Увага!

Увага! На сайті використовуються cookie файли.

The site uses cookie files

Даний сайт має вікове обмеження.

This site has age restrictions!

Я підтверджую, що мені, на жаль, давно виповнилося 18 років
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Винна Одіссея Кріса Бойлінга

До того, як потрапити до чарівного світу вина, Кріс був журналістом, а також писав сценарії для ВВС. Але вино виявилося настільки магнетичним, що одного дня, ступивши на його дорогу, Кріс залишився у цьому всесвіті назавжди. Кріс Бойлінг винний письменник, винороб та невтомний мандрівник. Він номінант та переможець публічного голосування Wine Travel Awards – премії з українським корінням. Тож не дивно, що нещодавно Кріс побував на Закарпатті, щоб власноруч виготувати вино на теренах Срібної Землі.


Апологет вина, Кріс Бойлінг (Chris Boiling) працює у William Reed, компанії, що надає цінні консультації у секторі продуктів харчування та напоїв. Пан Кріс  робить нішеві вина по всьому світу з маловідомих сортів винограду, а також володіє власним невеликим виноградником у Словенії, покупка якого й стала крапкою відліку його занурення у світ вина. Не так давно Кріс відвідав Україну, а саме – Закарпаття, Срібну Землю, як поетично кличуть цей край і нове географічне зазначення, над утворенням якого місцеві винороби ретельно працюють. Вино тут виробляють мало не в кожному дворі, а маловідомих сортів винограду, якими так зачарований Бойлінг, мабуть більше, ніж будь-де в нашій країні.

Кріс Бойлінг

Ця подорож була частиною пригоди під назвою #harvest24, протягом якої Кріс виробляв рожеве вино в Угорщині, безсульфітне ігристе в Словенії та ферментував червоне вино зі старовинного винограду Pugnitello в Італії. Кінцевою зупинкою маршруту стало Закарпаття.

На виноробнях, які він відвідав, Кріс побачив сорти винограду, що знає по досвіду роботи в Угорщині, – Királyleányka, Hárslevelű, Cserszegi Fűszeres, Szerémi Zöld, Furmint, Zenit та Olaszrizling (Welschriesling); резервуари з маркуванням Traminer, Muscat, Chasselas, Riesling, Regent, Solaris, Müller-Thurgau і Saperavi; бочки, наповнені Chardonnay, Merlot, Cabernet Sauvignon та Zweigelt.

Кріс Бойлінг

Розмірковуючи над своїм «закарпатським проєктом», Бойлінг запланував зробити біле вино. Він обрав місцевий сорт Bakator, а майданчиком для здійснення запланованого – виноробню Карла Шоша Sass K Winery. Виноробня пана Карла входить до «Асоціації виноградарів, виноробів та дистиляторів Закарпаття», головою якої є Олександр Гарновдій, а сам пан Шош є членом єдиного в Україні Лицарського Винного Ордену імені Святого Венцела.

Результат описують як бленд сорту Bakator, частина сусла якого контактувала з мезгою, а частина була відфільтрована та 5%  надзвичайно рідкісного Szerémi Zöld.

«Це була дуже цікава поїздка до виноробного регіону з великим потенціалом. Виноград Bakator заслуговує на те, щоб про нього дізналося якомога більше споживачів», – впевнений Кріс Бойлінг. Про свої враження під час мандрівок Закарпаттям Кріс планує розповісти на нашому сайті в окремій статті. А поки ми рекомендуємо українським любителям вина взяти вино цього року з сорту Bakator від виноробні Карла Шоша Sass K Winery до своїх особистих вайнлистів. З огляду, що то крафтові релізи, незабаром це вино може стати раритетом.



⇒ Приєднуйтесь до наших соцмереж ⇒ Оптимістична редакція D+ прийме це за комплімент.

⇒ Кожен лайк  сприймаємо як тост!

До того, як потрапити до чарівного світу вина, Кріс був журналістом, а також писав сценарії для ВВС. Але вино виявилося настільки магнетичним, що одного дня, ступивши на його дорогу, Кріс залишився у цьому всесвіті назавжди. Кріс Бойлінг винний письменник, винороб та невтомний мандрівник. Він номінант та переможець публічного голосування Wine Travel Awards – премії з […]

Wine Travel Awards 2024-2025: старт четвертої кампанії з високоповажним журі

Організаційний комітет WTA з радістю повідомляє про початок сезону Wine Travel Awards 2024-2025.


Відкриваючи цю нову главу, ми з гордістю представляємо суддів, які нам вже добре знайомі, а також розширюємо суддівську колегію новими видатними експертами. Будь ласка, знайдіть хвилинку, щоб познайомитися з цією неймовірно захоплюючою колегією. Їхній колективний досвід і свіжі погляди, поради і емпатія до цього молодого проєкту з винного туризму, організованого українською командою в найскладніші для нас часи,  відіграють надважливу роль у розвитку та успіху WTA.

Наше шановне журі

Роберт Джозеф (Robert Joseph), Великобританія.

robert-joseph

Роберт Джозеф – відомий винний критик, письменник і засновник винних конкурсів. Його досвід та знання допомогли сформувати сучасну винну критику та маркетинг. Один з визначних проєктів пана Роберта  – запуск International Wine Challenge, який став еталоном оцінки якості вина в усьому світі. Він також відомий своєю освітньою роллю, мудрими та просякнутими гумором лекціями з винного бізнесу та маркетингу на різних міжнародних платформах. Роберт Джозеф є засновником Wine Intelligence, світового лідера з аналітики тенденцій та поведінки споживачів вина, а також автором низки видань з питань вина та винного туризму. З його думками і проєктами можна ознайомитися на авторському сайті.

 

Фелісіті Картер (Felicity Carter), Австралія.

