Увага!

Увага! На сайті використовуються cookie файли.

The site uses cookie files

Даний сайт має вікове обмеження.

This site has age restrictions!

Я підтверджую, що мені, на жаль, давно виповнилося 18 років
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

WineFuture – зустріч найвпливовіших та найшанованіших імен винного світу

7-9 листопада 2023 року у місті Коімбра (Португалія) відбудеться міжнародна винна конференція, метою якої є підняття, обговорення та пошук важливих рішень по ключових проблемах, що наразі стоять перед виноробною індустрією. Комунікаційна медіагрупа Drinks+ та WTA виступають інформаційними партнерами WineFuture-2023.


Вже більше 10 років міжнародна винна конференція WineFuture стає основним майданчиком для обговорення важливих питань винної галузі. Конференція являє собою зустріч найвпливовіших та найшанованіших імен винного бізнесу, а також представників інших секторів, лідерів суміжних сфер та конкуруючих галузей. Цього року Комунікаційна медіагрупа Drinks+ та WTA стають інформаційними партнерами WineFuture-2023, наші команди домовились про довготривалу колаборацію, впевнені, що це буде плідна та успішна співпраця.

WineFuture-2023 торкнеться таких питань як залучення нових споживачів (міленіалів і покоління Z), робота в умовах нестабільної глобальної економіки, подолання конкуренції з боку `Alternative beverages`, краща комунікація та просування вина та пов’язану з ним діяльність тощо.

Robert Joseph

Роберт Джозеф (Robert Joseph)

Спікерами WineFuture-2023 виступатимуть найактуальніші та найвпливовіші експерти з усіх сфер виноробної індустрії – від виноробів до генеральних директорів найважливіших організацій, експерти з виноградарства, MW, журналісти, винні письменники та багато інших осіб, чия діяльність безпосередньо або опосередковано пов’язана зі світом вина. Кожного року основними доповідачами WineFuture стають музичні та спортивні знаменитості, лауреати Нобелівської премії та зірки Голлівуду, які певним чином мають відношення до галузі.

У рамках WineFuture відбуваються різні заходи, в тому числі – Green Wine Future – саміт зі зміни клімату та вина, який було започатковано у 2006 році. Green Wine Future є зустріччю експертів з питань вина, науковців, політиків, світових лідерів та знаменитостей для обговорення сталого розвитку і зміни клімату. У семи випусках цього саміту участь взяли понад 300 доповідачів з усього світу, включаючи таких світових лідерів як Ірину Бокову (Irina Bokova), директора ЮНЕСКО; Кофі Аннана (Kofi Annan), Генерального секретаря ООН; 44-го президента США Барака Обаму (Barack Obama) та ін.

WineFuture

Цього року серед спікерів WineFuture та Green Wine Future є відомий винний критик, автор понад 28 книг, винний експерт Sunday Telegraph, співзасновник видання Meininger’s Wine Business International, суддя багатьох винних конкурсів, один із членів Grand Jury Européen, Chevaliers du Tastevin, член Commanderie du Bontemps du Médoc, суддя Wine Ttravel AwardsРоберт Джозеф (Robert Joseph); номінант та переможець WTA у категоріях Author of the year та Expert opinion Алдер Яроу (Alder Yarrow); номінант та переможець публічного голосування WTA у категорії Ambassador of the year Сонал Голланд (Sonal Holland). У перший рік Премії Sonal Holland Wine Academy, що була основана Сонал Голланд, стала номінантом Wine Ttravel Awards, а також одним зі спонсорів призового фонду WTA.

WineFuture завжди відрізняється пізнавальними майстер-класами та дегустаціями. Цьогорічна Конференція не є винятком і запропонує учасникам три унікальні дегустації, під патронатом всесвітньо відомих експертів: Річарда Мейсона (Richard Mayson), дегустація Legendary Madeira & Port; MW Дірсеу Віанна (Dirceu Vianna Jr.), дегустація Icon Wines of Portugal; Марка Сквайрса (Mark Squires), дегустація The Magnificent 12.

