Увага!

Увага! На сайті використовуються cookie файли.

The site uses cookie files

Даний сайт має вікове обмеження.

This site has age restrictions!

Я підтверджую, що мені, на жаль, давно виповнилося 18 років
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Не пропустіть! Церемонія нагородження Wine Travel Awards 2023-2024 вже зовсім скоро

Підготуйтеся до виняткової події. Церемонія нагородження Wine Travel Awards відбудется 21 травня в Olympia London, з 10.30 до 12.30 в Gallery Suit, Olympia, London (Hammersmith Rd, London W14 8UX).


У 2024 році успішно продовжується плідна співпраця Wine Travel Awards & Drinks+ з London Wine Fair. І цього року ми з радістю повідомляємо, що знову запрошуємо гостей до Лондона — на головну подію WTA!

Щиро запрошуємо спонсорів та учасників відвідати цей престижний захід.

Церемонія нагородження Wine Travel Awards стане кульмінацією кампанії 2023-2024 р.р., де оголосять переможців як публічного голосування, так і професійного журі.

На порядку денному:

  • Доповідь на тему «Винний туризм: переваги та проблеми» Роберта Джозефа (Robert Joseph), шановного члена журі WTA, видатного автора у сфері вина та винного туризму та піонера у виноробній промисловості;
  • Офіційні презентації спонсорів і партнерів WTA;
  • Оголошення переможців WTA;
  • Вручення кубків і нагород;
  • Витончена дегустація вин від поважних членів спільноти WTA.

Wine Travel Awards Ceremony 2023–2024

Цього року унікальні подарунки для кожного переможця включають сертифікати на нову книгу Роберта Джозефа «Винне мислення»; переможцю Wine Travel Awards у Ambassador of the Year, за підтримки Gérard Basset Foundation буде вручена Gérard Basset Prize, а також книга мемуарів цієї неймовірної людини. Екземпляр буде підписано дружиною відомого сомельє – пані Ніною Бассе (Nina Basset), яка є членом журі Wine Travel Awards, віце-президентом Академії сомельє Великої Британії, генеральним секретарем ASI та співзасновником і головою Gérard Basset Foundation.

Хочете взяти участь у цьогорічній церемонії WTA у Лондоні? Будь ласка, скористайтеся наданою формою, щоб зв’язатися з нами.

Крім того, ви можете зв’язатися з нами безпосередньо через:

Tel.: +38067 4474578 (Telegram, WhatsApp, Viber)
Email: winetravelawards@gmail.com

Підготуйтеся до виняткової події. Церемонія нагородження Wine Travel Awards відбудется 21 травня в Olympia London, з 10.30 до 12.30 в Gallery Suit, Olympia, London (Hammersmith Rd, London W14 8UX). У 2024 році успішно продовжується плідна співпраця Wine Travel Awards & Drinks+ з London Wine Fair. І цього року ми з радістю повідомляємо, що знову запрошуємо […]

RO Wine-International Wine Festival відбудеться цими вихідними в Клуж-Напока (Румунія)

Цього вікенду відбудеться довгоочікуване трансільванська подія RO-Wine-International Wine Festival, який пройде в Chios Lounge, розташованому в парку Симіон Барнутіу у Клуж-Напоці, Румунія.


Марінела Аределіан (Marinela Ardelean) – переможець публічного голосування WTA 2023-2024 в категоріях Ambassador of the Year, Expert Opinion, The Brightest Journey та є організатором фестивалю коментує:

«З радістю оголошую про проведення RO Wine-International Wine Festival цими вихідними, у суботу та неділю! З більш ніж 50 виноробнями з 10 різних країн ми представляємо вибір найкращих вин та неймовірне розмаїття. Чи ви фанат виняткових червоних, білих чи рожевих вин, приєднуйтесь до 20 та 21 квітня в CHIOS Social Lounge у Клужі на першому цьогорічному фестивалі. Промоція румунських вин означає промоцію самої Румунії, і ці два бренди мають підтримувати один одного. Давайте покажемо наші корінні сорти винограду та поділимось багатою культурною спадщиною нашої країни через вино. До зустрічі».

Marinela Ardelean

RO-Wine | The International Wine Festival of Romania – номінант міжнародної інноваційної премії Wine Travel Awards 2023-2024 у номінації Enogastronomic Events/Event of the Year. Це єдиний фестиваль, присвячений винам преміум та супер преміум класу. Щороку фестиваль знайомить відвідувачів із виноробнями Румунії, Європи та інших виноробних регіонів світу. Місцеві та міжнародні власники ресторанів та шеф-кухарі, менеджери ресторанів та барів, імпортери, роздрібні торговці та дистриб’юторські компанії привозять свої культові зразки, щоб гості могли створювати унікальні винні пейринги. Особлива зона відведена для кулінарних майстер-класів та інших спеціальних заходів.

А наша команда нагадує про виняткову подію – майбутню церемонії нагородження Wine Travel Awards, яка запланована на 21 травня, 10.30 за місцевим часом в Olympia, Лондон на London Wine Fair.

Цього вікенду відбудеться довгоочікуване трансільванська подія RO-Wine-International Wine Festival, який пройде в Chios Lounge, розташованому в парку Симіон Барнутіу у Клуж-Напоці, Румунія. Марінела Аределіан (Marinela Ardelean) – переможець публічного голосування WTA 2023-2024 в категоріях Ambassador of the Year, Expert Opinion, The Brightest Journey та є організатором фестивалю коментує: «З радістю оголошую про проведення RO Wine-International […]

Представляємо новаторські дослідження інновацій і тенденцій у винному туризмі, вперше представлені на ProWein 2024

Захід команди Wine Travel Awards у рамках ProWein 2024 у Дюссельдорфі «Дегустація навколо сталого світу» зібрав значну аудиторію завдяки своїй інтригуючій темі дослідження.


Захід був прикрашений присутністю високоповажного доповідача, проф. д-р проф. Гергея Сольнокі (Gergely Szolnoki) з Університету Гайзенхайма, який також є членом журі WTA. Пан Сольнокі поділився своїми безцінними ідеями та практичними рекомендаціями, заснованими на всебічному дослідженні понад 1500 виноробних підприємств у 42 країнах.

Захід мав шалений успіх і аншлаг. Очікування було пов’язане не лише з інформативною презентацією, але й з дегустацією вин, що відбулася після неї. Команда WTA підготувала вражаючий склад учасників, які представляли найкращі перлини світу вина.

ProWein 2024

Але тепер давайте заглибимося в теоретичний аперитив, який був поданий на заході, і в унікальні дані, які професор надав нам у рамках свого грандіозного дослідження для публікації.

