Увага!

Увага! На сайті використовуються cookie файли.

The site uses cookie files

Даний сайт має вікове обмеження.

This site has age restrictions!

Я підтверджую, що мені, на жаль, давно виповнилося 18 років
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Сомельє в законі

Цього року вперше в Україні відкривається набір до вищого учбового закладу, де можна здобути освіту сомельє.


24 червня стане Днем українського сомельє. Адже в 2025 році саме цього дня було офіційно затверджено Професійний Стандарт для цієї професії. Це сталося за ініціативою та завдяки багаторічним зусиллям керівників першої в Україні Школи сомельє компанії «Майстер-клас», яка разом з очільниками Академії праці, соціальних відносин і туризму розробили та одержали державні затвердження відповідного Професійного Стандарту.

Співзасновниця Школи сомельє «Майстер-клас» Наталія Благополучна на своїй сторінці в ФБ поділилася цією надихаючою новиною з друзями: «Це була наша мрія з 2000 року! Коли ще професію сомельє плутали з країною Сомалі!)) І ось, не пройшло і 25 років))».

Це дійсно був довгий шлях в чверть століття, протягом якого ініціативна група не лише розробила навчальні плани, прописала стандарти, але й провела все це через бюрократичні конструкції та нарешті затвердила на державному рівні.

Насправді, цю подію важко переоцінити: «легітимізація» освіти сомельє, її вихід на вищі щаблі та урівняння в правах з іншими професіями нарешті поставили крапку в процесі формування України як повноцінної виноробної країни. Адже як такою її робить не лише гідне виноробство, але й прийнятний рівень (принаймні середній по країні) культури споживання вина. А довести ці показники до задовільних норм здатні саме сомельє. Отже нарешті цей останній крок до порогу в цивілізований світ зроблено. Лишається рухатися далі.

Завдяки цій історичній події до списку спеціальностей, які можна буде освоїти в Академії праці, соціальних відносин і туризму, долучилася професія сомельє. Учбовий заклад запрошує абітурієнтів на навчання за стандартизованою програмою «Сомельє» на кафедрі «Енотехнологій та сервісу в сегменті готельно-ресторанного бізнесу». В цьому році бажаючі мають подавати документи на кафедру менеджменту економічного факультету, де працює відповідний підрозділ. У 2025 році вступна кампанія для абітурієнтів, які планують здобути ступінь бакалавра, стартує 1 липня з реєстрації електронних кабінетів.

Коли подавати заяви, складати іспити та чекати рейтинги, – дізнавайтеся в Академії



⇒ Приєднуйтесь до наших соцмереж ⇒ Оптимістична редакція D+ прийме це за комплімент.

⇒ Кожен лайк  сприймаємо як тост!

Цього року вперше в Україні відкривається набір до вищого учбового закладу, де можна здобути освіту сомельє. 24 червня стане Днем українського сомельє. Адже в 2025 році саме цього дня було офіційно затверджено Професійний Стандарт для цієї професії. Це сталося за ініціативою та завдяки багаторічним зусиллям керівників першої в Україні Школи сомельє компанії «Майстер-клас», яка разом […]

Meininger’s International, гуд бай!

Авторитетне видавництво Meininger Verlag (Німеччина) оголосило про припинення діяльності онлайн-формату та розсилки новин MEININGER’S INTERNATIONAL.


В рамках більш широкої міжнародної бізнес-стратегії видавничий дім, що спеціалізується на темі вин та міцних напоїв, заявив, що тепер зосередиться на зміцненні своїх основних медіабрендів Weinwirtschaft та Meininger’s Sommelier, які планує вивести на глобальний рівень. Видавці заявляють, що на початок 2026 року ці ресурси будуть доступні англійською для ключових цільових груп по всій Європі, включаючи ринки On- та Off-Trade, а також спільноті світових виробників.