Felicity

Кар’єра Фелісіті Картер як винного журналіста триває більше десяти років, утвердивши її як одного з провідних голосів у винних ЗМІ. Вона обіймала видатні редакторські посади, зокрема була головним редактором Meininger’s Wine Business International, головного виноробного видання Німеччини, засновником та виконавчим редактором The Drop/Pix Wine – цифрової винної платформи. Робота пані Картер виходить за рамки традиційних тем вина, досліджуючи перетини вина з технологіями, стійким розвитком і тенденціями світового ринку. Фелісіті, відома своїм ретельним підходом до винної критики та здатністю захоплююче пояснювати складні проблеми, вона є шанованою фігурою як у галузі виноробства, так і в журналістиці.

Пер Карлссон (Per Karlsson), Швеція.

Per Karlsson

Відомий винний комунікатор і експерт з винного туризму, Пер Карлссон зробив значний внесок у формування ландшафту винного туризму завдяки своїй роботі як редактора та автора BKWine Magazine і Forbes. Його компанія BKWine, що встановлює стандарти для винних подорожей та гастрономічних вражень, здобула визнання за свої виняткові пропозиції. Книга пана Пера Framtidens Vin отримала премію OIV Book Award, що підкреслює прихильність автора до просування принципів сталого розвитку у виноробній галузі та освіти світової аудиторії щодо важливості охорони навколишнього середовища у виноградарстві.

Проф. д-р проф. Гергей Сольнокі (Prof. Dr. Prof. h.c. Gergely Szolnoki), Греція/Німеччина.

Gergely Szolnoki

Професор Гергей Сольнокі є відомим авторитетом у галузі дослідження ринку вина та сталого винного туризму. Зараз він є професором Університету Гайзенхайма в Німеччині та почесним професором Університету Західної Аттики в Афінах. Дослідження пана Сальнокі охоплюють поведінку споживачів, спілкування в соціальних мережах, тенденції органічного вина та аналіз ринку. Відданість сталому винному туризму принесла йому міжнародне визнання, зокрема OIV Book Award за його співавторські роботи про інноваційні моделі винного туризму. Крім того, Гергей Сольнокі є делегатом Міжнародної організації виноградарства та вина (OIV), беручи участь у глобальних дискусіях щодо економіки винної галузі та стійкості винного туризму.

Стефан Баде (Stephane Badet), Франція.

Stephane Badet

Стефан Баде поєднує академічну майстерність і практичний досвід як викладач Університету Бордо та EPL Bordeaux, де він навчає майбутніх професіоналів вина. Його роль консультанта включає роботу з міжнародними організаціями, такими як Interco NA та FAO, а також національними органами, такими як Міністерство сільського господарства та продовольства Франції, де він зосереджується на сталому розвитку виноробства. Пан Стефан також тісно співпрацює з посольствами Франції та Німеччини, консультуючи дипломатичні ініціативи та проєкти, пов’язані з вином.

Янг Шен (Yang Shen), Китай, Нова Зеландія.

Yang

Янг Шен родом із Ченду, столиці провінції Сичуань, що на південному заході Китаю. Він є директором Cloudy Bay, однієї з найвидатніших виноробних компаній Нової Зеландії, яка відома своїми винятковими винами. Подорож пана Шена у світ вина почалася з пляшки найстарішого виноробного господарства Китаю – ChangYu. Але відкриття світу вина у глобальному його розумінні відбулося, коли дядько Янг Шена – Мішель Сю (Michel Xu) познайомив племінника з французьким вином. Він вивчав виноградарство та виноробство у престижних навчальних закладах Франції, перш ніж розпочати кар’єру, яка привела його до ключових посад у Moët Hennessy та Diageo. Керівництво Chandon China сприяло значному просуванню діяльності компанії. Пан Янг вільно володіє трьома мовами. Під його керівництвом Cloudy Bay продовжує підтримувати свою репутацію провідного імені в портфоліо LVMH.

Нові судді:

Пол Вагнер (Paul Wagner), США.

Paul Wagner

Пол Вагнер — видатний лідер у винній індустрії, відомий своєю стратегічною проникливістю, маркетинговими інноваціями та участю у винному туризмі та освіті. Як засновник Balzac Communications & Marketing він відіграв важливу роль у просуванні світових винних брендів за допомогою креативних рекламних кампаній. У його книзі Wine Marketing & Sales, що було написано у співавторстві з Ліз Тах (Liz Thach) та Джейнін Олсен (Janeen Olsen), розглядаються складнощі насиченого ринку та встановлюються галузеві стандарти. Пол Вагнер також є суддею численних престижних винних конкурсів, він невпинно ділиться своїм досвідом на світових винних конференціях і виступає як старший консультант, формуючи стратегії винного туризму та маркетингу по всьому світу.

Річард Бемпфілд (Richard Bampfield MW), Великобританія.

Richard Bampfield

Будучи Майстром Вина з багатим досвідом у сфері міжнародної освіти та консультування, Річард Бемпфілд є провідною фігурою в оцінці вина. Його кар’єра в роздрібній торгівлі стартувала в юнацькі роки і проклала шлях до найвищого реному у світовому винному бізнесі. Значною мірою багаж досвіду склався під час його управління європейськими операціями Brown Brothers. Наразі, маючи власну консалтингову практику, пан Річард консультує вражаючий список клієнтів, включаючи як відомих виробників вина, так і початківців, а також операторів рітейлу. Він є палким прихильником сталого розвитку, беручи участь у глобальних ініціативах, таких як міжнародний «Круглий стіл з екологічно чистого вина», метою якого є сприяння співпраці між усіма ланками створення вартості вина для забезпечення більш стійкого майбутнього. Річард Бемпфілд є відомим і авторитетним винним письменником.

Пол Роберт Блом (Paul Robert Blom), Нідерланди.

