Увага!

Увага! На сайті використовуються cookie файли.

The site uses cookie files

Даний сайт має вікове обмеження.

This site has age restrictions!

Я підтверджую, що мені, на жаль, давно виповнилося 18 років
I confirm that I have 18 years!
Persha Gildiya
Persha Gildiya

Gastronomy and Wine Portal

Wine Travel Awards 2023-2024 оголошує переможців!

1 травня завершився основний етап голосування Wine Travel Award 2023-2024.


Ми раді оприлюднити переможців Премії та щиро вітаємо всіх учасників! Рухаючись вперед, наша подорож продовжується церемонією WTA у Лондоні, де буде підбито підсумки кампанії 2023-2024 років та оголошено переможців як громадського голосування, так і професійного журі.

Від команди Drinks+ ми хочемо окремо привітати переможців від України. У ці непрості часи, коли країна бореться з підступним ворогом, вони змогли провести голосування – зацікавили друзів та шанувальників, акумулювали свої сили, бажання та цілі та зробили крок до власної перемоги на нашому спільному шляху до великої Перемоги світла над темрявою.

Отже 21 травня в Olympia London, з 10.30 до 12.30 у Gallery Suit відбудеться Церемонія нагородження Wine Travel Awards. Запрошуємо на свято!

Скористайтеся цією формою, щоб отримати бейдж на London Wine Fair.

Переможці Wine Travel Awards:

Ambassador

Особи, які представляють вина, регіони, еногастрономічні маршрути, бренди; асоціації, консорціуми, національні винні бюро, туристичні офіси та туроператори.

Creative Strategy

The Imeretian Wine Association, створена в 2022 році, змогла продемонструвати вина Імеретії всьому світу в перший рік свого існування. Маючи близько 70 членів, виноробні компанії активно рекламували регіон за допомогою міжнародних заходів. У Багдаті реалізується проєкт винної лабораторії, що відповідає світовим стандартам. Очолювана такими ентузіастами, як Кеті Джурхадзе (Keti Jurkhadze), асоціація прагне піднести вина Імереті до світового визнання.

The Wine Travel Awards 2023–2024

Ambassador of the Year

Сонал Холланд, єдиний майстер вина в Індії, є піонером у виноробній промисловості країни. Вона заснувала Vine2Wine, провідну мережу роздрібної торгівлі вином, і винний клуб SoHo. Як сертифікований винороб, Сонал заснувала Sonal Holland Wine Academy. Вона є телеведучою, письменницею і суддею в галузі виробництва напоїв. Її вплив поширюється по всьому світу, що робить Сонал Холланд затребуваним консультантом і амбасадором бренду.

Sonal Holland

Wine & Food Influencer

Журналісти, професійні ЗМІ, блогери, фотографи та відеооператори.

Author of the Year

Анджело Перетті, видатного італійського журналіста та винного письменника, що проживає у Венето, називають винним послом регіону. Він є редактором InternetGourmet.it та автором кількох книг про італійські вина, у тому числі – «Духовні вправи для любителів вина», яка досліджує філософські аспекти споживання вина. Книжка Перетті отримала визнання, вигравши престижні літературні премії та похвалу від таких відомих видань, як La Repubblica. Завдяки своїй роботі Перетті прагне піднести вживання вина до медитативного мистецтва, переплітаючи енологічний досвід з літературою, мистецтвом і філософією.

Angelo Peretti

Expert Opinion

Марінела Арделян, яка має ступінь MBA та доктора філософії в галузі маркетингу, робить революцію в румунських винах. Натхненна італійською культурою, вона написала книгу, в якій поєднує румунські вина з італійською кухнею. Марінела Арделян прагне популяризувати румунські вина в усьому світі за допомогою таких ініціатив, як фестиваль RO-Wine та дослідження.

Marinela Ardelean

The Brightest Journey

Дарія Холодиліна, фахівець з винного туризму в Грузії, рекламує грузинські вина через блоги та онлайн-події. Маючи досвід маркетингу та пристрасть до вина, вона стала співавтором путівника по виноробних регіонах Грузії. Дарія виступає за вивчення менш відомих виноробних регіонів за межами Кахетії, підкреслюючи їхні унікальні терруари та сорти. Вона прагне зробити грузинські виноробні регіони більш доступними та цінними у всьому світі.

Daria Kholodilina

Education in Enotourism

Музеї вина, інститути вина, дегустаційні зали, в тому числі розташовані на території виноробень, академії еногастрономії, школи вина, які беруть участь у туристичних проєктах, організатори екскурсій на виставки тощо.

Cultural Mission

WOW, розташований на південному березі річки Дору, є унікальною культурною локацією з шістьма музеями та безліччю ресторанів. Заснований Адріаном Бріджем (Adrian Bridge), WOW пропонує фантастичні краєвиди на горизонт та набережну міста Порту. Музей винного досвіду в рамках WOW прагне демістифікувати вино, пропонуючи інтерактивну подорож від винограду до пляшки. Інші музеї, такі як Pink Palace та Planet Cork, пропонують захоплюючий досвід вивчення різних аспектів культури та історії.

World of Wine (WOW)

Unique Program

  • Переможець: Shumi Wine School
  • Суддя: Ніна Бассе (Nina Basset)

SHUMI WINERY стала піонером енотуризму в Грузії, маючи унікальний туристичний комплекс і загальноосвітню винну школу, яка пропонує безкоштовні освітні програми. Зосереджуючись як на комерційній діяльності, так і на благодійності, SHUMI Wine School надає студентам глибоке розуміння виноградарства, виноробства та винного туризму. Завдяки співпраці з міжнародними експертами та університетами, SHUMI активно сприяє освіті та розвитку виноробної промисловості в Грузії.

Shumi Wine School

Wine Guide

Екскурсоводи, гіди-представники виноробних регіонів, туроператори та ін.

Top Guide

Довічний зв’язок Мігеля зі світом вина почався на винограднику його родини в португальському регіоні Вінью-Верде. У 2011 році він заснував ML Private Tours. Мігель пропонує преміальні тури до різних виноробних регіонів Португалії та Іспанії, демонструючи багату спадщину країни та різноманітний асортимент вин. Стародавні традиції виноробства Португалії та унікальні сорти винограду роблять Португалію найкращим місцем для любителів вина з усього світу.

Miguel Leal

Travel Operator of the Year

  • Переможець: Wine Paths
  • Суддя: Флоренс Катіяр (Florence Cathiard)

Wine Paths пропонує розкішні подорожі вином і алкогольними напоями по 15 країнах, включаючи найкращі маєтки, помешкання та заклади харчування. Wine Paths, заснована Стефаном Тіллементом (Stephane Tillement) яки є її генеральним директором. Компанія спеціалізується в індустрії подорожей класу люкс, пропонує індивідуальні програми, маршрути яких можна розробити за допомогою місцевих експертів. Завдяки ексклюзивним партнерствам, унікальному доступу до приватної власності та визнанню провідних туристичних видань, Wine Paths є лідером у світовому винному туризмі високого класу.

Wine Paths

Enogastronomic Events

Фестивалі, дні вина та місцевих продуктів, виставки, рекламні програми.

Magnet of the Region

The National Wine Day of Moldova – це свято, яке демонструє винну культуру та спадщину країни і яке проводиться щорічно в перші вихідні жовтня. На відвідувачів чекають дегустації, майстер-класи та зустрічі з експертами, знайомство з оцінкою вина, історією та виробництвом. На заході представлені сотні вин від понад 60 виробників, а також традиційні ремесла, музичні виступи та кулінарні шедеври. Крім того, учасники можуть досліджувати виноробні напрямки під час екскурсій, відкриваючи для себе різноманітні виноробні регіони Молдови та енологічні пригоди.

The National Wine Day of Moldova

Event of the Year

  • Переможець: Yerevan Gastronomic Days
  • Суддя: Проф. д-р проф. Гергей Сольнокі (Prof. Dr. Prof. h.c. Gergely Szolnoki)

EventToura підняла винний туризм у Вірменії за допомогою таких ініціатив, як Yerevan Gastronomic Days, спрямованих на посилення глобальних позицій країни в еногастрономії. Під керівництвом засновників Нуне Манукян (Nune Manukyan) і Мері Бадалян (Mary Badalyan) агентство позиціонує Вірменію як найкращий туристичний напрямок, привертаючи увагу міжнародної спільноти. Єреванські гастрономічні дні включають майстер-класи, обговорення пейрінгу, сталого розвитку, а також участь світових винних і кулінарних експертів; збагачує культурний досвід і сприяє винному туризму у Вірменії.

