Увага!

Увага! На сайті використовуються cookie файли.

The site uses cookie files

Даний сайт має вікове обмеження.

This site has age restrictions!

Я підтверджую, що мені, на жаль, давно виповнилося 18 років
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Golden Vines® Awards 2023 відбудеться у Парижі 13-15 жовтня 2023 року

В межах заходу відбудеться глобальний благодійний онлайн-аукціон вишуканих вин та рідкісних спиртних напоїв. Кошти, зібрані на аукціоні, спрямовуються до Gérard Basset Foundation на фінансування освіти та розширення кар’єрних можливостей для молодих фахівців у винній галузі.


Щорічна церемонія Golden Vines® Awards, також відома як «Оскар вишуканого вина», відбудеться 13-15 жовтня у Парижі. В рамках заходу пройде благодійний онлайн-аукціон вишуканих вин та рідкісних спиртних напоїв. На цьогорічному аукціоні буде представлено понад 130 лотів, серед яких надзвичайні пляшки вина, а також можливість пообідати у найкращих ресторанах, що відмічені зірками Мишлен, взяти участь в унікальних мастер-класах з виноробами із видатних шато, відвідати виноградники знаменитих маєтків та пообідати з їх власниками. Поряд з вишуканими винами, є ексклюзивні пропозиції рідкісних спиртних напоїв, включаючи пляшки коньяку Maison Camus, випущеного на честь великого Жерара Бассе (Gérard Basset), а також приватна вечеря з власником – Сірілом Камю (Cyril Camus), в його квартирі у Парижі.

Бассе

Жерар Бассе (Gérard Basset)

Торги, які проводе аукціонний сайт Curated, відкрилися онлайн 1 жовтня та закриються в опівночі 15 жовтня. Якщо ви хочете зробити ставку, будь ласка, перейдіть за посиланням.

Також можна прийняти участь в Sotheby’s Golden Vines Live Auction, зробивши ставку до початку торгів у п’ятницю 13 жовтня. Серед лотів: VistaJet, Gucci, Boucheron, місця в першому ряду на матчі Brooklyn Nets, візити до мішленівських ресторанів Массімо Боттури (Massimo Bottura), Ален Дюкасса (Alain Ducasse), Мауро Колагреко (Mauro Colagreco).

Кошти, зібрані на аукціоні, спрямовуються до Gérard Basset Foundation на фінансування освітніх програм у винній галузі, алкогольних напоїв та сфери гостинності, що зосереджені на різноманітності та інклюзивності, включаючи людей інших рас, людей з інвалідністю, осіб, постраждалих від війни (наприклад, українців) та економічно незахищених верств населення. Фонд фінансує програми у більш ніж 15 країнах світу, а також інноваційні стипендіальні програми, які фінансують спільно з Taylor’s Port, Dom Pérignon, Artemis Domaines, Camus, Brooklyn Nets, Michel Reybier Hospitality та Wine Owners.

Фото: rr1.com/event/golden-vines-paris

В межах заходу відбудеться глобальний благодійний онлайн-аукціон вишуканих вин та рідкісних спиртних напоїв. Кошти, зібрані на аукціоні, спрямовуються до Gérard Basset Foundation на фінансування освіти та розширення кар’єрних можливостей для молодих фахівців у винній галузі. Щорічна церемонія Golden Vines® Awards, також відома як «Оскар вишуканого вина», відбудеться 13-15 жовтня у Парижі. В рамках заходу пройде […]

Wine Future-2023 – головна подія року у виноробній галузі

7-9 листопада у Коімбра (Португалія) відбудеться захід, який збере понад 60 експертів міжнародного винного сектору. Квитки на цей зоряний винний конгрес можна придбати на офіційному сайті Wine Future.


Комунікаційна медіагрупа Drinks+ та WTA ради повідомити, що стали інформаційними партнерами WineFuture-2023, та оголошують про тривалу та плідну співпрацю з цим великим конгресом.

Wine Future 2023

Wine Future 2023 збере найвпливовіші та найповажніші імена винного світу, серед яких доктор Лаура Катена (Dr.Laura Catena), Роберт Джозеф (Robert Joseph), лауреат Нобелівської премії сер Крістофер Піссарідес (Christopher Pissarides) та ще багато найактуальніших та найвпливовіших експертів з усіх сфер виноробної індустрії.

Robert Joseph

Роберт Джозеф (Robert Joseph)

Цього року в рамках Wine Future відбудеться подія Green Wine Future. Обговорюватиметься поточний стан виноробної галузі, залучення нових споживачів (міленіалів і покоління Z), робота в умовах нестабільної економіки, подолання конкуренції з боку «альтернативних напоїв», зростання продажів у нестабільні часи (нові стратегії та тренди) і багато інших актуальних тем, що наразі стоять перед виноробною галуззю.

