Увага!

Увага! На сайті використовуються cookie файли.

The site uses cookie files

Даний сайт має вікове обмеження.

This site has age restrictions!

Я підтверджую, що мені, на жаль, давно виповнилося 18 років
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Родинна виноробня Зелениці

Tel.: +380672535543; +380967573971; +380 67 854 6846
Web: www.facebook.com/profile.php?id=100054634966090
Address: Україна, Хмельницька область, Кам’янець-Подільський, проспект Грушевського, 27/10.


У 2012 році Володимир Анатолійович Зелениця та його син Анатолій заснували виноробню, з 2014 року почали виробництво власного вина. Деякий час тому було відкрито фірмовий магазин, де можна придбати натуральні вина від родини Зелениці.

Родинна виноробня Зелениці

Екскурсії та дегустації вин проводять за попереднім записом.

Родинна виноробня Зелениці

«Родинна виноробня Зелениці» виробляє:

• Біле напівсолодке (Цитронний Магарача);

• Біле сухе (Цитронний Магарача, Аліготе, Йоханітер, Рілайнс Пінк Сідліс);

• Біле сухе витримане в дубових бочках (Шардонне);

• Червоне сухе витримане в дубових бочках (Сапераві, Піно-Нуар, Каберне, Мерло);

• Червоне напівсолодке (Мускат Блау).

Фото: facebook.com

Tel.: +380672535543; +380967573971; +380 67 854 6846 Web: www.facebook.com/profile.php?id=100054634966090 Address: Україна, Хмельницька область, Кам’янець-Подільський, проспект Грушевського, 27/10. У 2012 році Володимир Анатолійович Зелениця та його син Анатолій заснували виноробню, з 2014 року почали виробництво власного вина. Деякий час тому було відкрито фірмовий магазин, де можна придбати натуральні вина від родини Зелениці. Екскурсії та дегустації вин проводять […]

Chateau Lacarin

Tel.: +380509210333
Address: Україна, Одеська обл., вул. Садова, 58, с. Шабо, Білгород-Дністровський р-н


Виноробня Chateau Lacarin розташована поруч із відомим виноробним поселенням Шабо неподалік Білгорода-Дністровського.

Chateau Lacarin

Власник виноробні – француз Крістоф Лакарен де Фаб’яні. Понад двадцять років мосьє Крістоф проживає зі своєю родиною в Україні. По материній лінії  Крістоф Лакарен носить титул маркіз де Фаб’яні.

Лакарен вирощує 14 сортів винограду та розводить курей, овець, кіз.

Chateau Lacarin

У теплу пору року екскурсії з дегустаціями проводяться на відкритому повітрі, у холодну – в просторому салоні з каміном, декорованому картинами. Гостям надаються вина у супроводі паштету та хліба домашньої випічки. Мінімальна група – 2 особи, максимальна – 60.

Chateau Lacarin є учасником проекту «Дорога вина та смаку Української Бессарабії».

Фото: discover.ua, epravda.com.ua, leodessa.com

Tel.: +380509210333 Address: Україна, Одеська обл., вул. Садова, 58, с. Шабо, Білгород-Дністровський р-н Виноробня Chateau Lacarin розташована поруч із відомим виноробним поселенням Шабо неподалік Білгорода-Дністровського. Власник виноробні – француз Крістоф Лакарен де Фаб’яні. Понад двадцять років мосьє Крістоф проживає зі своєю родиною в Україні. По материній лінії  Крістоф Лакарен носить титул маркіз де Фаб’яні. Лакарен […]

Domeniile Averesti

Tel.: +40 235 484 830
Email: vin@domeniile-averesti.ro
Web: https://domeniile-averesti.ro
Address: 737115 Vaslui, Romania


На північному сході Румунії, серед залитих сонцем земель Хуші, розташований виноробний комплекс Averesti. Будівництво виноробні датується 1874 роком. Сьогодні Domeniile Averesti володіє 650 га виноградних лоз та є однією з найбільших винних плантацій Румунії. Здебільшого культивують місцеві сорти винограду: Busuioaca de Bohotin, Zghihara de Huşi, Feteasca Albă, Regală та Neagră.

Domeniile Averesti

Новий винний завод, обладнаний за останнім словом техніки і складається з чотирьох основних зон:

• виробнича ділянка, ферментаційна, потужністю 1 млн літрів;

• кондиційно-складський майданчик, місткістю 5 млн літрів;

• ділянка розливу продуктивністю 1200 бут/год;

• зона для витримки вин у пляшках та бариках.

Більшість вин Domeniile Averesti мають сертифікат DOC.