Yerevan Gastronomic Days

The Visiting Card of the Country

Напрямки, виноробні, національні бренди, заклади з винною програмою: готелі, ресторани місцевої кухні, бари, музеї вин і фірмових страв, дегустаційні зали.

Region of the year

  • Переможець: Austria
  • Суддя: Тім Ханні (Tim Hanni MW)

Яскраве виноробство Австрії, що охоплює понад 46 515 гектарів, відображає її багату 2000-річну традицію. З середньовічними селами та монастирями у стилі бароко Австрія пропонує унікальний туристичний досвід впродовж усього року. Від весняного відвідування льоху до літніх велосипедних турів і осіннього відвідування термальних джерел, кожна пора року приносить свої насолоди. Відень із понад 700 га виноградників є унікальною виноробною столицею, яка може похвалитися чарівними винними тавернами Heurigen. Протягом року Австрія запрошує відвідувачів досліджувати захоплюючий світ вин, поєднуючи традиції з сучасними практиками.

Austria

© Austrian Wine / WSNA

Art & History Object

  • Переможець: Château Angelus
  • Суддя: Стефан Баде (Stéphane Badet)

Château Angelus, яким керує родина де Буар де Лафорест (de Boüard de Laforest), є втіленням досконалості Бордо, зосереджуючись на його унікальному терруарі та сорті Каберне Фран. Відданий екологічній стійкості, маєток отримав сертифікат HVE і відкрив Carillon d’Angelus, сучасну виноробню, яка дотримується суворих екологічних стандартів.

Château Angelus

Progressive Approach

  • Переможець: Tenuta Manoylo
  • Суддя: Тім Ханні (Tim Hanni MW)

Tenuta Manoylo, розташована серед мальовничих ландшафтів регіону Марке, дотримується повільного та осмисленого підходу до виноробства. Відзначаючи унікальні особливості цієї землі, маєток виготовляє вина, що відображають стародавні традиції виноробства регіону. Наголошуючи на стійкому розвитку та інноваціях, Tenuta Manoylo пропонує позачасові вина, що відображають суть терруару регіону.

Tenuta Manoylo

Brand – the Visiting Card of the Country

  • Переможець: Cloudy Bay
  • Суддя: Естер Гарсіа Адрадос (Ester Garcia Adrados)

Cloudy Bay виробляє якісні вина, зосереджуючись на захисті свого дому, про що свідчить участь у Sustainable Winegrowing New Zealand. Заснована в 1985 році, виноробня отримала міжнародне визнання своїм Совіньйон Блан і зараз виробляє ряд вин, включаючи Шардоне і Піно Нуар. Відвідувачів запрошують до Мальборо та Центрального Отаго, щоб познайомитися з виноградниками Cloudy Bay і насолодитися дегустацією серед приголомшливих ландшафтів.

Cloudy Bay 

Must Visit

  • Переможець: SHUMI Winery
  • Суддя: Естер Гарсіа Адрадос (Ester Garcia Adrados)

Грузія, відома як колиска виноградарства та виноробства, може похвалитися 8000-річною традицією, яка включає найдавніші культивовані сорти винограду та метод виноробства квеврі. Виноробня SHUMI, розташована в центрі грузинського виноробства в Цінандалі, має 25-річну історію відродження цих стародавніх традицій, підкріплену величезною колекцією з понад 2000 сортів винограду. Окрім виноробства, SHUMI пропонує унікальний туристичний комплекс із музеєм вина, грузинським етнографічним павільйоном і різноманітними гастрономічними враженнями, що робить його місцем, яке обов’язково потрібно відвідати як любителям вина, так і дослідникам культури.

SHUMI Winery

Також цього року журі вирішило вручити дві спеціальні нагороди.

Нагороду «Вибір журі» отримали:

Deschidem Vinul Românesc

  • Nomination: Ambassador
  • Category: Creative Strategy
  • Суддя: Фелісіті Картер (Felicity Carter)

Deschidem Vinul Românesc – це довгострокова національна програма, розроблена Carrefour România. Метою проекту є підтримка румунської виноробної промисловості та розміщення Румунії на міжнародній винній карті. На сьогоднішній день програма включає 240 вин з більш ніж 70 румунських виноробень. Щороку Deschidem Vinul Romanesc розширює своє портфоліо новими сортами та виноробнями. Деякі з цих вин можна придбати ексклюзивно в Carrefour.

Deschidem Vinul Românesc

Vitaliy Kovach Sommelier School

  • Nomination: Education in Enotourism
  • Category: Unique Program
  • Суддя: Ніна Бассе (Nina Basset)

Школа сомельє Віталія Ковача – інноваційний освітній онлайн-проєкт, спрямований на зняття стресу та популяризацію вина. Школа, заснована Віталієм Ковачем, відомим винним експертом, пропонує навчання по всьому світу та має випускників, які працюють на різних престижних посадах у всіх куточках планети. Проєкт дає можливість ентузіастам зануритися у світ вина, зрозуміти його нюанси та охопити культуру виноробства та споживання.

Vitaliy Kovach Sommelier School

Kabistoni Wine School

  • Nomination: Education in Enotourism
  • Category: Unique Program
  • Суддя: Ніна Бассе (Nina Basset)

Шлях Кеті Джурхадзе (Keti Jurkhadze) від винного ентузіаста до вченого та засновниці винної школи Kabistoni відображає пристрасть до грузинської винної культури та відданість її просуванню. Маючи великий досвід роботи в якості винного судді, професора та директора, Кеті відіграла значну роль у підвищенні авторитету грузинських вин на міжнародному рівні. Завдяки своїм інноваційним освітнім ініціативам, зокрема Школі вина Kabistoni, Кеті Джурхадзе надала можливість любителям вина та підприємцям поглибити свої знання та оцінити виноградарство та виноробство.

Kabistoni Wine School

The Wine School. World of Wine (WOW)

  • Nomination: Education in Enotourism
  • Category: Unique Program
  • Суддя: Ніна Бассе (Nina Basset)

WOW’s Wine School пропонує унікальний освітній досвід, поєднуючи вивчення вина з подорожжю до Португалії, одного з найкрасивіших виноробних регіонів світу. Школу очолює Адріан Брідж (Adrian Bridge). Розташована в великому культурному та туристичному центрі WOW, школа є частиною більшої ініціативи, спрямованої на відзначення культури, історії та основних галузей промисловості Португалії, зокрема вина.

The Wine School. World of Wine (WOW)

Britt Karlsson & Per Karlsson

  • Nomination: Wine & Food Influencer
  • Category: Author of the Year
  • Суддя: Роберт Джозеф (Robert Joseph)

У «Вино для майбутнього» Брітт та Пер Карлссон розглядають нагальні проблеми сталого розвитку, органічного землеробства та вплив зміни клімату на виноробну промисловість. У своєї книги, спочатку опублікованою шведською мовою, автори досліджують проблеми, з якими стикаються виробники вина під час впровадження екологічно чистих практик та адаптації до зміни клімату. Завдяки проникливим обговоренням таких тем, як стале виноградарство, органічне землеробство та вплив зміни клімату на виробництво вина, Брітт та Пер Карлссон надають цінну інформацію як професіоналам галузі, так і ентузіастам вина.

Britt and Per Karlsson

The Cité des Climats et Vins de Bourgogne

  • Nomination: Education in Enotourism
  • Category: Cultural Mission
  • Суддя:  Янг Шен (Yang Shen)

Cité des Climats et Vins de Bourgogne, заснований Бургундською винною радою (BIVB) у 2010 році, спрямований на популяризацію багатої історії та винної культури Бургундії через інноваційну музеографію та майстер-класи з дегустаціями. Розділений на три об’єкти в Шаблі, Боні та Маконі, Cité є мережею, що представляє виноробні регіони Бургундії. Він пропонує відвідувачам сенсорний досвід, включаючи відвідування печери Cave aux Arômes.

The Cité des Climats et Vins de Bourgogne

Winery Khareba

  • Nomination: The Visiting Card of the Country
  • Category: Must Visit
  • Суддя: Естер Гарсіа Адрадос (Ester Garcia Adrados)

Winery Khareba зосереджується на збереженні унікальних сортів вина за допомогою традиційних методів виноробства, володіючи понад 1500 га виноградників по всій Грузії. З різноманітним асортиментом вин преміум-класу, включаючи вина вироблені у квеврі та ігристі, Khareba Winery отримала численні нагороди на міжнародних конкурсах. Культова винна печера Кварелі пропонує унікальний досвід, її великі тунелі створюють ідеальне середовище для зберігання та витримки вина, що приваблює відвідувачів з усього світу.