Christopher Pissarides

Сер Крістофер Піссарідес (Christopher Pissarides)

Протягом трьох днів конференції гості матимуть можливість взяти участь у культових дегустаціях вин:

  • Icon Wines of Portugal, презентує Дірсеу Віанна-молодший MW (Dirceu Vianna Jr.);
  • The Magnificent 12, під патронатом Марка Сквайрса (Mark Squires);
  • Legendary Madeira & Port, яку проведе Річард Мейсон (Richard Mayson).

WineFuture

З гордістю повідомляємо, що наша видатна українська виноробня Shabo, як переможець премії WTA 2022-2023 в категорії Brand – the Visiting Card of the Country, представить свою спеціальну добірку культового вина «Важа» врожаю 2014 року Cabernet Sauvignon – спадщина сім’ї Іукурідзе.

Цьогорічний гість конгресу, справжня рок-зірка – фронтмен хеві-метал гурту Iron Maiden Пол Брюс Дікінсон (Paul Bruce Dickinson) поділиться своїм багатим досвідом як музиканта, та й бізнесмена. У своєму виступі Брюс Дікінсон пояснить, як виклики роботи в таких, здавалося б, несхожих сферах, як рок-музика та комерційна авіація, відображають ті ж самі виклики, з якими щодня стикається світ винного бізнесу.

Приїжджайте з 7 по 9 листопада до прекрасного історичного міста Коімбра, у вражаючий монастир Сан-Франциско (Convento de Sao Francisco).

! Купити квиток на цей зоряний винний конгрес можна тут.

!! Використовуйте код MP23WF для знижки 15% під час оформлення замовлення. Термін дії пропозиції обмежений і діє до 1 листопада.

Більш детально з повною програмою WineFuture можна ознайомитись за посиланням.

Фото: facebook.com/winefuture.org, www.fuw.ch

7-9 листопада у Коімбра (Португалія) відбудеться захід, який збере понад 60 експертів міжнародного винного сектору. Квитки на цей зоряний винний конгрес можна придбати на офіційному сайті Wine Future. Комунікаційна медіагрупа Drinks+ та WTA ради повідомити, що стали інформаційними партнерами WineFuture-2023, та оголошують про тривалу та плідну співпрацю з цим великим конгресом. Wine Future 2023 збере […]

Be Wine Show – наймасштабніша винна подія країни  

Комунікаційна медіагрупа Drinks+ та Wine Travel Awards стали міжнародними інформаційними партнерами Be Wine Show.


З 30 вересня по 1 жовтня у Київі в КВЦ «Парковий» відбудеться захід, який присвячено відновленню винної індустрії. Цього року Комунікаційна медіагрупа Drinks+ та Wine Travel Awards стали міжнародними інформаційними партнерами Be Wine Show. Команда D+ & WTA представлять на події свою медіагрупу та захоплюючий проєкт – міжнародну премію з винного туризму Wine Travel Awards.

Be Wine Show подарує всім відвідувачам неймовірну атмосферу, нові знайомства із брендами, нові знання та нові враження. На заході будуть презентовані унікальні дослідження про 28-столітню історію споживання вина та виноробства на теренах України.

Be Wine Show це:

  • Більше 40 винних барів
  • Більше 120 брендів вина
  • Більше 20 професійних дегустацій
  • Більше 70 speed-tasting
  • Food&Lounge зона
  • Leсture Zone, де можна прослухати цікаві лекції (глобальне потепління, вибір вина та ін.), подивитися фільми про вино.

Організатори оголошують, що Be Wine Show доєднається до збору від United24: частина коштів з проданих квитків та напоїв піде на гуманітарне розмінування.

Квитки та деталі на сайті.

Комунікаційна медіагрупа Drinks+ та Wine Travel Awards стали міжнародними інформаційними партнерами Be Wine Show. З 30 вересня по 1 жовтня у Київі в КВЦ «Парковий» відбудеться захід, який присвячено відновленню винної індустрії. Цього року Комунікаційна медіагрупа Drinks+ та Wine Travel Awards стали міжнародними інформаційними партнерами Be Wine Show. Команда D+ & WTA представлять на події […]

ProWein – 30-річна історія успіху

Очікується, що на заході 2024 року, який відбудеться 10-12 березня в Дюссельдорфі, участь візьмуть понад 50 000 професіоналів у галузі вина та спиртних напоїв з усього світу.


Протягом тридцяти років ProWein є «галузевим барометром» для поточних тенденцій і тем. Відвідуючи виставку, експерти можуть бути впевнені, що познайомляться з найбільшою лінійкою вин та спиртних напоїв у світі. У рамках виставки проводяться форуми та спеціальні заходи, що демонструють ті чи інші тенденції ринку. Розпочавши свою історію у 1994 році з 321 експонентом на площі всього 2 300 квадратних метрів у двох виставкових залах та з 1 517 відвідувачами, виставка перетворилася на масштабне дійство – у 2024 році вона займе площу близько 71 000 квадратних метрів у 13 залах. Для участі у заході 2024 року вже зареєструвалися 5 700 експонентів із понад 60 країн.