Robert

Пол Роберт Блом, відомий експерт з вина та алкогольних напоїв, розпочав свою видатну кар’єру в Амстердамі у 1965 році. Він є ключовою фігурою в оцінюванні вина та винній освіті. Понад п’ять десятиліть пан Блом обіймав посаду судді на великих винних змаганнях на різних континентах – від Європи до Північної Америки та Південної Африки. Крім суддівства, Пол Роберт Блом присвятив понад 33 роки навчанню початківців професіоналів у галузі виноробства, зосереджуючись на недооцінених винних регіонах та сортах. Співпраця пана Блома з такими відомими діячами, як Г’ю Джонсон (Hugh Johnson) і Дженсіс Робінсон (Jancis Robinson), збагатила впливові винні видання, зокрема «Кишенькову книгу про вино» та «Всесвітній винний атлас». Пол Роберт Блом має титул Ridder in de Orde van Oranje-Nassau (Кавалер ордена Оранж-Нассау) та визнання першої в історії «Виноробної особистості Балкан».

Меттью Хоркі (Matthew Horkey), США.

Matthew Horkey

Доктор Меттью Хоркі – викладач вина та творець контенту, розпочав свою кар’єру у світі вина у 2015 році під час всесвітньої творчої відпустки й з тих пір став відомим голосом у винному співтоваристві. Він написав багато творів, включаючи три впливові книги про вино та численні статті, а також створив величезну кількість відео, доступних на його каналі YouTube. Глибоке занурення пана Метью у знання про виноробні регіони світу зробило його авторитетним суддею винних конкурсів у всьому світі.

Марінела Арделеан (Marinela Ardelean), Румунія.

Marinela Ardelean

Марінела Арделеан, яка має ступінь магістра ділового адміністрування та доктора філософії з маркетингу, є видатною, визнаною за свій великий внесок у галузь, фігурою у виноробній промисловості Європи. Її новаторська книга, яка поєднує румунські вина з італійською кухнею, демонструє інноваційний підхід до міжкультурного гастрономічного досвіду і підкреслює глибоке захоплення автора італійською культурою та румунським вином. Ця книга, разом із стратегічними зусиллями пані Марінели щодо просування румунських вин, зробила вагомий внесок у міжнародний авторитет Марінели Арделеан. Вона також веде курс професійного розвитку з сенсорного аналізу та поєднання вина і їжі в Італійській академії шеф-кухарів. Її академічні навички та галузеві знання відіграли важливу роль у сприянні кращому розумінню та оцінці недостатньо представлених виноробних регіонів, що зробило її ключовим амбасодором нових винних територій у світовій винній спільноті.

Філіппо Маньяні (Filippo Magnani), Італія.

Filippo Magnani

Філіппо Маньяні, італійський експерт з винних подорожей, у 1999 році заснував Fufluns Ltd, консьєрж-службу з винного туризму. Випускник Університету економіки у Флоренції, він також отримав ступінь магістра ділового адміністрування в Брайтонському університеті. Пан Маньяні має сертифікати Le Conseil Interprofessionnel du Vin de Bordeaux та WSET у Лондоні. Як шанований винний письменник він публікується у кількох поважних виданнях та має власний блог Tales behind the wine. Філіппо Маньяні є активним членом кількох винних асоціацій і суддею міжнародних винних конкурсів. Його внесок у винну спільноту охоплює освіту та маркетинг, розкриває багатство італійської винної культури.

♥ ♥ ♥ Команда Wine Travel Awards також висловлює щиру вдячність суддям минулого сезону: Ніні Бассе (Nina Basset) і Флоренс Кетіярд (Florence Cathiard), які зробили значний внесок у те, щоб WTA 2023-2024 (третє видання), стало потужним і всеосяжним. Ми також вдячні всім нашим суддям за попередні роки та друзям, які зробили великий внесок у те, щоб наш проєкт відображав сектор винного туризму та приносив користь членам WTA. Велика персональна подяка доктору Рікардо Нуньєсу (Dr. Ricardo Nunez) – він одним з перших повірив і усебічно підтримав наш проєкт; Тіму Ханні MW (Tim Hanni) – який попри надзвичайну завантаженість, з-за океану надсилав свої експертні оцінки і поради; Естер Гарсіа Адрадос (Ester Garcia Adrados), Хав’єру де лас Муеласу (Javier de las Muelas), Фіоні Моррісон MW (Fiona Morrison), Філіпу Массолу (Philippe Massol), Ользі Буссінелло (Olga Bussinello), Ейнат Кляйн (Einat Klein), Саверіо Савіо (Saverio Savio) та Максиміліану Тафелю (Maximilian Tafel) і багатьом іншим персонам, які надавали нам фахову допомогу на цьому шляху довжиною в три непростих роки.

Завершивши формування нашого зіркового пулу експертів світового класу з вина для Wine Travel Awards 2024-2025, ми готуємося до сезону, який обіцяє бути надзвичайно цікавим.  Наші судді налаштовані на те, щоб унікальне комьюніті, яке вони оберуть, відображало широкий й різноманітний світ винного туризму без кордонів. Долучайтеся!

Слідкуйте за нашими анонсами івентів та публікаціями! Ми розглядаємо винний туризм як можливість для всієї галузі винного бізнесу спілкуватися з людьми різного походження та профілів. Ми прагнемо зробити WTA яскравою подією року у винному туризмі, відзначаючи досвід, пристрасть та наполегливу працю, які рухають цілу індустрію.



⇒ Приєднуйтесь до наших соцмереж ⇒ Оптимістична редакція D+ прийме це за комплімент.

⇒ Кожен лайк  сприймаємо як тост!

Організаційний комітет WTA з радістю повідомляє про початок сезону Wine Travel Awards 2024-2025. Відкриваючи цю нову главу, ми з гордістю представляємо суддів, які нам вже добре знайомі, а також розширюємо суддівську колегію новими видатними експертами. Будь ласка, знайдіть хвилинку, щоб познайомитися з цією неймовірно захоплюючою колегією. Їхній колективний досвід і свіжі погляди, поради і емпатія […]

Ще одна вечеря, ще один крок до Перемоги!