Winery Khareba

Anna Alekseyeva

  • Nomination: Wine Guide
  • Category: Top Guide
  • Суддя: Флоренс Катіяр (Florence Cathiard)

Подорож Анни Алексєєвої з Києва до Верони привела її до заснування Vivavino Wine Shop, сімейної енотеки, відомої своїм дизайном та широким вибором вин з місцевих виноградників. Анна є сертифікованим сомельє та засновником першої в Італії Академії винного етикету. Вона ділиться своєю пристрастю через консультаційні послуги, навчальні програми та еногастрономічні тури, популяризуючи італійську культуру та кухню у Вероні та за її межами.

Anna Alekseyeva

Ijevan Wine-Brandy Factory

  • Nomination: The Visiting Card of the Country
  • Category: Progressive Approach
  • Суддя: Тім Ханні (Tim Hanni MW)

Ijevan Wine-Brandy Factory, заснований у 1951 році, представляє Тавуш і Вірменію своїми унікальними коньяками, винами та консервованою продукцією; використовує нове обладнання та технології, зберігаючи традиції виробництва винограду та вина. Перебуваючи під новим власником з 2005 року, фабрика розширила асортимент продукції, оновила свої приміщення та інвестувала у виноградники. Відвідувачам пропонують екскурсії виноградниками та підвалами.

Ijevan Wine-Brandy Factory

Piemont and Consorzio Asti DOCG

  • Nomination: The Visiting Card of the Country
  • Category: Region of the year
  • Суддя: Тім Ханні (Tim Hanni MW)

Земля Asti DOCG з її благородними пагорбами та пишними виноградниками відома своїм унікальним терруаром, який представляє гармонійне поєднання традицій та інновацій. Ландшафти виноградників Ланге, Роеро та Монферрато, визнані об’єктом Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, є свідченням міцного зв’язку між природою та людською майстерністю. Asti Spumante і Moscato d’Asti, два культових вина, вироблені з винограду Moscato Bianco, уособлюють досконалість виноробства регіону, пропонуючи чудові аромати та смаки, які передають суть П’ємонту.

Piemont and Consorzio Asti DOCG

Charitable Gastro Dinners

  • Nomination: Enogastronomic Events
  • Category: Event of the Year
  • Суддя: Проф. д-р проф. Гергей Сольнокі (Prof. Dr. Prof. h.c. Gergely Szolnoki)

Асоціація кухарів України разом із кухарями кількох європейських країн організовує благодійні гастровечері на підтримку України. На цих заходах представлені страви національної кухні в авторській інтерпретації, які супроводжуються аукціонами унікальних речей, як-от боксерські рукавички з автографом Віталія Кличка та пам’ятні речі видатних діячів. Організатори запрошують партнерів приєднатися до цієї благородної місії, наголошуючи на важливості підтримки України та демократії в усьому світі.

Charitable Gastro Dinners

Dry Martini by Javier de las Muelas. The bar. Madrid

  • Nomination: The Visiting Card of the Country
  • Category: Art & History Object
  • Суддя: Стефан Баде (Stéphane Badet)

Відомий бармен Хав’єр де лас Муелас (Javier de las Muelas) відтворив Dry Martini у Мадриді, зберігши класичну атмосферу мартіні-бару з декором із латуні, кришталю, оксамиту та шкіри, прикрашений творами мистецтва з його особистої колекції. У барі представлений широкий вибір коктейлів, у тому числі класичні – Dry Martini, інноваційні – Wasabi Mule, екзотичні – Mezcaltini та Bamboo. Гості також можуть насолодитися унікальними враженнями від таких коктейлів, як La pipa та The Fugu, що подаються в екзотичній рослині в поєднанні з п’ятьма видами ікри.

Dry Martini by Javier de las Muelas. The bar. Madrid

Нарешті, двоє номінантів — SHUMI Winery та Marinela Ardelean — були нагороджені Гран-прі Wine Travel Awards: за виняткові досягнення та самовідданість у просуванні мистецтва виноробства та створенні незабутніх вражень від винного туризму.

Команда WTA вітає усіх переможців – прмії та голосування! І нагадуємо, що акцент в проєкті Wine Travel Awards робиться не тільки на призах та визнанні. Справжню цінність має встановлення дружніх зв’язків і творчих колаборацій. Приєднуйтесь до  комьюніті прогресивних, активних і талановитих номінантів Wine Travel Awards!

1 травня завершився основний етап голосування Wine Travel Award 2023-2024. Ми раді оприлюднити переможців Премії та щиро вітаємо всіх учасників! Рухаючись вперед, наша подорож продовжується церемонією WTA у Лондоні, де буде підбито підсумки кампанії 2023-2024 років та оголошено переможців як громадського голосування, так і професійного журі. Від команди Drinks+ ми хочемо окремо привітати переможців від […]

Не пропустіть! Церемонія нагородження Wine Travel Awards 2023-2024 вже зовсім скоро

Підготуйтеся до виняткової події. Церемонія нагородження Wine Travel Awards відбудется 21 травня в Olympia London, з 10.30 до 12.30 в Gallery Suit, Olympia, London (Hammersmith Rd, London W14 8UX).


У 2024 році успішно продовжується плідна співпраця Wine Travel Awards & Drinks+ з London Wine Fair. І цього року ми з радістю повідомляємо, що знову запрошуємо гостей до Лондона — на головну подію WTA!

Щиро запрошуємо спонсорів та учасників відвідати цей престижний захід.

Церемонія нагородження Wine Travel Awards стане кульмінацією кампанії 2023-2024 р.р., де оголосять переможців як публічного голосування, так і професійного журі.

На порядку денному:

  • Доповідь на тему «Винний туризм: переваги та проблеми» Роберта Джозефа (Robert Joseph), шановного члена журі WTA, видатного автора у сфері вина та винного туризму та піонера у виноробній промисловості;
  • Офіційні презентації спонсорів і партнерів WTA;
  • Оголошення переможців WTA;
  • Вручення кубків і нагород;
  • Витончена дегустація вин від поважних членів спільноти WTA.

Wine Travel Awards Ceremony 2023–2024

Цього року унікальні подарунки для кожного переможця включають сертифікати на нову книгу Роберта Джозефа «Винне мислення»; переможцю Wine Travel Awards у Ambassador of the Year, за підтримки Gérard Basset Foundation буде вручена Gérard Basset Prize, а також книга мемуарів цієї неймовірної людини. Екземпляр буде підписано дружиною відомого сомельє – пані Ніною Бассе (Nina Basset), яка є членом журі Wine Travel Awards, віце-президентом Академії сомельє Великої Британії, генеральним секретарем ASI та співзасновником і головою Gérard Basset Foundation.

Хочете взяти участь у цьогорічній церемонії WTA у Лондоні? Будь ласка, скористайтеся наданою формою, щоб зв’язатися з нами.

Крім того, ви можете зв’язатися з нами безпосередньо через:

Tel.: +38067 4474578 (Telegram, WhatsApp, Viber)
Email: winetravelawards@gmail.com

Підготуйтеся до виняткової події. Церемонія нагородження Wine Travel Awards відбудется 21 травня в Olympia London, з 10.30 до 12.30 в Gallery Suit, Olympia, London (Hammersmith Rd, London W14 8UX). У 2024 році успішно продовжується плідна співпраця Wine Travel Awards & Drinks+ з London Wine Fair. І цього року ми з радістю повідомляємо, що знову запрошуємо […]

RO Wine-International Wine Festival відбудеться цими вихідними в Клуж-Напока (Румунія)

Цього вікенду відбудеться довгоочікуване трансільванська подія RO-Wine-International Wine Festival, який пройде в Chios Lounge, розташованому в парку Симіон Барнутіу у Клуж-Напоці, Румунія.


