Увага!

Увага! На сайті використовуються cookie файли.

The site uses cookie files

Даний сайт має вікове обмеження.

This site has age restrictions!

Я підтверджую, що мені, на жаль, давно виповнилося 18 років
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Магістр вина Тім Ханні приєднається до журі WTA 2023–2024

Багатонаціональна команда Wine Travel Awards зростає! Ми дуже раді повідомити, що до складу журі WTA 2023–2024 приєднається Тім Ханні – Магістр вина (Master of Wine), всесвітньо відомий винний експерт, консультант у сфері виноробства та викладач із США!


Тім Ханні (Tim Hanni) є мешканцем Прескотта, штат Арізона, і має понад 50 років досвіду роботи практично у всіх аспектах виноробної галузі. Він став першим американцем, разом з Джоелом Батлером, який отримав звання магістра вина в 1990 році.

Крім того, Тім Ханні є професором і викладає курс винного бізнесу у Виноробній академії долини Напа (Napa Valley Wine Academy), Університеті штату Вашингтон (Пуллман, штат Вашингтон) та Університеті Лінфілда (Мак-Мінвілл, штат Орегон), а також консультує виноробні та пов’язані з виноробством компанії по всьому світу.

Tim Hanni

Тіма Ханні знають як новатора, дослідника і навіть як ренегата. Так, Wall Street Journal охрестив його «винним антиснобом» за його новаторську роботу з розвінчання винних міфів та хибних уявлень про вино. В основі цього «хрестового походу» лежить прагнення знайти фундаментальні елементи, які формують наші смакові вподобання, а також зрозуміти, прийняти і розвивати інтерес усіх споживачів вина, а не лише обраних.

Тім Ханні є президентом і засновником компанії Calyber LLC, яка створила систему оцінки винних уподобань myVinotype.com, а також надає технології керованих продажів і проводить навчання для роздрібних торговців, ресторанів і онлайн-продавців вина.

Tim Hanni

Wine Business Education (WBE) – ще один підрозділ компанії Mr Hanni’s Calyber LLC. WBE пропонує навчальні програми з виноробства, включаючи прогностичні калькулятори та робочі зошити з фінансового планування та прогнозування, для більш ніж десятка університетів та установ, таких як Рада з питань виноробства штату Орегон (Oregon Wine Board). WBE співпрацює з Академією вина долини Напа для проведення офлайн і онлайн семінарів, які допомагають професіоналам і любителям вина дізнатися більше про винний бізнес з точки зору ланцюжка поставок та ціноутворення..

Тім Ханні також є професійно підготовленим шеф-кухарем і автором книги «Чому вам подобаються вина, які ви любите; як змінити уявлення світу про вино» (Why You Like the Wines You Like; Changing the way the world thinks about wine). Ця книга, що змінює прийняту парадигму про вино, фокусується на розширенні задоволення від вина шляхом розуміння факторів, які впливають на особисті винні вподобання.

Tim Hanni

Тож, вітаємо Тіма Ханні у складі журі Wine Travel Awards! Ми впевнені, що його участь у проєкті привнесе нові перспективи та оригінальне бачення до нашого чудового суддівського комітету!

Багатонаціональна команда Wine Travel Awards зростає! Ми дуже раді повідомити, що до складу журі WTA 2023–2024 приєднається Тім Ханні – Магістр вина (Master of Wine), всесвітньо відомий винний експерт, консультант у сфері виноробства та викладач із США! Тім Ханні (Tim Hanni) є мешканцем Прескотта, штат Арізона, і має понад 50 років досвіду роботи практично у […]

Як українським винам підкорити міжнародні ринки — розповість освітній семінар «Експорт для крафтових виноробів. Документи, ринки збуту, економіка»

Четвертий семінар з циклу освітніх заходів для українських виноробів і підприємців галузі, котрий Асоціація крафтових виноробів України та Wines of Ukraine проводять спільно з програмою міжнародної співпраці EU4Business за фінансування Європейського Союзу та Німеччини, відбудеться у Києві 25-26 листопада.


Цей семінар завершить цикл освітніх заходів 2023 року. Цього разу він буде присвячений надзвичайно актуальній темі, що є важливою складовою успішного винного бізнесу: «Експорт для крафтових виноробів. Документи, ринки збуту, економіка».

Організатори семінару радо запрошують до участі у заході вітчизняних виноробів та всіх, хто працює у сфері вина й алкоголю. Участь у семінарі є безкоштовною.

Світлана Цибак

«Надзвичайним є те, що за майже два роки повномасштабної війни українські винороби досягли великих успіхів у виведенні своїх вин на іноземні ринки, і це стосується не лише великих і потужних виноробень, що у цій справі вже давно. Йдеться у першу чергу про крафт і невеликі підприємства, котрі, разом з великими і відомими виноробнями, формують повноцінну картину українського виноробства для західних імпортерів і споживачів, — коментує Світлана Цибак, голова Асоціації крафтових виноробів України, амбасадорка Wines of Ukraine та досвідчена українська експертка з експорту вин. — Саме задля того, щоб підтримати цей вдалий тренд, ми не лише проводимо цей освітній захід, а й сформували експортний альянс, що допомагатиме нашим виробникам завойовувати експортні ринки».

Вікторія Агромакова, засновниця й організаторка виставки Wine & Spirits Ukraine та дегустаційного конкурсу Wine&Spirits Awards, представниця Wines of Ukraine, вважає, що українські вина мають право бути присутніми на полицях світового рітейлу та у винних картах найкращих міжнародних закладів: «Дегустаційний конкурс, котрий ми провели буквально нещодавно, вразив всю комісію: нові виноробні, надзвичайно якісні вина, активна й майстерна робота з автохтонними та локальними сортами — все це виявляє яскравий і незламний характер українського вина. Характер і якість — це те, що надзвичайно цінують експерти й споживачі в усьому світі. Ми маємо всі шанси поширити успіх українського вина за кордоном».

Євгенія Ніколайчук, DipWSET, керівниця освітнього проєкту й амбасадорка Wines of Ukraine, зазначає важливість теми завершуючого семінару для українських виноробів і підприємців: «Ми вчергове зібрали в якості спікерів провідних експертів, у тому числі — представників Wines of Ukraine, що радо поділяться знаннями й практичним досвідом того, як працювати з іноземними ринками. Незважаючи на виклики війни в Україні, Європа ближче, ніж здається. Ми не можемо гаяти час».