Більш детально ознайомитись з програмою WineFuture можна тут.

Щоб придбати Early Bird Tickets, будь ласка, перейдіть за посиланням.

Спілкуватись з організаторами Конференції можна за допомогою чату на сайті або заповнивши форму.

7-9 листопада 2023 року у місті Коімбра (Португалія) відбудеться міжнародна винна конференція, метою якої є підняття, обговорення та пошук важливих рішень по ключових проблемах, що наразі стоять перед виноробною індустрією. Комунікаційна медіагрупа Drinks+ та WTA виступають інформаційними партнерами WineFuture-2023. Вже більше 10 років міжнародна винна конференція WineFuture стає основним майданчиком для обговорення важливих питань винної […]

Французький уряд виділяє кошти на знищення вина

Уряд Франції витратить 200 мільйонів євро на знищення надлишків вина. На такий крок довелося піти, щоб підвищити ціни та підтримати виробників, які мають проблеми яерез таку ситуацію.


Міністр сільського господарства Марк Фено заявив, що кошти «спрямовані на те, щоб зупинити падіння цін і щоб винороби знову могли знайти джерела доходу». Однак він попередив, що галузі потрібно «дивитися в майбутнє, думати про зміни в уподобаннях споживачів і адаптуватися».

Попит на вино впав через високу інфляцію, кризу вартості життя та зміну способу життя після пандемії Covid-19. Це призвело до надлишку вина, що, природно, штовхає ціни вниз. Деякі любителі вина можуть радіти падінню цін у той час, коли сімейні бюджети скорочуються, але це призвело до серйозних фінансових труднощів для виноробів, що загрожує майбутньому розвитку галузі.

У грудні велика група виноробів пройшла маршем вулицями Бордо, щоб наголосити на своєму нестабільному фінансовому становищі та закликати державу надати допомогу для вирощування лоз. CIVB, торгова асоціація, що представляє виробників у регіоні, виявила, що кожен третій винороб зараз має фінансові труднощі.

У схожій ситуації знаходяться виробники по всій країні. Жан-Філіп Граньє, технічний директор Languedoc AOC, повідомив, що в регіоні виробляється занадто багато, а ціна продажу впала нижче собівартості виробництва, це означає, що виноградники тепер працюють у збиток.

Відповідаючи на прохання про допомогу, на початку цього року Європейський Союз пообіцяв виділити 160 мільйонів євро на розведення виноградників у Франції.

Виявилося, що споживання вина впало приблизно на 15% у Франції, 10% в Іспанії, 7% в Італії, 22% в Німеччині та 34% в Португалії. У той же час виробництво вина в блоці зросло на 4%, що призвело до надлишку пропозиції.

У червні міністерство сільського господарства Франції оголосило про виділення 57 мільйонів євро допомоги виробникам у регіоні Бордо на площі 9500 га.

Зараз уряд надав додаткові 200 мільйонів євро на перетворення надлишку вина в такі продукти, як біоетанол, парфуми або водно-спиртовий гель, що зменшить запаси.

Фено сподівається, що допомога «трохи полегшить важкий момент кризи, який переживають виноградарі».

За матервалами decanter.com

Уряд Франції витратить 200 мільйонів євро на знищення надлишків вина. На такий крок довелося піти, щоб підвищити ціни та підтримати виробників, які мають проблеми яерез таку ситуацію. Міністр сільського господарства Марк Фено заявив, що кошти «спрямовані на те, щоб зупинити падіння цін і щоб винороби знову могли знайти джерела доходу». Однак він попередив, що галузі […]

Рікардо Ф. Нуньєс зробив внесок у 100 тис. гривень на лікування винороба Сергія Коваленка

Важко переоцінити допомогу, яку надає власник компанії Vinos de La Luz доктор Рікардо Ф. Нуньеєс. Він вже не один рік підтримує нашу країну і виноробство на міжнародній арені та безпосередньо допомагає українським виноробам, а від початку російського вторгнення в Україну донатить на ЗСУ. 