Проєкт Charitable Gastro Dinners (Благодійні гастровечері), який є номінантом та переможцем публічного голосування Wine Travel Awards 2023-2024 у Enogastronomic Events/Event of the Year та володарем спеціальної нагороди – «Вибір журі» WTA, – це команда шефів, яки ось вже більше двох років організовують благодійні заходи на підтримку ЗСУ.


На початку серпня, силами Асоціації кулінарів України, спільноти Шеф-кухарів, рестораторів і волонтерів, відбулась чергова благодійна гастровечеря. На цей раз захід проходив у місті Дніпро в ресторані Qartuli.

Charitable Gastro Dinners

Це вже шістнадцята благодійна гастровечеря, до цього було п’ять за кордоном і десять в різних містах України. Результатом вечері у Дніпрі став збір 5 000 000 гривень. Загалом за весь час проведених ивентів було зібрано 25,5 мільйонів гривень живими коштами, а також десятки дронів, півтора десятка автомобілів і реанімобілів, тони продуктів. На зібрані кошти було закуплено системи РЕБ, автівки підвищеної прохідності, дрони, частка коштів була перерахована на протезування військовим.

Charitable Gastro Dinners

Дніпровську вечерю готували одинадцять ТОПових  шеф-кухарів з України і два шефи з Азербайджану та Грузії. Гостям заходу було презентовано шість страв авторської сучасної української кухні та сет з трьох крафтових наливок. Перед основним івентом відбулась яскрава зустріч гостей в форматі Welcome drink. В рамках вечері, як завжди, проходив благодійний аукціон з ексклюзивними лотами, виступали зірки української естради. 100% зібраних коштів рівними частинами пішли на потреби військових підрозділів та важкопораненого бійця, який потребує дороговартісного лікування.

Charitable-Gastro-Dinners

Слідкуйте за нашими новинами та приєднуйтесь до великої справи! В єдності наша сила. Кожна благодійна вечеря – це ще один крок до Перемоги!

Для надання більш детальної інформації про заходи звертайтесь за телефонами:

  • Андрій Магалецький – Президент Асоціації кулінарів України (+38 068 805 08 05)
  • Анастасія Хоменко – адміністративний директор заходів (+38 099 362 52 42)


⇒ Приєднуйтесь до наших соцмереж ⇒ Оптимістична редакція D+ прийме це за комплімент.

⇒ Кожен лайк  сприймаємо як тост!

Проєкт Charitable Gastro Dinners (Благодійні гастровечері), який є номінантом та переможцем публічного голосування Wine Travel Awards 2023-2024 у Enogastronomic Events/Event of the Year та володарем спеціальної нагороди – «Вибір журі» WTA, – це команда шефів, яки ось вже більше двох років організовують благодійні заходи на підтримку ЗСУ. На початку серпня, силами Асоціації кулінарів України, спільноти […]

«Національний день вина» Молдови 2024 року: грандіозне свято, відзначене нагородами

5-6 жовтня Молдова заграє строкатими барвами з «Національним днем ​​вина», святом, яке стало улюбленою осінньою традицією мешканців та гостей Кишинева.


Цього року захід обіцяє бути ще яскравішим, адже «Національний день вина» святкує свою нещодавню перемогу у Wine Travel Awards 2023-2024 як Enogastronomic Event/Magnet of the Region. Ця нагорода, оголошена посольством Молдови у Великій Британії 21 травня, підкреслює міжнародну привабливість та визнання виняткових вин і культури виноробства Молдови.

 

Свято, що проходитиме на головній площі Кишинева, збере понад 100 молдавських виробників, пропонуючи дегустації як свіжих молодих вин, так і рідкісних вин обмеженого випуску. Крім вина, на фестивалі буде представлена ​​багата кулінарна спадщина Молдови – мамалига, сармале та інші традиційні страви, які ідеально поєднуються з місцевими винами. На вас чекає жива музика, яскраві народні танці та майстер-класи під керівництвом експертів, які занурять гостей в історію та майстерність молдавських вин.

Цього року відвідувачі зможуть взяти участь в екскурсіях виноградниками найкращих виноробних регіонів – Кодру, Штефан-Воде та Валул-луй-Траян. Екологічні зони відпочинку та практичні майстер-класи з традиційних ремесел, таких як гончарна справа та вишивка, ще більше збагатять культурний досвід.

Національний день вина Молдови

З кожним роком виноробна сцена Молдови отримує все більше і більше заслуженого міжнародного визнання і цьогорічний «Національний день вина» надає чудову можливість відкрити для себе автентичні смаки та гостинний дух цієї динамічної виноробної країни. Не пропустіть найбільший винний фестиваль у Східній Європі!

5-6 жовтня Молдова заграє строкатими барвами з «Національним днем ​​вина», святом, яке стало улюбленою осінньою традицією мешканців та гостей Кишинева. Цього року захід обіцяє бути ще яскравішим, адже «Національний день вина» святкує свою нещодавню перемогу у Wine Travel Awards 2023-2024 як Enogastronomic Event/Magnet of the Region. Ця нагорода, оголошена посольством Молдови у Великій Британії 21 […]

Tenuta Manoylo початок збору врожаю 2024

Перлини господарства – сорти винограду Passerina і Pecorino, дбайливо збираються вручну під керівництвом досвідчених виноробів, саме це знаменує початок перетворення ягід на виняткові вина Tenuta Manoylo. Вступаючи у цей вирішальний сезон, виноробня бажає успішного врожаю своїм колегам у регіоні Марке.