У 2023 році Wine Travel Awards вже вдруге зайняла своє почесне місце на світовій виставці вина та алкогольних напоїв №1. На ProWein-2023 було представлено Wine Travel Awards Guide, де міститься інформація про виноробні з усього світу та інші цікаві локації виновиробників, а також розповіді про амбасадорів та інфлюенсерів, які стали номінантами WTA 2021-2022.

Wine Travel Awards Guide

Наразі до друку готується Wine Travel Awards Guide 2022-2023, він буде розповсюджений на провідних світових винних виставках, починаючи з Enoexpo Krakow 2023 і закінчуючи ProWein 2024, London Wine Fair 2024, Vinitaly 2024 та іншими провідними еногастрономічними форумами наступного року. Цифрову версію можна буде знайти на веб-сайтах WTA, Drinks+ і Prowein протягом 2024 року.

«Жодна інша виставка у світі не пропонує такого повного асортименту продукції. Лідери світового ринку, невеликі підприємства та багатообіцяючі новачки знову представлять себе у Дюссельдорфі – столиці вин та спиртних напоїв», – резюмує Петер Шмітц (Peter Schmitz), директор ProWein.

Peter Schmitz

Петер Шмітц (Peter Schmitz)

«Ми пишаємося та щасливі, що ProWein стала найбільш значущою міжнародною спеціалізованою винною виставкою, тим самим роблячи виноробну країну Німеччину центром міжнародного всесвіту винних експертів на три дні щороку. ProWein завжди вдається зацікавити винних експертів новими темами», – підкреслює керуючий директор Німецького інституту вина (DWI) Моніка Ройле (Monika Reule).

Monika Reule

Моніка Ройле (Monika Reule)

Одним із секретів успіху ProWein, поряд з орієнтацією на відвідувачів-фахівців, є далекоглядне мислення та активний розвиток нових ринкових форматів. ProWein-2023 стала першою виставкою в Європі, на якій було виділено особливу сцену для ключової нинішньої тенденції. Мова йде про безалкогольні та слабоалкогольні напої. ProWein-2024 продовжить цей дебют: під девізом ProWein Zero у залі №1 буде виділено спеціальну зону, присвячену «no-and-low», доповнену дегустаційною зоною, організованою Meininger.

Шість років поспіль ізюминкою ProWein є Trendshow «той самий, але інший», івент, орієнтований на сучасну спільноту громадського харчування та барів. У 2024 році близько 120 міжнародних експонентів знову представлять у залі №7 «гарячу» та багатогранну лінійку крафтових спиртних напоїв, крафтового пива та сидру.

Поряд з Trendshow буде організовано ще один майданчик, що відображатиме ринкову тенденцію – ProSpirits. Участь візьмуть понад 300 міжнародних постачальників алкогольних напоїв.

ProWein

Зал №4 представить Lounge від #asktoni & ProWein – програму-меню, створену Тоні Аскітісом (Toni Askitis), одним із найвідоміших сомельє Німеччини.

Основною темою минулого ProWein (не в останню чергу через енергетичну кризу та підвищення екологічної обізнаності) стала альтернатива упаковки для скляних пляшок – від Bag-in-Box та банок з нержавіючої сталі до вторинної переробки алюмінієвих банок та ПЕТ-пляшок. На виставці 2024 року цій темі відведуть зал №9 – Packaging & Design. Також у залі №9 представлять Champagne Lounge.

Невід’ємною частиною ProWein є органічні вина, у залі №4 близько 300 міжнародних експонентів представлять свої зразки.

На офіційному сайті ProWein професіонали галузі виноробства та спиртних напоїв можуть отримати огляд профілів та подробиці компаній, а також інформацію про продукцію експонентів та новини преси. Також для відвідувачів-фахівців вже відкрито реєстрацію.

Не менш успішними є сателітні заходи ProWein World в Азії та Південній Америці, які проводяться під девізом «Квиток у світ»:

  • ProWine Sao Paulo: 3–5 жовтня 2023
  • ProWine Shanghai: 8–10 листопада 2023
  • ProWine Mumbai: 24–25 листопада 2023
  • ProWine Tokyo: 10–12 квітня 2024
  • ProWine Singapore: 23–26 квітня 2024
  • ProWine Hong Kong: 14–16 травня 2025

Джерело: prowein.com
Фото: facebook.com/ProWein.tradefair, thespiritsbusiness.com, facebook.com/weinkoenigin

Очікується, що на заході 2024 року, який відбудеться 10-12 березня в Дюссельдорфі, участь візьмуть понад 50 000 професіоналів у галузі вина та спиртних напоїв з усього світу. Протягом тридцяти років ProWein є «галузевим барометром» для поточних тенденцій і тем. Відвідуючи виставку, експерти можуть бути впевнені, що познайомляться з найбільшою лінійкою вин та спиртних напоїв у […]

The Oxford Companion to Wine. З друку вийшло нове, перероблене та розширене п’яте видання довідника про вино

Команда Drinks+ була рада долучитися до створення цього п’ятого розширеного видання, та розповісти світові про Україну, її виноробний сектор, повідомити, як війна вплинула на виноробну промисловість нашої країни.