Керівництво Meininger Verlag у відкритому листі щиро дякує команді MEININGER’S INTERNATIONAL, доктору Ані Циммер (Dr. Anja Zimmer), головному редактору та Роберту Джозефу (Robert Joseph), редактору з загальних питань, за їх багаторічну професійну співпрацю та їх пристрасний і відданий внесок у це виключно професійне і по-справжньому глибоке видання. Як пояснюють видавці своє рішення, воно було спричинене розумінням сучасного стану світового ринку вина.

Як на нашу думку, з огляду на це можна зробити досить прикрі висновки, що стан світового ринку вина досить критичний. І, як бачимо, першими потерпають високоякісні, а тому високовартісні видання. Зі свого боку, медіа група Drinks+ висловлює велику подяку за блискучу журналістську роботу команді MEININGER’S INTERNATIONAL. Вони були для нас не лише колегами та партнерами, а багато в чому взірцем та вчителями. Їхні статті надихали, відкривали нові обрії, розуміння процесів та ринків.

Наостанок наведемо «Слово редакторів» – доктора Ані Циммер та пана Роберта Джозефа до своїх читачів:

«Завжди нелегко прощатися з тим, що ви допомогли створити. Але іноді це необхідно. Наша місія полягала в інформуванні, об’єднанні та висвітленні викликів міжнародної винної торгівлі – за допомогою незалежної журналістики, яка була заснована на фактах, далекоглядна і завжди ґрунтувалася на реаліях світового ринку. Ми прагли надати особам, що приймають рішення, надійний компас у швидкоплинній галузі. Це багато важило для нас і пов’язувало із неймовірною світовою винною спільнотою.

Відгуки, дебати та підтримка, які ми отримали від вас, – наших читачів, партнерів, авторів та співавторів, – підтримували нас і надавали сенсу нашій роботі. Дякуємо, що ви стали частиною цієї подорожі. Ми впевнені, що це не прощання надовго – ми з нетерпінням чекаємо на можливість знову перетнутися дуже скоро, у нових форматах, нових контекстах і зі свіжими перспективами».

Будемо чекати!



⇒ Приєднуйтесь до наших соцмереж ⇒ Оптимістична редакція D+ прийме це за комплімент.

⇒ Кожен лайк  сприймаємо як тост!


 

Авторитетне видавництво Meininger Verlag (Німеччина) оголосило про припинення діяльності онлайн-формату та розсилки новин MEININGER’S INTERNATIONAL. В рамках більш широкої міжнародної бізнес-стратегії видавничий дім, що спеціалізується на темі вин та міцних напоїв, заявив, що тепер зосередиться на зміцненні своїх основних медіабрендів Weinwirtschaft та Meininger’s Sommelier, які планує вивести на глобальний рівень. Видавці заявляють, що на початок […]

Законодавчі зміни у шведському виноробстві

З 1 червня 2025 року у Швеції знято обмеження на прямі продажі вина з мікровиноделен.


Початок червня 2025 року ознаменувався важливою подією для виробників алкоголю у Швеції. Набули чинності нові правила, які дозволяють невеликим виноробням, пивоварням та дистилеріям реалізовувати продукцію безпосередньо на своїй території. Наразі вони можуть продавати до 3 літрів алкоголю на людину (для дистилерій – до 0,7 літри) після проведення екскурсії.

Ця історична зміна скасовує більш ніж 100-річну монополію на продаж алкоголю через державні магазини Systembolaget.

Швеція

Нововведення стимулювало зростання винного туризму у південному регіоні Швеції – Сконі. Місцеві виробники пропонують не лише дегустації, а й висококласні бутік-готелі, ресторани, СПА-процедури, майстер-класи. Серед найбільш популярних місць: Thora Vingård, Åstad Vingård, Vejby Vingård, Kullabergs Vingård. Остання здобула визнання на міжнародних конкурсах, включаючи AWC Vienna, та була відзначена титулом Star Winery.

Швеція

Виноробні Сконі активно впроваджують екологічно чисті методи виробництва. Так Kullabergs Vingård, що розташована на півострові Кулла в Сконі, займається виробництвом вина, сидру та дистилятів з використанням стійких сортів винограду, таких як Solaris, Souvignier Gris та Muscaris, це дозволяє мінімізувати використання пестицидів та гербіцидів. Виноробня також застосовує інноваційні технології, включаючи лазерні системи для відлякування птахів та автоматичні машини для збирання врожаю, що підвищує ефективність та якість продукції.