Марінела Аределіан (Marinela Ardelean) – переможець публічного голосування WTA 2023-2024 в категоріях Ambassador of the Year, Expert Opinion, The Brightest Journey та є організатором фестивалю коментує:

«З радістю оголошую про проведення RO Wine-International Wine Festival цими вихідними, у суботу та неділю! З більш ніж 50 виноробнями з 10 різних країн ми представляємо вибір найкращих вин та неймовірне розмаїття. Чи ви фанат виняткових червоних, білих чи рожевих вин, приєднуйтесь до 20 та 21 квітня в CHIOS Social Lounge у Клужі на першому цьогорічному фестивалі. Промоція румунських вин означає промоцію самої Румунії, і ці два бренди мають підтримувати один одного. Давайте покажемо наші корінні сорти винограду та поділимось багатою культурною спадщиною нашої країни через вино. До зустрічі».

Marinela Ardelean

RO-Wine | The International Wine Festival of Romania – номінант міжнародної інноваційної премії Wine Travel Awards 2023-2024 у номінації Enogastronomic Events/Event of the Year. Це єдиний фестиваль, присвячений винам преміум та супер преміум класу. Щороку фестиваль знайомить відвідувачів із виноробнями Румунії, Європи та інших виноробних регіонів світу. Місцеві та міжнародні власники ресторанів та шеф-кухарі, менеджери ресторанів та барів, імпортери, роздрібні торговці та дистриб’юторські компанії привозять свої культові зразки, щоб гості могли створювати унікальні винні пейринги. Особлива зона відведена для кулінарних майстер-класів та інших спеціальних заходів.

А наша команда нагадує про виняткову подію – майбутню церемонії нагородження Wine Travel Awards, яка запланована на 21 травня, 10.30 за місцевим часом в Olympia, Лондон на London Wine Fair.

Цього вікенду відбудеться довгоочікуване трансільванська подія RO-Wine-International Wine Festival, який пройде в Chios Lounge, розташованому в парку Симіон Барнутіу у Клуж-Напоці, Румунія. Марінела Аределіан (Marinela Ardelean) – переможець публічного голосування WTA 2023-2024 в категоріях Ambassador of the Year, Expert Opinion, The Brightest Journey та є організатором фестивалю коментує: «З радістю оголошую про проведення RO Wine-International […]

Представляємо новаторські дослідження інновацій і тенденцій у винному туризмі, вперше представлені на ProWein 2024

Захід команди Wine Travel Awards у рамках ProWein 2024 у Дюссельдорфі «Дегустація навколо сталого світу» зібрав значну аудиторію завдяки своїй інтригуючій темі дослідження.


Захід був прикрашений присутністю високоповажного доповідача, проф. д-р проф. Гергея Сольнокі (Gergely Szolnoki) з Університету Гайзенхайма, який також є членом журі WTA. Пан Сольнокі поділився своїми безцінними ідеями та практичними рекомендаціями, заснованими на всебічному дослідженні понад 1500 виноробних підприємств у 42 країнах.

Захід мав шалений успіх і аншлаг. Очікування було пов’язане не лише з інформативною презентацією, але й з дегустацією вин, що відбулася після неї. Команда WTA підготувала вражаючий склад учасників, які представляли найкращі перлини світу вина.

ProWein 2024

Але тепер давайте заглибимося в теоретичний аперитив, який був поданий на заході, і в унікальні дані, які професор надав нам у рамках свого грандіозного дослідження для публікації.

Отже, за словами проф. д-ра проф. Гергея Сольнокі винний туризм є суттєвим внеском у світову економіку, генеруючи річний дохід у 5 мільярдів євро та забезпечуючи роботою приблизно 71 000 людей.

Gergely Szolnoki

Перша і головна частина – це стратегії та ініціативи адаптації після Covid. Опитування складалося з детальних інтерв’ю з 70 виноробнями з усього світу, включаючи як добре відомі, так і нові виноробні регіони. В опитуванні брали участь виноробні зі Сполучених Штатів і Австралії, що представляють Новий Світ; з Німеччини, Угорщини та Румунії, що представляють Старий Світ.

ProWein 2024

Опитування мало на меті зібрати уявлення про поточні тенденції, виклики та можливості в індустрії винного туризму, а також визначити найкращі практики та сфери для вдосконалення. Аналізуючи дані, зібрані під час інтерв’ю, було зроблено цінні висновки, які можуть допомогти сформувати майбутнє винного туризму та підтримати його сталий розвиток.

Нові тенденції винного туризму формують його майбутнє.

Індустрія винного туризму розвивається і має декілька тенденцій, що формують її майбутнє. По-перше, зростає тенденція до індивідуального досвіду, відходу від масового туризму. Мандрівники шукають унікальний та персоналізований досвід, який відповідає їхнім інтересам і вподобанням. По-друге, зростає увага до вивчення місцевого регіону та його культури. Винний туризм – це вже не лише дегустація вина, а й відкриття місцевої кухні, історії та традицій. По-третє, діджиталізація відіграє все більшу роль у винному туризмі. Мандрівники використовують технології, щоб планувати свої подорожі, спілкуватися з виноробнями та ділитися своїм досвідом у соціальних мережах.

Gergely Szolnoki

Нарешті, стійкість стає ключовим фактором у винному туризмі. Мандрівники шукають екологічно чисті та соціально відповідальні умови, які підтримують місцеву економіку та громаду. Виноробні також впроваджують екологічні практики у відповідь на зростаючий попит споживачів і для забезпечення довгострокової життєздатності свого бізнесу.

Ключові висновки щодо ролі сталого розвитку у винному туризмі.

  • Стійкість має вирішальне значення для виноробень, і багато хто використовує стійкі практики у своїй діяльності.
  • Виноробні по-різному дивляться на взаємозв’язок між стійким виробництвом вина та стійким винним туризмом. Однак це доволі такі різні сегменти.
  • Опитування показало, що виноробні надають дещо більше значення екологічному виміру стійкості порівняно з економічними та соціальними аспектами.
  • Найважливіші заходи, які планують реалізувати виноробні, включають дбайливе використання енергії, розробку довгострокової стратегії компанії та співпрацю з регіональними компаніями та гравцями.

Опитування показало, що 62% виноробень вважають, що стійкі практики винного туризму наразі важливі для відвідувачів. Проте очікується, що ця цифра значно зросте протягом наступних п’яти років, 87% виноробень прогнозують, що екологічні практики стануть набагато важливішими для відвідувачів.

Gergely Szolnoki

93% опитаних виноробень підкреслили важливість сталого розвитку у винному туризмі, причому Чилі поставила йому найвищу оцінку в 4,8 з 5, перевершивши Німеччину та Угорщину зі значним відривом.

Респонденти відзначили навколишнє середовище як головний стовп сталого винного туризму, 40% відповідей. Соціальний та економічний компоненти оцінювалися однаково, кожен отримав 29% та 31% відповідно.

Рушійні сили та перешкоди для сталого винного туризму. А також важливі стовпи.

Згідно з опитуванням, основними рушійними силами сталого винного туризму є зміцнення довіри та репутації (57%), підвищення рівня задоволеності відвідувачів (55%) і внесок у створення кращого світу (55%).

Водночас основними перешкодами для сталого винного туризму називають брак фінансових ресурсів (48%), недостатню кількість людських ресурсів (35%) та неадекватну інфраструктуру (35%).

Сталий винний туризм стоїть на трьох стовпах, що мають різний ступінь важливості: екологічний аспект займає найвищу позицію (40%), за ним слідує економічний компонент (31%) і соціальний аспект (29%).

Gergely Szolnoki

Відвідувачі та винний туризм.

Сприйняття відвідувачами практик стійкого винного туризму є вирішальним фактором успіху сталих ініціатив у галузі винного туризму. Згідно з опитуванням, стійкий винний туризм стає дуже важливим для подорожуючих.

Наразі 62% відвідувачів сприймають практику сталого винного туризму як важливу, тоді як 38% не вважають її важливою. Однак, дивлячись уперед на наступні п’ять років, спостерігається значне зростання сприйняття важливості практик сталого винного туризму: 82% відвідувачів вважають їх важливими і лише 13% не вважають.

Gergely Szolnoki

Ця зміна у сприйнятті відображає зростаюче усвідомлення та розуміння відвідувачами важливості сталого розвитку в індустрії винного туризму. Відвідувачі все більше шукають екологічні враження, які відповідають їхнім цінностям і сприяють збереженню навколишнього середовища та місцевих громад.

Gergely Szolnoki

Виноробні можуть отримати вигоду з цієї тенденції, запровадивши екологічні практики. Завдяки цьому виноробні можуть не лише відповідати очікуванням відвідувачів, але й підвищити свою репутацію та конкурентоспроможність на світовому ринку. Однак важливо переконатися, що ініціативи сталого розвитку є справжніми та значущими, а не просто маркетинговим інструментом.