семінар

Отже, програма семінару «Експорт для крафтових виноробів. Документи, ринки збуту, економіка» буде такою:

Субота, 25 листопада: 

  • 10:00 — 11:00 Світові експортні ринки: структура, правила роботи, ціноутворення та документообіг. Світлана Цибак, голова Асоціації крафтових виноробів України, представниця Wines of Ukraine
  • 11:0 —  11:30 Ринок Великобританії: потенціал та нюанси роботи. Світлана Цибак, голова Асоціації крафтових виноробів України, представниця Wines of Ukraine
  • 11:30 — 11:45 Питання-відповіді
  • 11:45 — 12:30 Ринок монополії у скандинавських країнах: як це працює на прикладі Швеції. Сергій Клімов, засновник Brave Wine Festival, представник Wines of Ukraine
  • 12:30 — 12:45 Питання-відповіді
  • 12:45-13:15 Кава брейк
  • 13:15 — 14:15 Як працюють експортні альянси. Досвід виходу на ринок США. Руслана Римарська, голова експортного альянсу Ukrainian Food Manufacturers 
  • 14:15-14:30 Питання-відповіді
  • 14:30 — 16:00 Які переваги може отримати виноробня від сильної маркетингової програми «парасолькового бренду» країни? Кріс Йорк, CEO Austrian Wines
  • 16:00 — 16:15 Питання-відповіді

семінар

Неділя, 26 листопада:

  • 11:00 — 11:30 Що і де саме шукають «винні хантери» та як привернути їхню увагу? Євгенія Ніколайчук, міжнародна винна експертка, амбасадорка Wines of Ukraine
  • 11:30-11:45 Питання-відповіді
  • 11:45 — 13:00 Органічний сертифікат як перевага на експортному ринку. Покрокова інструкція: як отримати? Олена Манзюк, експерт Organic Standart
  • 13:00 — 13:15 Питання-відповіді
  • 13:15 — 13:45 Кава брейк
  • 13:45 — 15:00 Участь у міжнародних виставках: потенційні ринки, заходи, вартість та правила підготовки. Вікторія Агромакова, CEO Wines&Spirits Ukraine, представниця Wines of Ukraine
  • 15:00 — 15:15 Питання-відповіді
  • 15:15 — 16:00 Як створити бренд вина, який купуватимуть на міжнародній арені? Світові тренди в оформленні продукту та практичні навички створення інтернаціонального вина. Олена Крапивіна, регіональний керівник «43’oz» в Україні, фахівець з питань «wine marketing & branding»
  • 16:00 — 16:15 Питання-відповіді
  • 16:15 — 16:30 Заключне слово від організаторів семінару

*в програмі можуть відбутися незначні зміни.

 

Дати й час проведення: 25.11.23 та 26.11.23 з 10:00 до 16:30.

Місце проведення: м. Київ, вул. Велика Житомирська, 33 (Торгово-промислова палата України).

Формат: офлайн (можливість доєднатись в режимі онлайн уточнюється). 

Участь у семінарі є безкоштовною як для членів ГС «Асоціація Крафтових Виноробів України», так і для інших підприємців. Долучитися до події можна лише за умови попередньої реєстрації. 

Реєстрація за посиланням: bit.ly/seminar_wou

Кількість місць є обмеженою, організатори просять не зволікати з реєстрацією.

Більш детально про програму семінару, спікерів та теми їхніх виступів розповідатимуть на своїх сторінках у соціальних мережах Асоціація крафтових виноробів України та Wines of Ukraine.

Організатор заходу – ГС «Асоціація Крафтових Виноробів України».

Зміст публікації є виключною відповідальністю ГС «Асоціація Крафтових Виноробів України» і не обов’язково відображає позицію Європейського Союзу, уряду Німеччини, GIZ, ФРП.

Четвертий семінар з циклу освітніх заходів для українських виноробів і підприємців галузі, котрий Асоціація крафтових виноробів України та Wines of Ukraine проводять спільно з програмою міжнародної співпраці EU4Business за фінансування Європейського Союзу та Німеччини, відбудеться у Києві 25-26 листопада. Цей семінар завершить цикл освітніх заходів 2023 року. Цього разу він буде присвячений надзвичайно актуальній темі, […]

Унікальний проєкт – унікальні особистості. Янг Шен – Estate Director Cloudy Bay, приєднався до пулу журі WTA 2023-2024

Команда Wine Travel Awards, яка об’єднала на своїх теренах представників винного світу з усіх континентів, відкриває третій рік. З радістю та гордістю повідомляємо, що Янг Шен (Yang Shen), Estate Director Cloudy Bay (однієї з найвидатніших виноробних компаній Нової Зеландії), приєднався до команди WTA в якості судді.


Пан Янг Шен народився в Ченду, у китайській провінції Сичуань, він з любов’ю згадує свій перший винний досвід – пляшку із найстарішого виноробного господарства Китаю – ChangYu. Але відкриття світу вина у глобальному його розумінні відбулося, коли дядько Янг Шена – Мішель Сю (Michel Xu) познайомив племінника з французьким вином. У той момент майбутнє почало набувати форми. Янг вирушив до Франції, де вивчав Viticulture/Enology в Macon-Davaye Wine High School, потім був University de Montpellier Enology/Wine making та Montesquieu University Bordeaux.

Протягом своєї кар’єри пан Шен займав відповідальні посади в таких глобальних корпораціях, як Moët Hennessy, Diageo, Chandon China.

Domaine Chandon China став для нього складним та незабутнім досвідом. Ще б пак – зводити оазис у пустелі, починати все з нуля – справа не з простих. Але ця задача була виконана на 100 балів, втім, як усе, за що береться пан Шен. Зараз обсяги Chandon China з кожним роком збільшуються і це, без сумніву, заслуга колишнього Estate Director виноробні: він заклав міцний фундамент, який наразі приносить плоди.

У 2016 році, озброївшись досвідом, знаннями та вільним володінням трьома мовами, Янг Шен опинився за кермом Cloudy Bay. Виноробні, в яку Veuve Clicquot почали інвестувати у 1990 році, і яка у 2003 стала частиною родини LVMH – світового лідера індустрії розкоші. Наразі Cloudy Bay є яскравим маяком якості та синонімом престижу на карті Нової Зеландії.

Cloudy Bay

Ми раді вітати пана Янг Шена в журі Wine Travel Awards. Для нашого молодого проєкту це честь и велика підтримка, а ще чудова перспектива для розширення географії нашого комьюніті, освітніх горизонтів та фахових можливостей.

Фото: Cloudy Bay

Команда Wine Travel Awards, яка об’єднала на своїх теренах представників винного світу з усіх континентів, відкриває третій рік. З радістю та гордістю повідомляємо, що Янг Шен (Yang Shen), Estate Director Cloudy Bay (однієї з найвидатніших виноробних компаній Нової Зеландії), приєднався до команди WTA в якості судді. Пан Янг Шен народився в Ченду, у китайській провінції […]

Horeca Hub від Hostelco та Alimentaria

Організатори міжнародної виставки обладнання та техніки для ресторанів, готельного бізнесу та громадського харчування Hostelco (Іспанія) та Alimentaria (Іспанія) – виставки для HoReCa, планують Horeca Hub, майданчик, що поєднає інноваційні та стійкі рішення для проблем, з якими стикається індустрія HoReCa.


Hostelco та Alimentaria відбудуться 18-21 березня 2024 року. Організатори виставок створюють Horeca Hub, де буде зібрано пропозиції, які допоможуть вирішити проблеми, що виникають протягом усього ланцюжка створення вартості HoReCa: зв’язки з роздрібним каналом, пропозиції щодо структури туристичних закладів, управління бізнесом, способи управління людськими ресурсами, обладнання, дистрибуцію, логістику, робототехніку, цифрові технології, пропозиції доставки, продукти харчування та напої.