Але це ще не все, що наразі відбувається у Tenuta Manoylo. В той час як білий виноград вже зустрівся з турботливими руками виноградарів, темні сорти маєтку – Sangiovese, Grenache, Syrah, Merlot та Petit Verdot – знаходяться на завершальній стадії дозрівання. Цей виноград, все ще невпинно працює над досягненням оптимальної зрілості та смаку і незабаром він буде готовий продовжити собою магію збору врожаю.

У розпал цього напруженого сезону Tenuta Manoylo запрошує любителів вина відвідати свої виноградники і на власні очі спостерігати, що відбувається під час цього дійства. Відвідувачі можуть прогулятися мальовничими пасторальними виноградниками, вивчити методи стійкого вирощування винограду, що використовуються у маєтку, і дізнатися про місцеві сорти. Виноробня також пропонує екскурсії підвалами, де гості можуть побачити унікальні амфори vulcanelli, виготовлені з вулканічної глини Марке – невід’ємну частину процесу виноробства, яка посилює властиві терруарні характеристики їхніх вин.

Tenuta Manoylo

Виноробня Tenuta Manoylo, яка була відзначена цього року премією Wine Travel Awards у Progressive Approach/Visiting Card of the Country, ідеально поєднує традиції і сучасне виноробство. Не дивлячись на свій доволі молодий вік і будучи відносно новим на міжнародній винній сцені, господарство вже здобуло престижні нагороди, включаючи Grand Gold на Mundus Vini за Marche IGT Sangiovese 2021 року та Silver за Falerio DOC Pecorino 2021 року.

MARCHE IGT SANGIOVESE

Продовжуючи вивчати інноваційні методи виноробства та розширюючи свою присутність, Tenuta Manoylo готова впливати ще більше на світову винну індустрію. Читайте про виноробню та її вина у Wine Travel Awards Guide 2023-2024, унікальному виданні, яке незабаром вийде у світ та буде представлено на міжнародних івентах – самітах, конференціях, а також на провідних винних виставках: Wine Paris, ProWein, London Wine Fair, Vinitaly та інші.

Tenuta Manoylo відкрита для відвідувачів щоп’ятниці. Не пропустіть шанс зануритися в магію збору цьогорічного врожаю і відкрити для себе багатогранні смаки терруару Марке.

Перлини господарства – сорти винограду Passerina і Pecorino, дбайливо збираються вручну під керівництвом досвідчених виноробів, саме це знаменує початок перетворення ягід на виняткові вина Tenuta Manoylo. Вступаючи у цей вирішальний сезон, виноробня бажає успішного врожаю своїм колегам у регіоні Марке. Але це ще не все, що наразі відбувається у Tenuta Manoylo. В той час як […]

Неопалима Немея запрошує на Дні молодого вина

Один з найпотужніших винних регіонів Греції – Немея готується до традиційного свята молодого вина, яке в цьому році пройде на Пелопоннесі з 31.08 по 1.09. Наші оглядачі напередодні побували в гостях у переможця голосування Wine Travel Awards  – на виноробні SEMELI і готові порекомендувати новинки, які варто продегустувати усім, хто збирається в ці краї.


Зауважимо, що цього спекотного літа Немея пережила жахливу пожежу, яку не вдавалося загасити протягом трьох днів, і яка зачепила виноградники довкола «Семелі». Але вина немейської ктіми такі вишукані, місцевий ландшафт такий чарівний, а дизайн цієї виноробні настільки вражаючий, що навіть така трагедія не здатна зіпсувати вражень.

Цього року до таких хітів, як популярне лососево-рожеве DELEAR, або свіжий бленд Асіртіко і Мосхофілеро під найменуванням SOFIA додалися два слабоалкогольні вина – біле та рожеве з міцністю в 6 градусів.

Ще одна рекомендація від наших журналістів – ESPERA. Це унікальне десертне червоне вино, виготовлене з висушених на сонці ягід. Втім, кожне вино «Семелі» варте уваги.

 

До речі, в цьому році виноробня пропонує вишуканий пейрінг – отже тут можна і пообідати, милуючись панорамою гір та виноградників.

А потім радимо не проминути ктіму Папайяні – ще одного номінанта і переможця голосування WTA. В цьому році широкий асортимент цієї виноробні, що створює вина зі 100% органічного винограду, також поповнився рядом новинок.

Для тих, хто не в змозі відвідати Немею, винороби цього видатного регіону влаштовують свято вина «Великі Дні Немеї в Афінах», заходи якого стартують вже в п’ятницю, 30.08. Презентація буде проведена доктором Стефаносом Кундурасом та Яннісом Каракасісом MW.

 

Один з найпотужніших винних регіонів Греції – Немея готується до традиційного свята молодого вина, яке в цьому році пройде на Пелопоннесі з 31.08 по 1.09. Наші оглядачі напередодні побували в гостях у переможця голосування Wine Travel Awards  – на виноробні SEMELI і готові порекомендувати новинки, які варто продегустувати усім, хто збирається в ці краї. Зауважимо, […]

33 пляшки від SHABO до 33-х річчя Дня Незалежності України

До 33-х річчя Дня Незалежності України, SHABO – одна з найвідоміших та найпотужніших виноробень України, номінант та переможець Wine Travel Awards, об’явила про продаж 33 пляшок з унікальної колекції – Iukuridze Family Wine Heritage, яку характеризують як «Великі вина України».


Ці вина народилися на спеціальних мікроділянках теруару SHABO, що мають статус контрольованого найменування за походженням (КНП). Над створенням Iukuridze Family Wine Heritage працювали з моменту заснування компанії. Сьогодні 33 пляшки з цієї колекції можна придбати. «33 роки Незалежної України – 33 пляшки Великого українського вина», саме так кажуть винороби про позиції, що виставлені на продаж.