Отже, за словами проф. д-ра проф. Гергея Сольнокі винний туризм є суттєвим внеском у світову економіку, генеруючи річний дохід у 5 мільярдів євро та забезпечуючи роботою приблизно 71 000 людей.

Gergely Szolnoki

Перша і головна частина – це стратегії та ініціативи адаптації після Covid. Опитування складалося з детальних інтерв’ю з 70 виноробнями з усього світу, включаючи як добре відомі, так і нові виноробні регіони. В опитуванні брали участь виноробні зі Сполучених Штатів і Австралії, що представляють Новий Світ; з Німеччини, Угорщини та Румунії, що представляють Старий Світ.

ProWein 2024

Опитування мало на меті зібрати уявлення про поточні тенденції, виклики та можливості в індустрії винного туризму, а також визначити найкращі практики та сфери для вдосконалення. Аналізуючи дані, зібрані під час інтерв’ю, було зроблено цінні висновки, які можуть допомогти сформувати майбутнє винного туризму та підтримати його сталий розвиток.

Нові тенденції винного туризму формують його майбутнє.

Індустрія винного туризму розвивається і має декілька тенденцій, що формують її майбутнє. По-перше, зростає тенденція до індивідуального досвіду, відходу від масового туризму. Мандрівники шукають унікальний та персоналізований досвід, який відповідає їхнім інтересам і вподобанням. По-друге, зростає увага до вивчення місцевого регіону та його культури. Винний туризм – це вже не лише дегустація вина, а й відкриття місцевої кухні, історії та традицій. По-третє, діджиталізація відіграє все більшу роль у винному туризмі. Мандрівники використовують технології, щоб планувати свої подорожі, спілкуватися з виноробнями та ділитися своїм досвідом у соціальних мережах.

Gergely Szolnoki

Нарешті, стійкість стає ключовим фактором у винному туризмі. Мандрівники шукають екологічно чисті та соціально відповідальні умови, які підтримують місцеву економіку та громаду. Виноробні також впроваджують екологічні практики у відповідь на зростаючий попит споживачів і для забезпечення довгострокової життєздатності свого бізнесу.

Ключові висновки щодо ролі сталого розвитку у винному туризмі.

  • Стійкість має вирішальне значення для виноробень, і багато хто використовує стійкі практики у своїй діяльності.
  • Виноробні по-різному дивляться на взаємозв’язок між стійким виробництвом вина та стійким винним туризмом. Однак це доволі такі різні сегменти.
  • Опитування показало, що виноробні надають дещо більше значення екологічному виміру стійкості порівняно з економічними та соціальними аспектами.
  • Найважливіші заходи, які планують реалізувати виноробні, включають дбайливе використання енергії, розробку довгострокової стратегії компанії та співпрацю з регіональними компаніями та гравцями.

Опитування показало, що 62% виноробень вважають, що стійкі практики винного туризму наразі важливі для відвідувачів. Проте очікується, що ця цифра значно зросте протягом наступних п’яти років, 87% виноробень прогнозують, що екологічні практики стануть набагато важливішими для відвідувачів.

Gergely Szolnoki

93% опитаних виноробень підкреслили важливість сталого розвитку у винному туризмі, причому Чилі поставила йому найвищу оцінку в 4,8 з 5, перевершивши Німеччину та Угорщину зі значним відривом.

Респонденти відзначили навколишнє середовище як головний стовп сталого винного туризму, 40% відповідей. Соціальний та економічний компоненти оцінювалися однаково, кожен отримав 29% та 31% відповідно.

Рушійні сили та перешкоди для сталого винного туризму. А також важливі стовпи.

Згідно з опитуванням, основними рушійними силами сталого винного туризму є зміцнення довіри та репутації (57%), підвищення рівня задоволеності відвідувачів (55%) і внесок у створення кращого світу (55%).

Водночас основними перешкодами для сталого винного туризму називають брак фінансових ресурсів (48%), недостатню кількість людських ресурсів (35%) та неадекватну інфраструктуру (35%).

Сталий винний туризм стоїть на трьох стовпах, що мають різний ступінь важливості: екологічний аспект займає найвищу позицію (40%), за ним слідує економічний компонент (31%) і соціальний аспект (29%).

Gergely Szolnoki

Відвідувачі та винний туризм.

Сприйняття відвідувачами практик стійкого винного туризму є вирішальним фактором успіху сталих ініціатив у галузі винного туризму. Згідно з опитуванням, стійкий винний туризм стає дуже важливим для подорожуючих.

Наразі 62% відвідувачів сприймають практику сталого винного туризму як важливу, тоді як 38% не вважають її важливою. Однак, дивлячись уперед на наступні п’ять років, спостерігається значне зростання сприйняття важливості практик сталого винного туризму: 82% відвідувачів вважають їх важливими і лише 13% не вважають.

Gergely Szolnoki

Ця зміна у сприйнятті відображає зростаюче усвідомлення та розуміння відвідувачами важливості сталого розвитку в індустрії винного туризму. Відвідувачі все більше шукають екологічні враження, які відповідають їхнім цінностям і сприяють збереженню навколишнього середовища та місцевих громад.

Gergely Szolnoki

Виноробні можуть отримати вигоду з цієї тенденції, запровадивши екологічні практики. Завдяки цьому виноробні можуть не лише відповідати очікуванням відвідувачів, але й підвищити свою репутацію та конкурентоспроможність на світовому ринку. Однак важливо переконатися, що ініціативи сталого розвитку є справжніми та значущими, а не просто маркетинговим інструментом.

Висновки.

Стійкість і стійкий винний туризм мають першочергове значення, хоча визначення та впровадження заходів для сталого винного туризму можуть бути складним через брак досвіду. Щоб вирішити проблему легшого впровадження міг би допомогти каталог ідей. Відсутність інформації та керівних принципів стає однією з основних перешкод прогресу у стійкому винному туризмі.

Gergely Szolnoki

Висловлюємо подяку проф., д-р проф., Гергею Сольнокі за його проникливу промову та за те, що щедро поділився з нами цінною інформацією, яка, безсумнівно, сприятиме розвитку винного туризму в майбутньому. Щоб дізнатися більше про дослідження, перейдіть за посиланням https://www.winetourism.com/sustainable-wine-tourism/

Gergely Szolnoki

 

Захід команди Wine Travel Awards у рамках ProWein 2024 у Дюссельдорфі «Дегустація навколо сталого світу» зібрав значну аудиторію завдяки своїй інтригуючій темі дослідження. Захід був прикрашений присутністю високоповажного доповідача, проф. д-р проф. Гергея Сольнокі (Gergely Szolnoki) з Університету Гайзенхайма, який також є членом журі WTA. Пан Сольнокі поділився своїми безцінними ідеями та практичними рекомендаціями, заснованими […]

Переможець номінації Ambassador of the Year отримає книгу Жерара Бассе

Tasting Victory: The Life and Wines of the World’s Favorite Sommelier –  це вражаюча історія життя та кар’єрного шляху Жерара Бассе. Вона є відображенням перемоги над викликами, які стоять на шляху людини, і яскраво доводить, що кожен здатен досягти вершини за будь-яких, навіть найважкіших, обставин. Головне  –  бажання і наполегливість.


