Увага!

Увага! На сайті використовуються cookie файли.

The site uses cookie files

Даний сайт має вікове обмеження.

This site has age restrictions!

Я підтверджую, що мені, на жаль, давно виповнилося 18 років
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Унікальна дегустація Made by Ukrainians: вино, створене за межами України

Унікальна дегустація Made by Ukrainians: вино, створене за межами України

7 вересня сезон осінніх винних подій у Києві було відкрито унікальною, без перебільшення, дегустацією, організованою Євгенією Ніколайчук. Хоча Євгенію не треба детально представляти, все ж

Нові відтінки меду: ексклюзивна премʼєра від «Українських медоварів»

Нові відтінки меду: ексклюзивна премʼєра від «Українських медоварів»

ТзОВ «Українські медовари» – єдиний виробник в Україні повного спектру унікальних медових хмільних напоїв – недавно  презентував п’ять новинок, які мають вразити не лише споживача,

Як винний туризм виходить за межі дегустацій

Як винний туризм виходить за межі дегустацій

Винний туризм, який традиційно асоціювався з дегустаціями на виноградниках, сьогодні переживає трансформацію. Зміни клімату та зростаючі очікування мандрівників спонукають господарства урізноманітнювати пропозицію, доповнюючи класичні тури

Німеччина для українських вин: шанс, що вартий уваги

Німеччина для українських вин: шанс, що вартий уваги

За останні кілька років українське виноробство зробило значний крок уперед: підвищилася якість вин, розширилися експортні поставки до країн ЄС та багатьох інших держав світу. Одним

Tastevinage: 75 років винної елегантності у серці Бургундії

Tastevinage: 75 років винної елегантності у серці Бургундії

Clos de Vougeot, Бургундія, 5 вересня. У легендарному шато, що стало переможцем голосування премії Wine Travel Awards, відбулася закрита дегустація в рамках Tastevinage – знакової

Imeretian Wine Challenge 2025 – коли виноград стає мистецтвом

Imeretian Wine Challenge 2025 – коли виноград стає мистецтвом

З 10 по 12 жовтня 2025 року в Кутаїсі втретє відбудеться конкурс Imeretian Wine Challenge, організований DMO-Імереті та Асоціацією імеретинського вина. Мета заходу – розвиток

Bottle Shock: ціна за візит на виноробню сягнула 250 доларів

Bottle Shock: ціна за візит на виноробню сягнула 250 доларів

Так повелося на нашій планеті, що Каліфорнія задає тон у винному туризмі. Ось і зараз, на тлі падіння попиту на вино як на американському, так

Куала-Лумпур стане ареною для ASI Contest of the Best Sommelier of Asia & Pacific 2025

Куала-Лумпур стане ареною для ASI Contest of the Best Sommelier of Asia & Pacific 2025

З 7 по 10 вересня 2025 року Куала-Лумпур, Малайзія, стане епіцентром винного світу, адже саме тут відбудеться престижний конкурс ASI Contest of the Best Sommelier

Concours Mondial de Bruxelles 2026: Вірменія – не минуле. Вірменія – вИтоки

Concours Mondial de Bruxelles 2026: Вірменія – не минуле. Вірменія – вИтоки

У 2026 році міжнародний винний конкурс повернеться туди, де вино перестає бути напоєм і стає мовою. Світовий Concours Mondial de Bruxelles вже давно вийшов за

Вино в руці, Київ у серці. Так проходив BeWine

Вино в руці, Київ у серці. Так проходив BeWine

Коли кілька років тому хтось талановитий придумав влучну назву «BeWine», зрозуміло, акцент робився на другому слові – на вині. Але цього разу винне шоу в

Поточний місяць
Унікальна дегустація Made by Ukrainians: вино, створене за межами України

Унікальна дегустація Made by Ukrainians: вино, створене за межами України

7 вересня сезон осінніх винних подій у Києві було відкрито унікальною, без перебільшення, дегустацією,

Нові відтінки меду: ексклюзивна премʼєра від «Українських медоварів»

Нові відтінки меду: ексклюзивна премʼєра від «Українських медоварів»

ТзОВ «Українські медовари» – єдиний виробник в Україні повного спектру унікальних медових хмільних напоїв

Як винний туризм виходить за межі дегустацій

Як винний туризм виходить за межі дегустацій

Винний туризм, який традиційно асоціювався з дегустаціями на виноградниках, сьогодні переживає трансформацію. Зміни клімату

Нотатки з Mundus Vini Summer Tasting 2025. Спіймати Ельветрітш

Нотатки з Mundus Vini Summer Tasting 2025. Спіймати Ельветрітш

У кожного конкурсу є свій ритм. Цього літа на Mundus Vini він почався не

Німеччина для українських вин: шанс, що вартий уваги

Німеччина для українських вин: шанс, що вартий уваги

За останні кілька років українське виноробство зробило значний крок уперед: підвищилася якість вин, розширилися

Tastevinage: 75 років винної елегантності у серці Бургундії

Tastevinage: 75 років винної елегантності у серці Бургундії

Clos de Vougeot, Бургундія, 5 вересня. У легендарному шато, що стало переможцем голосування премії

