Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Oscar

Вино та Oscar

14.03.2023, Вино

У Лос-Анджелесі відбулася 95 церемонія нагородження премії «Оскар» і вже відомо, хто отримав заповітні статуетки, але цей список дещо про інше, він висвітлює лауреатів американської кінопремії або номінованих знаменитостей, чиї імена стоять за відомими винними брендами.


Френсіс Форд Коппола (Francis Ford Coppola)

Відомий за такими фільмами як «Хрещений батько» та «Апокаліпсис сьогодні», режисер Френсіс Форд Коппола є легендою. Його кінокомпанія American Zoetrope отримала понад 60 номінацій і 15 перемог.

Коппола також провів останні кілька десятиліть будуючи винну імперію. Сьогодні виноробня Френсіса Форда Копполи виробляє «три мільйони ящиків із 340 акрів виноградників, розташованих на кількох виноробнях у Каліфорнії та Орегоні, і включає такі бренди, як Francis Ford Coppola Diamond Collection, Sofia та Director’s Cut». Також він відновив Inglenook, історичну виноробню Напи.

Oscar

Стінг (Sting)

Стінг десятиліттями пише хіти. Його композиції до таких фільмів як «Пригоди імператора» та «Кейт і Лео» принесли йому кілька номінацій на «Оскар». Але у автора Roxanne також є виноробне підприємство. Під час подорожі Італією в 1999 році він і його дружина Труді Стайлер (Trudie Styler) натрапили на Tenuta Il Palagio – маєток, який на той час занепав. Стінг і Труді придбали Il Palagio разом з прилеглими територіями і почали реставрувати його. Сьогодні тосканська виноробня виробляє кілька різних видів вина, а також мед та оливкову олію.

Джордж Лукас (George Lucas)

Джордж Лукас не потребує особливого представлення – медіафраншизу «Зоряні війни» знають всі. Лукас був номінований на п’ять «Оскарів» та отримав два «Золоті глобуси». Але також Джордж Лукас є власником виноробні Skywalker Vineyards. Кажуть, він був натхненний успіхом Копполи у виноробній індустрії і саме тому задумав власну справу. У 1991 році Лукас посадив 4 га виноградників, які з часом розширилися до 28 га. Це одні із найкращих лоз, вирощених у окрузі Марін (Каліфорнія). Сьогодні Skywalker Vineyards виробляє Pinot Noir, Chardonnay та інші чудові вина. Також тут виробляють оливкову олію.

Алан Сільвестрі (Alan Silvestri)

Сільвестрі написав музику до таких хітів як «Полярний експрес» і «Форрест Гамп», які принесли йому дві номінації на «Оскар». У 1989 році композитор та його дружина придбали нерухомість і зробили власну виноробню. Сьогодні Silvestri Vineyards виробляють Moscato, Chardonnay та Barbera. «І створення музики, і виноробство припускають симбіоз мистецтва та науки. Так само, як кожна нота привносить свій голос у мелодію, кожна лоза надає вину унікальну  індивідуальність», – підкреслює Алан Сільвестрі.

Бред Пітт (Brad Pitt)

Дворазовий володар премії «Оскар» і семиразовий номінант, відомий своїми ролями в таких культових фільмах як «Бійцівський клуб», «Одного разу в Голлівуді», «Одинадцять друзів Оушена» та багатьох інших, Бред Пітт також досяг успіху у світі вина. У 2008 році Пітт і його дружина – Анджеліна Джолі (Angelina Jolie), придбали контрольний пакет акцій Chateau Miraval. В 2013 році подружжя почало виробляти рожеве вино в маєтку на півдні Франції. Після розлучення у 2016 році Джолі продала свої акції, але Пітт все ще залишається співвласником шато.

Oscar

Мері Дж. Блайдж (Mary J. Blige)

Американська співачка в стилях R & B, соул і хіп-хоп, авторка пісень, музична продюсерка і актриса Мері Дж. Блайдж отримала дві номінації на «Оскар». Ікона хіп-хопу також викликала хвилю у світі вина. Співпрацюючи з виноробом Fantinel – Марко Фантинелем (Marco Fantinel), Блайдж створила Sun Goddess. Сьогодні бренд виробляє Pinot Grigio Ramato, Sauvignon Blanc, Prosecco та Merlot.

«Вона була задіяна в кожній деталі процесу, – каже Фантінель. – Блайдж перевіряла кожну річ, кожну дрібницю тому що знає – успіх не має швидкого шляху».

Джон Ледженд (John Legend)

Джон Ледженд п’є вино з тих пір, як він «почав пити», так сам про себе сказав співак в одному зі своїх інтерв’ю.

У 2013 році Ледженд об’єднався з власником Raymond Vineyards у долині Напа, щоб виготовити Cabernet Sauvignon під маркою Legend Vineyard Exclusive (LVE). Зараз LVE виробляє Chardonnay, червоний купаж, а також кілька вин, що випускаються у бляшанках.

«Мені завжди подобалося вино, завжди подобалися спогади про чудове вино, чудові страви, чудові враження і чудові розмови», – розповідає американський співак, автор пісень, піаніст і продюсер.

Джон Бон Джові (Jon Bon Jovi)

«Я ніколи не думав, що колись буду займатися винним бізнесом…» Співак та його син Джессі об’єдналися з французьким виноробом Жераром Бертраном (Gérard Bertrand) і випустили у 2018 році рожеве Hampton Water. У виробництві використовується купаж чотирьох сортів – Syrah, Cinsaut, Mourvèdre та Grenache. Ягоди визрівають на виноградниках Лангедоку. В перший рік свого існування, зіркове вино увійшло до рейтингу Wine Spectator, набрав 90 балів. Пробка для пляшки виготовлена з богемського кришталю від Preciosa Vinolok.

Джон Малкович (John Malkovich)

Номінант на «Оскар» знявся в таких відомих фільмах як «На лінії вогню», «Бути Джоном Малковичем», «Небезпечні зв’язки», «Повітряна в’язниця» та багатьох інших. Але актор також зробив собі ім’я у світі вина завдяки Les Quelles de la Coste.

Органічний маєток, розташований у гірському селі Лакост у Воклюзі на південному сході Франції, засаджено 4 га Pinot Noir та Cabernet Sauvignon, які використовуються для виробництва червоних та рожевих вин.

Oscar

Джерело: winemag.com
Фото: winemag.com

X
Украина