Висновки.

Стійкість і стійкий винний туризм мають першочергове значення, хоча визначення та впровадження заходів для сталого винного туризму можуть бути складним через брак досвіду. Щоб вирішити проблему легшого впровадження міг би допомогти каталог ідей. Відсутність інформації та керівних принципів стає однією з основних перешкод прогресу у стійкому винному туризмі.

Gergely Szolnoki

Висловлюємо подяку проф., д-р проф., Гергею Сольнокі за його проникливу промову та за те, що щедро поділився з нами цінною інформацією, яка, безсумнівно, сприятиме розвитку винного туризму в майбутньому. Щоб дізнатися більше про дослідження, перейдіть за посиланням https://www.winetourism.com/sustainable-wine-tourism/

Gergely Szolnoki

 

Захід команди Wine Travel Awards у рамках ProWein 2024 у Дюссельдорфі «Дегустація навколо сталого світу» зібрав значну аудиторію завдяки своїй інтригуючій темі дослідження. Захід був прикрашений присутністю високоповажного доповідача, проф. д-р проф. Гергея Сольнокі (Gergely Szolnoki) з Університету Гайзенхайма, який також є членом журі WTA. Пан Сольнокі поділився своїми безцінними ідеями та практичними рекомендаціями, заснованими […]

Переможець номінації Ambassador of the Year отримає книгу Жерара Бассе

Tasting Victory: The Life and Wines of the World’s Favorite Sommelier –  це вражаюча історія життя та кар’єрного шляху Жерара Бассе. Вона є відображенням перемоги над викликами, які стоять на шляху людини, і яскраво доводить, що кожен здатен досягти вершини за будь-яких, навіть найважкіших, обставин. Головне  –  бажання і наполегливість.


Цього року переможець премії Wine Travel Awards в категорії Ambassador of the Year, якому вже за традицією та при підтримці Gérard Basset Foundation буде вручено приз імені Жерара Бассе, одержить книгу мемуарів цієї неймовірної людини. Цей примірник буде підписаний дружиною видатного сомельє пані Ніною Бассе, яка є членом журі Wine Travel Awards, віце-президентом Академії сомельє Великої Британії, ASI General Secretary  та співзасновницею і головою Gérard Basset Foundation.  Вона так прокоментувала таке спільне з оргкомітетом премії рішення: «Це чудове читання, яке, я сподіваюся, надихне інших повірити, що кожен здатен досягти всього, що задумав. Мені дуже імпонує ідея, згідно якої книга, яку Жерар дописав в останні дні свого життя, буде вручена лауреату Ambassador of the Year як символ продовження його справи. Впевнена, мемуари Жерара стануть джерелом натхнення для людини, яка закохана в світ вина і готова присвятити своє життя цій темі».

Ніна Бассе розповіла історію написання книги, в якій Жерар Бассе щедро ділиться багатством своїх знань та розповідає про надзвичайні зусилля, які доклав, щоб досягти свого феноменального успіху. Ця безцінна робота, що навчає і надихає, була написана в останні місяці життя майстра. А можливо і ціною його останніх днів.

«Коли у Жерара діагностували рак стравоходу, усі його подорожі довелося скасувати, і він намагався заповнити свій час іншим способом. Я запропонувала йому написати книгу про своє життя, оскільки вважала, що це допоможе надихнути інших, – розповідає Ніна Бассе. – Жерар в дитинстві залишив школу без свідоцтва про освіту, але завдяки самонавчанню, подальшій освіті, наставництву, наполегливій праці, рішучості  і пристрасті до вина,  став одним із найвідоміших сомельє у світі. Книга — це його історія про гідно прожите життя, у ній описано його методики навчання, підготовку до численних іспитів та зрештою до конкурсу ASI World Champion Sommelier у 2010 році, де Жерар здобув титул Чемпіону світу. Це не лише книга про життя в індустрії вина та гостинності, це надихаюча історія про людину, яка ніколи не полишала віри в те, що можна досягти всього, чого хочеш, завдяки наполегливій праці, відданості та дещиці удачі.

Жерар — чудовий оповідач, і багато людей кажуть мені, що прочитали книгу на одному подиху, оскільки їм важко було відірватися від неї. Жерар писав книгу розділ за розділом, у дні, коли він почувався більш-менш добре в страшний період виснажливих операцій та хіміотерапії. Він навіть залишив лікарню, щоб мати змогу написати останній розділ. Хоча знав, що покинути лікарню означатиме прискорення кінця…  Але він відчайдушно прагнув бути вдома, щоб завершити цю завершальну частину. Він помер через 10 днів після виходу з лікарні. Але тоді, як дописав останні рядки. А пізніше я написала останні слова до книги, що далося мені дуже важко.  Та я мала це зробити задля нашого дорогого Жерара».

Автор видання World Of Fine Wine Девід Вільямс, який особисто знав Жерара Бассе, із захопленням написав про Tasting Victory  та автора книги: «Читання Tasting Victory було надзвичайно емоційним досвідом. Це спогади найкращого професіонала свого покоління у виноробстві. Жерар став першою і єдиною людиною, яка отримала одразу декілька найвищих кваліфікацій – World Champion Sommelier, OBE, MW та MS. Але саме його наполегливе прагнення до найвищого ступеню фаховості становить суть цієї книжки – адже тільки з сьомої спроби Жерар Бассе, якому на той момент виповнилося вже 53 роки, нарешті був визнаний найкращим сомельє світу та найкращим сомельє свого покоління».

Tasting Victory: The Life and Wines of the World’s Favorite Sommelier – історія, яка вразить кожного, хто цікавиться вином, ресторанною галуззю та історією успіху.

Жерар Бассе розповідає про складне дитинство та перші невтішні спроби знайти своє місце у світі. Але рішучість та працьовитість привели його до успіху. Він описує свою неперевершену кар’єру, що включає заснування інноваційних готелів, успішний бізнес у виноробстві та отримання унікальних кваліфікацій, які зробили його легендою у світі вина.

Мемуари Жерара Бассе — це не лише розповідь про шлях до перемоги однієї людини, а й приклад і натхнення для всіх, хто мріє досягнути вершини у своїй галузі.

Приз лауреату премії Wine Travel Awards в категорії Ambassador of the Year при підтримці Gérard Basset Foundation буде вручено на Церемонії нагородження переможців, що відбудеться на London Wine Fair  21 травня 2024 року з 10.30 до 12.30.

 

Tasting Victory: The Life and Wines of the World’s Favorite Sommelier –  це вражаюча історія життя та кар’єрного шляху Жерара Бассе. Вона є відображенням перемоги над викликами, які стоять на шляху людини, і яскраво доводить, що кожен здатен досягти вершини за будь-яких, навіть найважкіших, обставин. Головне  –  бажання і наполегливість. Цього року переможець премії Wine […]

Wine Travel Awards 2023-2024 – переможці публічного голосування

1 квітня завершився важливий етап Wine Travel Awards 2023-2024. Ми раді оголосити переможців і вітати всіх учасників! Наступним етапом нашої подорожі є вибір переможців нашим шановним журі – видатними професіоналами галузі вина та винного туризму. Однак важливо ще раз наголосити, що в нашому ком’юніті призи та дипломи не на першому місці. Що справді важливо, так це участь і налагодження зв’язків.


Цього року помітно розширилася географія наших номінантів – до нас долучилась Австралія, Нова Зеландія, Китай і Тайвань, збільшилась кількість учасників із США. До WTA приєдналися найвидатніші у світі музеї вина. Невеликі незалежні виноробні і відомі Grand Châteaux висловили інтерес до нашого проєкту, підкреслюючи інклюзивний та гостинний характер нашої спільноти і спільну пристрасть до вивчення винних маршрутів.

Cloudy Bay

Саме такою ми й уявляли нашу спільноту – різноманітною, унікальною, наповненою цікавими людьми, брендами, подіями, локаціями.

Отже, переможці публічного голосування. Це захоплюючий етап проєкту, оскільки він визначає, хто пройде до наступного раунду. Вітаємо всіх фіналістів WTA 2023-2024!

Ambassador

Особи, які представляють вина, регіони, еногастрономічні маршрути, бренди; асоціації, консорціуми, національні винні бюро, туристичні офіси та туроператори.

Creative Strategy

Ambassador of the Year

Wine & Food Influencer

Журналісти, професійні ЗМІ, блогери, фотографи та відеооператори.

