Увага!

Увага! На сайті використовуються cookie файли.

The site uses cookie files

Даний сайт має вікове обмеження.

This site has age restrictions!

Я підтверджую, що мені, на жаль, давно виповнилося 18 років
I confirm that I have 18 years!
Persha Gildiya
Persha Gildiya

Gastronomy and Wine Portal

вживання червоного та білого вина

Вино може принести користь здоров’ю. Червоне чи біле?

29.04.2022, Вино

Вчені зі штату Айова детально розібралися, яке вино – червоне, біле чи ігристе – корисніше для здоров’я.


Дослідники з Айови виявили, що вживання пива чи міцних спиртних напоїв призводить до накопичення вісцерального жиру, що може збільшити ризик серцевих захворювань та інших проблем зі здоров’ям. Вісцеральний жир обволікає внутрішні органи, і позбутися його нелегко.

Вчені пишуть, що вживання червоного вина дорослими учасниками знизило рівень накопичення вісцерального жиру, що обумовлено зменшенням запалення та підвищенням рівня ліпопротеїнів – білків, які вважаються хорошим холестерином. З 1869 випробуваних 59% становили чоловіки віком від 40 до 80 років.

Таким чином вчені з Айови пов’язали користь від червоного вина зі зменшенням вісцерального жиру, біле ж вино, на їхню думку, робить міцнішими наші кістки.

вживання червоного та білого вина

В Україні багато виноробів, які виготовляють відмінне вино, і, не дивлячись на військову агресію росії й намагання ворога зруйнувати все, що ми маємо, наші винороби продовжують працювати та виробляти гарний продукт, а також брати участь в конкурсах та дегустаціях. Одже, немає сумнівів, що, незважаючи ні на що ми матимемо хороше вино. Червоне та біле! 🙂

Бріттані Ларсен (Brittany Larsen), доктор Університету штату Айова та співавтор дослідження каже, що вони виявили вищу мінеральну щільність кісток у людей похилого віку, які помірно пили біле вино. «Ми не виявили такого ж зв’язку між споживанням пива чи червоного вина, – пише вчений у звіті. – Старіння організму супроводжується збільшенням в ньому вісцерального жиру, що підвищує ризик серцево-судинних захворювань, також з віком відбувається зниження мінеральної щільності кісток. Дослідження показало, що червоне та біле вино можуть допомогти вирішити обидві ці проблеми, і це дуже важливо для здоров’я населення загалом».

вживання червоного та білого вина

Вчені з Айови наголошують, що довгий час алкоголь вважався одним з ключових факторів епідемії ожиріння. Але були й протилежні думки. «Ми вирішили розібратися у суперечливих думках за допомогою дослідження. І один із способів, з допомогою якого це можна здійснити – вивчити різні види алкоголю та їхній вплив на здоров’я людини».

Більшість попередніх досліджень традиційно розглядали алкоголь як єдине ціле, а не вимірювали окремо вплив пива, сидру, червоного, білого або ігристого вина та міцних спиртних напоїв на здоров’я людини. Група вчених із Айови має намір продовжити дослідження саме в такому ключі. Найближчим часом дослідники мають намір вивчити, як певна дієта плюс вживання алкоголю впливають на захворювання головного мозку та когнітивні функції у людей похилого віку з легкими когнітивними порушеннями.

Джерело: hedrinksbusiness.com
Фото: epravda.com.ua, goodnet.org.ua, ukrhealth.net

Украина