У 2024 році на конкурсі The Swedish Wine Tasting 2024, який проходив в Енгельгольмі, шведське ігристе вино Immelen 2021 від Kullabergs Vingård посіло перше місце, випередивши такі відомі марки, як Louis Jadot Pouilly-Fuissé 2022 (Франція) та Langham Culver Classic Cuvée Extra Brut (Англія). У конкурсі брали участь 24 вина: 12 шведських та 12 європейських.



⇒ Приєднуйтесь до наших соцмереж ⇒ Оптимістична редакція D+ прийме це за комплімент.

⇒ Кожен лайк  сприймаємо як тост!


Джерело: thetimes.com, theswedishwinetasting.com, kullabergs.se
Фото: thetimes.com, facebook.com/Kullabergs/photos

З 1 червня 2025 року у Швеції знято обмеження на прямі продажі вина з мікровиноделен. Початок червня 2025 року ознаменувався важливою подією для виробників алкоголю у Швеції. Набули чинності нові правила, які дозволяють невеликим виноробням, пивоварням та дистилеріям реалізовувати продукцію безпосередньо на своїй території. Наразі вони можуть продавати до 3 літрів алкоголю на людину (для […]

Відкрийте смак Бургундії крізь призму Grands Crus

Cité des Climats et Vins de Bourgogne – переможець WTA 2024-2025 у номінації Education in Enotourism/Cultural Mission – запрошує на унікальний освітній винний курс.


З 24 по 27 червня 2025 року у винній школі Cité des Climats et Vins de Bourgogne у Боні відбудеться подія, яку неможливо пропустити справжнім поціновувачам вина. Раз на рік Бургундська винна школа відкриває двері для лише 15 учасників, які отримають унікальну можливість скуштувати всі 33 Grands Crus Бургундії протягом трьох виняткових днів, наповнених дегустаціями та знайомствами з найкращими виноробами регіону.

Cité des Climats et Vins de Bourgogne

Що на вас чекає:

  • Незабутній досвід дегустації: 33 Grands Crus Бургундії;
  • Дегустації з виноробами Grands Cru у професійному залі школи;
  • Поглиблений ландшафтний аналіз на виноградниках — просто в серці терруару;
  • Технічні курси з теруарів, кліма та інших географічних особливостей Бургундії;
  • Вишукана локальна гастрономія та культурні вечори;
  • Експертне занурення в концепцію Grands Crus під керівництвом фахівців.

Місце проведення: Cité des Climats et Vins de Bourgogne, Beaune, Франція
Дати: 24–27 червня 2025 року
Мова викладання: англійська
Вартість участі: €3500 з особи

Залишилося лише кілька місць! Попередня реєстрація обов’язкова.

Контакт для реєстрації: aude.antin@citeclimatsvins.com

Відкрийте для себе сутність Бургундії через призму її найвеличніших вин. Цей курс – більше, ніж навчання: це подорож до самої душі Grands Crus.

PS. Рекомендується мати хороший рівень дегустаційної підготовки для повного занурення.

Cité des Climats et Vins de Bourgogne



⇒ Приєднуйтесь до наших соцмереж ⇒ Оптимістична редакція D+ прийме це за комплімент.

⇒ Кожен лайк  сприймаємо як тост!


 

Cité des Climats et Vins de Bourgogne – переможець WTA 2024-2025 у номінації Education in Enotourism/Cultural Mission – запрошує на унікальний освітній винний курс. З 24 по 27 червня 2025 року у винній школі Cité des Climats et Vins de Bourgogne у Боні відбудеться подія, яку неможливо пропустити справжнім поціновувачам вина. Раз на рік Бургундська […]

BAROMETER BAR SHOW 2025. The Power of Comeback

У нас дві новини – і обидві гарні.