Щедрість мецената безмежна і він щоразу це доводить. Нещодавно в Умані під час проведення Chееse & Wine Festival відбувся благодійний аукціон вин, на якому збирали кошти для ЗСУ, а також на лікування місцевого винороба Сергія Володимировича Коваленка, господаря Sherwood Winery. Підполковник ЗСУ у відставці наразі бореться з онкозахворюванням. Лікування вимагає суттєвих матеріальних витрат. І свій вагомий внесок у перемогу над важкою хворобою зробив доктор Нуньєс.

Щоб зібрати кошти на лікування Сергія Коваленка, на аукціон була виставлена пляшка вина ВIG WINES BIG ART limited edition. Ivan Marchuk, виробленого з локального вітчизняного сорту Одеський Чорний українською філією компанії Vinos de La Luz. Перший реліз вина вийшов у січні цього року. Це справжній мистецький проєкт, де на етикетці – картина видатного українського художника Івана Марчука, а в пляшках – унікальне вино. Непересічність цього вина демонструють дві золотих медалі з міжнародних конкурсів Mundus Vini та Berliner Wine Trophy. Але до цього золота можна додати і золоте серце Рікардо Нуньєса.

Під час аукціону доктор Нуньєс особисто представляв лот зі сцени фестивалю – пляшку ВIG WINES BIG ART limited edition. Ivan Marchuk з власним підписом. Він заявив, що кожну гривню, запропоновану за пляшку, помножить на п’ять. 

У торгах виділилося кілька гравців, які все піднімали ставку і врешті решт вино було продане за 20 тис. грн, які запропонував очільник “УКРСАДВИНПРОМ” Володимир Печко. Великий друг України, меценат і власник групи компаній Vinos de La Luz, Рікардо Нуньєс, як і обіцяв, підвищив суму до 100 тис. грн плюс 20 тис. запропонованих за лот. Таким чином на підтримку винороба було зібрано 120 тис грн! 

Сергій Володимирович висловив щиру подяку на своїй сторінці в ФБ: «Низький уклін всім, хто приєднався до благодійності!»

Сьогодні кожен тримає свій фронт. Сергій Коваленко – у боротьбі зі страшною хворобою… «Активна фаза стаціонарного лікування визначена в один рік. Основні, дороговартісні ліки для його проведення відсутні, – пише він на своїй ФБ-сторінці. – Якщо у Вас  є можливість і бажання надати благодійну допомогу ліками, або коштами для закупівлі цих ліків за кордоном, щоб допомогти мені вистояти в цьому двобої, скористайтесь, будь ласка».

Лікування потребує понад 500 тис. гривень. Всіх небайдужих просимо допомогти українському виноробу боротися з хворобою.

Переказ по Україні:

Карта ПриватБанк 5168 7554 6515 1732 Коваленко Галина Іванівна

Карта ПриватБанк 5168 7573 8887 7922 Коваленко Сергій Володимирович

Переказ із закордону:

ПриватБанк

МФО 305299

Отримувач платежу:

Коваленко Галина Іванівна

IBAN: UA783052990262026400950263398

Рахунок отримувача:

262026400950263398

РНОКПП отримувача:

2213203868

Важко переоцінити допомогу, яку надає власник компанії Vinos de La Luz доктор Рікардо Ф. Нуньеєс. Він вже не один рік підтримує нашу країну і виноробство на міжнародній арені та безпосередньо допомагає українським виноробам, а від початку російського вторгнення в Україну донатить на ЗСУ.  Щедрість мецената безмежна і він щоразу це доводить. Нещодавно в Умані під […]

Гергелі Сольнокі та Рікардо Ф. Нуньєс: гаряча підтримка України

Лауреат премії WTA 2022-2023/ Wine & Food Influencer/Expert Opinion/ Гергелі Сольнокі віддав свій приз в благочинний фонд на підтримку України.