Довідник вийшов під незмінною редакцією відомої винної письменниці та критика Дженсіс Робінсон (Jancis Robinson), а також Джулії Хардінг (Julia Harding MW) та Тари Кью Томас (Tara Q Thomas), редакторки JancisRobinson.com та колишньої багаторічної редакторки нью-йоркського журналу Wine & Spirits

«НАРЕШТІ ЗАВЕРШЕНО! Вийшло п’яте видання The Oxford Companion to Wine! 267 учасників, 60 з яких абсолютно нові! 310 ніколи раніше не включених матеріалів, – написала на своїй сторінці в одній із соціальних мереж Дженсіс Робінсон. – Дякую всім, хто з нетерпінням чекав на цей випуск!»

The Oxford Companion to Wine

Дженсіс Робінсон (Jancis Robinson)

Також Дженсіс подякувала за фундаментальну роботу своїм колегам – Джулії Хардінг і Тарі Кью Томас. «Джулія Хардінг піднімає келих за успіх нового видання і вже починає робити нотатки для наступного випуску», – повідомила Робінсон.

Книга містить понад 4 100 статей, у тому числі 272 нових, а також матеріали експертів, що ще не публікувалися в енциклопедії і які проживають у різних куточках нашої планети.

The Oxford Companion to Wine

Джулія Хардінг (Julia Harding MW)

Розповідаючи про нове видання знаменитої енциклопедії, Джулія Хардінг підкреслює, що більшість статей з попереднього довідника були оновлені, видання є максимально зручним для користування гідом у світі вина, наприклад, стаття про Нову Зеландію була розділена на кілька субрегіональних статей, що полегшує доступ до інформації завдяки перехресним посиланням. Хардинг наголошує на внеску у виконану роботу редактора-консультанта з виноградарства д-ра Річарда Смарта (Richard Smart) та редакторки-консультантки з енології д-ра Валері Лавін (Valérie Lavigne) та дякує їм за кропітку працю, яку вони провели.

Особливу увагу було приділено статтям про зміну клімату та турботу про довкілля; сорти винограду, які набувають популярності, наприклад Kydonista, Vidiano, Liliorila та кілька сортів, виведених на стійкість до хвороб; правила маркування.

«Ми зробили пріоритетом те, щоб якнайбільше авторів писали матеріали про місця, де вони мешкають, так ми змогли отримати актуальну точку зору з певної місцевості, – розповідає Тара Кью Томас. – Наприклад, Джеймс Лоутер (James Lawther MW) – Бордо, Джаспер Морріс (Jasper Morris MW) – Бургундія, Уолтер Спеллер (Walter Speller) – Італія, Майкл Фріджон (Michael Fridjhon) – Південна Африка, і це, зрозуміло, лише частина імен».

The Oxford Companion to Wine

Тара Кью Томас (Tara Q Thomas)

Зміна клімату та людська творчість розсунули межі винного світу, включивши до нового видання країни, про які у The Oxford Companion to Wine ніколи раніше не писали: Данія, Естонія, Фінляндія, Латвія, Литва та Норвегія (всі матеріали написані місцевими жителями). Серед 15 інших африканських країн є також статті про Габон, Того та Уганду. Колектив редакторів досліджував не лише нові широти, а й нові висоти, включаючи Перу, Колорадо та Нью-Мексико, а також кожну з точок Тенеріфе та багато іншого.

«Ми сподіваємося, що читання цього величезного тому (3,2 кг) принесе вам таке ж задоволення, як і нам його складання», – кажуть про п’яте видання The Oxford Companion to Wine його видавці.

Нагадаємо, що контракт на видання The Oxford Companion to Wine було підписано у 1988 році і після п’яти років роботи світ побачив перший довідник. Далі були видання у 1999, 2006 та 2015 роках. Унікальний гід отримав кілька нагород, зокрема André Simon Memorial Award та Glenfiddich Award.