Horeca Hub поділять на зони: VIP-зал ключових покупців; зони для кулінарних шоу та майстер-класів від відомих шеф-кухарів та інших експертів галузі гастрономії, громадського харчування та гостинності; зона для зустрічей із покупцями; простір для виставки продуктів та рішень, відзначених нагородами Hostelco Awards; майданчик для стартапів-фіналістів премії Food&Hospitality Start-up Awards; зона автоматизації та робототехніки, де буде представлено новітні моделі та досягнення у галузі штучного інтелекту; місце для стартапів, обладнання, технологічних рішень та інноваційних проєктів.

Horeca Hub

У Horeca Hub планують проводити заходи, орієнтовані на різні бізнес-вектори галузі, також у розкладі низка заходів, спрямованих на залучення та утримання талантів. На майданчику Horeca Hub відбудуться конкурси «Шеф-кухар року», «Офіціант року» та іспанський фінал чемпіонату світу з піци (20 березня), що проводиться у партнерстві з Associazione Verace Pizza Napoletana.

«Ми хотіли створити динамічне та багатопрофільне місце, яке об’єднало б всесвіт HoReCa і забезпечило б 360-градусне уявлення про всі його аспекти, проблеми та можливі рішення. Це складне середовище, що має величезне значення для іспанської економіки, яка трансформується не тільки завдяки технологіям, а й відповідно до мінливих звичок споживачів», – коментує створення нового майданчика Мар Сантарруфіна (Mar Santarrufina), директорка Hostelco.

Платформа, створена Alimentaria та Hostelco, співпрацює з основними національними та міжнародними асоціаціями галузі, які візьмуть участь у створенні контенту для конференцій та конгресів: FCSI — Міжнародне товариство консультантів громадського харчування; EFS – Європейський саміт громадського харчування; CLIA – Міжнародна асоціація круїзних ліній; CEHAT – Іспанська конфедерація готелів та туристичних агенцій; ITH – Технологічний готельний інститут; Hostelería de España; Marcas de Restauración; ADISCAT – Асоціація підприємств з дистрибуції та логістики дитячого харчування та продовольства Каталонії; FEDISHORECA – Іспанська федерація дистриб’юторських компаній готельного та ресторанного бізнесу; AECOC – Асоціація виробників та дистриб’юторів ін.

Джерело: firabarcelona.com
Фото: galeria.firabarcelona.com

Організатори міжнародної виставки обладнання та техніки для ресторанів, готельного бізнесу та громадського харчування Hostelco (Іспанія) та Alimentaria (Іспанія) – виставки для HoReCa, планують Horeca Hub, майданчик, що поєднає інноваційні та стійкі рішення для проблем, з якими стикається індустрія HoReCa. Hostelco та Alimentaria відбудуться 18-21 березня 2024 року. Організатори виставок створюють Horeca Hub, де буде зібрано […]

Wine & Spirits Ukraine 2023. Усі ознаки відродження

1–3 листопада у столиці України проходила виставка вина та алкоголю Wine & Spirits Ukraine. Оглядач D+ зібрала думки та враження учасників.


Wine & Spirits Ukraine Exhibition – одна з ключових подій винної та алкогольної індустрії, цього року, попри усі складнощі воєнного часу, вже вп’яте зібрала кращих виноробів країни. Захід включав експозицію українських виробників та імпортерів, дегустаційний конкурс WS Awards та Wine & Spirits Congress. Під час виставки Комунікаційна медіа група Drinks+ представила перше з початку повномасштабного вторгнення видання журналу DRINKS+, присвячене нашим героїчним виноробам, імпортерам, сомельє, рестораторам та іншим ентузіастам, на яких сьогодні тримається галузь.

За словами організатора Wine & Spirits Ukraine, Вікторії Агромакової, порівняно з попередньою, весняною виставкою, помітно зросла кількість учасників – 53 експоненти, причому, зауважимо, з них 50 – українські виробники. Це найбільша кількість українських експонентів за всю історію виставки. Серед нових учасників у цьому році назвемо Alcoline/Bolgrad, Chateau Pinot, Narovylo Winery тощо. Відверто кажучи, вражає та енергія й мотивація, з якою наші винороби, виробники крафтових напоїв і  дистилери продовжують свою справу у такий непростий час!

Wine & Spirits Ukraine 2023

Попри війну, були й іноземні учасники: приїхав до Києва брат колишнього президента Грузії Міхеіла Саакашвілі, заарештованого нині проросійським керівництвом країни, і представив зроблене на його честь вино; були імпортери з Естонії, представники з Ізраїлю та Литви тощо. Цього року виставку відвідав 3 291 учасник.

Wine & Spirits Ukraine 2023

Ще один позитивний момент – рекордна кількість медалей за всю історію дегустаційного конкурсу: 132 (з них 7 платинових, 66 золотих, 43 срібних та 16 бронзових).

Wine & Spirits Ukraine 2023

Вікторія Агромакова прокоментувала подію: «Спочатку ми сумнівалися, чи варто проводити ще один конкурс, оскільки останній провели навесні. Але відчували великий попит і все ж вирішили повторити дегустаційний конкурс в листопаді. Адже до нас зверталися багато виноробів, для яких конкурс – це, перш за все, думка професіонала, підтвердження, що все роблять правильно. Ми зробили не три комісії, як зазвичай, а чотири, бо вин було дуже багато. Більше того, кожен рік журі відмічає, що якість вин росте з геометричною прогресією».

Wine & Spirits Ukraine 2023

Зазначимо ще одну відмінність осінньої виставки – хоча навесні серед відвідувачів було багато пересічних шанувальників вина, зараз же 95% відвідувачів – це професіонали та закупщики, що дуже корисно для виноробів-учасників, які сьогодні особливо обережно зважують маркетингові активності і пов’язані з тим витрати. Виставка проходила дуже жваво, зі значним числом відвідувачів – навіть незважаючи на те, що цього разу квитки були платні (100% від продажу квитків буде спрямовано на підтримку співробітника Wine & Spirits Ukraine, який зараз воює на фронті).

Wine & Spirits Ukraine 2023

Чергова прикмета розвитку українського ринку вина: цього разу на виставці було вже два колективні стенди – Асоціації крафтових виноробів (де було представлено 10 виробників) та Асоціації крафтових дистилерів. Для деяких учасників це був перший вихід у світ: наприклад, згадаємо вина Валерія Наровило, які були відмічені золотими медалями на конкурсі. Якщо раніше, за словами пані Агромакової, організатори не приймали до участі виробників, які ще не мають ліцензії на виробництво, то зараз, з пом’якшенням правил, можна констатувати, що медалі на конкурсі дають додатковий стимул малим виноробам отримувати ліцензію і рухатися далі. А це дає змогу виходити на новий рівень виробництва.

Wine & Spirits Ukraine 2023

Сьогодні модно пити українське вино та підтримувати малого виробника, тож для крафтових виноробів виставка – поштовх для розвитку, стимул перетворити хобі на бізнес. Тому Wine & Spirits Ukraine також проводить семінари для крафтових виробників під егідою Асоціації крафтових виноробів України, перший з яких відбувся влітку. На семінарах винороби мають змогу дізнаватися про деталі отримання ліцензії, правила ведення бухгалтерії, одержати фахові відповіді на свої запитання.

Таким чином, Wine & Spirits продовжує підтримувати свою репутацію традиційного місця зустрічі виробників вина, алкогольної продукції та пива, експертів, сомельє, рітейлерів, рестораторів, імпортерів та дистриб’юторів з усіх регіонів України та закордону.