Перша: BAROMETER BAR SHOW цього року став переможцем публічного голосування престижної міжнародної премії Wine Travel Awards 2024-2025. Вітаємо команду з міжнародним визнанням! Ця перемога підтверджує авторитет українського «Барометра»  у світі і роль заходу у популяризації України як активного гравця на глобальній мапі.

І новина друга: попри все, 27–28 вересня у Києві відбудеться чергове BAROMETER BAR SHOW 2025! Нагадаємо, засноване у 2016 році BAROMETER BAR SHOW збирає під одним дахом професіоналів барної справи, рестораторів, дистриб’юторів, виробників високоякісного алкоголю та поціновувачів барної культури. За десятиріччя свого існування захід перетворився на справжнє міжнародне ком’юніті, де народжуються тренди, професіонали діляться досвідом та обговорюють майбутнє індустрії. На цьому майданчику гармонійно поєднуються виставки алкогольних брендів, майстер-класи від зіркових барменів, дегустації, барні батли та бізнес-лекції.

На майданчику BAROMETER BAR SHOW вирує професійне життя – бармени та міксологи отримують натхнення та нові техніки, ресторатори знайомляться з трендами і знаходять нових партнерів, дистриб’ютори відкривають нові бренди для ринку.

У часи, коли підтримка має особливу вагу, BAROMETER BAR SHOW також став потужною платформою добрих справ. Команда проєкту активно реалізує благодійну місію, спрямовану на допомогу українським захисникам, постраждалим від війни. Частина прибутку від події спрямовується на потреби волонтерських та гуманітарних проєктів. На території шоу діють благодійні бари та аукціони, кошти з яких ідуть на підтримку армії та відновлення інфраструктури, зруйнованої російськими агресорами, а також збираються донати для постраждалих барменів і закладів. BAROMETER  – це яскравий приклад того, як індустрія гостинності може не лише вчити чи надихати, а й конкретно допомагати країні у найскладніші часи.

BAROMETER

Цьогорічна тема шоу – «Сила повернення» (The Power of Comeback). У фокусі – відродження індустрії під час глобальних викликів, зростання локальних брендів, сталий розвиток та еволюція барної культури.

Очікуються:

  • 10 000+ відвідувачів
  • 200+ алкогольних брендів
  • 40+ спікерів з 20 країн світу
  • 20 тематичних барів на території шоу
  • Нові формати навчання та дегустації

 Локація: традиційно – КВЦ «Парковий», на мальовничому схилі Дніпра.

На професіоналів і любителів коктейлів та барної культури чекають яскраві вихідні у світі смаку, стилю і міксу.

BAROMETER BAR SHOW – це не лише про алкоголь. Це про людей, обмін досвідом і рух індустрії вперед.

Більше інформації та квитки незабаром на офіційному сайті barometer.show



⇒ Приєднуйтесь до наших соцмереж ⇒ Оптимістична редакція D+ прийме це за комплімент.

⇒ Кожен лайк  сприймаємо як тост!


 

У нас дві новини – і обидві гарні. Перша: BAROMETER BAR SHOW цього року став переможцем публічного голосування престижної міжнародної премії Wine Travel Awards 2024-2025. Вітаємо команду з міжнародним визнанням! Ця перемога підтверджує авторитет українського «Барометра»  у світі і роль заходу у популяризації України як активного гравця на глобальній мапі. І новина друга: попри все, […]

Винороби Європи стикаються з найгострішими наслідками глобального потепління

Виробники винограду в Європі постраждали від змін клімату більше, ніж винороби з інших частин світу. Про це йде мова у досліджені, яке було проведене вченими з різних країн під керівництвом доктора Елізабет Волковіч (Elizabeth Wolkovich) з Університету Британської Колумбії (University of British Columbia). Науковий аналіз опубліковано у журналі PLOS Climate.


Дослідники встановили, що саме Європа відчула на собі найсильніші наслідки глобального потепління – зростання температур і збільшення кількості надзвичайно спекотних днів тут суттєво перевищує аналогічні показники на інших континентах. Керівниця дослідження, доктор Елізабет Волковіч з Університету Британської Колумбії, назвала отримані дані «тривожними».