Author of the Year

Expert Opinion

The Brightest Journey

Education in Enotourism

Музеї вина, інститути вина, дегустаційні зали, в тому числі розташовані на території виноробень, академії еногастрономії, винні школи, які беруть участь у туристичних проєктах, організатори екскурсій на виставки тощо.

Cultural Mission

Unique Program

Wine Guide

Екскурсоводи, гіди-представники виноробних регіонів, туроператори та ін.

Top Guide

Travel Operator of the Year

Enogastronomic Events

Фестивалі, дні вина та місцевих продуктів, виставки, рекламні програми.

Magnet of the Region

Event of the Year

The Visiting Card of the Country

Напрямки, виноробні, національні бренди, заклади з винною програмою: готелі, ресторани місцевої кухні, бари, музеї вин і фірмових страв, дегустаційні зали.

Region of the year

Art & History Object

Progressive Approach

Brand – the Visiting Card of the Country

Must Visit

Номінанти заручилися великою підтримкою друзів, лояльної аудиторії та привернули увагу любителів вина, що дало свій результат. Харизматичність і активність у соціальних мережах відіграють вирішальну роль у публічному голосуванні. І ми бачимо ці риси серед наших переможців.

П’ять номінантів з кожної категорії, які набрали найбільшу кількість балів, проходять до раунду професійного журі. Відбір відбувається за 10-бальною системою згідно з єдиними протоколами Wine Travel Awards.

Переможці Wine Travel Awards будуть оголошені на нашій головній події – Церемонії WTA, яка відбудеться на London Wine Fair  21 травня 2024 року з 10.30 до 12.30.

На церемонії нагородження Wine Travel Awards буде підбито підсумки кампанії 2023-2024 та оголошено переможців як публічного голосування, так і професійного журі.

Двогодинна програма включає:

  • виступ Роберта Джозефа (Robert Joseph), члена журі WTA, видатного автора у світі вина та винного туризму, винного експерта, творця вина та інноватора галузі – «Винний туризм: переваги та виклики»;
  • презентація спонсорів і партнерів WTA;
  • оголошення переможців та відкриттів WTA; дегустація вин членів спільноти WTA.

1 квітня завершився важливий етап Wine Travel Awards 2023-2024. Ми раді оголосити переможців і вітати всіх учасників! Наступним етапом нашої подорожі є вибір переможців нашим шановним журі – видатними професіоналами галузі вина та винного туризму. Однак важливо ще раз наголосити, що в нашому ком’юніті призи та дипломи не на першому місці. Що справді важливо, так […]

Ейнат Кляйн та Андрій Макаревич – тур «Легенди Шампані»

Ранкові та вечірні дегустації і відвідування Домів та Замків. Ейнат Кляйн, номінант Wine Travel Awards у категорії Top Guide та її чоловік Андрій Макаревич збираються відвідати Шапань та запрошують усіх шанувальників вишуканих вин «піти їх стопами».


Винний письменник, експерт та сомельє – Юрій Праушкін та його дружина Ольга є власниками приватного пансіону Auprès du Château у Танлі та бутік-готелю Villa Thaіs, розташованого у місті Тоннері. Вони організовують тури для невеликих груп – «Легенди Шампані». Саме в такий тур наприкінці квітня і вирушають Ейнат Кляйн та Андрій Макаревич.

Ейнат Кляйн

(Примітка редакції: цього року номінантами міжнародної премії Wine Travel Awards стала Ейнат Кляйн у категорії Top Guide та її віноробня Einat Winery у категорії Must Visit, голосування триває до 31 березня включно).

«Програма включає відвідування шампанських Домів та Замків, знайомство з Шаблі, поїздку до Реймсу, а також ранкові та вечірні дегустації, – пише на своїй сторінці в соцмережі Ейнат Кляйн. – Юрій спеціалізується на винах Шампані та Бургундії, спеціально для цього туру він зробив виняткову добірку легендарних шампанських великих років: Cristal 2002, 2004, 2008, 2012, Deutz, Krug, Pol Roger Sir Winston Churchill, Bollinger та ін. Вечері готує Ольга, яка є дипломованим шеф-кухарем».

Наступний тур буде організовано 24-29 травня. Він буде не менш унікальним. На учасників чекають вина Шампані та знаменита французька кухня в авторському виконанні.

Більш детальну інформацію про тур можна дізнатися у Ейнат Кляйн.

Фото: facebook.com/einat.klein2

Ранкові та вечірні дегустації і відвідування Домів та Замків. Ейнат Кляйн, номінант Wine Travel Awards у категорії Top Guide та її чоловік Андрій Макаревич збираються відвідати Шапань та запрошують усіх шанувальників вишуканих вин «піти їх стопами». Винний письменник, експерт та сомельє – Юрій Праушкін та його дружина Ольга є власниками приватного пансіону Auprès du Château […]

Кожен гастровечір веде до Перемоги!

Номінант Wine Travel Awards – Charitable Gastro Dinners (Благодійні гастровечері), проєкт, у якому об’єдналися Асоціація кулінарів та спільнота Шефів з України, Польщі, Молдови, Румунії, Азербайджану і Грузії, провели ще один благодійний захід в підтримку ЗСУ.


Майже від самого початку повномасштабного вторгнення об’єднання шеф-кухарів з двадцяти міст України, Польщі, Молдови, Румунії, Азербайджану та Грузії почали проводити благодійні гастровечері, метою яких є зібрання коштів на потреби наших захисників.

Благодійні гастровечері

Благодійні вечері проводилися не тільки на теренах нашої країни, але й у Німеччині, Австрії, Польщі. На зароблені гроші було придбано все те, що так необхідно нашім захисникам: різноманітні дрони, автівки підвищеної прохідності, мотоцикли, реанімобіль, рації, генератори, набори інструментів, зарядні станції EcoFlow, продукти харчування тощо.

(Примітка редакції: проголосувати за номінанта Wine Travel Awards у категорії «Подія року» – Charitable Gastro можна тут до 31 березня включно).

І ось нещодавно відбувся черговий івент –  одинадцята гастровечеря, що пройшла у місті Одеса. Було зібрано 308 497 гривень. Всі зароблені кошти відправили на ППО. Цей захід був організований спільно з Ribas Hotel Group та Благодійним Фондом «Повернись живим».

Благодійні гастровечері

Як завжди на вечері подавалися українські страви в авторському виконанні шефів і панувала гостинна, по-домашньому затишна атмосфера.

Благодійні гастровечері

«Велика кількість партнерів, спонсорів і просто небайдужих людей долучаються до справи, яка допомагає нашим захисникам здолати ворога. Продовжуємо допомагати нашим хлопцям здобути Перемогу! Разом ми сила!» – кажуть учасники благодійного проєкту.

Для надання більш детальної інформації про заходи звертайтесь за телефонами:

  • Андрій Магалецький – Президент Асоціації кулінарів України (+38 068 805 08 05)
  • Анастасія Хоменко – адміністративний директор заходів (+38 099 362 52 42)

Номінант Wine Travel Awards – Charitable Gastro Dinners (Благодійні гастровечері), проєкт, у якому об’єдналися Асоціація кулінарів та спільнота Шефів з України, Польщі, Молдови, Румунії, Азербайджану і Грузії, провели ще один благодійний захід в підтримку ЗСУ. Майже від самого початку повномасштабного вторгнення об’єднання шеф-кухарів з двадцяти міст України, Польщі, Молдови, Румунії, Азербайджану та Грузії почали проводити […]

Bollicine del mondo-2024 – путівник у світ перлинних бульбашок

Додаток Bollicine del mondo, створений гастрономічним проєктом Identità Golose – це подорож всесвітом ігристих вин, який у своєму третьому випуску охоплює 740 виноробень (на 115 більше, ніж у 2023 році) з 39 країн.


Розробники першого у світі додатка про ігристе вино – Bollicine del mondo, який є номінантом Wine Travel Aawards, втретє представили свій цифровий гід та вручили спеціальні нагороди переможцям номінацій.

(Примітка редакції: проголосувати за Bollicine del mondo можна тут до 31 березня включно).

Безкоштовний універсальний додаток, доступний італійською та англійською мовами та призначений для вайнловерів та всіх тих, хто любить подорожувати та відкривати для себе скарби кулінарної та винної культури. Винна карта Bollicine del mondo – це колективна робота 16 винних експертів та журналістів.