В червні цього року на церемоніях нагородження в Лондоні та Тбілісі відбулось урочисте проголошення переможців Wine Travel Awards 2022-2023. Протягом наступних літніх місяців організаційний комітет WTA надсилав призи та перераховував фінансові винагороди лауреатам.

Гергелі Сольнокі та Рікардо Ф. Нуньєс

Один з переможців WTA 2022-2023 – суддя Wine Travel Awards, професор маркетингових досліджень Університету Гайзенхайма, почесний професор Винного Маркетингу та Управління в Університеті Західної Аттики Гергелі Сольнокі (Gergely Szolnoki) виявив бажання перерахувати його цінний приз (500 евро) в благочинний фонд на підтримку України.

Гергелі Сольнокі та Рікардо Ф. Нуньєс

Нагадуємо, що професор Сольнокі одержав перемогу в номінації Wine & Food Influencer, спонсором якої вже другий рік поспіль виступає доктор Рікардо Ф. Нуньєс (Dr. Ricardo F. Nunez), відомий меценат та палкий захисник інтересів України, засновник та власник міжнародної групи компаній Vinos de La Luz, яка об’єднує виноробні Іспанії, Італії, Аргентини, України та США. Тож ініціатива професора Сольнокі виявилася для Рікардо Нуньєса близькою за духом. Адже доктор Нуньєс не лише на постійній основі підтримує талановиті медіа, а і тих в Україні, хто сьогодні цього потребує щонайбільше: військових та постраждалих від агресії виноробів. Втім, як ми неодноразово спостерігали, свій кожен благочинний крок власник Vinos de La Luz здійснює в певній прогресії.

Гергелі Сольнокі та Рікардо Ф. Нуньєс

Отже і цей раз не став винятком: винагорода Гергелі Сольнокі, яку він побажав віддати на допомогу України, було примножено до 3200 євро та направлено до неурядової організації Unimos Corazones у Мадриді, яка займається допомогою Україні та її постраждалим від війни громадянам. На ці гроші захисники отримали їжу та напої в інноваційній тарі – банках, що саморозігріваються, тобто дають можливість за будь-яких умов і в лічені хвилини мати гарячий обід. Це гарна ідея і дуже зручний формат для тих умов, в яких знаходяться сьогодні воїни або біженці.

Приємно усвідомлювати, що Україна не самотня у боротьбі з агресором. І приклад Гергелі Сольнокі та Рікардо Ф. Нуньєса – ще одна маленька ілюстрація великих вчинків, що ведуть Україну до Перемоги.

Лауреат премії WTA 2022-2023/ Wine & Food Influencer/Expert Opinion/ Гергелі Сольнокі віддав свій приз в благочинний фонд на підтримку України. В червні цього року на церемоніях нагородження в Лондоні та Тбілісі відбулось урочисте проголошення переможців Wine Travel Awards 2022-2023. Протягом наступних літніх місяців організаційний комітет WTA надсилав призи та перераховував фінансові винагороди лауреатам. Один з […]

Наука напередодні нового збору. Українські винороби відвідали семінар «Практики сучасного виноробства»

Учасники семінару мали можливість вивчити досвід відомих вітчизняних експертів з виноградарства та виноробства.


Минулого вікенду у Києві відбувся семінар «Практики сучасного виноробства: поетапний навчальний майстер-клас з виробництва вина». Це — другий семінар із серії освітніх заходів для малих виноробів та підприємців, котрі проводяться за ініціативи Асоціації крафтових виноробів України та Wines of Ukraine в межах грантового конкурсу з системної підтримки малого і середнього підприємництва на замовлення програми міжнародної співпраці «EU4Business: відновлення, конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП», яку спільно фінансують Європейський Союз і уряд Німеччини.