Команда науковців проаналізувала фенологію виноградної лози. Вони оцінили дані понад 500 сортів винограду. У дослідженні враховувалися 10 ключових кліматичних показників, від мінімальних температур під час періоду спокою та появи бруньок до екстремальних температур протягом вегетаційного періоду, а також температуру та кількість опадів під час збору врожаю.

Результати дослідження підтвердили, що всі виноробні регіони світу зазнали впливу кліматичних змін, проте Європа – найбільше. Саме тут зафіксовано найзначніше зростання кількості днів із температурою понад 35°C, а також найвищі температури протягом вегетаційного періоду. Для порівняння, у Північній Америці спостерігалося менше зростання середніх температур та екстремальних значень.

Це дослідження стало результатом великого міждисциплінарного проєкту, у якому брали участь кліматологи, аграрні моделювальники, макроекологи та експерти з генетики винограду з Франції, Іспанії, США та Канади.

Велику роль відіграв і архів даних дослідницького центру INRAE Domaine de Vassal, який десятиліттями накопичує інформацію про сорти винограду.

«Той факт, що найбільші зміни спостерігалися саме в показниках теплових екстремумів і загального теплового навантаження, став для мене несподіваним. Адже зазвичай ми очікуємо, що кліматичні зміни найбільше впливатимуть на підвищення мінімальних температур — тому я припускала, що найбільше зміняться такі показники, як холодна погода під час розпускання бруньок чи збору врожаю. Але насправді найчастіше змінювалися саме показники, пов’язані з високими температурами», – каже Елізабет Волковіч.



⇒ Приєднуйтесь до наших соцмереж ⇒ Оптимістична редакція D+ прийме це за комплімент.

⇒ Кожен лайк  сприймаємо як тост!


Джерело: decanter.com
Фото: ranok-portal.com.ua

Виробники винограду в Європі постраждали від змін клімату більше, ніж винороби з інших частин світу. Про це йде мова у досліджені, яке було проведене вченими з різних країн під керівництвом доктора Елізабет Волковіч (Elizabeth Wolkovich) з Університету Британської Колумбії (University of British Columbia). Науковий аналіз опубліковано у журналі PLOS Climate. Дослідники встановили, що саме Європа […]

Decanter World Wine Awards 2025: скоро дізнаємось переможців

Очікувані результати Decanter World Wine Awards (DWWA) 2025 будуть опубліковані у середу, 18 червня.


Decanter World Wine Awards залишається найбільшим винним конкурсом у світі, відомим своєю надзвичайно ретельною системою оцінювання. У 2025 році тисячі вин оцінювалися всліпу найкращими експертами світу. У складі журі 248 суддів з 35 країн, серед яких 72 MW та 22 MS.

Decanter World Wine Awards 2021

У 2025 році було отримано:

  • 50 медалей Best In Show (лише 0,3 % від загальної кількості учасників);
  • 137 платинових;
  • 732 золотих.

На DWWA 2025 з’явилася категорія Value Gold за вина, що коштують до £15. Було представлено топ‑30 таких вин.

Один з суддів – Тім Марсон (Tim Marson MW), зазначив: «Нагорода Value Gold дуже важлива, і вона особливо важлива зараз, коли ми відчуваємо брак грошей. Це ринок якості, але також неймовірного співвідношення ціни та якості».

Серед інших новинок Decanter World Wine Awards 2025 – спеціальна категорія Magnum, яка нещодавно вийшла за межі регіону Шампань.

Результати конкурсу буде оголошено 18 червня 2025 року, саме тоді стануть відомі всі Best in Show, Plat­inum, Gold, Value Gold тощо.

Наповнюємо келихи українським вином та тримаємо кулачки за наших.



⇒ Приєднуйтесь до наших соцмереж ⇒ Оптимістична редакція D+ прийме це за комплімент.

⇒ Кожен лайк  сприймаємо як тост!