Bollicine del mondo-2024

Автори проєкту Чинція Бензі (Cinzia Benzi), експерт з вина та гастрономії, письменниця; Паоло Маркі (Paolo Marchi), гастрономічний та винний критик, засновник та куратор Identità Golose, першого італійського конгресу авторської кухні та кондитерських виробів; Андреа Гриньяффіні (Andrea Grignaffini), експерт з їжі та вина; Клаудіо Чероні (Claudio Ceroni), засновник Identità Golose, президент бюро MAGENTA.

(Примітка редакції: Чинція Бензі є номінантом міжнародної премії Wine Travel Awards, проголосувати за Амбассадора року можна тут до 31 березня включно).

Bollicine del mondo-2024

Bollicine del mondo-2024 представляє 27 маршрутів, які охоплюють одні з найвидатніших регіонів ігристих вин: Асті та Москато, Ірпінію, Тренто-Док та Етну, Шампань, Ельзас, Бургундію, Пенедес, Чилі та Аргентину, а також Долину Напа та Сонома.

Онлайн-гід розповідає про найкращих виробників: 53% представлено Італією, 47% – виноробами Європи та решти світу. Винна карта Франції у Bollicine del mondo-2024 охоплює практично всі основні виноробні регіони країни: Шампань, Ельзас, Бургундію, Луару та Юра – 30% із 47%; Інші виноробні розташовані в Іспанії, Великобританії, Німеччини, Австрії, Албанії, Румунії, Греції, Португалії, Словенії, Швейцарії, Ізраїлі, Туреччини, Індії, Аргентині, Чилі, Бразилії, Канаді, США, Австралії та Новій Зеландії.

Новинки цього року: Бельгія, Чехія, Словаччина, Мальта, Ліван, Індонезія, Мексика та В’єтнам. Серед представлених виноробень переважають ті, хто застосовує класичний метод виробництва ігристого, а також виробництво Pet Nat.

Bollicine del Mondo

Номінації та переможці Bollicine del mondo-2024:

BOLLICINE DEL MONDO E L’INNOVAZIONE (Бульбашки та інновації)

  • Бенуа Гуез (Benoît Gouez) Chef de Cave Moët & Chandon

BOLLICINE DEL MONDO VISIONE SOSTENIBILITÀ (Бульбашки та сталий розвиток)

  • Champagne Moussé Fils
  • Monsieur Cédric Moussé

IL VITIGNO DA SCOPRIRE (Винні відкриття)

  • Asprinio – Cantina Salvatore Martusciello
  • “Trentapioli” Asprinio d’Aversa Doc, Salvatore Martusciello
  • Nero Buono – Cantina Marco Carpineti
  • Spumante Metodo Classico Kius Pas Dosé 2013

GIOVANI DI BELLE SPERANZE, BUONA LA PRIMA (Прем’єра)

  • Cantina Gabrile Magno – Metodo Classico Pas Dosé 2019

QUESTIONI DI FAMIGLIA (Сімейна справа)

  • Tenuta I Fauri -Famiglia Di Camillo

ETICHETTA D’AUTORE (Авторська етикетка)

  • Lambrusco Grasparossa di Castelvetro SuDiGiri di Pezzuoli dalle vigne di Maranello
  • Anthologie de Marjosse – Cuvée Blansky  – Pierre Lurton – Château Marjosse

I COMUNICATORI (Комунікатори)

  • Хосам Елдін Абу Елейун (Hosam Eldin Abou Eleyoun)
  • Адуа Вілла (Adua Villa)
  • Чиро Фонтанезі (Ciro Fontanesi)
  • Андреа Амадей (Andrea Amadei)

BOLLICINE DEL MONDO L’Esperto (Эксперт )

  • Ессі Авеллан (Essi Avellan).

Джерело: essiavellan.com, winenews.it, aislombardia.it, orogastronomico.it

Додаток Bollicine del mondo, створений гастрономічним проєктом Identità Golose – це подорож всесвітом ігристих вин, який у своєму третьому випуску охоплює 740 виноробень (на 115 більше, ніж у 2023 році) з 39 країн. Розробники першого у світі додатка про ігристе вино – Bollicine del mondo, який є номінантом Wine Travel Aawards, втретє представили свій цифровий […]

Дегустація Wine Travel Awards у світі сталого розвитку

ProWein, відома виставка вин у Дюссельдорфі, представляє низку дегустацій і подій, призначених для професіоналів галузі. В цьому році, серед них — унікальна подія The Wine Travel Awards Tasting Around the Sustainable World під назвою Weinland. Захід відбудеться у вівторок, 12 березня 2024 року, о 14.00, це буде справжня подорож різноманітними куточків світу вина.


Теоретичним «аперитивом» дегустації стане блискучий виступ професора, доктора Гергея Сольнокі (Gergely Szolnoki) з Університету Гайзенхайма, вже третій рік поспіль члена журі WTA, який розгляне питання: де починається і де закінчується стійкий винний туризм; які конкретні заходи найбільш ефективно сприяють сталому розвитку сектора винного туризму; які основні рушійні сили та навпаки бар’єри існують для впровадження сталого винного туризму. Висновки та конкретні рекомендації, викладені в презентації, ґрунтуються на досвіді дослідження, участь у якому брали понад 1500 виноробень у 42 країнах.

Szolnoki 


На дегустації Wine Travel Awards будуть представлені шість видатних зразків з різних куточків винної планети: вина та спиртні напої п’яти членів ком’юніті. Ці виноробні з різних країн втілюють усталені моделі бізнесу та виробництва.

TENUTA MANOYLO

Почнемо з Італії. Виноробня Tenuta Manoylo розташована у знаменитому регіону Марке, у самому центрі адріатичного узбережжя Італії, який цінують як винні критики, так і ентузіасти.

Tenuta Manoylo

Нещодавно, вино яке буде представлено на дегустації The Wine Travel Awards Tasting Around the Sustainable World, отримало срібну медаль на весняній сесії MUNDUS VINI 2024, яка ознаменувала його дебют на міжнародній арені.

Passo Del Borgo Falerio DOC Pecorino 2021, Silver MUNDUS VINI 2024

Tenuta Manoylo

  • Зовні: Солом’яно-жовтий колір із золотистими відблисками та ніжними зеленуватими відтінками.
  • Ніс: Глибокий і багатий букет з елегантною структурою. Інтенсивні ноти білих квітів та стиглих фруктів, що супроводжуються легкими відтінками ванілі та бальзамічного оцту.
  • Смак: структурований з вираженим трав’янистим ароматом. Виявляє хорошу кислотність, насичений, соковитий, приємно мінеральний, зі стійким смаком.
  • Поєднання: Ідеально доповнює рибні страви та підходить до різотто з морепродуктами.
  • Виноград: 100% Pecorino.
  • Вміст алкоголю: 13,50%.
  • Урожайність з гектара: близько 70 центнерів.
  • Щільність рослин: 4000 лоз на гектар.
  • Вік виноградника: 6 років.
  • Область виробництва: Мореско.
  • Середня висота: 100-200 метрів над рівнем моря.
  • Тип ґрунту: середньої текстури, тяжіє до глини.
  • Збір врожаю: кінець серпня, початок вересня. Відібрані вручну і відразу транспортуються в підвал для переробки.
  • Техніка вініфікації: м’яке пресування з наступним негайним зниженням температури. Ферментація в сталевих резервуарах при контрольованій температурі від 12 до 15 °C.
  • Витримка: спочатку дозрівання в сталевих ємностях, потім частково в цементних ємностях і 20% в дерев’яних тонно.

JIDVEI

Наступна зупинка приведе нас до Румуї, де ми дослідимо виноградники Вайнланда. Ми представляємо відвідувачам заходу два видатних вина з одного із найпривабливіших історичних регіонів Румунії. У феодальну епоху виноградники в самому центрі Трансільванії називали Вайнланд – країна вина, країна казкових замків і укріплених саксонських храмів.

Jidvei – це 75 років традицій, сімейна історія, сплетена з  пристрасті, майстерності та технологій.

Jidvei

Компанія Jidvei стала першим виробником вина в Румунії, що увійшов до ТОП-100 преміальних брендів вина та спиртних напоїв світу 2023 року за версією Luxury Lifestyle Awards, поряд із найпрестижнішими та найціннішими світовими брендами. Добірка включала приблизно 1000 компаній із Франції, Італії, Іспанії, Аргентини, Чилі, Австралії, Ірландії тощо. Для сімейного бізнесу, який цінує дух Трансільванії та репутацію виноградарства Румунії, це є джерелом гордості.

