Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Крістоф Дефе

Крістоф Дефе: «Наша робота – це насамперед вино!»

14.01.2022, Персона

Крістоф Дефе, головний керуючий Domaine Bel Évêque – відомий музикант та син легендарного французького актора П’єра Рішара, який передав йому кермо керування своїм маєтком у 2019 році. За три роки, що минули з того моменту, з’явилися нові виноградники, урожаї та проекти, які вони створюють разом, із властивими цьому зірковому сімейству пристрастю та ентузіазмом.


Месьє Дефе, ваша виноробня на узбережжі Лангедока має, з погляду туризму, особливу привабливість – завдяки зірковому імені П’єра Рішара, а також, напевно, і вашим фанам – адже ви збудували успішну кар’єру музиканта. Як часто Château Bel Évêque відвідують туристи?

Ви маєте рацію! Domaine de Évêque приймає безліч відвідувачів завдяки репутації свого власника та якості вин. Туристи відвідують виноробню цілий рік, але найбільший наплив спостерігається влітку з червня по вересень, оскільки маєток знаходиться неподалік морського курорту Грюїсан. Ми оцінюємо кількість відвідувачів на рівні 20 000 людей на рік.

Крістоф Дефе

Що для вас означають такі візити – це можливість отримати оперативний фідбек від споживача, продати вино на місці, спосіб просування вина або додаткове навантаження, на кшталт місії з розвитку регіону та культури споживання вина?

Ми приймаємо як простих любителів вина, так і професіоналів виноробної галузі. Дегустація дозволяє нам обговорювати з клієнтами наші вина, новинки, роботу та безпосередньо отримувати відгуки. Ви можете знайти їхні думки в наших соціальних мережах і переконатися, що загалом наші гості дуже задоволені прийомом та якістю наших вин. Вони купують вина під час свого відвідування, а після цього більшість відвідувачів, як тільки їхні запаси будуть вичерпані, розміщує нові онлайн-замовлення через наш веб-сайт. А для нас це хороший показник роботи, тим більше, що нам дуже приємно проводити дегустації та спілкуватися з нашими відвідувачами, яким ми приділяємо велику увагу. Ми раді допомогти їм відкрити для себе вина нашого регіону та наш казковий теруар Корб’єр. Ось уже тридцять п’ять років П’єр Рішар своєю роботою робить внесок у розвиток та визнання вин теруару Корб’єр. Зараз, на мою думку, разом з іншими видатними виноробами нашого регіону він є одним із найдостойніших його представників.

Крістоф Дефе

Сьогодні говорять про виноробні, що практикують органічне виноробство, принципи сталого розвитку. Що з цих трендів є актуальним для вас?

Наш маєток Domaine de Évêque сертифікований знаком HVE/HEV (сільське господарство з високою екологічною цінністю), і зараз ми розглядаємо можливість переходу на органічне сільське господарство в найближчому майбутньому.

Крістоф Дефе

Дослідження свідчать, що винний туризм для виноробень стає дедалі більш рентабельним заняттям. Деколи навіть приносить дохід вище, ніж прямий продаж. Як справи у вас (період пандемії не в рахунок)?

Маєток розташований у популярному туристичному районі, і образ П’єра Рішара приваблює сюди безліч людей, особливо у літній сезон, коли він особисто ставить автограф на своїх пляшках двічі на тиждень. Якщо не брати до уваги ці два літні місяці, то ми насправді більше «ено» (виробництво та продаж вина), ніж «туризм».

Крістоф Дефе

Не могли б ви розповісти про три найяскравіші пам’ятки вашої місцевості. Ми були в рибному ресторані на березі рожевого лиману, можна пару слів про нього та ще парочку поруч?

Щодо моїх улюблених визначних пам’яток, то я наполегливо рекомендую один з найвідоміших і знакових ресторанів у Грюїсані – La cambuse du Saulnier. Він розташований на березі фантастичного рожевого лиману, де на тлі яскравого синього неба розгулюють рожеві фламінго.

Крістоф Дефе

П’єр любить регулярно приходити сюди зі своєю сім’єю, щоб скуштувати морепродукти разом із власником ресторану паном Габаном. У Нарбонні також є Les Grands Buffets пана Прива, дуже близького друга П’єра Рішара та власника просто неймовірного ресторану з дивовижним багатим декором, чудовим обслуговуванням та неймовірною різноманітністю кухні. У цьому ресторані ви можете скуштувати найбільшу у світі сирну тарілку. У січні 2020 року ресторан увійшов до Книги рекордів Гіннеса. Ці два ресторани, як і деякі фільми, – справжні шедеври. І ми раді, що Château Bel Évêque є частиною такого «акторського складу».