Domeniile Averesti

Вина Domeniile Averesti неодноразово здобували високі нагороди на міжнародних винних конкурсах. Так на VINARIUM 2022 виноробня отримала золоті медалі, а на DECANTER 2022 срібло.

Фото: domeniile-averesti.ro, facebook.com/DomeniileAveresti

Tel.: +40 235 484 830 Email: vin@domeniile-averesti.ro Web: https://domeniile-averesti.ro Address: 737115 Vaslui, Romania На північному сході Румунії, серед залитих сонцем земель Хуші, розташований виноробний комплекс Averesti. Будівництво виноробні датується 1874 роком. Сьогодні Domeniile Averesti володіє 650 га виноградних лоз та є однією з найбільших винних плантацій Румунії. Здебільшого культивують місцеві сорти винограду: Busuioaca de Bohotin, […]

Manzul Winehouse

Tel.: +38 050 152-74-61
Address: с. Лиманка, Овідіопольський район, Одеська область


Власник виноробні Манзул Едуард Львович. Manzul Winehouse була заснована у 2012 році.

Обсяг виробництва сягає від 20 до 25 тисяч літрів вина на рік. Для витримки використовуються бочки з українського дуба.

Manzul Winehouse

Вирощують сорти винограду Мускат Оттонель, Ркацителі, Совіньйон Блан, Шардоне, Каберене Совіньйон, Сапераві, Одеський Чорний, Мерло, Галлер.

На Всеукраїнському дегустаційному конкурсі «Одесский залив – 2020» вино від сімейної виноробні Manzul Winehouse «Медвежа кров 2019» отримало срібло.

Manzul Winehouse

Власники виноробні проводять дегустації, на яких до вин Manzul Winehouse пропонують національні болгарські закуски. Дегустаційний зал вміщає 15 гостей.

На виноробні можна замовити подарункові дегустаційні сети, які, крім вина, можна доповнити сирами та унікальними безсарабськими спеціями.

Фото: facebook.com/albina.manzul.1/photos_by

Tel.: +38 050 152-74-61 Address: с. Лиманка, Овідіопольський район, Одеська область Власник виноробні Манзул Едуард Львович. Manzul Winehouse була заснована у 2012 році. Обсяг виробництва сягає від 20 до 25 тисяч літрів вина на рік. Для витримки використовуються бочки з українського дуба. Вирощують сорти винограду Мускат Оттонель, Ркацителі, Совіньйон Блан, Шардоне, Каберене Совіньйон, Сапераві, Одеський Чорний, […]

Інші

Web: https://www.instagram.com/inshi.bistro
Address: Soborna square, 2a, Lviv, Ukraine


Київський шеф-кухар Євген Клопотенко планував відкриття цього закладу ще до війни, але саме страшні події у нашій країні і дали старт бістро «Інші», яке відкрилося у березні цього року.

Інші

 

Заклад має два меню – основне і безкоштовне «Меню №2»: «Його можуть замовити всі, хто не має змоги заплатити.

Інші

 

В травні відкрився другий заклад «Інші. Парк» в Івано-Франківську, біля парка ім. Т. Г. Шевченка і працює у форматі українського фастфуду. Як і львівський ресторан мережі, цей заклад виконує важливу соціальну місію. До речі, у планах Євгена – розширити мережу «Інші» і незабаром відкрити кафе в Івано-Франківську.

Фото: klopotenko.com

Web: https://www.instagram.com/inshi.bistro Address: Soborna square, 2a, Lviv, Ukraine Київський шеф-кухар Євген Клопотенко планував відкриття цього закладу ще до війни, але саме страшні події у нашій країні і дали старт бістро «Інші», яке відкрилося у березні цього року.   Заклад має два меню – основне і безкоштовне «Меню №2»: «Його можуть замовити всі, хто не має […]

100 років тому вперед

Tel.: +380680686975
Web: https://100rokiv.com.ua/
Address: St. Volodymyrska, 4, Kyiv, Ukraine


Ресторан «100 років тому вперед» – це принципово нова форма української кухні.

100 років тому вперед

Заклад був відкритий у березні 2019 року Євгеном Клопотенко та Інною Поперешнюк.

100 років тому вперед

Ресторан складається з трьох залів: затишна, оздоблена натуральним деревом зала на першому поверсі, зала на другому поверсі з великими вікнами, що відкривають чудовий вид на історичні вулиці Києва, та «Червона зала» – чудове місце для проведення будь-якої урочистості, про яке самі власники закладу кажуть що це «магічний простір, де ми проводимо Театр їжі та зустрічаємо невеликі компанії, що прагнуть приватності».

100 років тому вперед

У ресторані є послуга доставки їжі.