SHABO

33 пляшки з колекції Iukuridze Family Wine Heritage – це вина врожаїв 2014 та 2017 років. Вино, виготовлено з врожаю 2014, має багатий смак, де солодкі ноти переплітаються з відтінками дубової витримки та створюють гармонійний і глибокий смак. «Врожай 2017-го року подарував нам вина з надзвичайною елегантністю: легкі, але водночас глибокі, з вишуканою тонкістю смаку, що зачаровує з першого ковтка», – кажуть винороби.

SHABO

Кожна пляшка одного з Великих врожаїв (2014 та 2017 років) – це символ українського виноробного мистецтва та гордість українського теруару в кожній краплині. «Ці вина мають великий потенціал пляшкової витримки, а також ідеальні для колекціонування», – підкреслюють у SHABO.

Ексклюзивні позиції можна придбати за посиланням: https://bit.ly/3yJxDAG



⇒ Приєднуйтесь до наших соцмереж ⇒ Оптимістична редакція D+ прийме це за комплімент.

⇒ Кожен лайк  сприймаємо як тост!

Фото: facebook.com/SHABO.UA

До 33-х річчя Дня Незалежності України, SHABO – одна з найвідоміших та найпотужніших виноробень України, номінант та переможець Wine Travel Awards, об’явила про продаж 33 пляшок з унікальної колекції – Iukuridze Family Wine Heritage, яку характеризують як «Великі вина України». Ці вина народилися на спеціальних мікроділянках теруару SHABO, що мають статус контрольованого найменування за походженням […]

В єдності наша сила  

Після повномасштабного вторгнення ворога на нашу миролюбну землю, Асоціація кулінарів та спільнота шефів з України, Польщі, Молдови, Румунії, Азербайджану і Грузії почали організовувати благодійні заходи в підтримку ЗСУ. Проєкт Charitable Gastro Dinners (Благодійні гастровечері) є номінантом та переможцем публічного голосування Wine Travel Awards 2023-2024 у Enogastronomic Events/Event of the Year та володарем спеціальної нагороди – «Вибір журі» WTA.


Основна мета благодійних гастровечерь – зібрати кошти для нагальних потреб військових ЗСУ та інших сил оборони. Для цього Асоціація кулінарів та спільнота Шефів з різних країн влаштовують вечері з українськими стравами в авторських трактуваннях.

гастровечері

Заходи об’єднують воїнів та їхні сім’ї, представників влади, громадськості, благодійних організацій, бізнесу, меценатів та мистецьких діячів. В рамках гастро-івентів відбуваються аукціони з ексклюзивними лотами: гранітна дошка-репліка марки зі знаменитою фразою-напрямом куди піти російському військовому кораблю, з підписом прикордонника Романа Грибова; панно Перемоги, що складається зі 100 бойових шевронів різних військових підрозділів України; боксерські рукавички з підписом Олександра Усика тощо.

Charitable Gastro Dinners

Комунікаційна медіагрупа Drinks+ & Wine Travel Awards є інформаційним партнером Благодійних гастровечерь.

На сьогодні вже проведено 15 вечерь (шістнадцята вечеря відбудеться у Дніпрі), і мова не тільки про Україну. Заходи також відбувалися у Німеччині, Австрії, Польщі, Франції (всього 5 за кордоном і 11 (з Дніпром) в Україні). Загальний збір склав $ 606 386. На виручені кошти організатори забезпечують бійців автівками, дронами, раціями, генераторами, репіторами і ще багато чим, що рятує життя та прискорює нашу Перемогу.

Останні вечері було проведено в Одесі (02.03.24), Каннах (19.05.24), Чернівцях (01.06.24), Львові (15.06.24), Івано-Франківську (24.06.24).

Головною концепцією заходу в Одесі стала – популяризація української кухні різних регіонів України. Шефи презентували Кримськотатарську, Галицько-Прикарпатську та Центрально-Українську кухні. Гостей пригощали авторськими коктейлями від Євгена Комарова, а меню вечора ідеально ілюструвало представлені регіони: сарма у виноградних листях, плов з нутом, та авторський десерт «Назли Киз» від Земфіри Бектимірової – відображали Кримськотатарську кухню; картопляні кремзлики з слабосоленою форелью, філе свинини з баношем, бринзою і соусом з білих грибів, львівський сирник з шоколадним морозивом та помадкою від Віталія Момотюка та Максима Прихідько – демонстрували Галицько-Прикарпатську кухню; сальтісон з трьома видами м’яса та хріновим соусом, котлета по-київськи з картопляно-горошковим пюре і вершково-буряковим соусом та медовик з нотками бузини із фруктами і ягодами та медовою ікрою у виконанні Андрія Магалецького та Олександра Яроша – показали гостям кухню Центральної України.

Charitable Gastro Dinners

На заході у Каннах шефи представили страви у форматі фінгер фуд – пропонуючи закуски, основні страви та десерти у вигляді вишуканих мініатюр. Благодійний вечір у Чернівцях було присвячено Міжнародному дню захисту дітей (подія відбувалася 1 червня), а саме – підтримки дітей, що постраждали від війни; як й у Каннах, захід проходив у форматі фінгер фуд. У місті Львові подавали вісім страв авторської сучасної української кухні та сет із трьох крафтових наливок, на благодійну гастроподію завітав очільник Львівської ОДА Максим Козицький, який висловив глибоку вдячність Збройним Силам України, захисникам та захисницям нашої країни. Івент у Івано-Франківську підготував відвідувачам багато сюрпризів та меню цікавих страв і напоїв.

Charitable Gastro Dinners

Кожен благодійний захід (Charitable Gastro Dinners) організатори намагаються зробити незабутнім. І кожного разу, у кожному місці, справа шефів знаходить відгук – вони отримують велику підтримку від локальних та міжнародних брендів.

Наступна зупинка місто Дніпро. Приєднуйтесь до великої справи! В єдності наша сила.