Джерело: jancisrobinson.com
Фото: jancisrobinson.com, goodfoodrevolution.com

Команда Drinks+ була рада долучитися до створення цього п’ятого розширеного видання, та розповісти світові про Україну, її виноробний сектор, повідомити, як війна вплинула на виноробну промисловість нашої країни. Довідник вийшов під незмінною редакцією відомої винної письменниці та критика Дженсіс Робінсон (Jancis Robinson), а також Джулії Хардінг (Julia Harding MW) та Тари Кью Томас (Tara Q […]

Презентація Wine Travel Awards на ENOEXPO-2023

8-10 листопада у Кракові відбудеться найважливіша подія Польщі, що поєднує всю виноробну промисловість – ювілейний 20-тий реліз ENOEXPO. Цього року ENOEXPO стає The fair-partner of Wine Travel Awards і номінантом третього сезону WTA, як Enogastronomic Events/Magnet of the Region. ENOEXPO-2023 проводиться одночасно з HORECA – 30-ю Міжнародною виставкою обладнання для готелів та підприємств громадського харчування.


Drinks+ & Wine Travel Awards починає плідну та активну співпрацю з найбільшою винною виставкою Польщі та презентує на її майданчику у Кракові проєкт WTA – абсолютно новий формат у галузі винної, кулінарної та туристичної індустрії, що об’єднує міжнародних професіоналів з усього світу, створений Комунікаційною медіа групою Drinks+, однією з найстаріших винних медіа груп Східної Європи.

 

Wine Travel Awards

 

На виставці у Кракові Wine Travel Awards представить власний стенд з можливістю презентації вин партнерів WTA та Walk-Around Tasting. Презентація WTA відбудеться 9 листопада з 15.00 до 17.00. В рамках презентації WTA виступить Томаш Пранге-Барчінський (Tomasz Prange-Barczynski) – авторитетний винний критик, редактор та письменник, номінант та переможець публічного голосування Wine Travel Awards у номінації Wine & Food Influencer/ Expert opinion.

Wine Travel Awards на ENOEXPO-2023

Томаш Пранге-Барчінський (Tomasz Prange-Barczynski)

Також під дахом HORECA/ENOEXPO-2023 відбудуться національні відбіркові тури найважливішого кулінарного конкурсу Bocuse d’Or, змагання молодих кухарів у першому випуску конкурсу Trophee Mille Polska та конкурс польських вин та сидру, основна ідея якого – просування вина, сидру та медовухи, вироблених у Польщі. Більш детальна інформація тут.

Про усі івенти, що відбудуться у рамках HORECA/ENOEXPO-2023 можна дізнатися на офіційному сайті.

8-10 листопада у Кракові відбудеться найважливіша подія Польщі, що поєднує всю виноробну промисловість – ювілейний 20-тий реліз ENOEXPO. Цього року ENOEXPO стає The fair-partner of Wine Travel Awards і номінантом третього сезону WTA, як Enogastronomic Events/Magnet of the Region. ENOEXPO-2023 проводиться одночасно з HORECA – 30-ю Міжнародною виставкою обладнання для готелів та підприємств громадського харчування. […]

У 112 раз у Бургундії відбувся Tastevinage – Burgundy Tasting Cup

8 вересня в культовому замку Château du Clos de Vougeot відбулася традиційна зустріч бренду бургундських вин Tastevinage. До журі увійшла Олександра Григор’єва, кореспондентка Drinks+, яка живе в Бургундії.


Початок осені має свою чарівну принадність: золотаві відтінки на зелених кронах дерев, туманна димка свіжих ранків і ще досить теплі дні в променях лагідного сонця… Рухаючись знаменитою дорогою Route des Grands Crus, ви потрапляєте в оточення виноградників Кот-д’Ор, який незабаром стане справжнім золотим узбережжям, успадкувавши прекрасні осінні барви. У Бургундії вже розпочався збір врожаю. Можна побачити припарковані вздовж дороги машини та вантажівки, робітники зрізають грона винограду та невеликими партіями везуть на переробку. Справді чарівна пора!

Tastevinage

В один із таких сонячних осінніх днів, 8 вересня, 118 професіоналів виноробства – сомельє, виноробів, комерсантів, торговців вином і журналістів – зібралися разом у Château du Clos de Vougeot, щоб продегустувати 400 бургундських вин, які подали заявку на Tastevinage. Вільям Воутерс (William Wouters), президент Міжнародної асоціації Sommellerie (ASI), приєднався до 112-го Burgundy Tasting Cup як почесний гість.