Практики сучасного виноробства

Учасники семінару мали можливість вивчити досвід відомих вітчизняних експертів з виноградарства та виноробства, дізнатись про специфіку догляду за виноградниками, нові технологічні розробки та базові правила вініфікації, коректне використання препаратів та інші складові процесу виробництва вина. 

Практики сучасного виноробства

Лектори другого семінару — науковці та практики: 

Наталя Каменева — докторка сільськогосподарських наук, професорка, зав. навчально-науковою  лабораторією сенсорного аналізу ОНТУ, консультантка з виноградарства; 

Оксана Ткаченко — докторка технічних наук, професорка, завідуюча кафедрою технології вина та сенсорного аналізу ОНТУ, консультантка з енології; 

Маша Скорченко — виноробиня з досвідом роботи в Україні, Франції, США, Узбекистані та Новій Зеландії, де працює наразі, співавторка відомого освітнього проєкту Just Ferment It та різноманітних курсів і семінарів з виноробства; 

Аліна Тенетка — виноробиня бренду Oyster Bay у Новій Зеландії, PhD з виноробства, викладачка, співавторка освітнього проєкту Just Ferment It, наразі працює у Каліфорнії;

Юрій Кепканов — керівник компанії КОНТ-2, консультант з використання допоміжних препаратів для переробки винограду, виробництва вин та напоїв, лектор-консультант української Академії дистиляції.

Практики сучасного виноробства

«Цього разу всі спікери, котрі брали участь у семінарі, є провідними вітчизняними експертами, що активно працюють та проводять консалтинг як в Україні, так і за кордоном. Для нас це дуже важливий момент: українська виноробна експертиза, український досвід є релевантними не лише для нас, а й для іноземних ринків, у тому числі таких сталих, як Європа, США та Нова Зеландія,» — коментує керівниця освітнього проєкту, винна експертка та амбасадорка українського виноробства Евгенія Ніколайчук.

Другий захід, що відбувся напередодні нового збору врожаю, виявився не менш популярним, ніж перший. «Цього разу до нас долучилися 45 учасників оффлайн та близько 30 онлайн. Кожна лекція завершувалась активною сесією запитань та обговорень. Учасники семінару у буквальному сенсі не відпускали спікерів. Така зацікавленість та активне залучення підприємців, що працюють у винній галузі, для нас є підтвердженням: ми робимо потрібну справу,» — ділиться своїми спостереженнями Вікторія Агромакова, засновниця міжнародної виставки Wine&Spirits Ukraine та організаторка освітнього проєкту. 

«Сучасна виноробна галузь України, незважаючи на більш ніж тисячолітню історію, наразі знаходиться у стані розвитку. Ми всі, і винороби-початківці, і ті, хто вже багато років працюють у цій сфері, потребуємо нових знань та актуальної експертизи. Саме тому ми запрошуємо в якості спікерів експертів, котрі мають не лише серйозне теоретичне підґрунтя, а й неабиякий практичний досвід. Це дуже корисно. Ми обовʼязково продовжимо організовувати подібні заходи й надалі,» — розмірковує Світлана Цибак, голова Асоціації крафтових виноробів України, організаторка освітнього проєкту.

Наступні заходи з освітнього циклу заплановані на осінь 2023 року. Інформація про них буде публікуватись на сторінках Асоціації крафтових виноробів України та Wines of Ukraine у Facebook та Instagram. Участь у семінарах є безкоштовною для всіх учасників за умови реєстрації. Слідкуйте за оновленнями, далі буде!

