Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Balkan Wine Festival

Сьогодні у серці Софії відкрилось «Винне містечко» – Balkan Wine Festival

16.06.2022, Новини Автор: Олександра Бантишева

Одинадцятий рік поспіль у Софії відбувається захід, присвячений балканським винам та культурі. З 16 по 18 червня Балканський міжнародний фестиваль вина (BIWCF) встановить свої традиційні білі намети перед Національним палацом культури, де 70 виробників вина запропонують продегустувати свої найкращі зразки. Відвідувачі фестивалю зможуть спробувати призові вина The Balkans International Wine Competition – конкурсу, що відбувся на початку червня на грецькому острові Саламіна, участь у якому взяла рекордна кількість учасників – понад 1000 вин та 280 виноробень.


16 червня о 20.00 під час урочистої церемонії у Софії на Balkan Wine Festival буде оголошено вино, яке набрало найбільшу кількість балів від престижного журі Balkans International Wine Competition – і здобуло Grand Trophy. Також назвуть найкращу виноробню Балкан, яка завоювала найбільшу кількість медалей конкурсу, а також трофі у кожній категорії. Ведуча церемонії – директор BIWCF та голова Болгарської асоціації експортерів вина Галина Ніфору (Galina Niforu).

Balkan Wine Festival

Медіагрупа Drinks+ і Міжнародна премія з винного туризму Wine Travel Awards виступили на конкурсі у Греції (о. Саламіна) і винному Фестивалі в Болгарії у якості інформаційного партнера. На обох заходах команда WTA представила каталог Wine Travel Awards Guide, виданий медіагрупою Drinks+, що включає розповіді про всіх номінантів, переможців голосування та призерів премії.

Balkan Wine Festival

В останній день Balkans International Wine Competition були представлені вина номінантів та спонсорів Wine Travel Awards, зокрема проведена презентація і українських вин.

Balkan Wine Festival

Vinoman

У цю непросту для України годину, коли всі ми потерпаємо від агресії росії, організатори конкурсу ініціювали безкоштовну участь виноробів з України, що стало виявом підтримки для наших виробників.

Balkan Wine Festival

Le Pri-more

У конкурсі взяли участь: Odesos Winery (Одеса), VinSancho (Дніпропетровська область), Vinoman (Чернігівська область), Le Pri-more (Херсонська область), Biologist craft winery (Київська область).

Balkan Wine Festival

Biologist craft winery

Традиційно журі Balkans International Wine Competition нагороджує одного з найкращих учасників конкурсу від кожної країни премією Best of Show за вино, яке набрало найбільшу кількість балів серед вин цієї країни. Цього року від України таким переможцем стало Odesos Merlot Limited Edition 2020, Odesos Winery. До речі, цього року Odesos Winery зірково виступила на міжнародній арені.

Balkan Wine Festival

Odesos Winery

По-перше, вона надала зразки для презентації на стенді Wine of Ukraine, що був організований за ініціативою London Wine Fair 2022 та силами медіагрупи Drinks+ і компанії «Укрсадвинпром». І в той час, як світові байєри знайомилися на теренах виставки із зразками українського виноробства, пул вітчизняних виробників зібрав вищі бали та нагороди конкурсу Decanter World Wine Awards. Зокрема, Odesos Winery, що стала Best of Show на  Balkans International Wine Competition, здобула бронзову та срібну медалі на славетному конкурсі в Лондоні. Ми вітаємо нашу виноробню з вищими відзнаками і бажаємо усім українцям перемоги та світлого майбутнього.

Balkan Wine Festival

VinSancho

16-18 червня у жителів Софії та гостей столиці Болгарії буде можливість провести два захоплюючі вечори та весь день суботи, насолоджуючись насиченою програмою, найсмачнішими делікатесами різних національних кухонь, музикою та розіграшами з призами. Квитки можна придбати на місці або онлайн.

X
Украина