Tastevinage

Два основних сорти винограду (Піно Нуар і Шардоне), різні найменування, різні кліматичні умови та урожай створюють цю складність і мозаїку бургундських терруарів. Tastevinage, організований Confrérie des Chevaliers du Tastevin з 1950 року, має на меті, перш за все, забезпечити високу планку якості вина, оскільки тільки вина з рейтингом 13 з 20 і вище отримали кваліфікацію. Отже, це винагорода виробнику за якість вина, яку він розвинув завдяки тривалій праці та високому досвіду. Також завдання полягає в просуванні чудових зразків бургундського вина та регіону в цілому, одночасно наближаючи бургундське вино до споживача. Нерідко ви можете знайти пляшку crémant de Bourgogne, Pinot Noir або Chardonnay з етикеткою Tastevinage у супермаркеті, винному магазині чи безпосередньо на домені. Таким чином, це стає етикеткою як якості, так і довіри, створюючи зв’язок між виробником і споживачем для найбільшого задоволення кожного.

Tastevinage

За моїм столом меню сліпої дегустації складалося з двох crémant de Bourgogne, двох Bourgogne white 2022, Côte de Nuits-Villages white 2022, Marsannay white 2021, Marsannay white 2019, Bourgogne Côte d’Or red 2020, Nuits-Saint-Georges 1er Cru red 2022, Nuits-Saint-Georges 1er Cru red 2019 та Nuits-Saint-Georges 1er Cru red 2013. Під час оцінювання журі має враховувати фактичні якості вина, його можливу еволюцію та те, чи добре представляє вино його вінтаж та назва. Ще один цікавий момент, на я кий я мала звернути увагу, – чи буду я особливо пишатися, пропонуючи цю пляшку своєму другові.

Tastevinage

Якщо я можу виділити пару вин, які я спробувала, то це Bourgogne Côte d’Or red 2020 і Nuits-Saint-Georges 1er Cru red 2022.

Bourgogne Côte d’Or red 2020

Колір: вишнево-червоний з червоним рубіновим відблиском. Інтенсивний аромат з нотами вишні, чорної смородини, ожини та спецій. Ніжний смак з тонкими танінами, обволікуючими нотами малини, вишні та чорного перцю. Свіжий і легкий фініш.

Nuits-Saint-Georges 1er Cru red 2022

Молодий, повний і потужний, з великим потенціалом старіння. Колір: сутінковий фіолетовий з вишнево-червоним відблиском. Ніс дарує прекрасний аромат троянди та солодки, вишні та чорної смородини. Енергійний смак з нотами вишні, чорної та червоної смородини, відтінками чорного перцю, з досить тривалим посмаком.

Зрештою, можна запропонувати багато чудових пляшок: 132 вина, 33% від загальної кількості представлених вин, були відібрані на цьому осінньому випуску Tastevinage. 46 регіональних апелясьонів, 50 сільських апелясьонів, 36 апелясьонів Premier Cru та Grand Cru переконали смак професійних дегустаторів. З повним списком лауреатів можна ознайомитись на офіційному сайті тут.

8 вересня в культовому замку Château du Clos de Vougeot відбулася традиційна зустріч бренду бургундських вин Tastevinage. До журі увійшла Олександра Григор’єва, кореспондентка Drinks+, яка живе в Бургундії. Початок осені має свою чарівну принадність: золотаві відтінки на зелених кронах дерев, туманна димка свіжих ранків і ще досить теплі дні в променях лагідного сонця… Рухаючись знаменитою […]

Для майбутнього музею пива, що відкриється у Рівному, зібрано пів тисячі експонатів

У Рівному планують відкрити музеї пива та хмелярства. Ініціатор створення закладу є Маріян Года, директор Рівненського пивзаводу.


Наразі власну колекцію пляшок, і не тільки, пан Маріян тримає у своєму кабінеті, але вважає це не правильним, оскільки «їх повинні бачити відвідувачі». Колекція складається з пляшок з-під пива, кухлів, діжок, лабораторного обладнання та архівних документів. Все це збиралося протягом трьох років. Деякі речи були викуплені у колекціонерів.

Музеї пива та хмелярства

«Спочатку я збирав пляшки, які належали цьому пивзаводу, – каже Маріян Года. – Тут є пляшка, якій понад сто років. Вона, мабуть, випущена в 1900 максимум – у 1909 році».

Пивоварню у Рівному було засновано приблизно у 40-х роках XIX століття. У XX столітті вона стала найбільшим виробництвом пива на Волині.

Музеї пива та хмелярства

Музеї пива та хмелярства планують облаштувати на вулиці Петра Могили у будинку де жив Герш Пісюк – перший директор рівненського пивзаводу. Відкриття закладу попередньо планують на 2024 рік.

Джерело: suspilne.media, 7dniv.rv.ua
Фото: suspilne.media, trailsthenales.com

У Рівному планують відкрити музеї пива та хмелярства. Ініціатор створення закладу є Маріян Года, директор Рівненського пивзаводу. Наразі власну колекцію пляшок, і не тільки, пан Маріян тримає у своєму кабінеті, але вважає це не правильним, оскільки «їх повинні бачити відвідувачі». Колекція складається з пляшок з-під пива, кухлів, діжок, лабораторного обладнання та архівних документів. Все це […]

ТМ «Файна Гуральня» – історія пристрасті

Все почалося майже 10 років тому, коли Віктор Бабій – інженер-механік в минулому – почав проводити експерименти з домашнім самогонним апаратом…


Початком виробництва ТМ «Файна Гуральня» вважається 2019 рік, саме тоді, після кількох років випробувань та вдосконалення формули своїх дистилятів, Віктор Бабій відчув, що нарешті готовий відкрити невеличку родинну дистилярню.