Практики сучасного виноробства

Інфодовідка

Освітні заходи проводяться в межах грантового конкурсу з системної підтримки малого і середнього підприємництва на замовлення програми міжнародної співпраці «EU4Business: відновлення, конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП», яку спільно фінансують Європейський Союз і уряд Німеччини. Грантовий конкурс виконує Фонд розвитку підприємництва, стратегічним виконавцем програми є німецька федеральна компанія Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH. Програма спрямована на підтримку економічної стійкості, відновлення та зростання України, створення кращих умов для розвитку українських малих і середніх підприємств (МСП), а також підтримку інновацій та експорту. Детальніше: www.eu4business.org.ua.

Організатор заходу – ГС «Асоціація Крафтових Виноробів України».

Зміст публікації та семінару є виключною відповідальністю ГС «Асоціація Крафтових Виноробів України» і не обов’язково відображає позицію Європейського Союзу, уряду Німеччини, GIZ, ФРП.

Учасники семінару мали можливість вивчити досвід відомих вітчизняних експертів з виноградарства та виноробства. Минулого вікенду у Києві відбувся семінар «Практики сучасного виноробства: поетапний навчальний майстер-клас з виробництва вина». Це — другий семінар із серії освітніх заходів для малих виноробів та підприємців, котрі проводяться за ініціативи Асоціації крафтових виноробів України та Wines of Ukraine в межах […]

Скандал у благородному будинку Champagne Didier Chopin

Виробника шампанського Chopin звинувачують в шахрайстві. Йдеться про виготовлення  майже 2 мільйонів пляшок шампанського з… імпортного вина та лікеру.


Бренд Chopin охоплює 22 етикетки. Колишня співробітниця Champagne Didier Chopin в Суассоні, звинувачує свого боса в імпорті вин з Ардеш і навіть з Іспанії, які потім змішувалися зі спиртними напоями та штучно збагачувалися вуглекислим газом перед розливом. Саме така суміш постачалася в супермаркети як шампанське. Відомо, що таким чином було виготовлено близько 1,8 мільйона пляшок штучного шампанського. 

Згідно з регіональним новинним каналом FranceBleu, великий французький супермаркет Leclerc вилучив пляшки виробника зі своїх полиць, а французьке бюро по боротьбі з шахрайством DGCCRF було повідомлено про це та вже проводить тестування напою. Повідомляється, що прокуратура Реймса збирається розпочати розслідування цієї справи.

Шахрайство почалося в червні минулого року після того, як Chopin почав втрачати фінансову підтримку від своїх банків. Це підтвердив інший співробітник, який все ще працює в будинку Champagne.

Крім того, у французьких новинах з’явилися дуже критичні відгуки споживачів про підроблений продукт: «Катастрофа! Непридатне для пиття. Додам, що це не шампанське, і, крім того, я не зміг зв’язатися з виробником», – написав один з покупців цього «шампанського».

Попри це власники від Chopin відкидають всі звинувачення, та вважають їх «безпідставними» та «ганебними».

Виробника шампанського Chopin звинувачують в шахрайстві. Йдеться про виготовлення  майже 2 мільйонів пляшок шампанського з… імпортного вина та лікеру. Бренд Chopin охоплює 22 етикетки. Колишня співробітниця Champagne Didier Chopin в Суассоні, звинувачує свого боса в імпорті вин з Ардеш і навіть з Іспанії, які потім змішувалися зі спиртними напоями та штучно збагачувалися вуглекислим газом перед […]

«Щоденник вина SHUMI»

Один з найбільших виробників вина в Грузії, неодноразово відзначений престижними нагородами і званнями – SHUMI Winery, представляє нову серію відеоблогів.


Найкращий виробник Грузії на думку одного з найпрестижніших конкурсів у світі – MUNDUS VINI Grand International Award, номінант та переможець Wine Travel Awards, учасник наукового проєкту Європейського союзу Eco2Wine – SHUMI Winery, представляє «Щоденник вина SHUMI» – нову серію унікальних відеоблогів.

SHUMI

Кожна нова сторінка «Щоденника» стане свого роду путівником у світ вина: винні поради, розповіді експертів, техніки дегустацій, пейринг та ще багато цікавого для всіх винних ентузіастів та вайнловерів, бажаючих підвищити та збагатити рівень своїх знань.

