхені. Стадіон Veltins-Arena, також відомий як Arena AufSchalke, розташований у землі Північний Рейн-Вестфалія, був відкритий у 2001 році та має низку технологічних особливостей, у тому числі – розсувний дах. Але, що особливо важливо для любителів пива – тут є […]

Ужгородський національний університет та Одеський національний технологічний університет підписали документ про співпрацю

На зустріч з метою підписання меморандуму зібралися ректор УжНУ Володимир Смоланка, доктор технічних наук, завідувачка кафедри технології вина та сенсорного аналізу ОНТУ Оксана Ткаченко та професорка Наталія Каменєва. Також були присутні завідувач кафедри плодоовочівництва і виноградарства УжНУ Віталій Симочко, завідувач кафедри соціології та соціальної роботи УжНУ Федір Шандор, помічниця ректора УжНУ Крістіна Товт, представник «Асоціації виноградарів, виноробів та дистиляторів Закарпаття» Олександр Ковач.


В ході зустрічі представників ВНЗ було підписано документ про співробітництво, а також визначені основні напрями подальшої колаборації, яка буде направлена на розвиток виноградарства і виноробства Закарпаття, про що на своїх сторінках а соцсітях повідомили Віталій Симочко та Олександр Гарновдій – керівник «Асоціації виноградарів, виноробів та дистиляторів Закарпаття» та власник господарства «Винна мануфактура Штифко».

Отже у рамках співробітництва УжНУ та ОНТУ у вересні 2024 року розпочнуться курси підвищення кваліфікації за напрямами технології виноробства та сенсорного аналізу, підготовку за якими будуть забезпечувати фахівці обох ВНЗ. Також (у 2025-2026 навчальному році), заплановано відкриття магістерської освітньої програми, у межах спеціальності «Садівництво та виноградарство».

«Закарпаття має неоціненний потенціал у галузі виноградарства і виноробства, реалізація якого дасть змогу вивести галузь на кардинально новий, європейський рівень», – зазначили присутні на зустрічі.

У січні цього року, на конкурсі «Червене Вино-2024», в єксклюзивному коментарі Drinks+ пані Оксана Ткаченко розповіла, про подальші плани, спрямовані на покращення якості вин Закарпаття. «Моя роль – це технічна підтримка, навчальні програми, проведення різноманітних тренінгів з технології вина, виноградарства, впровадження географічних найменувань тощо, участь в яких братимуть як міжнародні так й вітчизняні експерти».

Джерело: facebook.com, uzhnu.edu.ua/uk/news
Фото: uzhnu.edu.ua/uk/news

На зустріч з метою підписання меморандуму зібралися ректор УжНУ Володимир Смоланка, доктор технічних наук, завідувачка кафедри технології вина та сенсорного аналізу ОНТУ Оксана Ткаченко та професорка Наталія Каменєва. Також були присутні завідувач кафедри плодоовочівництва і виноградарства УжНУ Віталій Симочко, завідувач кафедри соціології та соціальної роботи УжНУ Федір Шандор, помічниця ректора УжНУ Крістіна Товт, представник «Асоціації […]

Тисячі ентузіастів вина відвідали фестиваль RO-WINE у Бухаресті

Весняний фестиваль RO-WINE, номінант WTA (Enogastronomic Events/Event of the Year), який відбувся 24-26 травня 2024 року у Fratelli Studios, зібрав тисячі любителів вина з усієї країни та з-за кордону. Подія запропонувала унікальний і незабутній досвід, в якому було представлено понад 10 000 пляшок вина, понад 2 000 піц із ретельно відібраними інгредієнтами та понад 2 000 фірмових сортів кави від Constantin Coffee.


У трьох тематичних зонах відвідувачі могли ознайомитися з понад 1500 марками вин, деякі з яких нещодавно випущені, від відомих місцевих виноробень і міжнародних виноробень, які дебютували в Румунії, включно з виробниками з Греції, Аргентини та Франції (Шампань).