З перших днів війни в цьому закладі почали готувати їжу для українських захисників – 1500 порцій на день.

Фото: facebook.com/100rokivtomuvpered

Tel.: +380680686975 Web: https://100rokiv.com.ua/ Address: St. Volodymyrska, 4, Kyiv, Ukraine Ресторан «100 років тому вперед» – це принципово нова форма української кухні. Заклад був відкритий у березні 2019 року Євгеном Клопотенко та Інною Поперешнюк. Ресторан складається з трьох залів: затишна, оздоблена натуральним деревом зала на першому поверсі, зала на другому поверсі з великими вікнами, що […]

Babo Gardens

Tel.: +380 67 000 1526
Email: babo@restaron.com.ua
Web: www.babogardens.restaron.ua
Address: Kuznevich 16, Lviv, Ukraine


Babo Gardens – це новий ресторан у Львові, який відкрив український підприємець та ресторатор Вардкес Арзуманян.

Ресторан має власний сад. Будівля Babo Gardens – це стара львівська вілла, яка пережила кілька епох та в результаті лишилася в незалежній Україні.

75% вин представлених у карті – є українськими.

Фото: facebook.com/babogardens

Tel.: +380 67 000 1526 Email: babo@restaron.com.ua Web: www.babogardens.restaron.ua Address: Kuznevich 16, Lviv, Ukraine Babo Gardens – це новий ресторан у Львові, який відкрив український підприємець та ресторатор Вардкес Арзуманян. Ресторан має власний сад. Будівля Babo Gardens – це стара львівська вілла, яка пережила кілька епох та в результаті лишилася в незалежній Україні. 75% вин […]

Chateau Musar

Tel.: + 44 1508 482733
Fax: + 44 1508 482729
Email: info@chateaumusar.com.lb
Web: www.chateaumusar.com
Address: Achrafieh Baroudy Street, Sopenco Building, P.O.B: 1 281 Beirut, Lebanon


Chateau Musar розташовано у замку 18-го століття в Газірі, за п’ятнадцять миль на північ від Бейрута.

Виноробня була створена Гастоном Хошаром (Gaston Hochar) у 1930 році, коли йому було всього 20 років – натхненний 6000-річною традицією виноробства Лівану та своїми подорожами до Бордо молодий чоловік вирішив зробити щось унікальне власними руками.

Chateau Musar

Серж Хочар (Serge Hochar), старший син Гастона, вивчився на інженера-будівельника, потім вирішив вивчати енологію та за підтримки батька став учнем Еміля Пейно (Émile Peynaud) в Університеті енології у Бордо. «Я хочу робити вино по-своєму, я хочу, щоб воно було відоме у всьому світі, і я хочу, щоб ти пішов!» Серж став виноробом Chateau Musar в 1959 році, Гастон-старший милостиво поступився місцем. Молодший син – Рональд (Ronald Hochar) також приєднався до сімейної справи. Два сини Сержа – Гастон (Gaston Hochar) та Марк (Marc Hochar) вивчали інженерну справу та працювали у банківській сфері, наразі Гастон керує повсякденними справами виноробні, а Марк – її комерційними аспектами. Син Рональда – Ральф до початку 2017 року працював у секторі on-trade у Сполученому Королівстві, зараз займається Південно-Східною Азією з британського офісу Chateau Musar, дочка Рональда – Ельза зняла документальний фільм про Chateau Musar.

Chateau Musar

Регіон, де розташовано Chateau Musar, довгі роки знаходиться в зоні громадянської війни. Виноградники в долині Бекаа були близько до лінії фронту. Протягом усього врожаю 1983 року навколо лоз вирувала битва, Сержу Хочару доводилося контрабандою доставляти виноград невеликим човном, щоб не зупиняти виробництво. Теж саме шато переживало у 1988 та 1989 роках. Під час останніх бойових дій і будинок родини Хочар, і виноробня Chateau Musar постраждали від прямих обстрілів. Якийсь час винні льохи служили бомбосховищами для місцевих жителів.

Chateau Musar

Головне вино родини Хошар є червоне Chateau Musar, бленд Cabernet Sauvignon, Cinsaut, Carignan, Grenache та Mourvedre. Вино ферментується у бетонних ємностях, а потім витримується у бариках. Серж Хошар завжди казав, що його вину потрібні роки, «можливо, десять, перш ніж воно буде готове до вживання», вина Chateau Musar «мають необхідний вік, коли вони нарешті випускаються на ринок».

Chateau Musar

Білі Chateau Musar виробляються з локальних сортів, включаючи Merwah та Obaideh. Ці вина вперше з’явилися на ринку Великобританії у 1979 році на Бристольському винному ярмарку.