ТМ «Файна Гуральня»

Наразі виробництво оснащене професійним обладнанням і гості можуть продегустувати спектр якісних зразків, обравши для себе найкращі. ТМ «Файна Гуральня» пропонує унікальну колекцію джинів виготовлених на основі кришталево чистої води з моршинських джерел. Дотримуючись класичної технології, основу джинів складає пшеничний спирт класу люкс, македонський ялівець з Альп та власноруч зібрані та засушені трави з Карпатських гір.

Загалом у ТМ «Файна Гуральня» налічується шість фруктових дистилятів, п’ять видів джину та готується до випуску два види віскі (солодовий та бурбон).

ТМ «Файна Гуральня»

У 2020 році на всеукраїнському конкурсі Independent Craft, Carpathian Gin отримав своє перше «Золото». Потім, у 2021 році, цей джин нагородили «Золотом» на конкурсі Ukrainian Craft Spirits, у тому ж 2021 році на конкурсі Gin Tasting Competition Crown Перегону «Золотом» було відзначено всю лінійку джинів «Гуральні».

Гурмани високо оцінюють London Lottos Blue Gin. Напій виготовлено за ексклюзивною рецептурою пана Віктора. Для створення букету аромату використано одинадцять трав. Родзинкою джину є використання китайського чаю Анчан, який виготовляють з висушених бутонів квітів трав’янистої ліани Clitoria ternatea. У настою з пелюстків Анчан багато лікувальних властивостей, він корисний для зору, допомагає при діабеті, ефективний для зниження холестерину, має омолоджувальний ефект. Настій цієї рослини – яскраво синій, саме тому London Lottos Blue Gin має унікальний ніжно волошковий відтінок.

ТМ «Файна Гуральня»

Наступним, не менш визнаним споживачами фаворитом, вважається яблуневе бренді з дотриманням всіх стадій класичної технології кальвадосу. Дистилят виготовлено з чистого яблуневого соку прямого віджиму, для витримки використовуються 350-літрові дубові діжки з під бренді. Мінімальний термін настоювання у діжках 2 роки.

На сьогодні «Файна Гуральня» налічує мабуть найбільшу колекцію дубових діжок різного призначення. Кілька сотень було куплено в одному з історичних Grand Cru Бордо – Château Beychevelle, решта придбано у компанії «Шустов», це діжки з під бренді.

ТМ «Файна Гуральня»

Вже можна сміливо казати, що зовсім скоро колекцію Віктора Бабія та його «Файної Гуральні» будуть смакувати не тільки вітчизняні поціновувачі крафтових напоїв але й європейські шанувальники чогось унікального. Напоями «Гуральні» вже цікавляться європейські імпортери, а саме з Польщі та Франції, з французами навіть вкладено угоду про співпрацю.

Можливо дехто скаже, що для виробництва гарного напою потрібні якісні продукти та сучасні технології – так воно і є, але складно не погодиться, що для досягнення бездоганного результату важливі захоплення, пристрасть, відданість улюбленої справі та невтомна праця. Все це разом поступово перетворює мрію на файну реальність, а перші пробні кроки – на справу життя.

Але попереду ще багато етапів для росту та вдосконалення, саме так вважає пан Віктор.

Все почалося майже 10 років тому, коли Віктор Бабій – інженер-механік в минулому – почав проводити експерименти з домашнім самогонним апаратом… Початком виробництва ТМ «Файна Гуральня» вважається 2019 рік, саме тоді, після кількох років випробувань та вдосконалення формули своїх дистилятів, Віктор Бабій відчув, що нарешті готовий відкрити невеличку родинну дистилярню. Наразі виробництво оснащене професійним обладнанням […]

Новий сезон 2023-2024 Wine Travel Awards офіційно стартував!

Раді повідомити по початок ранньої реєстрації!


Ви винороб, власник виноробні, професіонал винного туризму, винний письменник, винний педагог чи винний блогер? Ви керуєте винним готелем або енотекою, організовуєте дегустації вин і тури для любителів вина з вашого регіону та з усього світу? Запрошуємо вас стати номінантом Wine Travel Awards і приєднатися до нашої активної спільноти WTA, щоб отримати річну міжнародну рекламну кампанію для вас і вашого бізнесу!