Jidvei, найбільший виробник вин із захищеним найменуванням походження в Румунії. Компанія володіє найбільшою плантацією виноградників у Румунії та Європі – 2500 га. У портфелі Jidvei понад 70 марок. Компанія здобула понад 1000 медалей на найважливіших національних та міжнародних змаганнях.

Jidvei

Jidvei прагне постійно вдосконалювати виробничі процеси, скорочувати викиди вуглецю та зберігати природні ресурси. У 2005 році компанія заснували першу приватну виноградарську школу в Румунії, де виробляється виноградний посадковий матеріал з високою біологічною цінністю.

Mysterium Rosé Brut Vintage 2021

Понад 60 років Jidvei виробляє ігристі вина традиційним методом. Mysterium Rosé Brut Vintage 2021 – це ігристе вино світлого лососево-рожевого кольору, отримане традиційним методом з вініфікованого рожевого винограду Pinot Noir. Делікатна інтенсивність запаху поєднує первинні ноти червоних фруктів, особливо вишні та полуниці, з тонкими нотами тіста та бріошів, характерних для часу, проведеного на дрібному осаді. Висока кислотність ідеально збалансована рівнем цукрів і щедрою кремовою текстурою. Ніжні смаки полуничного тарту та тонкі нотки малини та травневої вишні роблять Mysterium Rosé Brut 2021 чудовим ігристим вином.

  • Зовні: світло-лососево-рожевий.
  • Аромат: червоні фрукти, вишня і полуниця, тонкі нотки тіста і бріоші.
  • Смак: кремова текстура, висока кислинка, терпкість полуниці, малини та вишні.
  • Спирт: 12%.
  • Смаковий профіль: брют.
  • Рівень цукру: 8 г/л.
  • Загальна кислотність: 6,7 г/л.
  • Ручний збір врожаю.
  • Бродіння – в присутності відбірних дріжджів, температура бродіння 10-12°C.
  • Тривалість процесу бродіння 25-30 днів.
  • Дозрівання – мінімум 36 місяців, на дрібному осаді.

Eiswein Jidvei 2018 

Jidvei 

Воістину золоте вино – втілення досконалості у кожному аспекті. Виноград сорту Traminer Roz збирають після морозних ночей на початку зими для отримання дорогоцінного десертного вина з відтінками стиглого меду, золотистим або яскраво-янтарним кольором і нотами жовтого кавуна, манго, абрикосів та айви.

  • Зовні: колір прозорий, від золотистого до яскраво-янтарного
  • Аромат: абрикоси, айва, мед
  • Смак: жовтий кавун, манго, абрикоси, айва, зрілий мед
  • Спирт: 11,05%
  • Смаковий профіль: солодкий
  • Залишковий цукор: 184 г/л
  • Загальна кислотність: 5,92 г/л
  • Об’єм: 0,375 л
  • Ручний збір врожаю
  • Мацерація шкіри, 6-8 годин
  • Бродіння: в присутності відбірних дріжджів, при температурі 18°C – 20°C
  • Дозрівання: в резервуарах з нержавіючої сталі, мінімум 6 місяців, на дрібному дріжджовому осаді
  • Розлив: через 6 місяців після закінчення спиртового бродіння.

SHUMI WINERY

Shumi Winery знаходиться в Грузії, колисці виноробства, має глибокі грузинські винні традиції та прагне бути сполучною ланкою між минулим, з 8000-річною історією виноробства, і майбутнім виноробства Грузії. «Ми віримо, що традиції та сучасність повинні йти рука об руку, дозволяючи нам міцно стояти на наших коренях, дивлячись у майбутнє з креативністю», – кажуть у компанії.

Shumi

З 1997 року Shumi Winery створює продукцію, яка є втіленням найкращих терруарів, використовуючи традиційні грузинські методи виноробства в поєднанні з сучасними техніками. Сьогодні це одна з провідних виноробних компаній Грузії з 200 га виноградників, сучасною виноробнею, яка гармонійно використовує нержавіючу сталь, дуб і квеврі. Також компанія відкрила музей, де зберігаються унікальні артефакти, які були знайдені під час будівництва виноробні. А відзначений нагородами туристичний комплекс – є предметом гордості всієї країни.

Salome Single Vineyard 2013

Теруар Salome розташований в історичній місцевості Didkure, в Napareuli PDO, яке в минулому належало царям Грузії та принцу Олександру Чавчавадзе.

Ці 1,9 га складаються з 25 літніх виноградних лоз Saperavi, зі щільністю 2650 лоз/га, з максимальною продуктивністю 30 HL/га. Виноградник розташований на південному, делювіальному, багатому корисними копалинами схилі Кавказьких гір, на лівому березі річки Алазані, на висоті 450 м над рівнем моря, в оточенні дикої природи.

  • Зовні: насичений фіолетовий кольор.
  • Аромат: червоної та чорної вишні з нотками ожинового варення.
  • Смак: має насичене тіло, добре збалансоване, зі смаком еволюції чорної та червоної фруктової шкіри, лісової підстилки, зі стиглими, повністю інтегрованими танінами, добре збалансованою кислотністю, що забезпечує тривалий смак.
  • Бродіння протікає при 23-28С, з pigéage.
  • 12 днів мацерації, перед яблучно-молочним бродінням.
  • Яблучно-молочне бродіння і витримка проводяться в нових дубових бочках об’ємом 225 л протягом 11 місяців.
  • 100% Saperavi.

RUTA

Напій – уособлення сильного та яскравого характеру України. У листопаді 2023 року бальзам RUTA взяв участь у відомому міжнародному конкурсі CRAFT SPIRITS AWARDS, який проходив у Лондоні. На цьому конкурсі унікальний трав’яний бальзам став одним із переможців і отримав золоту медаль. Авторкою бальзаму є Оксана Левченко.

RUTA balm

RUTA – це крафтовий бальзам, створений з 96 найкращих рослин, зібраних з різних куточків нашої прекрасної України. Багато з цих рослин здавна відомі своїми магічними властивостями, які дарують силу і захист. Бальзам виготовлений шляхом спиртової мацерації ягід, квітів, трав, коренів і прянощів. Далі йде процес купажування з додаванням води, високоякісного спирту та цукрового сиропу. Бальзам не містить барвників і ароматизаторів. Вміст алкоголю: 36%. Це класичний дижестив. Бальзам не піддається холодній фільтрації, щоб зберегти всі відтінки смаків і ароматів, які дарує нам природа.


TAYLOR`S

Останній пункт подорожі – Португалія та її Taylor’s Historical Collection III The Mallet.

Taylor’s Historical Collection III The Mallet

Taylor’s

Цей особливий портвейн Reserve Tawny Port створений із суміші червоного винограду, вирощеного в долині Дору в Португалії та витриманого в невеликих дубових бочках.

Унікальне вино представлено в історичній пляшці 18 століття та доставляється в ексклюзивній дерев’яній коробці.

Taylor’s Historical

Портвейн має глибокий, цегляно-червоний колір з червоним відтінком і стиглий складний аромат, який містить ніжні нюанси сливи, інжиру, марципану та ірису; елегантний відтінок сигарної коробки, кедра та шкіри, що надає аромату екзотичний відтінок. Смак інтенсивний і вишуканий, з спокусливою повнотою, м’якістю і округлістю, а також нотами фруктового торта і свіжої сливи. Ці аромати супроводжуються тонкими, добре інтегрованими танінами та довгим приємним післясмаком.

Taylor’s зосереджується на якості та інноваціях. Вина компанії витримуються десятиліттями і отримали високу оцінку від Роберта Паркера (Robert Parker). Taylor’s особливо відома своїми старовинними портвейнами, які час від часу розливаються у спеціальні ємності, наприклад – Very Very Old Tawny Port для платинового ювілею королеви Єлизавети II.


Вітаємо та ласкаво просимо на івент WTA на ProWein!

Вівторок, 12 березня 2024 року, о 14.00,

зал 13, стенд F100.

ProWein, відома виставка вин у Дюссельдорфі, представляє низку дегустацій і подій, призначених для професіоналів галузі. В цьому році, серед них — унікальна подія The Wine Travel Awards Tasting Around the Sustainable World під назвою Weinland. Захід відбудеться у вівторок, 12 березня 2024 року, о 14.00, це буде справжня подорож різноманітними куточків світу вина. Теоретичним «аперитивом» […]

Украина