Цього року переможець премії Wine Travel Awards в категорії Ambassador of the Year, якому вже за традицією та при підтримці Gérard Basset Foundation буде вручено приз імені Жерара Бассе, одержить книгу мемуарів цієї неймовірної людини. Цей примірник буде підписаний дружиною видатного сомельє пані Ніною Бассе, яка є членом журі Wine Travel Awards, віце-президентом Академії сомельє Великої Британії, ASI General Secretary  та співзасновницею і головою Gérard Basset Foundation.  Вона так прокоментувала таке спільне з оргкомітетом премії рішення: «Це чудове читання, яке, я сподіваюся, надихне інших повірити, що кожен здатен досягти всього, що задумав. Мені дуже імпонує ідея, згідно якої книга, яку Жерар дописав в останні дні свого життя, буде вручена лауреату Ambassador of the Year як символ продовження його справи. Впевнена, мемуари Жерара стануть джерелом натхнення для людини, яка закохана в світ вина і готова присвятити своє життя цій темі».

Ніна Бассе розповіла історію написання книги, в якій Жерар Бассе щедро ділиться багатством своїх знань та розповідає про надзвичайні зусилля, які доклав, щоб досягти свого феноменального успіху. Ця безцінна робота, що навчає і надихає, була написана в останні місяці життя майстра. А можливо і ціною його останніх днів.

«Коли у Жерара діагностували рак стравоходу, усі його подорожі довелося скасувати, і він намагався заповнити свій час іншим способом. Я запропонувала йому написати книгу про своє життя, оскільки вважала, що це допоможе надихнути інших, – розповідає Ніна Бассе. – Жерар в дитинстві залишив школу без свідоцтва про освіту, але завдяки самонавчанню, подальшій освіті, наставництву, наполегливій праці, рішучості  і пристрасті до вина,  став одним із найвідоміших сомельє у світі. Книга — це його історія про гідно прожите життя, у ній описано його методики навчання, підготовку до численних іспитів та зрештою до конкурсу ASI World Champion Sommelier у 2010 році, де Жерар здобув титул Чемпіону світу. Це не лише книга про життя в індустрії вина та гостинності, це надихаюча історія про людину, яка ніколи не полишала віри в те, що можна досягти всього, чого хочеш, завдяки наполегливій праці, відданості та дещиці удачі.

Жерар — чудовий оповідач, і багато людей кажуть мені, що прочитали книгу на одному подиху, оскільки їм важко було відірватися від неї. Жерар писав книгу розділ за розділом, у дні, коли він почувався більш-менш добре в страшний період виснажливих операцій та хіміотерапії. Він навіть залишив лікарню, щоб мати змогу написати останній розділ. Хоча знав, що покинути лікарню означатиме прискорення кінця…  Але він відчайдушно прагнув бути вдома, щоб завершити цю завершальну частину. Він помер через 10 днів після виходу з лікарні. Але тоді, як дописав останні рядки. А пізніше я написала останні слова до книги, що далося мені дуже важко.  Та я мала це зробити задля нашого дорогого Жерара».

Автор видання World Of Fine Wine Девід Вільямс, який особисто знав Жерара Бассе, із захопленням написав про Tasting Victory  та автора книги: «Читання Tasting Victory було надзвичайно емоційним досвідом. Це спогади найкращого професіонала свого покоління у виноробстві. Жерар став першою і єдиною людиною, яка отримала одразу декілька найвищих кваліфікацій – World Champion Sommelier, OBE, MW та MS. Але саме його наполегливе прагнення до найвищого ступеню фаховості становить суть цієї книжки – адже тільки з сьомої спроби Жерар Бассе, якому на той момент виповнилося вже 53 роки, нарешті був визнаний найкращим сомельє світу та найкращим сомельє свого покоління».

Tasting Victory: The Life and Wines of the World’s Favorite Sommelier – історія, яка вразить кожного, хто цікавиться вином, ресторанною галуззю та історією успіху.

Жерар Бассе розповідає про складне дитинство та перші невтішні спроби знайти своє місце у світі. Але рішучість та працьовитість привели його до успіху. Він описує свою неперевершену кар’єру, що включає заснування інноваційних готелів, успішний бізнес у виноробстві та отримання унікальних кваліфікацій, які зробили його легендою у світі вина.

Мемуари Жерара Бассе — це не лише розповідь про шлях до перемоги однієї людини, а й приклад і натхнення для всіх, хто мріє досягнути вершини у своїй галузі.

Приз лауреату премії Wine Travel Awards в категорії Ambassador of the Year при підтримці Gérard Basset Foundation буде вручено на Церемонії нагородження переможців, що відбудеться на London Wine Fair  21 травня 2024 року з 10.30 до 12.30.

 

Tasting Victory: The Life and Wines of the World’s Favorite Sommelier –  це вражаюча історія життя та кар’єрного шляху Жерара Бассе. Вона є відображенням перемоги над викликами, які стоять на шляху людини, і яскраво доводить, що кожен здатен досягти вершини за будь-яких, навіть найважкіших, обставин. Головне  –  бажання і наполегливість. Цього року переможець премії Wine […]

Wine Travel Awards 2023-2024 – переможці публічного голосування

1 квітня завершився важливий етап Wine Travel Awards 2023-2024. Ми раді оголосити переможців і вітати всіх учасників! Наступним етапом нашої подорожі є вибір переможців нашим шановним журі – видатними професіоналами галузі вина та винного туризму. Однак важливо ще раз наголосити, що в нашому ком’юніті призи та дипломи не на першому місці. Що справді важливо, так це участь і налагодження зв’язків.


Цього року помітно розширилася географія наших номінантів – до нас долучилась Австралія, Нова Зеландія, Китай і Тайвань, збільшилась кількість учасників із США. До WTA приєдналися найвидатніші у світі музеї вина. Невеликі незалежні виноробні і відомі Grand Châteaux висловили інтерес до нашого проєкту, підкреслюючи інклюзивний та гостинний характер нашої спільноти і спільну пристрасть до вивчення винних маршрутів.

Cloudy Bay

Саме такою ми й уявляли нашу спільноту – різноманітною, унікальною, наповненою цікавими людьми, брендами, подіями, локаціями.

Отже, переможці публічного голосування. Це захоплюючий етап проєкту, оскільки він визначає, хто пройде до наступного раунду. Вітаємо всіх фіналістів WTA 2023-2024!