Осіння виставка Wine & Spirits включала одразу декілька івентів:

Для учасників виставки такі заходи – чудова можливість не лише зустріти колег та партнерів, але й познайомитися з потенційними клієнтами, зібрати нові контакти. Це неодноразово підтверджувалось і відгуками гостей та експонентів.

Wine & Spirits Ukraine 2023

Вдалий результат зазначає Оксана Буячок, співзасновниця виноробні Father’s Winery: «Враження від виставки Wine & Spirits, яка пройшла у листопаді цього року, напрочуд позитивні. Ключовий момент такого заходу – це комунікація: зустрічі з новими гравцями ринку (виноробами, закупщиками, представниками HoReCa, видавцями тощо), зі вже знайомими колегами, з професіоналами у сфері вина та міцних напоїв. Тому виставка – це, перш за все, можливість зібрати корисні контакти, обговорити плани, досвід подолання криз. Позитивно, що на заході були присутні не лише українські виробники, але й іноземні гості: наприклад, ми були дуже раді вітати наших партнерів з Естонії».

Про успішну участь говорить і Валерій Наровило, засновник та головний винороб Narovylo Winery, який отримав золоту медаль на конкурсі WS Awards за свої вина Odessa Black, Cabernet Sauvignon та «Шардоне витримане»: «Для нас це перший досвід: ми вперше беремо участь у такій виставці. Це, безумовно, цікавий досвід, все сподобалося. Основний пункт, який хочеться відмітити, – це спілкування з потенційними покупцями, зустрічі з колегами. Крім того: чудовий конкурс! Абсолютно приємні емоції від виставки».

Wine & Spirits Ukraine 2023

Про користь виставки для обміну досвідом зазначає і Олена Крапівіна, провідний маркетолог компанії Prestige Group (зауважимо, що Олена долучилася до пула колумністів DRINKS+ і дебютувала як автор статті про формування бренду Wine of Ukraine під час війни у журналі #1, 2023): «Дякуємо організаторам! Перш за все, хочеться відмітити високий рівень сервісу та сумлінний персонал. Один із найбільш корисних для нас аспектів виставки – це, звісно ж, цільова аудиторія, гості та представники сфери НоReCa. Спілкуємося, обмінюємося досвідом. Все чудово!».

Wine & Spirits Ukraine 2023

Для більшості учасників такі заходи носять, перш за все, іміджеву роль, оскільки дозволяють не лише знайти нові контакти, але й підвищити видимість бренду та знайти нових шанувальників своєї продукції. Про це говорить Олена Платко із Stakhovsky Wines: «Нам цього разу дуже сподобалася виставка. Особливо те, як все було організовано: чисті бокали, які завжди приносять вчасно, зручність, швидкість сервісу. Це дуже важливо, бо ми не витрачаємо додатковий час на підготовку. Окремо хочеться сказати про людей: аудиторія абсолютно релевантна – нашими винами цікавляться торговельні мережі, представники сфери НоReCa. Вони запитують про технології та сорти, новинки асортименту. Для нас це, перш за все, іміджева участь».

Wine & Spirits Ukraine 2023

Сергій Пархомчук, директор з маркетингу виноробні Prince Trubetskoi: «Усе дуже сподобалося! Якщо порівняти з минулою виставкою, то сьогодні більше представлено виробників, численніші гості. До того ж, відвідувачі – зі всієї України. Для нас це, перш за все, інформаційна складова. І це ключове. Ми розповідаємо про наш бренд, про виноробню, яка знаходиться майже на лінії фронту. Друга складова – це контакти: на виставку приходять як споживачі, так і професіонали ринку. Тут представлені і мережі, і ресторани, і дистриб’ютори. Навіть іноземці приїхали, не звертаючи уваги на війну. Наприклад, гості з Естонії. Нарешті, варто відзначити й іміджеву складову, наявність конкурсу. Для нас це важливо, оскільки ми побачили свої сильні сторони».

Wine & Spirits Ukraine 2023

Три дні роботи на власному стенді на Wine & Spirits для Комунікаційної медіа групи Drinks+ також пройшли дуже плідно. Перш за все, ми поінформували наших колег та партнерів, а також потенційних номінантів України про старт нового сезону 2023-2024 інноваційного проєкту Wine Travel Awards.

Ukraine Wine & Spirits Awards 2023

Крім того, попри війну та непросту ситуацію для українського ринку, саме до відкриття виставки вийшов із друку та був представлений гостям та експонентам перший за цей рік номер журналу DRINKS+.

Це особливе видання Wine&War. Ukrainian Chronicles, яке включає корисні та цікаві кейси з життя ключових гравців винної та алкогольної галузі в Україні: історії ведення бізнесу під час війни, подолання імпортерами, рестораторами, сомельє і виноробами викликів та криз. Крім того, в номері – наші культурні здобутки і наші, на жаль, людські втрати. Це свого роду літопис виноробної галузі України часів війни. Ми прагли познайомити світ з героічним сьогоденням нашої країни і нашої галузі.

Wine & Spirits Ukraine 2023

Наступна зупинка дистрибуції журналу – Enoexpo/HoReCa-2023 у Кракові (8–10 листопада). Надалі видання можна буде одержати учасникам та експонентам міжнародних виставок у Німеччині (Дюссельдорф), Франції (Париж), Великобританії (Лондон), Італії (Верона).

 

1–3 листопада у столиці України проходила виставка вина та алкоголю Wine & Spirits Ukraine. Оглядач D+ зібрала думки та враження учасників. Wine & Spirits Ukraine Exhibition – одна з ключових подій винної та алкогольної індустрії, цього року, попри усі складнощі воєнного часу, вже вп’яте зібрала кращих виноробів країни. Захід включав експозицію українських виробників та імпортерів, дегустаційний […]

Imeretian Wine Competition 2023 – переможці нагороджені в Кутаїсі

На початку жовтня в Грузії, на території гірського курорту Sairme Hotels & Resorts, відбувся конкурс, присвячений винам Імеретії.


Оглядачка Drinks+ та Wine Travel Awards на запрошення організаторів увійшла до журі разом з шанованими міжнародними експертами та спеціалістами Грузії.

Imeretian Wine Competition 2023

Найкращі вина регіону вперше цього року досліджувалися таким представницьким складом: Роберт Джозеф (Robert Joseph) – винний експерт із Великобританії, засновник та суддя міжнародних конкурсів, винний критик та письменник, редакційний консультант Meininger’s Wine Business International, аналітик та винний консультант, автор винних брендів та виробник вин, що має проєкти у Франції та Грузії; Пол Роберт Блум (Paul Robert Blom) – ліцензований винний брокер і винний суддя, генеральний партнер однієї з найреспектабельніших компаній-імпортерів у Нідерландах; Даррел Джозеф (Darell Joseph) – винний експерт з Австрії, член журі міжнародних конкурсів та лектор у напрямку виноробства на Балканах, у Східній Європі та Кавказькому регіоні; Володимир Кублашвілі (Vladimer Kublashvili) – член журі міжнародних винних конкурсів та головний винороб Khareba Winery, Грузія; Тамар Імадедзе (Tamar Imedadze) – заступник голови дегустаційної комісії Грузії та член журі міжнародних конкурсів; Саба Кітіашвілі (Saba Kitiashvili) – майстер виноробства, міжнародний сомельє Сертифікація ASI; Тінатін Джаджанідзе (Tinatin Jajanidze) – директор ТОВ «Лабораторія вина Ірма Чантурія», винний експерт, дегустатор міжнародних конкурсів; Георгій Саманішвілі (Giorgi Samanishvili) – енолог, магістр виноробства, економіки та права; Кетеван Джурхадзе (Ketevan Jurkhadze) – директор Imeretian Wine Association, винний експерт, член журі міжнародних конкурсів, засновник школи вина Kabistoni, засновник та винороб Kabis Toni Winery та Ірина Д’яченкова – суддя міжнародних конкурсів, дегустатор винних прем’єр, співзасновник медіа групи Drinks+.