Крістоф Дефе

Ви музикант, П’єр Рішар – зірка кіно. У зв’язку з цим, чи були у вас думки залучати туристів музичними вечорами, творчими зустрічами на виноградниках? Якщо так, поділіться таким досвідом.

Репутація пана П’єра Рішара і якість його вин такі, що ми не хочемо залучати клієнтів іншими послугами (наприклад, музичними чи театральними виставами) – це відволікало б нас від нашої роботи, яка передбачає передусім вино. Ми зосереджені на завданнях виноробства, а до шоу висуваються інші вимоги – ми відмовляємось змішувати ці різні сфери.

Крістоф Дефе

Ви, П’єр Рішар, вся ваша сім’я – як часто подорожуєте? Ваші подорожі можна назвати подорожжю винними дорогами, чи цікавитеся вином під час відпочинку? Які країни для вас найпривабливіші з погляду винного туризму та чому? Напевно, тут треба сказати: Франція – поза конкуренцією і не береться до уваги :).

У нашій сім’ї у всіх різні заняття та різні графіки, що обмежує можливості подорожей. Ми з братом Олів’є брали участь у кількох театральних гастролях батька у Франції та за кордоном. Це дозволило нам спробувати вина тих регіонів, у яких ми побували. У якомусь сенсі це був наш винний маршрут і ми пройшли багато миль. Найбільша радість для нашої родини – зустрітися влітку в Domaine de Évêque за жвавою та галасливою трапезою з добірними винами та насолодитися чудовим настроєм та часом, проведеним разом.

Крістоф Дефе


Досьє D+

У 1986 році П’єр Рішар придбав перші 20 га землі між двома лиманами та морем у Грюїсані, просто закохавшись у ці місця, під час прогулянки узбережжям. Він був зачарований незайманою природою та старим фермерським будинком… Так звичайна прогулянка узбережжям закінчилася покупкою мальовничої ділянки землі. Крім того, господар, який продавав нерухомість, багато розповідав про традиційні методи французького виноробства, і іменитий актор спалахнув ідеєю створення власного вина, взявшись за цю нову справу з властивою йому пристрастю.

Сьогодні, розширивши маєток до 50 га і заслуживши повагу серед виноробів і вайнловерів, П’єр Рішар, як і раніше, говорить про свій маєток з великим ентузіазмом: «Мені тут все подобається: обстановка, тепло, близькість до природи, маленькі села та їх майже недоторкані шато. Це те, що я не можу знайти в іншому місці. Щодо моїх виноградних лоз, то я прив’язаний до них не менше, ніж до реальних людей… Вони тендітні й міцні одночасно, я їх балую, люблю піклуватися про них і турбуватися, коли погода не поблажлива».

Винне господарство П’єра Рішара виглядає досить просто: побілені стіни основної будівлі, прості меблі та бочки. Все розставлено довільно, можна сказати, у творчому безладді, яке не може не приваблювати романтичні натури. Тому тут буває безліч туристів, яких цікавить і персона самого господаря, і його вина, а також розташовані поблизу чудовий рожевий лиман з рожевими фламінго, собор Нарбонни XIII століття, абатство Фонфруад XI століття, стародавнє місто Каркассон, замки катарів, численні пам’ятки галло-римської епохи.

Крістоф Дефе



Досьє D+

Понад тридцять років П’єр Рішар терпляче, з повагою та великою працею розвиває виноградники у районі Бішопа. Актор не планував стати виноробом, але за підтримки команди зміг згодом набрати солідного досвіду. Йому подобається створювати свої вина, про які він каже: «На мене схожі не мої вина, а навпаки». Розташований в апеласьоні Корб’єр в Лангедок-Руссильоне, Château Bel Évêque робить акцент на вирощуванні червоних сортів винограду, таких як Сіра, Мурведр, Гренаш, Каріньян, Сенсо або Марселан, але ви також можете знайти тут Бурбуленк, з якого виробляють білі вина. Вина Château Bel Évêque вже визнані багатьма авторитетними винними виданнями та критиками і увійшли до списку найкращих вин Франції. Потужність винзаводу – 80 тис. пляшок на рік.

X
Украина