Один з найбільших виробників вина в Грузії, неодноразово відзначений престижними нагородами і званнями – SHUMI Winery, представляє нову серію відеоблогів. Найкращий виробник Грузії на думку одного з найпрестижніших конкурсів у світі – MUNDUS VINI Grand International Award, номінант та переможець Wine Travel Awards, учасник наукового проєкту Європейського союзу Eco2Wine – SHUMI Winery, представляє «Щоденник вина […]

Artania Bar оголошує збір для ЗСУ!

Донатимо для наших захисників. Усі хто приєднається – братиме участь у розіграші унікального вина від Beykush Winery.


Artania Bar не вперше долучається до збору коштів для тих, хто охороняє нашу землю та кожного з нас від підлого ворога. Цього разу кошти збираються на EcoFlow (портативні джерела живлення) для бригади ДШВ, де зараз служить чоловік Світлани Цибак – CEO Beykush Winery, Павел Кочеван, якого у мирний час ми знаємо як сомельє ресторану «Веранда на Дніпрі».

Але збір коштів від Artania Bar це непросто донат, це можливість отримати одну з найрідкісніших пляшок Beykush Winery – «Арбіна» 2013 та 2015 років, яких давно немає в продажу і зберігались на рідкісний випадок. Хоча є можливість донатити й не беручи участі в розіграші.

Artania Bar

Beykush Winery є номінантом Wine Travel Awards. Вина Beykush неодноразова отримували високи нагороди на престижних світових конкурсах.

Дві пляшки вина будуть розіграні серед всіх, хто задонатить 300+ грн. Результати розіграшу стануть відомі 21 серпня!

♥ Посилання на банку: https://send.monobank.ua/jar/7tS7ZeAfyE

Для тих, хто хоче задонатити без розіграшу paypal: ukwineimport@gmail.com та картка Приват: 4627055110683348

Разом ми наближаємо Перемогу!

Фото: facebook.com/artaniabar

Донатимо для наших захисників. Усі хто приєднається – братиме участь у розіграші унікального вина від Beykush Winery. Artania Bar не вперше долучається до збору коштів для тих, хто охороняє нашу землю та кожного з нас від підлого ворога. Цього разу кошти збираються на EcoFlow (портативні джерела живлення) для бригади ДШВ, де зараз служить чоловік Світлани […]

Повінь у Словенії викликала зсуви на виноградниках

Уряд країни вже описав зсуви в Словенії як «найруйнівніші в історії країни». Менш ніж за добу випало близько місячної кількості опадів, що завдало «неймовірних збитків», затоплено міста та села, обрушилися десятки мостів, перекрито дороги, сильних збитків завдано виноградникам.


Прем’єр-міністр Словенії Роберт Голоб (Robert Golob) заявив, що повені, спричинені сильними дощами, могли завдати збитків у розмірі понад 500 мільйонів євро.

Винороб Тетяна Пуклавець (Tatjana Puklavec), чия виноробня розташована на північному сході країни, прогнозує, що через погодні умови «очікується зростання цін приблизно на 30% порівняно з 2022 роком».

Повінь у Словенії

Тетяна Пуклавець

«Окрім дуже вологого літа, 80% усіх виноградників в країні постраждали від граду, що автоматично призводить до зниження виробництва та підвищення цін. Зсуви, спричинені сильною вологістю, створюють проблеми на виноградниках. Неперервна вогкість із березня вплине на кількість врожаю, його якість та ароматику, – каже Пуклавець. – Збирання врожаю намічено десь на 10 вересня, але поточні умови не дозволяють назвати точну дату».

Винороб підкреслює, що навіть ранньостиглі сорти, такі як Sauvignon Blanc, ще не дозріли, «нам потрібне сонце». Виробники Словенії сподіваються на стабільну, суху, теплу погоду до кінця збирання врожаю, що може призвести до хорошої якості пізньостиглих сортів: Furmint, Rhine Riesling, Welsch Riesling.

