Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Odessa Wine Week

Odessa Wine Week: день другий

20.05.2021, Маркетинг Автор: Ирина Чернова

Drinks+ продовжує висвітлювати події Odessa Wine Week, що проходить цими днями у місті біля Чорного моря.


В Одесі триває Odessa Wine Week, великий міжнародний проєкт, покликаний скоординувати зусилля української винної спільноти на шляху до міжнародного визнання вітчизняного продукту, популяризації та просування бренду «Українське вино» у світі.

Дьяченкова

На урочистому відкритті масштабного заходу, що відбулося 19 травня, вітальні слова промовили Голова Одеської обласної державної адміністрації Сергій Гриневецький, а також Гіоргі Іукурідзе, СЕО виноробної компанії SHABO, генерального партнера Odessa Wine Week, Ірина Д’яченкова, директорка видавничого дому Drinks+, генерального інформаційного партнера Odessa Wine Week, Жан-Філіп Робі, енолог Institute of Vine and Wine Sciences /Інститут виноградарства і вина (Франція, Бордо) та інші.

В цей день пройшла конференція «Інноваційні інструменти у виноградарстві в умовах зміни клімату», в ході якої авторитетними спікерами – фахівцями виноградарської та виноробної галузей – піднімалися актуальні питання щодо технологій та інновацій у вирощуванні винограду, проблем та підходів у створенні сталого виноробства та інших актуальних тем.

Сергій Стаховський

Зокрема, відомий винороб, енолог та учасник проєкту Vinos de La Luz Роберто Чіпрессо розповів про свій досвід роботи з Одеським Чорним, а власник крафтової виноробні Stakhovsky Wines, перша ракетка України Сергій Стаховський познайомив слухачів з особливостями вирощування винограду в Закарпатті.

Рікардо Нуньєс

Ще одним яскравим заходом стала авторська дегустація від гостів OWW – голови компанії  Vinos de La Luz Рікардо Ф. Нуньєса (Аргентина) та бренд-амбасадора Vinos de La Luz  в Україні Наталії Бурлаченко для представників HoReCa та ритейлу. Івент став гарною нагодою продегустувати першокласні вина, які завоювали безліч відзнак на міжнародних конкурсах, та отримати професійну інформацію щодо вин світового рівня.

Бурлаченко

Багато зацікавлених зібрала й кругова дегустація партнерів та учасників Odessa Wine Week, в якій взяли участь:

  • ТОВ «ПТК Шабо»
  • 46 Parallele Wine Group
  • ТМ «Koblevo»
  • TM «Marengo»
  • ТМ «Виноробна станція»
  • ННЦ «ІВіВ ім. В.Є.Таїрова»
  • Виноробна компанія «Chateau Chizay»
  • ПП «Винний дім Гігінеішвілі»
  • «Оdesos winery»
  • «Frumushika-Nova»
  • ТМ «Winecraft»
  • ТОВ «Престиж-груп»: ТМ «Odessa», ТМ «Французький бульвар»
  • «Бейкуш вайнери»
  • Falcon Craft Wine
  • Крафтова виноробня «Stakhovsky Wines»
  • Виноробне господарство князя Трубецького
  • Дім марочних коньяків «Тavria»
  • Крафтова виноробня «Biologist»

20 травня стало не менш насиченим на події: учасники та гості зібралися у конференц-залі Premier Hotel Odesa, щоб взяти участь у Wine Future Forum, головними темами якого стали питання залучення інвестицій в виноробство, особливості та проблеми експорту українського вина, досвід успішних виноробних країн та ін.

Роман Лещенко

В цій панельній дискусії відбулося відеовключення міністра аграрної політики і продовольства України Романа Лещенка, який підкреслив, що поки імпорт має перевагу над вітчизняним вином. За словами пана міністра, нашій країні, залучаючи успішний досвід країн-сусідів, треба працювати над формуванням та просуванням бренду «Українське вино» – чим, до речі, вже активно займається міністерство, яке очолює пан Лещенко, у співпраці з корпорацією «Укрвинпром». Міністр також нагадав про низку невідкладних дій щодо виноробної галузі, серед яких необхідність зниження акцизу, скасування марок акцизного податку, виведення столових вин з переліку алкогольних напоїв та включення до категорії продуктів харчування, а також відновлення членства нашої країни в OIV.

Рікардо Нуньєс

Про досвід виноробства в Аргентині та її державні програми підтримки виноробів розповів Рікардо Ф. Нуньєс, засновник і власник групи компаній Vinos de La Luz, що об’єднує виноробні підприємства в Іспанії, Італії, Аргентині та США. За словами пана Нуньєса, аргентинські винороби об’єднані під брендом «Wines of Argentina» та спільно беруть участь у виставках та профільних івентах – тож пан Нуньєс порадив нашим виноробам скористатися цим досвідом та також виступати на міжнародних винних заходах не поодинці, розрізнено, а під єдиною вивіскою України як виноробної держави. Спікер впевнений, що всі підстави для успіху в нас є: українські вина навіть без державної підтримки отримують медалі та високі оцінки на міжнародних конкурсах, ми маємо талановитих виноробів, креативних менеджерів, гарні перспективи та потенціал вітчизняних виноградних сортів, тому нам залишається лише скоординувати зусилля та працювати узгоджено з державними структурами на спільну мету – визнання українського вина у світі.

Анна Горкун

Ще одним спікером панелі стала Анна Горкун, СЕО та засновниця «46 Parallel Wine Group», яка в доповіді «Залучення інвестицій у виноробну галузь» розкрила основні робочі кейси та етапи цього процесу: як спільно керувати компанією та розділяти прибутки та збитки, як саме проходить підготовка компанії для виходу на зовнішній ринок, визначила етапи внутрішнього аудиту, особливості та стадії укладання зовнішньої угоди тощо.

Ірина Бистрицька

Ірина Бистрицька, заступник директора Національного Офісу Винограду і Вина Молдови, розповіла про те, як НОВВ вдалося об’єднати молдовських виноробів, завдяки яким факторам вина Молдови отримують рекордну кількість нагород на міжнародних винних змаганнях та про бурхливий розвиток винного туризму в країні.

Ольга Буссінелло

Крім того, своїм професійним досвідом щодо особливостей виноробства регіону Вальполічелла поділилась Ольга Буссінелло, приватний підприємець, екс-директор Consorzio per la Tutela Vini Valpolicella.

З відеопривітанням до аудиторії звернувся директор Cité du Vin Філіп Массол.Філіпп Массол

У другій частині форуму в рамках дискусії про роль ЗМІ в формуванні та просуванні бренда «українське вино» та особливості винної журналістики очікується виступ Ольги Піневич-Тодорюк, головної редакторки журналу Drinks+, судді міжнародних конкурсів Concours Mondial de Bruxelles (Бельгія) та Grand International Wine Award MUNDUS VINI (Німеччина).

А 21 травня на дискусійній панелі, присвяченій винному туризму, відбудеться презентація міжнародної премії Wine Travel Awards, започаткованої медіагрупою Drinks+: про цей цікавий та перспективний інструмент для просування еногастрономічних доріг та операторів винного туризму України розповість Ірина Д’яченкова, директорка видавничого дому Drinks+. Слідкуйте за нашими публікаціями! 🙂

Фото: facebook.com/odessawineweek

X
Украина