Джерело: decanter.com
Фото: decanter.com

 

Очікувані результати Decanter World Wine Awards (DWWA) 2025 будуть опубліковані у середу, 18 червня. Decanter World Wine Awards залишається найбільшим винним конкурсом у світі, відомим своєю надзвичайно ретельною системою оцінювання. У 2025 році тисячі вин оцінювалися всліпу найкращими експертами світу. У складі журі 248 суддів з 35 країн, серед яких 72 MW та 22 MS. […]

Історичний захист в Одеському національному технологічному університеті

Наприкінці квітня цього року в Одеському національному технологічному університеті (ОНТУ) відбулася знакова для української науки подія – перший в історії країни захист дисертації на здобуття ступеня доктора філософії (PhD) за напрямом виноробства. Авторкою дисертації стала Олена Валевська.


Дослідження присвячене розвитку українського виноробства на прикладі сорту Рислінг Рейнський. Тема наукової роботи: «Удосконалення технології білих вин з винограду сорту Рислінг Рейнський в умовах кліматичних змін». Науковий керівник – доктор сільськогосподарських наук, професор Наталя Валеріївна Каменева.

Олена Валевська

Навчання тривало протягом чотирьох років (з вересня 2021 по квітень 2025 року), тобто майже весь період в умовах повномасштабної війни. Частина роботи над дисертацією та стажування проходили в Університеті Гайзенхайма (Німеччина), та на виноградниках всесвітньо відомого мозельського виробника JJ Prüm (виноробню було засновано у 1911 році, відтоді вона славиться витонченими винами з ідеальним балансом та великим потенціалом для витримки).

Олена Валевська

Захист відбувся на кафедрі Технології вина та сенсорного аналізу ОНТУ. Це перший випадок, коли для захисту наукової роботи за спеціальністю 181 – «Харчові технології» (з фокусом на виноробстві) було створено спеціалізовану разову вчену раду. Завідувачка кафедри – доктор технічних наук, професор Оксана Борисівна Ткаченко.

Вітаємо Олену Валевську із здобуттям ступеня доктора філософії (PhD) за напрямом виноробства. Немає сумніву, що цей захист є не тільки вагомим особистим здобутком дослідниці, а й потужним імпульсом для подальшого розвитку досліджень у сфері виноробства України.

Олена Валевська



⇒ Приєднуйтесь до наших соцмереж ⇒ Оптимістична редакція D+ прийме це за комплімент.

⇒ Кожен лайк  сприймаємо як тост!


 

Наприкінці квітня цього року в Одеському національному технологічному університеті (ОНТУ) відбулася знакова для української науки подія – перший в історії країни захист дисертації на здобуття ступеня доктора філософії (PhD) за напрямом виноробства. Авторкою дисертації стала Олена Валевська. Дослідження присвячене розвитку українського виноробства на прикладі сорту Рислінг Рейнський. Тема наукової роботи: «Удосконалення технології білих вин з […]

Sous Les Mers – витриманий в океані коньяк від Camus

Коньячний Дім Camus представив новинку з колекції Voyages Extraordinaires, яка доступна на аукціоні Sotheby’s у Гонконзі за 1 870 240 гонконзьких доларів.


Sous Les Mers – новий коньяк Camus, і це один з п’яти колекційних витворів, створених Домом. Наразі Sotheby’s у Гонконзі пропонує цей коньяк до продажу за 1 870 240 гонконзьких доларів (близько £177 000). Пропозиція діє з 5 по 26 червня 2025 року.

Колекція Voyages Extraordinaires від Camus натхненна творами видатного французького письменника Жуля Верна. Останній випуск Дому – це відсилання до пригодницького роману «Двадцять тисяч льє під водою», в якому описується підводний човен «Наутілус» капітана Немо; на час публікації у 1869 році твір вважався новаторським і випереджав свій час.

Camus

Sous Les Mers створений майстром підвалу Жулі Ландро (Julie Landreau) та Ізабель Коліньйон (Isabelle Collignon), глобальною креативною директоркою Camus. Основу фінального купажу становить спирт з 35-літрової бочки, яку занурили в Атлантичний океан для витримки протягом кількох місяців.

