Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Wineidea

Піднімемо келих «За Перемогу!»

13.06.2022, Новини Автор: Наталія Захарчук

Продовжуючи писати хроніку воєнних буднів українських виноробів, Drinks+ поспілкувався з Павлом Макогоном, співвласником виноробні Wineidea, що знаходиться в еко-парку «Ясногородка» під Києвом. У березні тут ішли запеклі бої – ворог проривався до столиці України, знищуючи все на своєму шляху. Завдяки мужності наших воїнів, ця варварська навала була відбита! А до Ясногородки повернулося життя – багатостраждальна українська земля розквітла навесні, вцілілі тварини еко-парку знову тішать відвідувачів, а у виноробні Wineidea розливають вино «За Перемогу!».


Виноробня Wineidea була заснована у 2013 році. Як зізнається один зі співласників, Павло Макогон, він загорівся ідеєю створити власну виноробню після безлічі  подорожей винними дорогами світу та зустрічей з професійними виноробами. А її втіленню допомогла зустріч із Артемом Тараном – талановитим технологом. Їхніми зусиллями була створена виноробня Wineidea. Винороби поставили собі за мету виробляти шляхетні напої гідного рівня та працювати над популяризацією українського вина.

Wineidea

У 2021 році на виноробні був започаткований проєкт «Енотека України», де у  комірці #1 зберігається й винна колекція Drinks+. Павел запевнив нас, що під час наступу російських окупантів вина у енотеці не постраждали, більше того, винний льох врятував життя людей. Отже наша Оптимістична редакція сподівається на те, що наша каза у винному банку ще й поповниться пляшкою «За Перемогу!» і у нас буде нагода підняти келих в Ясногородці. Попри все те, що з нами усіма сталося

Wineidea 

На Ясногородку летіли ворожі снаряди й ракети, йшли в атаку БТРи, та ворогу не вдалося окупувати село завдяки мужності оборонців, які ціною своїх життів зупинили загарбників. Шість захисників Ясногородки були з почестями перезаховані тут вже на початку травня. Від рук російських нелюдів загинув місцевий батюшка, який вийшов з іконою проти танків і якого безжально розстріляли російські солдати… Щоб врятувати людей, село було евакуйоване, але більшість тварин, які були у еко-парку, залишилися. А з ними залишилося і декілька працівників, що намагалися годувати їх під обстрілами «Градів». Надійним укриттям від ворожих обстрілів цим людям став підвал, де зберігалося вино. Значна кількість тварин еко-парку загинула від уламків снарядів, але майже половину вдалося врятувати – деяких евакуювали, іншим військові просто відкрили вольєри, щоб вони могли втекти. Десь з тиждень тварини були без нагляду. Згодом вцілілих шотландських корів, лам і страусів вдалося зібрати по полях та лісах, і зараз всі вже знаходяться у своїх відновлених вольєрах. Небайдужі клієнти і колеги-винороби допомагають зерном і кормами.

Wineidea

Загиблі люди і тварини, поранена земля – жахливі наслідки вторгнення ворога.

«Коли селище і парк накривало снарядами і ракетами, в селі було зруйновано декілька будівель та церква, в еко-парку розтрощені вольєри, спалена частина виноградника, пошкоджено приміщення офісу, гуртожиток, котеджі, будівлю виноробні і систему клімату зберігання бочок. На щастя цю систему ми швидко відновили і вино не постраждало, – розповів Павло. – Ми вже його розливаємо і продаємо у пляшках зі знаковим написом золотими літерами  “За Перемогу!”. А на винограднику обрізали понівечені вогнем лози і є надія, що з вцілілих корневищ проростуть нові пагони».

Wineidea

Коли ворога було вибито з Київської області, і сапери перевірили місцевість на наявність мін і нерозірваних снарядів, у еко-парку та на виноробні почали налагоджувати мирне життя. Облаштували територію, відновили світло і впродовж травня вже приймають відвідувачів, влаштовують майстер-класи та дегустації вин.

Але війна триває, і не всі її наслідки на звільнених територіях подолано. Тож свою невеличку бондарню господарі віддали під склад для гуманітарних грузів для жителів Бучі і Бородянки.

Wineidea

У еко-парку надали прихисток фермеру з тваринами (кіньми і коровами), який виїхав з-під Димера, де бої були ще жорсткішими, а зараз всі пасовища засіяні мінами і снарядами. Цей чоловік на ім’я Коба займається виробництвом грузинських сирів та випікає хачапурі, що дуже подобаються відвідувачам парку. Та як справжній грузин, він не міг залишитися байдужим, коли побачив виноградники. Коба допомагав обрізати й підв’язувати лози, і надалі планує опікуватися виноградниками.

На виноробні теж кипить робота – вино, яке витримувалося в бочках, профільтрували і вже почали розлив «Одеського Чорного», «Каберне», «Мерло», «Ркацителі», «Шардоне». Це вино буде реалізовуватися у партнерських закладах.

Wineidea

А всі охочі підняти келих українського вина у день нашої Перемоги мають можливість замовити пляшку з написом “За перемогу!”  безпосередньо на виноробні, на сторінці www.facebook.com/wineidea.com.ua або за телефоном + 38 067 502 86 99.

Wineidea

Стосовно найближчих планів Павло Макогон розповів наступне: «У червні розпочинаємо новий проєкт – “Музей українського виноробства”, де буде експозиція, присвячена війні, – фотографії руйнувань на виноробні й винограднику, уламки снарядів, зібраних на нашій землі. Також хочемо запропонувати малим виноробам нашу енотеку для зберігання їхніх вин та проведення дегустацій».

Wineidea

Крім того, продукція виноробні Wineidea приймала участь у London Wine Fair 2022 – одному з найбільш значущих заходів винної індустрії, на спільному стенді Wines of Ukraine. На підтримку України LWF 2022 надав можливість українським виноробам безкоштовно представити свою продукцію на національному стенді, а всі організаційні зусилля та витрати задля втілення цього взяла на себе Комунікаційна медіагрупа Drinks+.

Участь у такому заході, безумовно, сприяє популяризації українського вина та є ще одним приводом не давати забути світові про жахливу війну, яку принесла росія на нашу землю.

Wineidea 

NB. Хочемо нагадати нашим читачам, що в рамках  London Wine Fair відбулась перша Церемонія вручення премії Wine Travel Awards, яку було призначено на 8 червня 2022 року о 12.30-14.30 в «Industry Briefing Room» на London Wine Fair 2022. Під час заходу офіційно оголосили переможців Wine Travel Awards 2021-2022. І почався новий відлік чергової премії – вже наступного року, сподіваємося, більш щасливого для усього світу.

 

X
Украина