Для надання більш детальної інформації про заходи звертайтесь за телефонами:

  • Андрій Магалецький – Президент Асоціації кулінарів України (+38 068 805 08 05)
  • Анастасія Хоменко – адміністративний директор заходів (+38 099 362 52 42)

 

Після повномасштабного вторгнення ворога на нашу миролюбну землю, Асоціація кулінарів та спільнота шефів з України, Польщі, Молдови, Румунії, Азербайджану і Грузії почали організовувати благодійні заходи в підтримку ЗСУ. Проєкт Charitable Gastro Dinners (Благодійні гастровечері) є номінантом та переможцем публічного голосування Wine Travel Awards 2023-2024 у Enogastronomic Events/Event of the Year та володарем спеціальної нагороди – […]

Вина з серця Трансильванії – на столах олімпійців

Після презентації на теренах Centre Pompidou під час виставки Brancusi вина Jidvei (Румунія) знову в Парижі!


Цього разу бренд-переможець голосування Wine Travel Awards 2023-2024 підтримав збірну Румунії на Олімпійських іграх у Парижі. Отже, Jidvei буде офіційним вином для всіх заходів, організованих у Casa Romaniei під час Олімпіади у Франції.

Jidvei

Нагадаємо, протягом останніх п’яти років Асоціація «Jidvei – майбутнє через освіту» (Jidvei – Future through Education) є спонсором Румунського олімпійського та спортивного комітету (COSR).

Олімпійський дух включає в себе ряд атрибутів, які Jidvei цінує і захоплюється: конкуренція, наполеглива праця, чесна гра та якість.

Весь цей час Jidvei активно підтримує Олімпійський та спортивний комітет Румунії у підготовці збірної Румунії до участі в іграх. «Через асоціацію «Jidvei – Future through Education» ми підтримуємо COSR та заходи, які вони організовують у посольстві Румунії в Парижі під час Олімпійських ігор. Ми відчуваємо себе поруч із румунськими спортсменами та бажаємо їм писати історію на Олімпіаді-2024, продовжуючи літопис легендарних майстрів, які вивели румунський спорт на найвищі вершини. Чудово, що вони представляють свою країну з відданістю та гордістю! І за це, а також за результати, яких вони досягнуть, ми заздалегідь їх вітаємо», – прокоментувала цю колаборацію Клаудіу Нецулеску (Claudiu Necsulescu), президент Jidvei Group.

Jidvei

Вина Jidvei прикрашатимуть усі паризькі заходи, організовані в посольстві Румунії Румунським олімпійським і спортивним комітетом. Серед учасників очуікують видатних спортсменів, громадських діячів, журналістів, офіційних осіб та інших видатних гостей, які піднімуть келихи на честь тих, хто продовжує традицію румунських спортивних виступів.

Під час літніх Олімпійських ігор посольство Румунії в Парижі прийматиме гостей в Palatul Béhague, просторі під назвою Casa Romaniei, спільному проєкті Міністерства закордонних справ та Румунського олімпійського та спортивного комітету.

Jidvei

Асоціація «Jidvei – майбутнє через освіту» пишається тим, що робить свій внесок у виступ та презентацію команди Румунії, заохочуючи досконалість у всіх її формах і святкуючи кожен успіх справжніми винами з серця Трансильванії.

Досьє D+

Асоціація «Jidvei – майбутнє через освіту».

Заснована в 2010 році, Асоціація є некомерційною організацією, яка зосереджена на заходах і програмах підтримки місцевих дитячих садків, наданні стипендій для дітей і молоді з неблагополучних сімей, а також стипендій і нагород за заслуги для студентів з винятковими академічними результатами.

Асоціація «Jidvei – майбутнє через освіту» заохочує, підтримує та просуває продуктивність у будь-якій галузі, адже майбутнє – це освіта, а найважливіші та найсолідніші інвестиції – це люди.

Фото: Jidvei 

Після презентації на теренах Centre Pompidou під час виставки Brancusi вина Jidvei (Румунія) знову в Парижі! Цього разу бренд-переможець голосування Wine Travel Awards 2023-2024 підтримав збірну Румунії на Олімпійських іграх у Парижі. Отже, Jidvei буде офіційним вином для всіх заходів, організованих у Casa Romaniei під час Олімпіади у Франції. Нагадаємо, протягом останніх п’яти років Асоціація […]

Wine Travel Awards Guide. Як це працює?

Стає все менш логічним купляти пляшку вина за 100 євро. Якщо, звичайно, ви не колекціонер раритетних вин і не завсідник Sotheby’s. Адже буквально за годину вдвох ви її вип’єте, –  і враження випарилося, і посмак не допоміг. Інша річ, якщо то пляшка – з місця, де ви вдвох колись були. Або плануєте навідатися. Саме для тих, хто шукає вин і вражень, видається каталог Wine Travel Awards Guide. То як же ця маркетингова кампанія діє?


Істина – на дні

Мабуть найближча аналогія буде – з пляшкою (наша аудиторія це має оцінити). Премія Wine Travel Awards – то привабливої форми сосуд, а вміст – маркетингова кампанія для членів-номінатів протягом 1.5 року. Проєкт WTA – то міцний і сучасний мікс: стенди на світових виставках, статті та новини на сайтах міжнародної медіа-групи Drinks+, тейстинги, активність в смм тощо. І увага: кожен учасник може той купаж створити за власним рецептом – ми разом розробимо індивідуальну програму просування, виходячи із завдань кожного окремо взятого партнера. І одна з найсильніших рекламних стратегій – стати учасником The WTA Guide.