Ambassador

Особи, які представляють вина, регіони, еногастрономічні маршрути, бренди; асоціації, консорціуми, національні винні бюро, туристичні офіси та туроператори.

Creative Strategy

Ambassador of the Year

Wine & Food Influencer

Журналісти, професійні ЗМІ, блогери, фотографи та відеооператори.

Author of the Year

Expert Opinion

The Brightest Journey

Education in Enotourism

Музеї вина, інститути вина, дегустаційні зали, в тому числі розташовані на території виноробень, академії еногастрономії, винні школи, які беруть участь у туристичних проєктах, організатори екскурсій на виставки тощо.

Cultural Mission

Unique Program

Wine Guide

Екскурсоводи, гіди-представники виноробних регіонів, туроператори та ін.

Top Guide

Travel Operator of the Year

Enogastronomic Events

Фестивалі, дні вина та місцевих продуктів, виставки, рекламні програми.

Magnet of the Region

Event of the Year

The Visiting Card of the Country

Напрямки, виноробні, національні бренди, заклади з винною програмою: готелі, ресторани місцевої кухні, бари, музеї вин і фірмових страв, дегустаційні зали.

Region of the year

Art & History Object

Progressive Approach

Brand – the Visiting Card of the Country

Must Visit

Номінанти заручилися великою підтримкою друзів, лояльної аудиторії та привернули увагу любителів вина, що дало свій результат. Харизматичність і активність у соціальних мережах відіграють вирішальну роль у публічному голосуванні. І ми бачимо ці риси серед наших переможців.

П’ять номінантів з кожної категорії, які набрали найбільшу кількість балів, проходять до раунду професійного журі. Відбір відбувається за 10-бальною системою згідно з єдиними протоколами Wine Travel Awards.

Переможці Wine Travel Awards будуть оголошені на нашій головній події – Церемонії WTA, яка відбудеться на London Wine Fair  21 травня 2024 року з 10.30 до 12.30.

На церемонії нагородження Wine Travel Awards буде підбито підсумки кампанії 2023-2024 та оголошено переможців як публічного голосування, так і професійного журі.

Двогодинна програма включає:

  • виступ Роберта Джозефа (Robert Joseph), члена журі WTA, видатного автора у світі вина та винного туризму, винного експерта, творця вина та інноватора галузі – «Винний туризм: переваги та виклики»;
  • презентація спонсорів і партнерів WTA;
  • оголошення переможців та відкриттів WTA; дегустація вин членів спільноти WTA.

1 квітня завершився важливий етап Wine Travel Awards 2023-2024. Ми раді оголосити переможців і вітати всіх учасників! Наступним етапом нашої подорожі є вибір переможців нашим шановним журі – видатними професіоналами галузі вина та винного туризму. Однак важливо ще раз наголосити, що в нашому ком’юніті призи та дипломи не на першому місці. Що справді важливо, так […]

Ейнат Кляйн та Андрій Макаревич – тур «Легенди Шампані»

Ранкові та вечірні дегустації і відвідування Домів та Замків. Ейнат Кляйн, номінант Wine Travel Awards у категорії Top Guide та її чоловік Андрій Макаревич збираються відвідати Шапань та запрошують усіх шанувальників вишуканих вин «піти їх стопами».


Винний письменник, експерт та сомельє – Юрій Праушкін та його дружина Ольга є власниками приватного пансіону Auprès du Château у Танлі та бутік-готелю Villa Thaіs, розташованого у місті Тоннері. Вони організовують тури для невеликих груп – «Легенди Шампані». Саме в такий тур наприкінці квітня і вирушають Ейнат Кляйн та Андрій Макаревич.

Ейнат Кляйн

(Примітка редакції: цього року номінантами міжнародної премії Wine Travel Awards стала Ейнат Кляйн у категорії Top Guide та її віноробня Einat Winery у категорії Must Visit, голосування триває до 31 березня включно).

«Програма включає відвідування шампанських Домів та Замків, знайомство з Шаблі, поїздку до Реймсу, а також ранкові та вечірні дегустації, – пише на своїй сторінці в соцмережі Ейнат Кляйн. – Юрій спеціалізується на винах Шампані та Бургундії, спеціально для цього туру він зробив виняткову добірку легендарних шампанських великих років: Cristal 2002, 2004, 2008, 2012, Deutz, Krug, Pol Roger Sir Winston Churchill, Bollinger та ін. Вечері готує Ольга, яка є дипломованим шеф-кухарем».

Наступний тур буде організовано 24-29 травня. Він буде не менш унікальним. На учасників чекають вина Шампані та знаменита французька кухня в авторському виконанні.

Більш детальну інформацію про тур можна дізнатися у Ейнат Кляйн.

Фото: facebook.com/einat.klein2

Ранкові та вечірні дегустації і відвідування Домів та Замків. Ейнат Кляйн, номінант Wine Travel Awards у категорії Top Guide та її чоловік Андрій Макаревич збираються відвідати Шапань та запрошують усіх шанувальників вишуканих вин «піти їх стопами». Винний письменник, експерт та сомельє – Юрій Праушкін та його дружина Ольга є власниками приватного пансіону Auprès du Château […]

Кожен гастровечір веде до Перемоги!

Номінант Wine Travel Awards – Charitable Gastro Dinners (Благодійні гастровечері), проєкт, у якому об’єдналися Асоціація кулінарів та спільнота Шефів з України, Польщі, Молдови, Румунії, Азербайджану і Грузії, провели ще один благодійний захід в підтримку ЗСУ.


Майже від самого початку повномасштабного вторгнення об’єднання шеф-кухарів з двадцяти міст України, Польщі, Молдови, Румунії, Азербайджану та Грузії почали проводити благодійні гастровечері, метою яких є зібрання коштів на потреби наших захисників.

Благодійні гастровечері

Благодійні вечері проводилися не тільки на теренах нашої країни, але й у Німеччині, Австрії, Польщі. На зароблені гроші було придбано все те, що так необхідно нашім захисникам: різноманітні дрони, автівки підвищеної прохідності, мотоцикли, реанімобіль, рації, генератори, набори інструментів, зарядні станції EcoFlow, продукти харчування тощо.

(Примітка редакції: проголосувати за номінанта Wine Travel Awards у категорії «Подія року» – Charitable Gastro можна тут до 31 березня включно).

І ось нещодавно відбувся черговий івент –  одинадцята гастровечеря, що пройшла у місті Одеса. Було зібрано 308 497 гривень. Всі зароблені кошти відправили на ППО. Цей захід був організований спільно з Ribas Hotel Group та Благодійним Фондом «Повернись живим».

Благодійні гастровечері

Як завжди на вечері подавалися українські страви в авторському виконанні шефів і панувала гостинна, по-домашньому затишна атмосфера.

