Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Mriya Neo Bistro

Mriya Neo Bistro. Юрій Ковриженко відкриває український ресторан у Лондоні

30.06.2022, Гастрономія Автор: Олександра Бантишева

Шеф-кухар, теле- та радіоведучий, амбасадор української кухні у світі, лауреат Global Chef Awards 2017 в Сінгапурі за внесок у розвиток гастрономії та володар золотої медалі від французької асоціації Best of Gastronomie Юрій Ковриженко – продовжує просувати українську кухню у світі. Юрій завжди мав мрію, зробити українську кухню всесвітньо відомою і останні 10 років він присвятив саме цьому. Його авторський молекулярний борщ вразив навіть Michelin Guide.


«Війна внесла корективи у життя усіх українців, я застряг під час робочого візиту у Лондоні і за останні 4 місяці наша команда допомогла зібрати для України мільйони гривень, – розповідає Юрій Ковриженко. – Я завжди мав мрію, зробити українську кухню всесвітньо відомою і сьогодні я можу сказати, що моя мрія здійснюється. Ми відкриваємо український ресторан у Лондоні, заклад буде мати назву Mriya Neo Bistro».

Mriya Neo Bistro

Mriya Neo Bistro – це соціальний проект, до роботи в якому Юрій та його команда планують залучити українських переселенців, які були вимушені переїхати до Лондона через російський напад на нашу країну.

Mriya Neo Bistro

На Першої церемонії вручення нагород переможцям премії Wine Travel Awards, що відбувалась в рамках ювілейної виставки London Wine Fair 2022, під час тейстинга вин номінантів та партнерів WTA, кругова дегустація супроводжувалась фуршетом-презентацією української кухні. Консультував приготування страв Юрій Ковриженко.

Юрій Ковриженко розповів, що уніформу персоналу для лондонського закладу шиє найкращий, на його погляд, виробник в Україні – Abrikos, дизайн Mriya Neo Bistro розробляють українські архітектори з Replus bureau.

Mriya Neo Bistro

«Ресторан буде уособлювати мрії усіх українців про перемогу, про повернення додому і звичайно про відбудування нашої «Мрії», яку орки знищили у перші тижні війни у прямому, та переносному сенсі…», – каже шеф-повар.

До речі, Юрій Ковриженко вже брав участь у відкритті українських ресторанів у Сеулі та Тбілісі.

Джерело: facebook.com/urii.restoran/posts, facebook.com/mriyaneobistro/
Фото: facebook.com/photo

X
Украина