Wine Travel Awards Guide

«Мішленівські зірки» винного туризму

Протягом року редакція Wine Travel Awards (а за нею стоять досвідчені винні журналісти, дегустатори міжнародних винних конкурсів та колектив суддів з найавторитетніших  персон винного світу) прискіпливо відбирає кілька сотень харизматичних учасників з усіх куточків планети (на сьогодні то винна мапа 42 країн). Далеко не кожний потрапляє на ці сторінки. Тут збираються найцікавіші та найпрогресивніші: і маленькі виноробні, і всесвітньо відомі шато. Виробництва Франції, Румунії, Нової Зеландії, Грузії або Молдови – з дивовижними винами, енотеками, витримкою в горних печерах, підземеллях або й на дні моря, з чарівним природним ландшафтом, історичними замками, будівлями – шедеврами архітектури чи з мистецькими або ампелографічними колекціями. Тут – музеї вина з аттракційною експозицією та видатними тейстингами. І спа-готелі серед виноградників. І ресторани, до меню яких, крім спеціалітетів, входять вина з автохтонних сортів.

А, крім того, – найкваліфікованіші персоналії винного світу: гіди Португалії чи Італії, амбасадори винних брендів, автори блогів та путівників з 5 континентів, турагенції, та засновники винних шкіл. Тобто, знавці, до яких можна звернутися за консультацією, сакральним знанням чи просто замовити тур. На сторінці у кожного є контактна інформація, а у декого – медалі Переможця голосування чи Переможця премії. Це такі собі мішленівські зірки винного туризму, які сигналізують про відмінні характеристики героїв WTA Guide.

Усі вони представлені в Wine Travel Awards Guide, що виходить у світ кожної осені, – кольоровому презентабельному виданні обсягом на 250 сторінок і накладом від п’яти тисяч екземплярів, плюс електронна версія. Переглянути попередній номер – the WTA Guide 2022-2023 here.

Wine Travel Awards Guide

Нас часто питають: де можна купити The WTA Guide?

Відповідь проста: ніде. Весь наклад розповсюджується виключно безкоштовно на міжнародних івентах – самітах, конференціях, а також на провідних винних виставках світу:  Wine Paris-Vinexpo Paris, ProWein, London Wine Fair, Vinitaly та інші.

Попередня цифрова версія WTA Guide  доступна (як й майбутня) на веб-сайтах Wine Paris-Vinexpo Paris, ProWein, WTA, Drinks+ протягом року.

Така продумана дистрибуція дозволяє кожному випуску the WTA Guide  набрати потужну, а головне, добре таргетовану аудиторію. Як свідчить загальна статистика, за останні 1.5 року читачами гіду стали 650 000 винних профі з усього світу і понад 2 млн вайнловерів.

Як стати спонсором випуску?

В редакції the WTA Guide часто згадують кумедну історію: до нас звернувся спонсор, який прийняв рішення про колаборацію у досить романтичній обстановці – вони з дружиною подорожували Мадейрою і в одному з винних бутиків з панорамним видом на море його увагу привернув не розкішний пейзаж, а екземпляр гіда на столику для гостей ). Він розпитав персонал – чи не свою рекламу ті виклали. Виявилося – ні, просто власник магазину їздив на ProWein, захопив звідти це привабливе, на його думку, видання і виклав у себе, щоб порадувати відвідувачів. І саме тоді, під час сімейних канікул, наш спонсор прийняв рішення розмістити рекламу (до речі, одного з найвідоміших шато Франції) в черговому випуску the WTA Guide. І знаєте, що в цій історії найбільш дотепне? Його резюме: «Я вирішив – якщо власник такого просунутого винного бутіка не полінувався везти на Мадейру з Німеччини видання вагою майже в 2 кг, то це точно комусь потрібно! То чому ж не мені?».

Що одержує партнер?

Пам’ятаєте прислів’я – мовляв, не місце прикрашає людину. Так ось це – не той випадок. Саме від місця вашої реклами залежить успіх. Але the WTA Guide, на відміну від звичайних журналів про вино чи винний туризм, завдяки своій концепції, має значну кількість пріоритетних рекламних модулів: від обкладинок (4), титулів номінацій (6), і до перших сторінок категорій (16).

Зрозуміло, найпрестижніша позиція – Перша обкладина гіду, яка має в комплекті ще й постери, які розміщено в кількох локаціях виставки ProWein Düsseldorf.

Але до кожного такого модуля додається широка бонусна програма. Базово ж кожен спонсор одержує такий пакет:

  • Макет реклами на повну сторінку на ОБКЛАДИНЦІ або ТИТУЛ;
  • Розміщення логотипу спонсора на сторінці brand wall;
  • Розміщення статті на двох внутрішніх сторінках (інтерв’ю);
  • Розміщення статті (на запропоновану вами тему) на winetravelawards.com у розділі WTA Discovery.

І ще!!!! Як бонус до пакету можна висунути в новому релізі премії на 2024-2025 рр. 5-8 кандидатів, включаючи амбасадорів, які представляють ваші інтереси у світі.

Запропоновані варіанти є рамковими, і ми відкриті до ваших ідей та пропозицій. Адже, як ми і казали, Wine Travel Awards – це не той проєкт, що їздить по рельсах за жорстким розкладом.

Цей проєкт дозволяє вам розробити індивідуальну маркетингову програму на 1.5 років – як авторське вино, створене з різних сортів та за різними технологіями витримки. Або авторський туристичний маршрут, що пасує тільки вам – і приведе саме на ту вершину, якої ви прагнете.

Якщо ви з нами, приєднуйтесь до нового року премії!

Для участі у каталозі звертайтеся за адресою

  • dimdi@ukr.net
  • +38 067 4474578 (WhatsApp, Telegram, Viber).

Стати учасником WTA 2024-2025 на умовах раннього бронювання Registration form – Wine Travel Awards.

Wine Travel Awards Guide

Стає все менш логічним купляти пляшку вина за 100 євро. Якщо, звичайно, ви не колекціонер раритетних вин і не завсідник Sotheby’s. Адже буквально за годину вдвох ви її вип’єте, –  і враження випарилося, і посмак не допоміг. Інша річ, якщо то пляшка – з місця, де ви вдвох колись були. Або плануєте навідатися. Саме для […]

X
Украина