Благодійні гастровечері

«Велика кількість партнерів, спонсорів і просто небайдужих людей долучаються до справи, яка допомагає нашим захисникам здолати ворога. Продовжуємо допомагати нашим хлопцям здобути Перемогу! Разом ми сила!» – кажуть учасники благодійного проєкту.

Для надання більш детальної інформації про заходи звертайтесь за телефонами:

  • Андрій Магалецький – Президент Асоціації кулінарів України (+38 068 805 08 05)
  • Анастасія Хоменко – адміністративний директор заходів (+38 099 362 52 42)

Номінант Wine Travel Awards – Charitable Gastro Dinners (Благодійні гастровечері), проєкт, у якому об’єдналися Асоціація кулінарів та спільнота Шефів з України, Польщі, Молдови, Румунії, Азербайджану і Грузії, провели ще один благодійний захід в підтримку ЗСУ. Майже від самого початку повномасштабного вторгнення об’єднання шеф-кухарів з двадцяти міст України, Польщі, Молдови, Румунії, Азербайджану та Грузії почали проводити […]

Bollicine del mondo-2024 – путівник у світ перлинних бульбашок

Додаток Bollicine del mondo, створений гастрономічним проєктом Identità Golose – це подорож всесвітом ігристих вин, який у своєму третьому випуску охоплює 740 виноробень (на 115 більше, ніж у 2023 році) з 39 країн.


Розробники першого у світі додатка про ігристе вино – Bollicine del mondo, який є номінантом Wine Travel Aawards, втретє представили свій цифровий гід та вручили спеціальні нагороди переможцям номінацій.

(Примітка редакції: проголосувати за Bollicine del mondo можна тут до 31 березня включно).

Безкоштовний універсальний додаток, доступний італійською та англійською мовами та призначений для вайнловерів та всіх тих, хто любить подорожувати та відкривати для себе скарби кулінарної та винної культури. Винна карта Bollicine del mondo – це колективна робота 16 винних експертів та журналістів.

Bollicine del mondo-2024

Автори проєкту Чинція Бензі (Cinzia Benzi), експерт з вина та гастрономії, письменниця; Паоло Маркі (Paolo Marchi), гастрономічний та винний критик, засновник та куратор Identità Golose, першого італійського конгресу авторської кухні та кондитерських виробів; Андреа Гриньяффіні (Andrea Grignaffini), експерт з їжі та вина; Клаудіо Чероні (Claudio Ceroni), засновник Identità Golose, президент бюро MAGENTA.

(Примітка редакції: Чинція Бензі є номінантом міжнародної премії Wine Travel Awards, проголосувати за Амбассадора року можна тут до 31 березня включно).

Bollicine del mondo-2024

Bollicine del mondo-2024 представляє 27 маршрутів, які охоплюють одні з найвидатніших регіонів ігристих вин: Асті та Москато, Ірпінію, Тренто-Док та Етну, Шампань, Ельзас, Бургундію, Пенедес, Чилі та Аргентину, а також Долину Напа та Сонома.

Онлайн-гід розповідає про найкращих виробників: 53% представлено Італією, 47% – виноробами Європи та решти світу. Винна карта Франції у Bollicine del mondo-2024 охоплює практично всі основні виноробні регіони країни: Шампань, Ельзас, Бургундію, Луару та Юра – 30% із 47%; Інші виноробні розташовані в Іспанії, Великобританії, Німеччини, Австрії, Албанії, Румунії, Греції, Португалії, Словенії, Швейцарії, Ізраїлі, Туреччини, Індії, Аргентині, Чилі, Бразилії, Канаді, США, Австралії та Новій Зеландії.

Новинки цього року: Бельгія, Чехія, Словаччина, Мальта, Ліван, Індонезія, Мексика та В’єтнам. Серед представлених виноробень переважають ті, хто застосовує класичний метод виробництва ігристого, а також виробництво Pet Nat.

Bollicine del Mondo

Номінації та переможці Bollicine del mondo-2024:

BOLLICINE DEL MONDO E L’INNOVAZIONE (Бульбашки та інновації)

  • Бенуа Гуез (Benoît Gouez) Chef de Cave Moët & Chandon

BOLLICINE DEL MONDO VISIONE SOSTENIBILITÀ (Бульбашки та сталий розвиток)

  • Champagne Moussé Fils
  • Monsieur Cédric Moussé

IL VITIGNO DA SCOPRIRE (Винні відкриття)

  • Asprinio – Cantina Salvatore Martusciello
  • “Trentapioli” Asprinio d’Aversa Doc, Salvatore Martusciello
  • Nero Buono – Cantina Marco Carpineti
  • Spumante Metodo Classico Kius Pas Dosé 2013

GIOVANI DI BELLE SPERANZE, BUONA LA PRIMA (Прем’єра)

  • Cantina Gabrile Magno – Metodo Classico Pas Dosé 2019

QUESTIONI DI FAMIGLIA (Сімейна справа)

  • Tenuta I Fauri -Famiglia Di Camillo

ETICHETTA D’AUTORE (Авторська етикетка)

  • Lambrusco Grasparossa di Castelvetro SuDiGiri di Pezzuoli dalle vigne di Maranello
  • Anthologie de Marjosse – Cuvée Blansky  – Pierre Lurton – Château Marjosse

I COMUNICATORI (Комунікатори)

  • Хосам Елдін Абу Елейун (Hosam Eldin Abou Eleyoun)
  • Адуа Вілла (Adua Villa)
  • Чиро Фонтанезі (Ciro Fontanesi)
  • Андреа Амадей (Andrea Amadei)

BOLLICINE DEL MONDO L’Esperto (Эксперт )

  • Ессі Авеллан (Essi Avellan).

Джерело: essiavellan.com, winenews.it, aislombardia.it, orogastronomico.it

Додаток Bollicine del mondo, створений гастрономічним проєктом Identità Golose – це подорож всесвітом ігристих вин, який у своєму третьому випуску охоплює 740 виноробень (на 115 більше, ніж у 2023 році) з 39 країн. Розробники першого у світі додатка про ігристе вино – Bollicine del mondo, який є номінантом Wine Travel Aawards, втретє представили свій цифровий […]

Дегустація Wine Travel Awards у світі сталого розвитку

ProWein, відома виставка вин у Дюссельдорфі, представляє низку дегустацій і подій, призначених для професіоналів галузі. В цьому році, серед них — унікальна подія The Wine Travel Awards Tasting Around the Sustainable World під назвою Weinland. Захід відбудеться у вівторок, 12 березня 2024 року, о 14.00, це буде справжня подорож різноманітними куточків світу вина.