Imeretian Wine Competition

Задля розуміння вартісності події, потрібно пояснити, що на міжнародній арені винний регіон Імеретія, на жаль, поки що поступається більш впізнаваній Кахетії. Попри це, Імеретія має все необхідне для того, щоб приваблювати туристів і гідно представляти країну за межами Грузії: значні площі виноградників, широке розмаїття сортів винограду, сучасні та традиційні технології виноробства, видатних виноробів та безліч принад винного і гастрономічного туризму, підтримуваних державою та громадськими організаціями, природні, історичні та культурні пам’ятки.

Imeretian Wine Competition

Насправді, Імеретія – це серце Грузії, яке б’ється серед гір, річок, водоспадів, каньйонів та рівнин. Це місце, де зароджувалася держава. І, звичайно, це один із найяскравіших виноробних регіонів Грузії. 70% території займають гори, завдяки чому різноманітні зони із власним мікрокліматом та типами ґрунтів забезпечують широку гаму імеретинських вин. Імереті є одним з найважливіших регіонів Сакартвело, як за кількісними показниками, так і за якістю вин.

Imeretian Wine Competition 2023

Отже, метою конкурсу було привернути увагу до регіону, сприяти розповсюдженню інформації про імеретинські вина та розвитку винного туризму. Але перш, ніж розпочати процес оцінювання, членів дегустаційної комісії занурили, так би мовити, в середовище: організатори влаштували тур на кілька місцевих виноробень, яскравих туристичних, культурних та гастрономічних локацій Імеретії.

Imeretian Wine Competition 2023

Чудова програма перебування міжнародної групи суддів була реалізована під керівництвом Марі Девідзе (Mari Devidze), Executive Director DMO Imereti (Організація управління дестинаціями Імеретії) та Кетеван Джурхадзе (Ketevan Jurkhadze), директора Imeretian Wine Association. Нагадаю, що Асоціацію Імеретинського вина було створено у 2022 році за підтримки та ініціативи DMO Imereti. Тож 2023 рік був для асоціації дуже активним: розробка стратегій, участь у міжнародних конкурсах, презентація вин імеретинських виноробний на міжнародних винних заходах.

Imeretian Wine Competition 2023

На даний час до складу асоціації входить близько 70 виноробних підприємств та marani (підвалів). Проведення власного винного конкурсу стало новим якісним етапом діяльності асоціації. Група експертів побувала на виноробнях Baya’s Wine, Khareba, Vartsikhe Marani, де для них проводилися дегустації вин. До речі, на виноробні Khareba, окрім традиційного портфоліо цього титулованого виробника, що включає преміальну лінійку Chateau Lipartiani, були представлені два вина нового проєкту Роберта Джозефа та Владімера Кублашвілі – біле та червоне ТМ Κ’AVSHIRI, що в перекладі означає «союз», –  і ця назва повністю віддзеркалює гармонійну сутність цього видатного вина.

Imeretian Wine Competition 2023

Дозволю собі трошки відступити від головної теми і в двох словах розповісти про цей проєкт, над яким автори працювали близько п’яти років. Біле вино, що представлене як асамбляж 2022 року, вироблено з 10 сортів винограду з використанням 10% квеври, 10% бочки вторинного використання та 80% – сталевих ємностей. Вино 2022 року поєднує виноград двох регіонів – Кахетії та Імеретії в рівних пропорціях.

Imeretian Wine Competition 2023

Проте творці не обмежують себе обіцянками дотримуватися цих пропорцій у майбутньому. Перший реліз побачив світ у кількості трохи більше 2000 пляшок, з яких 996 пішли в реалізацію; наступний планується в більш серйозних обсягах – 25-30 тисяч пляшок. Червоне Κ’AVSHIRI створено за тим самим принципом, що й біле (квеврі, бочка та сталь) та містить 5% білого винограду. Була проведена спільна ферментація Saperavi-Rkatsiteli, Saperavi-Mtsvane, Saperavi-Aleksandrouli, Ojaleshi, Aladasturi, Otskhanuri Sapere та Merlot. Спільна ферментація збагачує профіль вина, воно набуває нових характеристик, а Мерло додає парфумовані ноти до тонів червоних фруктів та спецій.

Imeretian Wine Competition 2023

Пол Роберт Блум влучно назвав червоне Κ’AVSHIRI 3D вином. Продегустований зразок Роберт вважає ще не цілком дорослим, і хоча ця партія була розлита в пляшку в березні 2023 року, решта вина все ще знаходиться на бочковій витримці. Але повернемося до конкурсу.

Imeretian Wine Competition

Конкурс вин Імеретії було проведено за стандартами Міжнародної організації винограду та вина (OIV). У змаганні взяли участь 32 виробники зі 120 винами, при цьому члени журі – представники виноробень – не подавали на оцінку власні вина, і таким чином було забезпечено максимальну неупередженість конкурсу. Виноробний регіон Імеретія славиться виробництвом білих вин. Найпоширенішими сортами є білі Tsitska, Tsolikouri та Krakhuna. Вони використовуються при виробництві моносортових та купажних вин у європейському стилі, а також з використанням квеврі, які в Імеретії називають чурі (churi). При виробництві вин у чурі зазвичай до 30% обсягу винограду йде з мезгою – тільки шкірка без гребенів, решта – це чистий виноградний сік. Тому вина Імеретії мають більшу свіжість, високу кислотність і яскраві аромати. Так, Tsitska часто дає ноти жовтих фруктів, іноді доповнені медовими тонами. Природна висока кислотність дозволяє використовувати цей сорт для ігристих вин. Tsolikouri – це середньо- та повнотілі вина, злегка маслянисті, з м’якою кислотністю та тонкими нотами жовтих фруктів, мінералів та легким квітковим відтінком. Ці два сорти дуже часто дають відмінні результати у бленді. Ще один популярний білий сорт Krakhuna також характеризується високою кислотністю, бере участь при створенні вина як самостійний гравець, так і в блендах, а з витримкою набуває елегантності. За останні роки збільшилося виробництво червоних вин, найбільш популярні сорти Otskhanuri Sapere, Aladasturi, Dzelshavi та Rko. Окремо хочеться відзначити загальну високу якість вин, що брали участь у цьому конкурсі, – особисто для мене то було не звичайне суддівство, а низка приємних відкриттів.

Imeretian Wine Competition 2023

4 листопада в Кутаїсі – адміністративному та культурному центрі Імеретії – було оголошено переможців конкурсу, і відбулася церемонія нагородження. 7 учасників конкурсу отримали Grand Gold medal, 9 учасників нагороджені Gold medal та 17 – Silver medal. Зі списком переможців можна ознайомитися тут.

