Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Château Purcari

Château Purcari

14.02.2022, Винні дороги

Tel.: (+373) 68 353 031; (+373) 68 120 820
Web: www.purcari.md
Email: hotel@purcari.md; turism@purcari.md
Address: Village Purcari, district Stefan-Voda MD-4929, Republic of Moldova


Château Purcari розташоване недалеко від Дністра та Чорного моря. Свою історію виноробня починає з кінця XII століття, коли молдавська виноробна промисловість стала важливою частиною економіки країни. Ґрунт Пуркарі схожий на ґрунт Бордо, цей факт зацікавив французьких поселенців, і вони вступили в колаборацію з молдавськими виноробами, у XVIII столітті почавши вирощувати особливі сорти винограду .

Château Purcari

У 1827 році Микола I видав указ, внаслідок якого виноробня Purcari стала першим у Бесарабії спеціалізованим виноробним заводом. Через два десятиліття Purcari здобула свою першу золоту медаль на Agricultural Bessarabian Fair. У 1878 році виноробня була відзначена на сліпій дегустації Paris World Expo. Французькі фахівці були вражені сухим вином рубінового кольору, вони не сумнівалися, що це нове вино з Бордо і здивувалися, дізнавшись, що продукт прибув з невеликого селища на березі Дністра – так Negru de Purcari вибороло свою першу золоту медаль на міжнародній виставці!

Château Purcari

Вина Purcari подавали до столу імператору Миколі II, королю Великобританії Георгу V та королеві Вікторії. Продавали до Данії, Нідерландів, Швеції, Німеччини, Франції.

Під час Другої світової війни Purcari не працювала, але в 1950 році, коли молдавські винороби відновили виробництво знаменитих вин, світ знову побачив легендарне Negru de Purcari, а під керівництвом Іона Унгуряну (Ion Ungureanu) створили Purpuriu de Purcari.

Château Purcari

У 2010 році компанія випустила Alb de Purcari – новий вінтаж, який отримав низку міжнародних нагород. До 2012 року в колекції Purcari з’явилося Icewine, вироблене із заморожених сортів Muscat Ottonel та Traminer. За визначні досягнення у виноробстві та просування іміджу Молдови за кордоном Purcari Winery стала володарем Гран-прі у галузі виноробства, що присуджується Урядом Республіки Молдова.

Château Purcari

Сьогодні Château Purcari має 250 га виноградників, його вина є одними з найпрестижніших експортних товарів Молдови, Purcari продається більш ніж у 25 країнах світу.

Фото: facebook.com/purcari

Drinks+ рекомендує
X
Украина