Студія 1 — об’єднала відомих виробників вина разом із молодими виноробнями Румунії та Молдови. Відвідувачі мали можливість вибрати вина, які відповідали їхньому смаку, від останніх урожаїв — 2023 для білих і рожевих, 2022 для червоних — до дорогоцінних марок, які увійшли в історію за останнє десятиліття чи більше.

Студія 2 — Салон «Смак Італії» , організований у партнерстві з Італійським торговим агентством (ICE), відвідав Посол Італії в Румунії Альфредо Мангоні, який спілкувався з відвідувачами та насолоджувався фестивалем RO-WINE.

Студія 3 — присвячена імпортерам, була заповнена ігристими винами, такими як Prosecco, Franciacorta, Cava та Champagne, а також відмінним вибором тихих вин від найвідоміших компаній.

Італійське торгове агентство (ICE) організувало майстер-клас з оливкової олії під керівництвом Едоардо Наті з UNAPROL, давши учасникам можливість відрізнити та оцінити атрибути автентичної високоякісної оливкової олії.

Винні ентузіасти з великим бажанням брали участь в ексклюзивних тестингах, запропонованих організаторами фестивалю, в результаті чого дві найочікуваніші дегустації були розпродані за лічені хвилини після оголошення.

У зоні майстер-класів проходили дегустації під керівництвом відомих експертів, які розкривали секрети вина. Учасники отримали унікальний досвід, зокрема дегустацію ексклюзивного шампанського (вина з приватних резервів), 100-бальні вина Parker Bordeaux та майстер-класи, які проводили міжнародні експерти, спеціально запрошені для цієї події.

Шеф-кухар Овідіу Малішевскі приготував кілька закусок, які ідеально поєднувалися з представленими винами, наприклад Risotto al Nero d’Avola – справжню кулінарну насолоду, яку оцінили всі учасники.

Партнер фестивалю Macromex підготував на вихідні неперевершені делікатеси для гурманів, представлені на п’яти виставкових стендах. Учасники насолоджувалися фуд-зоною, де могли скуштувати смаколики, приготовані Macromex та її брендами, Food and Glory, Philadelphia Румунія, La Lorraine Румунія та Dr. Oetker Professional. Крім того, організатори провели розіграш смачних призів.

Вибір гурманів доповнила спеціальна кава від компанії Constantin Coffee, яка запропонувала учасникам комплексну еногастрономічну подорож. Кава, як завжди, була високо оцінена та користувалася великим попитом протягом усього фестивалю.

Весняний фестиваль RO-Wine Bucharest був сповнений сюрпризів, нових етикеток і делікатесів для гурманів, які ідеально поєднувалися з преміальними винами на кожному стенді.

RO-Wine у ​​Бухаресті мав справжній успіх. Організатори повідомили про значну присутність представників HoReCa, що сприяє встановленню цінних зв’язків між ними та виробниками, присутніми на ярмарку. Подія привернула вражаючу кількість молодих ентузіастів вина, а запуск нових етикеток привніс свіжий подих у галузь. Багато нових виробників продемонстрували свою продукцію, сприяючи різноманітності та якості досвіду, запропонованого учасникам! — розповіли організатори фестивалю Марінела Арделян та Лівіу та Міхай Попеску.

Контакт для преси:  Antonia Văideanu

Електронна пошта: info@romaniawinefestival.com

Телефон: 0763409052

Весняний фестиваль RO-WINE, номінант WTA (Enogastronomic Events/Event of the Year), який відбувся 24-26 травня 2024 року у Fratelli Studios, зібрав тисячі любителів вина з усієї країни та з-за кордону. Подія запропонувала унікальний і незабутній досвід, в якому було представлено понад 10 000 пляшок вина, понад 2 000 піц із ретельно відібраними інгредієнтами та понад 2 […]

X
Украина