Imeretian Wine Competition 2023

Вітаємо організаторів з блискучим результатом – конкурс відбувся на дійсно високому, міжнародному рівні, а усі учасники продемонстрували потужний потенціал цього винного регіону, який заслуговує визнання і фахівцями галузі, і вайнловерами та винними туристами з усього світу!

На початку жовтня в Грузії, на території гірського курорту Sairme Hotels & Resorts, відбувся конкурс, присвячений винам Імеретії. Оглядачка Drinks+ та Wine Travel Awards на запрошення організаторів увійшла до журі разом з шанованими міжнародними експертами та спеціалістами Грузії. Найкращі вина регіону вперше цього року досліджувалися таким представницьким складом: Роберт Джозеф (Robert Joseph) – винний експерт […]

Вражаюча подія від команди WTA на ENOEXPO Krakow

З 8 по 10 листопада Краків стане епіцентром польської виноробної промисловості – тут відбудеться 20-та ювілейна виставка ENOEXPO. Івент WTA заплановано на 9 листопада з 15:00 до 17:00 у залі Praga.


Дегустація WTA організована на знак солідарності з Україною та українськими номінантами WTA, що є природним кроком, враховуючи близькість Польщі та України, двох сусідніх країн, які можуть отримати вигоду від міцніших інформаційних зв’язків.

Щоб відвідати івент WTA, будь ласка, заповніть реєстраційну форму.

Щоб відвідати ENOEXPO, отримайте квиток безкоштовно після реєстрації.

Ми будемо раді бачити Вас нашим гостем!

Перша частина заходу буде присвячена польському винному ринку: маємо честь вітати Томаша Пранге-Барчинського (Tomasz Prange-Barczyński) – поважного винного критика, редактора та письменника, який є головним редактором Ferment і суддею відомих міжнародних винних конкурсів. Він виступить з доповіддю «Сьогодення та майбутнє польського винного ринку. Найкращі енотуристичні місця в Польщі».

Wine Travel Awards на ENOEXPO-2023

Другою частиною буде дегустація вин та автентичних крафтових напоїв від членів спільноти WTA.

Shabo Family Winery – переможець WTA як Brand – the visiting card of the country. Сімейний бізнес родини Іукурідзе заснований на виноробних традиціях, яким майже 2000 років. Компанія була створена в 2003 році на базі найстарішого українського виноробного виробництва в селі Шабо. До його складу входять SHABO Wine House, SHABO Sparkling Wine House та SHABO Brandy House.

SHABO володіє унікальним терруаром з 1200 га виноградників, більшість з яких європейські сорти з кращих розплідників Європи: Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, Muscat Ottonel, Pinot Gris, Pinot Noir, Riesling Rhine, Sauvignon Blanc, Traminer Pink, Chardonnay та ін. Справжньою визначною пам’яткою SHABO є автохтонний сорт винограду Telti-Kuruk. Створюючи винні шедеври, компанія вже багато років співпрацює зі всесвітньо відомим експертом Стефаном Деренонкуром (Stéphane Derenoncourt ) з Франції.

Shabo

На Walk-Around Tasting Winery Shabo Family Winery представить:

  • Sparkling brut Shabo Classic ТМ GRAND RESERVE.
  • Chardonnay Grande Reserve Shabo TM Iukuridze Family Exclusive Release.
  • Saperavi-Merlot Shabo kakhetian technology TM Limited Edition.
  • Cabernet Grande Reserve Shabo TM Iukuridze Family Exclusive Release.

«Файна Гуральня». Початком виробництва ТМ «Файна Гуральня» вважається 2019 рік, саме тоді, після кількох років випробувань та вдосконалення формули своїх дистилятів, Віктор Бабій відчув, що нарешті готовий відкрити невеличку родинну дистилярню.

Fayna Guralnya

Зовсім скоро колекцію Віктора Бабія та його «Файної Гуральні» будуть смакувати не тільки вітчизняні поціновувачі крафтових напоїв але й європейські шанувальники чогось унікального. Напоями «Гуральні» вже цікавляться європейські імпортери, а саме з Польщі та Франції, з французами навіть вкладено угоду про співпрацю.

Fayna Guralnya

На Walk-Around Tasting Winery «Файна Гуральня» представить:

  • London Dry Gin.
  • London Lottos Blue Gin.
  • Carpathian Gin.
  • London Pink Gin.

BIOLOGIST Craft Winery. Понад 25 років у алкогольному бізнесі, понад 15 років виноробного досвіду, любов і пристрасть до вина, подорожі старими класичними та органічними сімейними виноробнями Європи та Америки – все це сприяло ідеї Ігоря Петренка заснувати власну виноробню поблизу Київ.

Biologist

На Walk-Around Tasting Winery BIOLOGIST Craft Winery представить:

  • Aligote 2020.
  • Chardonnay Crisp 2021.
  • Intrigue 2020.
  • Natural Red Wine 2021.
  • Odessa Black Red Wine Alibernet 2021.
  • Pinot Blanc Silvaner Crisp 2021.
  • Rose Blend Pinot Noir/Traminer 2021.

BIOLOGIST

Le Grand Noir – все почалося у 2005 році. Троє давніх любителів французької кухні а особливо вина – один з них, наш шановний суддя WTA Роберт Джозеф (Robert Joseph), мріяли створити щось інше…

Роберт джозеф портрет

Наразі Разом із групою молодих виноградарів у стародавньому регіоні Лангедок вони виробляють чудові вина, але які доступні для усіх.

Le Grand Noir

На Walk-Around Tasting Winery будуть представлені:

  • Le Grand Noir Grenach, Shiraz, Mourvedre.
  • Le Grand Noir Pinot Noir.
  • Le Grand Noir Cabernet Sauvignon, Syrah.
  • Le Grand Noir Muscat.
  • Le Grand Noir Viognier.
  • Le Grand Noir Chardonnay.
  • Le Grand Noir Rose.

CHEERS!

З 8 по 10 листопада Краків стане епіцентром польської виноробної промисловості – тут відбудеться 20-та ювілейна виставка ENOEXPO. Івент WTA заплановано на 9 листопада з 15:00 до 17:00 у залі Praga. Дегустація WTA організована на знак солідарності з Україною та українськими номінантами WTA, що є природним кроком, враховуючи близькість Польщі та України, двох сусідніх країн, […]

На підтримку Ізраїлю

Терористична атака на Ізраїль 7 жовтня 2023 глибоко приголомшила весь цивілізований світ. Twin Wineries – німецько-ізраїльський винний проєкт, співпереживаючи та бажаючи всіляко допомогти, повідомляє про низку ініціатив для підтримки постраждалих регіонів.


Twin Wineries («Виноробні близнюки») – це німецько-ізраїльська ініціатива, спрямована на сприяння міжкультурному діалогу, дуже схожа на концепцію «Міста-побратими», яка обертається довкола виноробів та любові до вина. Німецькі та ізраїльські виноробні утворюють вільне партнерство та обмінюються знаннями та досвідом, відвідують виноробні в обох країнах та зустрічаються на винних виставках та інших заходах, розробляють програми по обміну студентів.