Imeretian Wine Challenge 2025 – коли виноград стає мистецтвом

Imeretian Wine Challenge 2025 – коли виноград стає мистецтвом

З 10 по 12 жовтня 2025 року в Кутаїсі втретє відбудеться конкурс Imeretian Wine

Bottle Shock: ціна за візит на виноробню сягнула 250 доларів

Bottle Shock: ціна за візит на виноробню сягнула 250 доларів

Так повелося на нашій планеті, що Каліфорнія задає тон у винному туризмі. Ось і

Куала-Лумпур стане ареною для ASI Contest of the Best Sommelier of Asia & Pacific 2025

Куала-Лумпур стане ареною для ASI Contest of the Best Sommelier of Asia & Pacific 2025

З 7 по 10 вересня 2025 року Куала-Лумпур, Малайзія, стане епіцентром винного світу, адже

Armenia 2026: When the World Comes Back to the Roots of Wine

Armenia 2026: When the World Comes Back to the Roots of Wine

From the volcanic heights of Vayots Dzor to the clay vessels of forgotten centuries,

Поточний місяць
AWITC

«Гроші там, де емоції». Україна взяла участь у AWITC в Аделаїді

Виноробство в Україні сьогодні перебуває у точці трансформації: війна, кліматичні виклики, пошук нових ринків. І саме зараз ми можемо дивитися на країни, які вже пройшли …

Читати більше →

AZNAURI. Атака на лева

Внаслідок російської атаки в Україні  28 вересня сталося влучання у виробництво коньяків AZNAURI. У ніч із 27 на 28 вересня 2025 року – внаслідок масованого …

Читати більше →
Maison Chapoutier

Їж ананаси, кактуси пий!

Французька виноробня Maison Chapoutier, відома своїм глибоким зв’язком із теруаром, робить несподіваний, але стратегічний крок: на землях регіону Гар, де історично культивували виноград, тепер висаджують …

Читати більше →
Lilibet’s

Морепродукти в історичній будівлі

Lilibet’s – новий ресторан високої кухні, відчинив двері на Брютон-стріт, 17 у Мейфері – у тій самій будівлі, де 99 років тому народилася королева Єлизавета …

Читати більше →
Виноробство в країнах Балтії

Винна мозаїка Балтії

Виноробство в країнах Балтії – Естонії, Латвії та Литві – розвивається в умовах холодного клімату та обмежених площ виноградників, що робить місцеві вина унікальними та …

Читати більше →
Ніколайчук

Унікальна дегустація Made by Ukrainians: вино, створене за межами України

7 вересня сезон осінніх винних подій у Києві було відкрито унікальною, без перебільшення, дегустацією, організованою Євгенією Ніколайчук. Хоча Євгенію не треба детально представляти, все ж …

Читати більше →

Best Sommelier of Asia & Pacific: Точність. Гостинність. Запал

7–10 вересня 2025 року Куала-Лумпур, Малайзія,  став центром уваги винного світу, адже тут відбувся конкурс ASI Best Sommelier of Asia & Pacific. Подія, організована Асоціацією …

Читати більше →

Перше українське Zero:  100% вина + 0% алкоголю

Настав час неймовірних можливостей – сьогодні заробляти можна не лише на алкоголі, а й на його відсутності. Першим українським вином Zero стала лійнійка my Wine …

Читати більше →
Каліфорнія

Перспективний рік для каліфорнійських виноградників

Сонячна Каліфорнія цього року дарує виноградарям оптимізм – сприятливий вегетаційний сезон обіцяє високоякісний урожай по всьому штату.  Збір винограду вже в розпалі після тривалого й …

Читати більше →

Drinks+ рекомендує

“Еволюція Одеського Чорного”

Команда Drinks+ повідомляє про проведення надзвичайної в історії українського виноробства дегустації в рамках Міжнародної виставки Wine & Spirits Ukraine (29-30 жовтня, центр «Парковий») – «Еволюція …

Читати більше →
Ринок шампанського

Ринок шампанського ризикує зіткнутися з глобальним спадом

Поставки шампанського у 2025 році продовжують знижуватися, і якщо поточна тенденція збережеться, річний обсяг може не досягти 220 млн пляшок. Для регіону це стане серйозним …

Читати більше →

Смак перемоги: зіграли всуху!

20 вересня 2025 року у Києві, в елегантних залах готелю «InterContinental Kyiv», відбувся перший в Україні дегустаційний конкурс «Винний Батл – Вибір кавістів і сомельє». …

Читати більше →
ProWine Mumbai

ProWine готується до виставки в Мумбаї

З 31 жовтня по 1 листопада 2025 у Всесвітньому конференц-центрі Jio на виставку ProWine Mumbai зберуться виробники, дистриб’ютори, імпортери, представники сфери гостинності та винні ентузіасти. …

Читати більше →

Нові відтінки меду: ексклюзивна премʼєра від «Українських медоварів»

ТзОВ «Українські медовари» – єдиний виробник в Україні повного спектру унікальних медових хмільних напоїв – недавно  презентував п’ять новинок, які мають вразити не лише споживача, …

Читати більше →

Власні винні бренди рітейла стають трендом: «Сільпо» запускає Winetruck

В українському рітейлі набирає популярності тренд на створення власних торгових марок вина. Першою цей напрямок освоїла Rozetka, яка у 2023 році, на базі виробництва легендарного …

Читати більше →

Drinks+ рекомендує

Украина