Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

вживання червоного та білого вина

Вино може принести користь здоров’ю. Червоне чи біле?

29.04.2022, Вино

Вчені зі штату Айова детально розібралися, яке вино – червоне, біле чи ігристе – корисніше для здоров’я.


Дослідники з Айови виявили, що вживання пива чи міцних спиртних напоїв призводить до накопичення вісцерального жиру, що може збільшити ризик серцевих захворювань та інших проблем зі здоров’ям. Вісцеральний жир обволікає внутрішні органи, і позбутися його нелегко.

Вчені пишуть, що вживання червоного вина дорослими учасниками знизило рівень накопичення вісцерального жиру, що обумовлено зменшенням запалення та підвищенням рівня ліпопротеїнів – білків, які вважаються хорошим холестерином. З 1869 випробуваних 59% становили чоловіки віком від 40 до 80 років.

Таким чином вчені з Айови пов’язали користь від червоного вина зі зменшенням вісцерального жиру, біле ж вино, на їхню думку, робить міцнішими наші кістки.

вживання червоного та білого вина

В Україні багато виноробів, які виготовляють відмінне вино, і, не дивлячись на військову агресію росії й намагання ворога зруйнувати все, що ми маємо, наші винороби продовжують працювати та виробляти гарний продукт, а також брати участь в конкурсах та дегустаціях. Одже, немає сумнівів, що, незважаючи ні на що ми матимемо хороше вино. Червоне та біле! 🙂

Бріттані Ларсен (Brittany Larsen), доктор Університету штату Айова та співавтор дослідження каже, що вони виявили вищу мінеральну щільність кісток у людей похилого віку, які помірно пили біле вино. «Ми не виявили такого ж зв’язку між споживанням пива чи червоного вина, – пише вчений у звіті. – Старіння організму супроводжується збільшенням в ньому вісцерального жиру, що підвищує ризик серцево-судинних захворювань, також з віком відбувається зниження мінеральної щільності кісток. Дослідження показало, що червоне та біле вино можуть допомогти вирішити обидві ці проблеми, і це дуже важливо для здоров’я населення загалом».

вживання червоного та білого вина

Вчені з Айови наголошують, що довгий час алкоголь вважався одним з ключових факторів епідемії ожиріння. Але були й протилежні думки. «Ми вирішили розібратися у суперечливих думках за допомогою дослідження. І один із способів, з допомогою якого це можна здійснити – вивчити різні види алкоголю та їхній вплив на здоров’я людини».

Більшість попередніх досліджень традиційно розглядали алкоголь як єдине ціле, а не вимірювали окремо вплив пива, сидру, червоного, білого або ігристого вина та міцних спиртних напоїв на здоров’я людини. Група вчених із Айови має намір продовжити дослідження саме в такому ключі. Найближчим часом дослідники мають намір вивчити, як певна дієта плюс вживання алкоголю впливають на захворювання головного мозку та когнітивні функції у людей похилого віку з легкими когнітивними порушеннями.

Джерело: hedrinksbusiness.com
Фото: epravda.com.ua, goodnet.org.ua, ukrhealth.net

X
Украина