«Якісні вина з Німеччини стають все більш популярними в Ізраїлі, а якісні вина з Ізраїлю в Німеччині», – кажуть учасники проєкту.

Ініціатива Twin Wineries розпочалася в 2007 році та була представлена на ProWein (Дюссельдорф) у березні 2008 року.

Twin Wineries

«Ми, німецькі Twin Wineries, дружимо з нашими ізраїльськими партнерами. Терористична атака 7 жовтня 2023 року глибоко вразила нас. Така неймовірна жорстокість жахає і ми оплакуємо втрату такої кількості життів, – коментують німецькі винороби. – Ми співчуємо нашим друзям і всім жителям регіону, і сподіваємося, що цей кошмар ніколи більше не повториться. Наголошуємо, що підтримуємо Ізраїль і не будемо мовчати, якщо життя євреїв опиниться під загрозою і тут».

Twin Wineries оголосили про низку ініціатив на підтримку своїх друзів-виноробів в Ізраїлі.

Заходи на допомогу ізраїльської армії організовує і Ейнат Кляйн – номінант та переможець публічного голосування Wine Travel Awards у Wine Guide/ Top Guide, суддя WTA. 16 (Тель Авів) та 17 (Хайфа) листопада разом зі своїм чоловіком Андрієм Макаревичем, Ейнат Кляйн запрошує всіх бажаючих на два благодійні вечори, де можна буде скоштувати вино від Einat Winery, фуршет від шеф-кухаря Марка Тов-Короткіна та послухати дещо з творчості Андрія Макаревича. Усі зібрані кошти будуть направлені на придбання бронежилетів під конкретний армійський запит.

Фото: instagram.com/vino.and.co, https://www.facebook.com/TwinWineries

Терористична атака на Ізраїль 7 жовтня 2023 глибоко приголомшила весь цивілізований світ. Twin Wineries – німецько-ізраїльський винний проєкт, співпереживаючи та бажаючи всіляко допомогти, повідомляє про низку ініціатив для підтримки постраждалих регіонів. Twin Wineries («Виноробні близнюки») – це німецько-ізраїльська ініціатива, спрямована на сприяння міжкультурному діалогу, дуже схожа на концепцію «Міста-побратими», яка обертається довкола виноробів та любові […]

Амбасадори винного смаку: Паризька прем’єра Villa UA

Реклама! 

Villa UA продемонструвала свою стійкість і потенціал під час унікальної події Vignoble et Vin en Résistance, яка відбулася у Парижі завдяки спільним зусиллям Посольства України у Франції, Міністерства закордонних справ України, корпорації «Укрвинпром»,  та партнерству з Nazovni.


Сторінки історії української виноробної галузі відкрилися належним чином під час Vignoble et Vin en Résistance: учасники заходу мали можливість ознайомитися з відеоматеріалами, які ілюстрували життя наших виноробів під час важких часів, та процесом відновлення українських винних господарств.

Villa UA

Цей захід був більшим, ніж просто презентація вин. Це була подорож у минуле, що подарувала Франції найкращі зразки українського вина.

Villa UA

На заході усі учасники вперше мали можливість оцінити вина відомих українських марок, включаючи вина Villa UA, які були відібрані дегустаційною комісією як «Амбасадорські вина 2023» та представлені в Дипломатичній академії України при МЗС України.

Презентація в Українському Культурному Центрі у Парижі була важливим кроком для української виноробної галузі. Вона допомогла відкрити світу різноманіття винного смаку України та вразити гостей своєю автентичністю.

Villa UA

На цій події були присутні не лише журналісти та представники відомих гастрономічних видань, а й дипломати, ресторатори, фахівці OIV. Пан Jean Lanotte (Жан Ланот), новопризначений Радник Франції з сільськогосподарських питань в Україні, гідно оцінив чудові зразки сухого вина Villa UA – Chardonnay Sauvignon.

Villa UA

Під час презентації було наголошено, що ця подія – лише початок, наступний крок – співпраця української виноробної галузі та світу. Мета:  популяризація українських вин та сприяння їх експорту.

Смак може бути сильнішим, ніж слова, і вина від Villa UA – це живий приклад, який відображає відвагу та вольовий дух наших виноробів. Українське вино, не дивлячись ні на що, примножує свою славу та збагачує смакові враження. Villa UA подолала усі виклики та готова подарувати світу ще більше смакових відкриттів.

Завдяки зусиллям багатьох людей Україна має можливість експортувати та презентувати світу виноробні здобутки з ім’ям Villa UA.

Реклама!  Villa UA продемонструвала свою стійкість і потенціал під час унікальної події Vignoble et Vin en Résistance, яка відбулася у Парижі завдяки спільним зусиллям Посольства України у Франції, Міністерства закордонних справ України, корпорації «Укрвинпром»,  та партнерству з Nazovni. Сторінки історії української виноробної галузі відкрилися належним чином під час Vignoble et Vin en Résistance: учасники заходу […]

Журі Ukraine Wine & Spirits Awards 2023: «Українські вина вражають!»

У середу, 1 листопада, у перший день міжнародної виставки вин та міцного алкоголю Wine & Spirits Ukraine, у Києві відбувся дегустаційний конкурс Ukraine Wine & Spirits Awards 2023. Drinks+, міжнародний інформаційний партнер виставки долучився до заходу.


Перший день виставки Wine & Spirits Ukraine це не тільки зустрічі, дегустації, спілкування з партнерами та колегами. Важлива подія для виноробів та довгоочікувана для винної спільноти – дегустаційний конкурс Ukraine Wine & Spirits Awards, що традиційно проходити в рамках виставки.

Ukraine Wine & Spirits Awards 2023

Цього разу на конкурсі було презентовано 143 позиції вин та міцних алкогольних напоїв, переважна більшість із них  з України. Дегустації проходили у «сліпому» режимі (тобто члени журі не бачили пляшку кожного зразка і не могли ідентифікувати виробника). Оцінювання відбувалось за стандартами OIV (100-бальна система) за допомогою технічної програми Gustos Life.

Ukraine Wine & Spirits Awards 2023

Вже вкотре до оцінювання виробників вина долучитається D+. Ольга Піневич-Тодорюк, головний редактор журналу Drinks+: «З кожним конкурсом, з кожною дегустацією українські вина стають ще кращими, вимальовується їх індивідуальність, дається взнаки професійна робота винороба. З 35 оцінених зразків в нашій панелі більше 70 відсотків отримали золото. Я дуже задоволена елегантним стилем білих вин, якістю червоних, вразили Пет-Нати, розширилась представленіть білих десертних вин. Хочу додати, що наша професійна команда дегустаторів цього разу оцінювала всліпу чималу кількість зразків з сорту Одеський Чорний і їх якість та впізнаваність підвищилась врази. Цей флагманський сорт винограду має стати нашим гідним представником на міжнародній арені! Хочу побажати успіхів нашим виноробам в міжнародних дегустаціних конкурсах, як в Україні, так і за кордоном».

Ukraine Wine & Spirits Awards 2023

«Зважаючи на кількість отриманих зразків, ми були змушені створити додаткову комісію, тож цього разу в дегустаціях брали участь 4 комісії, у складі котрих працювали відомі українські експерти й найкращі вітчизняні сомельє, а також – експерти з Європи, – пояснює Вікторія Агромакова, організаторка дегустаційного конкурсу та виставки Wine & Spirits Ukraine. — Порівняно з минулим конкурсом, котрий ми проводили навесні, значно зросла не лише кількість вин і міцних напоїв, а й їхня якість. Прогрес, якого досягли українські виробники за ці півроку, вражає!»

