Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Wines of Ukraine

Wines of Ukraine: прем’єра на London Wine Fair

04.07.2022, Новини

Цього року, за ініціативою London Wine Fair – однієї з головних подій у винному світі – вперше в історії усього українського виноробства виробники об’єдналися на єдиному стенді. Зізнаємося, таке об’єднання було давно на часі і спроби організувати національний стенд відбувалися з певною періодичністю. Але так стали зірки, що саме в трагічний для України період, в Великобританії, яка першою на Європейському континенті відкрила двері свого ринку Україні, на ювілейній, 40-ій LWF, стенд «Вина України» здійснив свою прем’єру.


Щоб підтримати Україну у важкі часи, організатори LWF 2022 ініціювали створення спільного стенду та надали українським виноробам можливість безкоштовно презентувати свою продукцію. Протягом трьох днів виставки (7-9 червня), під час цього масштабного міжнародного заходу на представницькому стенді вперше в історії України були представлені українські вина з різних регіонів.

Wines of Ukraine

Логістичні зусилля та організаційні витрати по організації стенду взяли на себе LWF у співпраці з Drinks+ Communication Media Group та ГС «Укрсадвинпром» з української сторони. (Зауважимо, що деякі українські вина – номінанти премії Wine Travel Awards були одночасно представлені й на дегустації в рамках церемонії нагородження, що також відбулася на теренах лондонського виставкового хабу).

Wines of Ukraine

Стенд Wines of Ukraine, розташований у самому центрі LWF, мав великий успіх, оскільки на ньому було всього потроху – від крафтових напоїв до коштовних та лімітованих тиражів вин, які вже мають міжнародне визнання, як, наприклад, Shabo Winery, Prince Trubetskoi Winery, Honey Badger, 46 Parallel Wine Group та продукція Beykush Winery.

Beykush Winery

До речі, знаковим став збіг: саме в ці дні на London Wine Competition 2022  абсолютно усі зразки ігристих від 46 Parallel одержали медалі, а вина Beykush Winery зібрали вищі – три срібні та золоту – нагороди на Decanter World Wine Awards 2022.

Маємо наголосити, що виноробня Beykush (як і ряд інших, представлених на стенді в Лондоні) розташована в регіоні, який знаходиться під російськими обстрілами. І більшість відвідувачів стенду розуміли гостроту ситуації: з одного боку, кожен намагався передати свої співчуття та солідарність українцям, з іншого, – усі розуміли, що представлені вина мають не лише високу якість, але й ексклюзивність та обмежені релізи. Деякі, може статися, виявляться неповторними. На жаль.

Wines of Ukraine

Як поділилися з оглядачем D+ сомельє, MW та інфлюенсери, які на волонтерських засадах допомагали презентувати ці надзвичайно цікаві зразки на стенді Wines of Ukraine, то було просто фантастикою – бачити стільки людей з гарячим бажанням пізнати та зрозуміти українські вина.

Wines of Ukraine

Волонтер на стенді Wines of Ukraine Ричард Бемпфілд (Richard Bampfield) MW люб’язно залишив свій відгук після дегустації української продукції: «Мені дуже сподобався EL CAPITAN Pinot Noir від 46 Parallel Wine Group. Я також вважаю, що особливо вдалим був бренді Aznauri XO 8 від заводу Akkerman Distillery. Просто чудовими виявилися усі три вина від Beykush Winery: Yafe Nagar 2019, Arbina 2019, Kara Kermen 2017. На мою думку, Beykush Winery є визначним виробником!

Wines of Ukraine

Мене дуже зацікавили і сподобалися Pet-Nat White Blend 2020 та оранж від Biologist, хоча деякі роздуми викликала їхня упаковка».

Wines of Ukraine

Пан Бемпфілд також зазначив, що у Chateau Chizay були гарні Furmint і Cabernet Franc. Він особливо виділив вина Shabo – Telti Kuruk Grand Reserve 2017 і Cabernet Franc / Merlot / Saperavi 2019.  Також привернули увагу британського MW Stakhovsky Wines – Merlot 2019, Cabernet Sauvignon 2020 і Saperavi 2018 – всі перелічені вина виявилися відмінної якості. «Мені сподобалося їх презентувати, вони заслуговують на поширення у Великобританії», – додав Ричард Бампфілд.