Повінь у Словенії

«Ми продовжимо інвестувати у наше виробництво ігристих вин, щоб маневрувати в умовах зміни клімату, тоді ми зможемо збирати врожай раніше та з більшою врожайністю», – ділиться планами Тетяна Пуклавець.

Голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляйєн (Ursula von der Leyen) оголосила про фінансову допомогу у розмірі 400 млн. євро від Фонду солідарності ЄС. Крім того, уряд Словенії також переглядає свій бюджет, щоб виділити 100 млн. євро.

Джерело: thedrinksbusiness.com
Фото: france24.com, wine-searcher.com, ovinu.si

Уряд країни вже описав зсуви в Словенії як «найруйнівніші в історії країни». Менш ніж за добу випало близько місячної кількості опадів, що завдало «неймовірних збитків», затоплено міста та села, обрушилися десятки мостів, перекрито дороги, сильних збитків завдано виноградникам. Прем’єр-міністр Словенії Роберт Голоб (Robert Golob) заявив, що повені, спричинені сильними дощами, могли завдати збитків у розмірі […]

Україна внесла Bacardi до списку міжнародних спонсорів війни 

Таку інформацію від Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) розмістило відоме видання thedrinksbusiness.com. НАЗК включило бермудську компанію до списку міжнародних спонсорів війни, оскільки компанія продовжує вести бізнес у РФ.


Bacardi, одна з найбільших у світі алкогольних фірм, продає свою продукцію в більш ніж 170 країнах, включаючи такі бренди, як Bombay Gin, Grey Goose, Dewar’s, Aberfeldy, Aultmore, Royal Brackla та багато інших, а також її флагманський бренд рому.

Слід зазначити, що піісля повномасштабного російського вторгнення в Україну Bacardi пожертвувала українцям 1 мільйон доларів та оголосила про припинення експорту в росію та інвестицій у рекламу, але пізніше ця частина зникла з офіційної заяви. І компанія продовжила постачати свою продукцію до росії на мільйони доларів.

Наразі за рік війни в Україні російський підрозділ Bacardi імпортував товарів на 169 мільйонів доларів, повідомляє НАЗК. Згідно з даними на сайті ФНС РФ, виручка «Бакарді Рус» у 2022 році зросла на 8,5% до 32,6 млрд рублів, а чистий прибуток – до 4,7 млрд, що на 206,5% більше, ніж у 2021 році, і податку на прибуток було сплачено на суму понад 12 мільйонів доларів США. Це достатньо великий внесок в економіку країни-агресорки.

Велика кількість провідних алкогольних брендів залишили росію, останнім з яких був Pernod Ricard у травні. Рішення припинити продажі та дистрибуцію в Росії було прийнято після того, як французька група зіткнулася з шквалом критики після новин про відновлення обмежених поставок горілки Absolut та інших своїх великих міжнародних брендів до росії.

Минулого місяця діяльність своєї російської філії припинила компанія Carlsberg. Власники вже давно мали намір це зробити, але довелося поборотися за контроль над бізнесом, захопленим російською державою, перш ніж вони  змогли здійснити продаж.

Приємно усвідомлювати, що у галузі напоїв багато відповідальних бізнесменів, які попри прибутки відмовляються вести справи з країною, що підступно напала і веде криваву війну проти України.

Таку інформацію від Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) розмістило відоме видання thedrinksbusiness.com. НАЗК включило бермудську компанію до списку міжнародних спонсорів війни, оскільки компанія продовжує вести бізнес у РФ. Bacardi, одна з найбільших у світі алкогольних фірм, продає свою продукцію в більш ніж 170 країнах, включаючи такі бренди, як Bombay Gin, Grey Goose, Dewar’s, […]

X
Украина