Багато дегустаторів характеризують вина Chateau Musar як «бордоські», «ронські» або «бургундські».

Сьогодні 85% продукції йде на експорту. Виноробня виробляє 700 000 пляшок на рік.

Фото: facebook.com/ChateauMusar

Tel.: + 44 1508 482733 Fax: + 44 1508 482729 Email: info@chateaumusar.com.lb Web: www.chateaumusar.com Address: Achrafieh Baroudy Street, Sopenco Building, P.O.B: 1 281 Beirut, Lebanon Chateau Musar розташовано у замку 18-го століття в Газірі, за п’ятнадцять миль на північ від Бейрута. Виноробня була створена Гастоном Хошаром (Gaston Hochar) у 1930 році, коли йому було всього […]

Crama Domnească

Tel.: +373 69500505
Email: costistratan@gmail.com; vin@equinox.md
Web: www.equinox.md; www.facebook.com/Equinox-VieVin-203143549704378
Address: r-l Ștefan Vodă, s. Olanești, Moldova


Свої вина виноробне господарство виготовляє з винограду, що вирощується на екологічному винограднику площею всього 5 га неподалік села Оленешть, на пагорбі, що височить уздовж долини Дністра.

Тут вирощують вісім червоних сортів винограду: Rară Neagră, Shiraz, Cabernet Sauvignon, Carménère, Merlot, Malbec, Fetească Neagră, Saperavi та три білих: Fetească Albă, Fetească Regală, Chardonnay.

Костянтин Стратан

Засновник виноробні Crama Domnească та бренду Equinox Костянтин Стратан.

Перше вино під маркою Equinox (Cabernet Sauvignon) було випущено у 2006 році тиражем лише у 800 пляшок.

Сьогодні господарство виробляє Shiraz, Merlot, Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Echinoctius, 5 Elemente, а також перші у Молдові orange wine 5 Elemente з помаранчевою етикеткою.

Фото: facebook.com

Tel.: +373 69500505 Email: costistratan@gmail.com; vin@equinox.md Web: www.equinox.md; www.facebook.com/Equinox-VieVin-203143549704378 Address: r-l Ștefan Vodă, s. Olanești, Moldova Свої вина виноробне господарство виготовляє з винограду, що вирощується на екологічному винограднику площею всього 5 га неподалік села Оленешть, на пагорбі, що височить уздовж долини Дністра. Тут вирощують вісім червоних сортів винограду: Rară Neagră, Shiraz, Cabernet Sauvignon, Carménère, Merlot, […]

Tikves Winery

Tel.: + 389 2 3181 700
Email: contact@tikves.com.mk
Web: www.tikves.com.mk/en/home/
Address: St. 810 No. 2, 1000 Skopje, North Macedonia


Виноробня Tikves, заснована в 1885 році, є лідером виноробної промисловості Північної Македонії, а також найстарішою та найбільшою виноробною у регіоні.

Поєднуючи переваги унікального терруару та ідеальних умов для вирощування винограду з інноваційним мисленням, давніми традиціями виноробства та унікальною культурою, Tikves Winery виробляє всесвітньо відомі вина з автентичним характером.

Tikves Winery

Досвідчена команда виноробів співпрацює з Філіпом Камбі (Philippe Cambie), одним із найвідоміших у світі винних консультантів.

Виноробня виробляє білі, червоні та рожеві вина.

Вина Tikves Winery доступні як у звичайній скляній пляшці так і у форматі Bag-In-Box.

На BIWCF 2022 за Bela Voda White 2021 Tikves Winery отримала Гран-прі.

Tikves Winery

«У цих винах закладено всі народні казки та музика. Вина Tikves Winery виробляються так, як це робилося століттями, тільки зараз з використанням сучасних технологій, вони є чудовим нагадуванням про наше всесвітнє визнання як виноробної країни», – кажуть на виноробні.

Виноробня пропонує екскурсії своїми володіннями та виробництвом. Щоб забронювати тур, необхідно зв’язатися за номером телефону: + 389 43 447 519.

Фото: facebook.com

Tel.: + 389 2 3181 700 Email: contact@tikves.com.mk Web: www.tikves.com.mk/en/home/ Address: St. 810 No. 2, 1000 Skopje, North Macedonia Виноробня Tikves, заснована в 1885 році, є лідером виноробної промисловості Північної Македонії, а також найстарішою та найбільшою виноробною у регіоні. Поєднуючи переваги унікального терруару та ідеальних умов для вирощування винограду з інноваційним мисленням, давніми традиціями виноробства […]

X
Украина