Теоретичним «аперитивом» дегустації стане блискучий виступ професора, доктора Гергея Сольнокі (Gergely Szolnoki) з Університету Гайзенхайма, вже третій рік поспіль члена журі WTA, який розгляне питання: де починається і де закінчується стійкий винний туризм; які конкретні заходи найбільш ефективно сприяють сталому розвитку сектора винного туризму; які основні рушійні сили та навпаки бар’єри існують для впровадження сталого винного туризму. Висновки та конкретні рекомендації, викладені в презентації, ґрунтуються на досвіді дослідження, участь у якому брали понад 1500 виноробень у 42 країнах.

Szolnoki 


На дегустації Wine Travel Awards будуть представлені шість видатних зразків з різних куточків винної планети: вина та спиртні напої п’яти членів ком’юніті. Ці виноробні з різних країн втілюють усталені моделі бізнесу та виробництва.

TENUTA MANOYLO

Почнемо з Італії. Виноробня Tenuta Manoylo розташована у знаменитому регіону Марке, у самому центрі адріатичного узбережжя Італії, який цінують як винні критики, так і ентузіасти.

Tenuta Manoylo

Нещодавно, вино яке буде представлено на дегустації The Wine Travel Awards Tasting Around the Sustainable World, отримало срібну медаль на весняній сесії MUNDUS VINI 2024, яка ознаменувала його дебют на міжнародній арені.

Passo Del Borgo Falerio DOC Pecorino 2021, Silver MUNDUS VINI 2024

Tenuta Manoylo

  • Зовні: Солом’яно-жовтий колір із золотистими відблисками та ніжними зеленуватими відтінками.
  • Ніс: Глибокий і багатий букет з елегантною структурою. Інтенсивні ноти білих квітів та стиглих фруктів, що супроводжуються легкими відтінками ванілі та бальзамічного оцту.
  • Смак: структурований з вираженим трав’янистим ароматом. Виявляє хорошу кислотність, насичений, соковитий, приємно мінеральний, зі стійким смаком.
  • Поєднання: Ідеально доповнює рибні страви та підходить до різотто з морепродуктами.
  • Виноград: 100% Pecorino.
  • Вміст алкоголю: 13,50%.
  • Урожайність з гектара: близько 70 центнерів.
  • Щільність рослин: 4000 лоз на гектар.
  • Вік виноградника: 6 років.
  • Область виробництва: Мореско.
  • Середня висота: 100-200 метрів над рівнем моря.
  • Тип ґрунту: середньої текстури, тяжіє до глини.
  • Збір врожаю: кінець серпня, початок вересня. Відібрані вручну і відразу транспортуються в підвал для переробки.
  • Техніка вініфікації: м’яке пресування з наступним негайним зниженням температури. Ферментація в сталевих резервуарах при контрольованій температурі від 12 до 15 °C.
  • Витримка: спочатку дозрівання в сталевих ємностях, потім частково в цементних ємностях і 20% в дерев’яних тонно.

JIDVEI

Наступна зупинка приведе нас до Румуї, де ми дослідимо виноградники Вайнланда. Ми представляємо відвідувачам заходу два видатних вина з одного із найпривабливіших історичних регіонів Румунії. У феодальну епоху виноградники в самому центрі Трансільванії називали Вайнланд – країна вина, країна казкових замків і укріплених саксонських храмів.

Jidvei – це 75 років традицій, сімейна історія, сплетена з  пристрасті, майстерності та технологій.

Jidvei

Компанія Jidvei стала першим виробником вина в Румунії, що увійшов до ТОП-100 преміальних брендів вина та спиртних напоїв світу 2023 року за версією Luxury Lifestyle Awards, поряд із найпрестижнішими та найціннішими світовими брендами. Добірка включала приблизно 1000 компаній із Франції, Італії, Іспанії, Аргентини, Чилі, Австралії, Ірландії тощо. Для сімейного бізнесу, який цінує дух Трансільванії та репутацію виноградарства Румунії, це є джерелом гордості.

Jidvei, найбільший виробник вин із захищеним найменуванням походження в Румунії. Компанія володіє найбільшою плантацією виноградників у Румунії та Європі – 2500 га. У портфелі Jidvei понад 70 марок. Компанія здобула понад 1000 медалей на найважливіших національних та міжнародних змаганнях.

Jidvei

Jidvei прагне постійно вдосконалювати виробничі процеси, скорочувати викиди вуглецю та зберігати природні ресурси. У 2005 році компанія заснували першу приватну виноградарську школу в Румунії, де виробляється виноградний посадковий матеріал з високою біологічною цінністю.

Mysterium Rosé Brut Vintage 2021

Понад 60 років Jidvei виробляє ігристі вина традиційним методом. Mysterium Rosé Brut Vintage 2021 – це ігристе вино світлого лососево-рожевого кольору, отримане традиційним методом з вініфікованого рожевого винограду Pinot Noir. Делікатна інтенсивність запаху поєднує первинні ноти червоних фруктів, особливо вишні та полуниці, з тонкими нотами тіста та бріошів, характерних для часу, проведеного на дрібному осаді. Висока кислотність ідеально збалансована рівнем цукрів і щедрою кремовою текстурою. Ніжні смаки полуничного тарту та тонкі нотки малини та травневої вишні роблять Mysterium Rosé Brut 2021 чудовим ігристим вином.

  • Зовні: світло-лососево-рожевий.
  • Аромат: червоні фрукти, вишня і полуниця, тонкі нотки тіста і бріоші.
  • Смак: кремова текстура, висока кислинка, терпкість полуниці, малини та вишні.
  • Спирт: 12%.
  • Смаковий профіль: брют.
  • Рівень цукру: 8 г/л.
  • Загальна кислотність: 6,7 г/л.
  • Ручний збір врожаю.
  • Бродіння – в присутності відбірних дріжджів, температура бродіння 10-12°C.
  • Тривалість процесу бродіння 25-30 днів.
  • Дозрівання – мінімум 36 місяців, на дрібному осаді.

Eiswein Jidvei 2018 

Jidvei 

Воістину золоте вино – втілення досконалості у кожному аспекті. Виноград сорту Traminer Roz збирають після морозних ночей на початку зими для отримання дорогоцінного десертного вина з відтінками стиглого меду, золотистим або яскраво-янтарним кольором і нотами жовтого кавуна, манго, абрикосів та айви.

  • Зовні: колір прозорий, від золотистого до яскраво-янтарного
  • Аромат: абрикоси, айва, мед
  • Смак: жовтий кавун, манго, абрикоси, айва, зрілий мед
  • Спирт: 11,05%
  • Смаковий профіль: солодкий
  • Залишковий цукор: 184 г/л
  • Загальна кислотність: 5,92 г/л
  • Об’єм: 0,375 л
  • Ручний збір врожаю
  • Мацерація шкіри, 6-8 годин
  • Бродіння: в присутності відбірних дріжджів, при температурі 18°C – 20°C
  • Дозрівання: в резервуарах з нержавіючої сталі, мінімум 6 місяців, на дрібному дріжджовому осаді
  • Розлив: через 6 місяців після закінчення спиртового бродіння.