Wines of Ukraine

Інший волонтер українського винного стенду Бредлі Хорн (Bradley Horne), засновник WineTimeLondon, прокоментував: «Мене дуже тішила атмосфера, яка панувала на LWF та стенді Wines of Ukraine, пристрасть, з якою працювали персонал та волонтери, була неймовірною. Я відзначив для себе Beykush Winery. Мені сподобалися всі вина цього виробника, особливо Arbina 2019 100% Rkatsiteli з чудовими фруктовими нотами абрикосу, апельсинової цедри, лайму та приємною кислотністю – вино з приголомшливою текстурою та балансом».

На стенді Wines of Ukraine разом з англійськими професіоналами працювали українські інфлюенсери та трендсетери винного ринку: Ала Скира, Ірина Грідіна (Irene Gridina) WA, Дмитро Гончарук, Поліна Кузнецова (Polina Kuznietsova).

Wines of Ukraine

За що усім причетним редакція Drinks+ – і ми впевнені, до нас приєднаються й українські винороби – вдячна за допомогу!

Wines of Ukraine

Стенд Wines of Ukraine привернув увагу багатьох професіоналів вина, таких як сомельє, імпортери, оператори винного туризму, дистриб’ютори, а також винні блогери та ЗМІ з різних країн. Drinks+ цінує всі коментарі відвідувачів стенду і з гордістю ділиться ними з читачами.

Wines of Ukraine

Незалежний сомельє з Лондона зазначив: «Сьогодні я спробував більшість українських вин – чудові, якісні, пити та рекомендувати їх однозначно варто. Ідеально!»

Wines of Ukraine

Емілі Дженкінсон (Emily Jenkinson) виявила особливий інтерес до імпорту українських вин: «Це фантастичний смак! Мені сподобалися Grand Admiral Cabernet Sauvignon-Saperavi-Merlot 2018 від 46 Parallel, від Stakhovskiy (ACE) – Cabernet Sauvignon 2019 та Kara Karmen 2017 від Beykush Winery. Є багато чудових вин. Я, безумовно, маю оцінити і спробувати їх знову».

Stakhovskiy

Софі Робертсон (Sophie Robertson), амбасадор бренду Nyetimber, поділилася своїми враженнями: «Я була дуже здивована якістю українських вин. Насправді, у мене сьогодні вперше з’явилася захоплююча можливість скуштувати їх. Вина дійсно чудові і дуже якісні. Мені особливо сподобалося Beykush Kara Karmen в стилі appassimento».

Wines of Ukraine

Ще один коментар дав Ральф Хошар (Ralph Hochar), менеджер із продажів Château Musar у Франції та ОАЕ: «Мені дуже приємно бути присутнім на стенді Wines of Ukraine. Особливо вразили два вина. Здивував Furmint з Château Chizay. Я також прагнув спробувати щось незвичайне, і це був оранж (Biologist). Дуже гарний, дуже ніжний, елегантний, довгий посмак із тривалим потенціалом витримки».

Château Chizay

Уілл Вонг (Will Wong), винний фотограф, відзначив білі вина з України: «Я дуже радий бути тут, оскільки раніше не пробував українські вина, тільки горілку. Спробував ігристе вино, Pet-Nat, весь асортимент білих та червоних вин. Особливе враження на мене справили білі вина. Для мене це революційне відкриття!»

Джордж Бісвас (George Biswas), провідний експерт з англійських вин, підкреслив, що дегустація була дивовижною: «Широкий асортимент вин від оригінальних до захоплюючих. Pet-Nat – це було справді незвичне, але дуже добре виготовлене вино. Червоні – фантастичні, бленди – незвичайні. Дуже сподобався бленд Pinot Noir & Merlot 2019 від Vinoman Winery. Насичений, але смачний! Нарешті, вразив і Furmint, що має освіжаючу кислотність, очищає смак і змушує нас усміхатися. Слава Україні!!!»

X
Украина