«Зануривши бочку в океан, ми запросили природу залишити свій відбиток на цьому напої, зазначив Сіріль Камю (Cyril Camus), представник п’ятого покоління родини Камю. – Занурення бочок в океан впливає на витримку коньяку: ритм припливів і відпливів, тиск та темрява відіграють важливу роль у його еволюції».

Camus

До фінального купажу також увійшли: сторічний коньяк Borderies із приватних резервів Дому, вишуканий вінтажний коньяк Grande Champagne 1972 року та чотири коньяки Île de Ré віком від 12 до 17 років витримки.

Camus об’єднався з французьким виробником кришталю Maison Daum для створення графіна та декоративної скульптури – метрового кришталево-бронзового восьминога.

Camus

Коньячний Дім представив Sous Les Mers як другу главу своєї колекції Voyages Extraordinaires. Першим випуском був L’Île Cognac, що дебютував у Лондоні – як данина місту, з якого Філеас Фогг вирушив у подорож у романі Жуля Верна «Навколо світу за 80 днів».

Окрім Sous Les Mers, Sotheby’s також експонуватиме ще п’ять коньяків Camus:

  • Cuvée Electrum 4.186
  • Camus Tribute to Nature – Fire
  • Три конька з колекції Poets & Birds: Crane, Phoenix, Ibis.


⇒ Приєднуйтесь до наших соцмереж ⇒ Оптимістична редакція D+ прийме це за комплімент.

⇒ Кожен лайк  сприймаємо як тост!


Джерело: camus.fr, thedrinksbusiness.com
Фото: thedrinksbusiness.com, facebook.com/pages/Sotheby’s

Коньячний Дім Camus представив новинку з колекції Voyages Extraordinaires, яка доступна на аукціоні Sotheby’s у Гонконзі за 1 870 240 гонконзьких доларів. Sous Les Mers – новий коньяк Camus, і це один з п’яти колекційних витворів, створених Домом. Наразі Sotheby’s у Гонконзі пропонує цей коньяк до продажу за 1 870 240 гонконзьких доларів (близько £177 […]

Château Angélus віддає данину поваги майстрам Notre Dame de Paris

З 10 квітня по 10 липня 2025 року Château Angelus, номінант та переможець Wine Travel Awards 2024-2025, організовує виставку під назвою The Guardians of the Craft, на якій будє представлено роботи майстрів, які брали участь у реставрації собору Notre Dame de Paris.


На виставці представлені портрети каменярів, склярів, теслярів та інших ремісників, що підкреслюють глибокий зв’язок між витонченим мистецтвом виноробства та традиційною майстерністю. Усі картини написані Лоуренсом Бостом (Laurence Bost).

Château Angélus

Крім того, Château Angelus не припиняє модернізувати свої виноробні потужності. Архітектор та дизайнер Олів’є Шадебост (Olivier Chadebost) керує амбітним проєктом реконструкції, який підкреслює прагнення маєтку поєднувати традиції з сучасними технологіями.

У травні 2025 року Château Angelus випустив свій урожай 2023 року зі зниженням ціни на 31,2% порівняно з попереднім роком. Це купаж із 60% Мерло та 40% Каберне Фран. Знижена ціна робить його одним із найдоступніших вин останнього десятиліття та відображає зусилля маєтку адаптуватися до змін ринкових умов.



⇒ Приєднуйтесь до наших соцмереж ⇒ Оптимістична редакція D+ прийме це за комплімент.

⇒ Кожен лайк  сприймаємо як тост!


Джерело: angelus.com, thedrinksbusiness.com
Фото: angelus.com

З 10 квітня по 10 липня 2025 року Château Angelus, номінант та переможець Wine Travel Awards 2024-2025, організовує виставку під назвою The Guardians of the Craft, на якій будє представлено роботи майстрів, які брали участь у реставрації собору Notre Dame de Paris. На виставці представлені портрети каменярів, склярів, теслярів та інших ремісників, що підкреслюють глибокий […]

X
Украина