Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Oranta

Oranta – 7 вин від 4 українських виноробень

22.06.2022, Гастрономія Автор: Олександра Бантишева

У паризькому ресторані української кухні відбулася дегустація українських вин.


Певний час тому Drinks+ писав про перший ресторан української кухні в Парижі, відкритий недалеко від Лувру. Власниця Oranta – Аліна Вольф (Alina Wolf) народилася в Івано-Франківську, але переїхала з сім’єю до Парижа коли їй було 10 років.

Меню ресторану пропонує борщ, п’ять видів вареників, деруни, запечені ребра… та багато інших традиційних смаколиків української кухні. Тут лунає українська музика, а співробітники розмовляють один з одним українською. Справжній острівець України у центрі Парижа і це особливо приємно зараз, коли так багато людей були змушені залишити свої домівки через російську агресію.

Oranta

Нещодавно в Oranta відбулась дегустація українських вин, наразі це дуже велика підтримка для українських виноробів, адже багато виноробень постраждали від варварських дій окупанта.

Але приємно, що останнім часом українське вино набирає популярності не лише у себе на батьківщині, а й за її межами, українські виноробні виграють конкурси та одержують престижні медалі. Цього року в найавторитетнішому конкурсі вин Великобританії Decanter World Wine Awards від України брали участь 4 виноробні: Beykush Winery, Chateau Edem, Chateau Chizay, Odesos Winery, було представлено 14 вин, усі вина взяли медалі.

Oranta

Beykush Winery цього року також стала номінантом Wine Travel Awards у номінації The Visiting Card of the Country/Must Visit та презентувала свої вина на Першої Церемонії нагородження переможців WTA на London Wine Fair-2022, причому одночасно – на стенді Wine Travel Awards і стенді Wines of Ukraine, співорганізаторами якого стали медіагрупа Drinks+ та «Украсадвинпром».

Oranta

Вина України були також представлені на Balkans International Wine Competition, який проходив на історичному грецькому острові Саламіна. Туди приїхали Vinoman, Le Pri-more, Biologist craft winery, Odesos Winery, VinSancho. Odesos Winery за вино Odessos Merlot Limited Edition 2020 була нагороджена премією Best of Show, цією премією відзначають вино, яке набрало на Конкурсі найбільшу кількість балів серед вин своєї країни.

Отже повернемося до Парижа! На дегустації українських вин в Oranta були присутні як українці, так і французи, їм пропонували спробувати:

«Колоніст» (Одеська область)

• Haut de Gamme 2017, Cabernet-Merlot, red wine

• Riesling 2020, white wine

Prince Trubetskoi Winery (Херсонська область)

• Riesling Rheinskiy 2016, white wine

• Oksamyt Ukrainy, Grand Reserve 2016, Cabernet Sauvignon, red wine

Beykush Winery (Миколаївська область)

• Riesling 2020, white wine

• Artania 2020, white wine

Villa Tinta (Одеська область)

• Chardonnay 2018, white wine

• Odessa Black 2018, red wine

В рамках екскурсу в українське виноробство було влаштовано аукціон, на якому виставили пляшку Riesling Rheinskiy 2016 Prince Trubetskoi Winery, нагадаємо, що це вино здобуло срібло на престижному Le Mondial des Vins Blancs 2021 і три золоті медалі на Berliner Wine Trophy за Prince Trubetskoi 2018, Cabernet Franc 2017, Oksamit of Ukraine 2016. В категорії BWT Special Awards 2022 Winners Prince Trubetskoi Winery отримала звання Best Producer Still wine of Ukraine. Prince Trubetskoi Winery також стала цього року номінантом Wine Travel Awards у номінації The Visiting Card of the Country/Brand – the Visiting Card of the Country.

Торги на дегустації в Oranta почалися з 15 євро, інтрига вечора завершилась покупкою ексклюзивного лота українкою Софією за 75 євро.

Чекаємо на нові події від українських виноробів. Ми обов’язково переможемо та піднімемо келихи за перемогу!

Джерело: facebook.com/Oranta.Paris, facebook.com/events, posteat.ua
Фото: https://www.facebook.com/Oranta.Paris

X
Украина