Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

BIG WINES – BIG ART

BIG WINES – BIG ART

20.02.2023, Новини

Чому випуск нового вина в Україні стане, за прогнозом D+, сенсацією.


На українське виноробне комьюніті у лютому 2023 року  чекає гучна новина – нарешті приємна: на ринок вийшло вино ВIG WINES BIG ART limited edition. Ivan Marchuk. Насправді, прем’єри вин в Україні відбуваються із досить жвавою частотою. Але сам факт появи українського вина під брендом Big Wines. Big Art має декілька різнопланових аспектів, які стосуються не тільки якості та органолептики. І саме це перетворює новину про вихід на ринок України чергового місцевого вина на дійсну сенсацію. Але про все по порядку.

Big Wines. Big Art – амбітний український проєкт виробництва вина під зонтичним брендом всесвітньо відомої компанії Vinos de La Luz, що має виробничі потужності в Аргентині, у двох  DO Іспаніі, в Італії (Тоскана) та США (Каліфорнія), і чиї три мальбека торік одночасно завоювали платинові медалі на конкурсі Decanter. Що вже само по собі задає стрімкий вертикальний вектор. А те, що Big Wines. Big Art – проєкт, яким керує відома в Україні сомельє, винна журналістка та амбасадор компанії Vinos de La Luz Наталія Бурлаченко, – запорука того, що він матиме мистецький зміст та творчий талан.

До речі, прем’єра «BIG ART limited edition. Ivan Marchuk» відбудеться на ProWine 2023, в рамках дегустації українських вин номінантів та спонсорів  міжнародної премії нової формації Wine Travel Awards.

Зрозуміло, інформаційної потужності сенсаційній звістці про реліз вина в Україні під патронатом відомої міжнародної групи додала війна з росією за нашу незалежність, що рік триває на теренах нашої країни: адже далеко не кожен зарубіжний інвестор наважиться сьогодні на подібний крок.

Але очільник та власник групи компаній Vinos de La Luz, доктор Рікардо Нуньєс не тільки багато років веде бізнес в Україні, добре знає та любить український народ, – він завжди вірив в перспективи українського вина. І сьогодні Рікардо Нуньєс продовжує демонструвати не лише словами, а й своїми справами віру в сили українських виноробів, в майбутнє нашої країни та в Перемогу у визвільній війні.

BIG WINES – BIG ART

Як свідчить назва вина та етикетка із репродукцією картини всесвітньознаного українського художника Івана Марчука, який працює в унікальній власній техніці «пльонтанізм», – це перший реліз, що понесе у світ знання про мистецьку Україну та її геніїв. Можемо, звичайно помилятися, але, знаючи філософію та місію Vinos de La Luz, припускаємо, що це буде серія – потужна в усіх змістах енологічна колекція, присвячена українським митцям.

BIG WINES – BIG ART

Першим зразком BIG WINES – BIG ART стала картина Івана Марчука в стилі магічний реалізм «Пробудження». І справді, навіть в назві – магія: настільки актуально вона, дана 30 років тому, сприймається сьогодні. До речі, ім’я художника увійшло в рейтинг «Сто геніїв сучасності», який оприлюднила британська Daily Telegraph. І щось підказує, що енологічне уособлення цього твору прозвучить в унісон геніальності митця.

Примітно, що Big Wines. Big Art обрав для свого первістка флагманський сорт Одеський Чорний (Odesa Black) – як найбільш виразний та потенційний для призначеного йому славного шляху. На думку оглядачів Drinks+, такий вибір відомого бренду може стати  важливим внеском у формування міжнародного реноме українського сорту. Відзначимо також, що для прем’єрного твору Big Wines. Big Art було обрано сприятливий теруар півдня Одещини, де якнайкраще розкривається індивідуальність, міць та сила характеру сорту Одеський Чорний. До того ж, врожай 2020 року, відібраний для релізу, був оцінений експертами як один з найбільш видатних, принаймні за останнє десятиліття. Усе це, помножене на талант виноробів Vinos de La Luz та смак освіченого сомельє Наталії Бурлаченко, дозволяє прогнозувати, що нове українське вино матиме спільний для продуктів міжнародного бренда генокод якості.

І ще одна виробнича деталь: для створення ВIG WINES BIG ART limited edition. Ivan Marchuk було обрано не потужне підприємство з відточеним досвідом ботлерської схеми, а крафтову виноробню в Ясногородці, яка постраждала у лютому минулого року під час російської навали. Зрозуміло, що для перфекціонізму Наталі Бурлаченко та доктора Рікардо Нуньєса той вибір був, можливо, викликом. Але для української виноробні такий всесвітньо уславлений партнер – не просто фінансова підтримка, але й інвестиція в імідж та маркетинговий образ невеличкої, але перспективної винниці.

Оглядач D+ звернувся до пані Наталі і вона прокоментувала характеристики нового українського вина: «Вино було витримане 12 місяців в дубових бочках, завдяки чому можете відчути в ароматі притаманні сорту нотки: ожини, чорної шовковиці, білого та чорного перцю, сливи у шоколаді, фіалки. Смак збалансований, насичений, присутні таніни відчуваються завдяки легкій терпкості та тривалості післясмаку. Найкраще смакує до запечених чи смажених страв із червоного м’яса, качки конфі, дичини та телятини на грилі».

Отже вино серії BIG WINES – BIG ART з картиною Івана Марчука «Пробудження» на етикетці, попри лімітований реліз, незабаром з’явиться на теренах країни та й на світовому обрії. І немає сумніву, що «магічний реалізм» художника позначиться і на долі вина: воно пробудить не лише цілком зрозумілий попит, а можливо, й ажіотаж колекціонерів та знавців, але й міцну віру в себе та в нашу землю усіх українських виноробів. А ще – воно стане високою планкою як для зростаючого рівня конкуренції, так і якості вин України. Мине час – і за першою ластівкою інвестицій у виноробство України пробудяться й інші. Чекаємо лише на Перемогу, за яку піднімемо келихи українського BIG WINES!

X
Украина