Ukraine Wine & Spirits Awards 2023

«Серед вин, що були представлені на конкурсі, у першу чергу хочу відзначити вина із сорту Одеський Чорний. Наші винороби навчились із ним працювати, як то кажуть, приборкали цю «дику конячку», продемонструвавши чудові зразки. Найкращі, на мій погляд – від виноробні «Раковецька Лоза» та «Винного дому Гігінеїшвілі». Окремо хочу звернути увагу на українські Пет-Нати. Чудова робота – від виноробень Axis Winery та Frumushika-Nova. Пет-Нати зараз є надзвичайно популярними, хоча їх виробляють не так багато країн. Наші винороби змогли зробити великий прорив у цьому світовому тренді. Я не побоюсь сказати, що українські Пет-Нати – одні з найкращих у світі, якщо не найкращі», – ділиться своїми враженнями голова дегустаційної комісії та Асоціації крафтових виноробів України Світлана Цибак.

Ukraine Wine & Spirits Awards 2023

«Особисто я радію як різноманіттю українських вин, так і тому, що їхня якість зростає навіть зараз, коли Україна й українці проходять такі важкі часи, – коментує голова комісії, засновниця відомої Школи сомельє Наталія Благополучна. – Всі учасники молодці! Але, звісно ж, кожен з членів дегустаційного журі мав своїх фаворитів. Мене цього разу приємно здивували білі сухі вина Шардоне та Рислінг від Frumushika-Nova та біле сухе від Beykush Winery, червоне сухе Сапераві від виноробні Yancheng Hills Максима Кичми, червоні сухі вина від Валерія Наровило та вино Grand Admiral від 46 Parallel Wine Group, цікаве помаранчеве сухе вино з сорту Піно Блан від Chateau Pinot, нові вина лінійки Big Wines.Big Art від виноробної компанії Vinos de la Luz, червоне сухе «І крапка» від Cotnar. Впевнена, що наступного разу винороби України нас здивують ще більше! Дякую організаторам, котрі в цей нелегкий для всіх час дають нам можливість отримати приємні емоції від спілкування й відчути справжнє життя!»

Ukraine Wine & Spirits Awards 2023

«За півроку, що минули з попереднього конкурсу, не кажучи вже про більше ніж півтора роки повномасштабної війни, рівень якості українських вин зріс неймовірно! Причому це стосується не лише великих виробників, а й малих а крафтових виноробень, котрі не припиняють зʼявлятись, незважаючи на всі складнощі, – каже Олег Кравченко, голова дегустаційної комісії, співвласник Win Bar, «Кращий сомельє України». – Серед ігристих вин хочу відзначити наші Пет-Нати. Вони смачніші за іноземні і коштують розумні гроші (орієнтовно 300 грн). Приємно вразили рожеві вина. Наші винороби вдало експериментують з різними сортами. Нова зірка – гібридний сорт Юпітер, рожеві з цього сорту виходять дуже яскравими. Щодо червоних вин, тут також спостерігається значний прогрес. Овочеві аромати (експерти називають їх «борщ»), котрі раніше доволі часто можна було зустріти в українських червоних, нині в них відсутні – ми з колегами пожартували, що борщ переїхав туди, де йому місце – у ресторани, тарілки й каструлі. Чудові, зроблені в елегантному європейському стилі Каберне й Мерло, у тому числі – від крафтових виноробів, успіхи в роботі з локальним соротом Одеський Чорний – це те, що можу відзначити стосовно українських червоних вин. Загальні показники вражають: лише у нашій панелі з 35 вин більше ніж половина отримали золоті медалі».

Крім вин, у конкурсі були представлені міцні напої водки, настоянки, питні меди, джин, кальвадос, різноманітні дистиляти. Більшість із них вітчизняного виробництва. «Список напоїв, що вразили, доволі довги й, тож коротко про те, що вважаю найкращим, — розповідає Іван Бачурін, голова комісії, Президент Асоціації сомельє України. Питні меди від Сікера, в першу чергу витримані це успіх. Багато чудових позицій від Honey Bandger, особливо відзначу настоянку «Червона калина» з калиною важко працювати, вперше довелося дегустувати калинову настоянку такого рівня й такої чистоти. Чудові водки «Дух Перемоги» від «ТМ Гетьман» і «Легка рука дружня» від Уманського лікеро-горілчаного заводу. Окрему увагу зверну на виноградні дистиляти від Chateau Chizay, не витриманий і витриманий, обидва здобули «золото». Це високий клас, чистота, стиль. Серед настоянок потішила «Смородина Пряна» від «Загребельної Гуральні» чітка «платина». Загалом, серед міцних напоїв було дуже багато золотих медалей і «платина» її також отримали бальзам Ruta від Rutabalm найкращий міцний напій конкурсу (це вже третій конкурс поспіль), та Хріновуха традиційна від Honey Badger. В цілому, відзначу, що рівень вітчизняних міцних напоїв стрімко зростає, і це дуже тішить. Також хочу подякувати організаторам і учасникам за те, що вже вдруге цього року пройшла виставка Wine & Spirits Ukraine і дегустаційний конкурс, в журі котрого я був дуже радий бачити кількох представників європейських країн. Це чудово, що західні партнери приїздять до нас, незважаючи на війну».

Ukraine Wine & Spirits Awards 2023

Отже, про результати й переможців. 

Найвищі відзнаки міжнародного конкурсу Ukraine Wine & Spirits 2023 отримали:

  • Kovach Winery, Grande Reserve Мускат Карпат 2014 — найкраще десертне вино конкурсу, платинова медаль, 94 бали;
  • Beykush Winery, Yafe Nagar 2021 – найкраще біле вино конкурсу, платинова медаль, 93 бали;
  • «Винний дім Гігінеїшвілі», Одеський Чорний 2018 – найкраще червоне вино конкурсу, платинова медаль, 92,5 бали;
  • Rutabalm, бальзам Ruta – найкращий міцний напій конкурсу, 93,67 бали.

Платинові нагороди також отримали:

  • Château Chizay, Троянда Карпат 2021 – 92,63 бали;
  • «Загребельна Гуральня», настоянка «Смородина Пряна» – 92,44 бали;
  • Honey Badger, Хріновуха традиційна – 92,13 бали.

Ukraine Wine & Spirits Awards 2023

Більше інформації про повний список учасників, а також – золоті, срібні на бронзові нагороди, можна дізнатись тут.

Організатори, експертне журі конкурсу Ukraine Wine & Spirits Awards та команда D+ вітають переможців та всіх учасників і дякують їм за наполегливу й натхненну працю!

 

У середу, 1 листопада, у перший день міжнародної виставки вин та міцного алкоголю Wine & Spirits Ukraine, у Києві відбувся дегустаційний конкурс Ukraine Wine & Spirits Awards 2023. Drinks+, міжнародний інформаційний партнер виставки долучився до заходу. Перший день виставки Wine & Spirits Ukraine – це не тільки зустрічі, дегустації, спілкування з партнерами та колегами. Важлива […]

X
Украина