Wine Travel Awards

Якщо ви зацікавлені в тому, щоб ваша компанія, бренди та послуги були більш інтегрованими та помітними в конкурентному світі вина та винного туризму, ми будемо раді вітати вас на борту!

Форма реєстрації: https://winetravelawards.com/registration-form/

Після приєднання до WTA як номінанта кожен учасник отримує комплексну промо-кампанію WTA (листопад 2023-листопад 2024), яка включає:

✔профіль номінанта на офіційному сайті премії: www.winetravelawards.com;

✔статтю про номінанта на www.drinks.ua (сайт має глобальне охоплення);

✔профіль номінанта у Wine Travel Awards Guide 2023-2024 – каталозі, який розповсюджуватиметься на провідних світових винних виставках і подіях WTA (для довідки див. WTA Guide 2021-2022);

✔інформаційна підтримка на Drinks+ та у соціальних мережах WTA, а також в електронних розсилках WTA (22 650 міжнародних підписників, які займаються винним бізнесом);

✔інформаційна підтримка в ЗМІ партнерів, зокрема www.prowein.com, www.winemeridian.com, https://nlinemedia.co.uk, www.winicjatywa.pl тощо;

✔можливість Інтеграції в події WTA в період кампанії (на пільгових умовах зі спеціальною знижкою для номінантів);

✔шанс стати одним із переможців Wine Travel Awards.

Wine Travel Awards

Номінуватися можна в одній або кількох (до трьох) категоріях, обраних у шести номінаціях:

  • The Visiting Card of the Country
  • Ambassador
  • Wine&Food Influencer
  • Education in Enotourism
  • Wine Guide
  • Enogastronomic Events.

Детальніше про кожну номінацію та категорію ви можете знайти в реєстраційній формі: https://winetravelawards.com/registration-form/, а ознайомитися з номінантами минулого року за посиланням https://winetravelawards.com/nominations /2022-2023/.

Спеціальні умови для ранньої реєстрації:

✔ номінація в першій категорії — 380 євро;

✔ номінація у двох категоріях — плюс 285 євро (знижка 25% на 2 категорію);

✔ номінація в трьох категоріях — плюс 190 євро (знижка 50% на 3 категорію).

Скориставшись перевагою ранньої реєстрації  на WTA 2023-2024 (старт  1 листопада), ви, як член спільноти WTA, тепер можете брати участь у подіях WTA за програмою фінансової лояльності. Приєднавшись зараз, ви отримаєте можливість взяти участь у найближчому заході WTA у Польщі на Enoexpo Krakow 2023 (8-10 листопада 2023). Спеціальні пільгові умови інтеграції пропонуються лише членам спільноти WTA.

Wine Travel Awards

Важлива інформація про проєкт і переваги, які ми пропонуємо членам спільноти WTA.

WTA – щорічна премія в галузі винного туризму, яка має особливий формат. Це не традиційна система рейтингу, це індивідуальна маркетингова та рекламна кампанія для кожного учасника в різних країнах.

Нагороди Wine Travel Awards вже були оцінені багатьма міжнародними винними та туристичними асоціаціями, такими як Valpolicella Consortium, Asti DOCG Consortium, Austrian Wine (AustrianWine Marketing Board), Wines of Hungary, Wines of Moldova, Vine & Wine Foundation Of Armenia, National Inbound & Domestic Tourism Association of Moldova (ANTRIM), Комітет з туризму Вірменії (Міністерство економіки Республіки Вірменія) тощо, а також багато чудових виноробень і винних груп.

У 2022 році, подолавши величезну конкуренцію, WTA була прийнята до інкубатора Bernard Magrez Start-Up Win та обрана одним із найперспективніших інноваційних проєктів у галузі вина та винного туризму у 2023 році.

Ми пишаємося нашим партнерством із Gérard Basset Foundation: переможець WTA 2023-2024 у категорії Ambassador of the Year буде нагороджений премією Жерара Бассе Ambassador of the Year.

Протягом двох попередніх років діяльності проекту (2021-2022, 2022-2023) ми успішно представили наших учасників на великих міжнародних винних виставках, таких як London Wine Fair, ProWein, Vinitaly, BordeauxWine Week, IWINETC, WinExpo Georgia , Italian Taste Summit, Balkans International Wine Competition and Festival тощо.

Ми впевнені, що туризм – це можливість для вина, а вино – це можливість для туризму! Зробимо це разом!

Форма реєстрації: https://winetravelawards.com/registration-form/

Раді повідомити по початок ранньої реєстрації! Ви винороб, власник виноробні, професіонал винного туризму, винний письменник, винний педагог чи винний блогер? Ви керуєте винним готелем або енотекою, організовуєте дегустації вин і тури для любителів вина з вашого регіону та з усього світу? Запрошуємо вас стати номінантом Wine Travel Awards і приєднатися до нашої активної спільноти WTA, […]

X
Украина