SHUMI WINERY

Shumi Winery знаходиться в Грузії, колисці виноробства, має глибокі грузинські винні традиції та прагне бути сполучною ланкою між минулим, з 8000-річною історією виноробства, і майбутнім виноробства Грузії. «Ми віримо, що традиції та сучасність повинні йти рука об руку, дозволяючи нам міцно стояти на наших коренях, дивлячись у майбутнє з креативністю», – кажуть у компанії.

Shumi

З 1997 року Shumi Winery створює продукцію, яка є втіленням найкращих терруарів, використовуючи традиційні грузинські методи виноробства в поєднанні з сучасними техніками. Сьогодні це одна з провідних виноробних компаній Грузії з 200 га виноградників, сучасною виноробнею, яка гармонійно використовує нержавіючу сталь, дуб і квеврі. Також компанія відкрила музей, де зберігаються унікальні артефакти, які були знайдені під час будівництва виноробні. А відзначений нагородами туристичний комплекс – є предметом гордості всієї країни.

Salome Single Vineyard 2013

Теруар Salome розташований в історичній місцевості Didkure, в Napareuli PDO, яке в минулому належало царям Грузії та принцу Олександру Чавчавадзе.

Ці 1,9 га складаються з 25 літніх виноградних лоз Saperavi, зі щільністю 2650 лоз/га, з максимальною продуктивністю 30 HL/га. Виноградник розташований на південному, делювіальному, багатому корисними копалинами схилі Кавказьких гір, на лівому березі річки Алазані, на висоті 450 м над рівнем моря, в оточенні дикої природи.

  • Зовні: насичений фіолетовий кольор.
  • Аромат: червоної та чорної вишні з нотками ожинового варення.
  • Смак: має насичене тіло, добре збалансоване, зі смаком еволюції чорної та червоної фруктової шкіри, лісової підстилки, зі стиглими, повністю інтегрованими танінами, добре збалансованою кислотністю, що забезпечує тривалий смак.
  • Бродіння протікає при 23-28С, з pigéage.
  • 12 днів мацерації, перед яблучно-молочним бродінням.
  • Яблучно-молочне бродіння і витримка проводяться в нових дубових бочках об’ємом 225 л протягом 11 місяців.
  • 100% Saperavi.

RUTA

Напій – уособлення сильного та яскравого характеру України. У листопаді 2023 року бальзам RUTA взяв участь у відомому міжнародному конкурсі CRAFT SPIRITS AWARDS, який проходив у Лондоні. На цьому конкурсі унікальний трав’яний бальзам став одним із переможців і отримав золоту медаль. Авторкою бальзаму є Оксана Левченко.

RUTA balm

RUTA – це крафтовий бальзам, створений з 96 найкращих рослин, зібраних з різних куточків нашої прекрасної України. Багато з цих рослин здавна відомі своїми магічними властивостями, які дарують силу і захист. Бальзам виготовлений шляхом спиртової мацерації ягід, квітів, трав, коренів і прянощів. Далі йде процес купажування з додаванням води, високоякісного спирту та цукрового сиропу. Бальзам не містить барвників і ароматизаторів. Вміст алкоголю: 36%. Це класичний дижестив. Бальзам не піддається холодній фільтрації, щоб зберегти всі відтінки смаків і ароматів, які дарує нам природа.


TAYLOR`S

Останній пункт подорожі – Португалія та її Taylor’s Historical Collection III The Mallet.

Taylor’s Historical Collection III The Mallet

Taylor’s

Цей особливий портвейн Reserve Tawny Port створений із суміші червоного винограду, вирощеного в долині Дору в Португалії та витриманого в невеликих дубових бочках.

Унікальне вино представлено в історичній пляшці 18 століття та доставляється в ексклюзивній дерев’яній коробці.

Taylor’s Historical

Портвейн має глибокий, цегляно-червоний колір з червоним відтінком і стиглий складний аромат, який містить ніжні нюанси сливи, інжиру, марципану та ірису; елегантний відтінок сигарної коробки, кедра та шкіри, що надає аромату екзотичний відтінок. Смак інтенсивний і вишуканий, з спокусливою повнотою, м’якістю і округлістю, а також нотами фруктового торта і свіжої сливи. Ці аромати супроводжуються тонкими, добре інтегрованими танінами та довгим приємним післясмаком.

Taylor’s зосереджується на якості та інноваціях. Вина компанії витримуються десятиліттями і отримали високу оцінку від Роберта Паркера (Robert Parker). Taylor’s особливо відома своїми старовинними портвейнами, які час від часу розливаються у спеціальні ємності, наприклад – Very Very Old Tawny Port для платинового ювілею королеви Єлизавети II.


Вітаємо та ласкаво просимо на івент WTA на ProWein!

Вівторок, 12 березня 2024 року, о 14.00,

зал 13, стенд F100.

ProWein, відома виставка вин у Дюссельдорфі, представляє низку дегустацій і подій, призначених для професіоналів галузі. В цьому році, серед них — унікальна подія The Wine Travel Awards Tasting Around the Sustainable World під назвою Weinland. Захід відбудеться у вівторок, 12 березня 2024 року, о 14.00, це буде справжня подорож різноманітними куточків світу вина. Теоретичним «аперитивом» […]

Публічне голосування Wine Travel Awards відкрито!

Шановні ентузіасти вина, ми раді повідомити про початок довгоочікуваного етапу публічного голосування Wine Travel Awards 2023-2024. На ваш розгляд представлено 16 категорій, які охоплюють весь спектр винного туризму. Це унікальна можливість взяти активну участь і підняти у рейтингу видатних професіоналів галузі.


Публічне голосування відкрито з 1 березня по 1 квітня 2024 року. Протягом цього періоду ми пропонуємо вам відвідати сайт WTA, уважно переглянути профілі номінантів і віддати свої голоси за своїх фаворитів.

Наступним етапом буде голосування наших шановних суддів. З 1 квітня суддівський комітет WTA, що складається з 12 висококваліфікованих професіоналів, візьметься за почесне, але складне завдання – вибрати одного переможця в кожній категорії. Переможці будуть оголошені в травні та офіційно вшановані на церемонії WTA в Лондоні в червні цього року.

Нижче ви можете знайти описи категорій та номінацій WTA. Сподіваємося, що це полегшить вам вибір!

The Visiting Card of the Country

Wine Travel Awards Voting is Live

Напрямки, виноробні, національні бренди, заклади з винною програмою: готелі, ресторани місцевої кухні, бари, музеї вин і фірмових страв, дегустаційні зали. У цю категорію входять такі номінації:

  • Region of the year

Представлені консорціуми, винні офіси та туристичні програми по всьому світу. Ви можете відкрити для себе ініціативи, які демонструють менш відомі виноробні країни, висвітлюючи їх унікальне розташування, відомі вина, історичні місця та культурні надбання.

Відвідайте номінацію. Обирайте фаворита та голосуйте!

  • Must Visit

Тут можна ознайомитися з окремими об’єктами чи напрямками, розташованими на туристичних маршрутах, які є гастрономічними принадами регіону.

Відвідайте номінацію. Обирайте фаворита та голосуйте!

  • Brand – the Visiting Card of the Country

Номінація присвячена брендам (напої та продукти харчування), виробленим у країні походження зі 100% місцевої сировини. Бренди відрізняються високим рівнем якості, активною маркетинговою стратегією, а також національною та міжнародною дистрибуцією.

Відвідайте номінацію. Обирайте фаворита та голосуйте!

  • Progressive Approach

Тут ви можете ознайомитись із суб’єктами, які мають фактичні докази відповідності міжнародним принципам сталого розвитку, екологічності та інших ознак прогресивних підходів.

Відвідайте номінацію. Обирайте фаворита та голосуйте!

  • Art & History Object

У цій номінації представлені об’єкти, що мають статус арт-об’єкта, або об’єкти, які можуть підтвердити приналежність своєї архітектури до зразка мистецтва чи історії.

Відвідайте номінацію. Обирайте фаворита та голосуйте!

Ambassador

Ambassador

Амбасадори – особи, які представляють вина, регіони, еногастрономічні маршрути, бренди; асоціації, консорціуми, національні винні бюро, туристичні офіси та туроператори. У цю категорію входять такі номінації:

  • Creative Strategy

Ця номінація присвячена суб’єктам, які мають статус амбасадора вина / регіону / дороги вина та смаку. Їх діяльність вирізняється особливим творчим підходом, креативними рішеннями, оригінальністю поглядів.

Відвідайте номінацію. Обирайте фаворита та голосуйте!

  • Ambassador of the Year

Номінанти в цій категорії є амбасадорами вина, регіонів або винних маршрутів, демонструючи відданість еногастрономічним асоціаціям. Визнані промоутерами більше року, їхня діяльність підтверджується офіційними джерелами, ЗМІ. Ця категорія аплодує суб’єктам із особливим і креативним підходом.

Відвідайте номінацію. Обирайте фаворита та голосуйте!

Wine & Food Influencer

Wine & Food Influencer

Журналісти, професійні ЗМІ, блогери, фотографи та відеооператори. У цю категорію входять такі номінації:

  • The Brightest Journey

Тут можна знайти авторів, у творчому доробку яких – репортаж з еногастрономічного туру чи репортаж з подорожі цікавим регіоном, конкретним об’єктом винної дороги тощо.

Відвідайте номінацію. Обирайте фаворита та голосуйте!

  • Author of the Year

Ця номінація присвячена авторам літературних творів (путівник, довідник тощо) або серії публікацій у будь-яких ЗМІ на еногастрономічну тематику.

Відвідайте номінацію. Обирайте фаворита та голосуйте!

  • Expert Opinion

Тут ви можете ознайомитися з авторами, чиї публікації демонструють глибокі знання в галузі еногастрономії та/або особливостей регіону.

Відвідайте номінацію. Обирайте фаворита та голосуйте!

Education in Enotourism

Музеї вина, інститути вина, дегустаційні зали, в тому числі розташовані на території винзаводів, академії еногастрономії, школи вина, які беруть участь у туристичних проектах, організатори турів на виставки тощо. До цієї категорії відносяться наступні номінації:

  • Cultural Mission

Номінація спрямована на виявлення навчальних закладів та програм із особливою культурною місією (відродження традицій, просування передових технологій тощо).

Відвідайте номінацію. Обирайте фаворита та голосуйте!

  • Unique Program

Ця номінація передбачає оригінальну освітню чи екскурсійну програму, організацію спеціальних дегустацій та турів.

Відвідайте номінацію. Обирайте фаворита та голосуйте!

Wine Guide

Екскурсоводи, гіди-представники виноробних регіонів, туроператори та ін. До цієї категорії входять наступні номінації:

  • Top Guide

У цій номінації представлені особи з трирічним досвідом, визначними професійними досягненнями та знаннями у сфері еногастрономії.

Відвідайте номінацію. Обирайте фаворита та голосуйте!

  • Travel Operator of the Year

Тут можна знайти гідів або туристичні компанії, які самостійно розробили у своєму портфоліо еногастрономічні тури за унікальним маршрутом.

Відвідайте номінацію. Обирайте фаворита та голосуйте!

Enogastronomic Events

Enogastronomic Events

Фестивалі, дні вина та місцевих продуктів, виставки, рекламні програми. У цю категорію входять такі номінації:

  • Event of the Year

Номінація спрямована на визначення важливих подій (Дні вин, місцевих продуктів, фестивалі, гастрономічні саміти, онлайн-симпозіуми), які відбулися протягом року, що передує поточному року премії.

Відвідайте номінацію. Обирайте фаворита та голосуйте!

  • Magnet of the Region

Номінація допомагає підтримати організаторів професійних заходів (еногастрономічних фестивалів, виставок, дегустацій, аукціонів), спрямованих на популяризацію місцевих та міжнародних виробників крафтових напоїв та місцевих делікатесів.

Відвідайте номінацію. Обирайте фаворита та голосуйте!

WTA це не змагання, це свято неймовірної пристрасті, майстерності та товариства у винному туризмі. Ми цінуємо кожного та дякуємо вам за співпрацю з WTA і за те, що ви допомагаєте дізнатися про тих, хто піднімає галузь. Під час голосування та після нього залишайтеся на зв’язку з нами, підписавшись на оновлення WTA. Поділіться своїми поглядами, відкрийте нові ідеї та давайте разом насолоджуватися цим чарівним світом вина.

Приєднуйтесь до нас у цій захоплюючій подорожі!

Не забувайте підписуватися та слідкувати за нашими новинами в соціальних мережах:

Instagram

Facebook

Шановні ентузіасти вина, ми раді повідомити про початок довгоочікуваного етапу публічного голосування Wine Travel Awards 2023-2024. На ваш розгляд представлено 16 категорій, які охоплюють весь спектр винного туризму. Це унікальна можливість взяти активну участь і підняти у рейтингу видатних професіоналів галузі. Публічне голосування відкрито з 1 березня по 1 квітня 2024 року. Протягом цього періоду […]

X
Украина